Anarchy Linux: Revolutionizing Arch

Saatos bari teu ngarobih distro dina komputer kuring kusabab tés kualitas anu urang lakukeun kana sababaraha alat sumber terbuka, kuring mendakan salah sahiji distro anu anjeun badé pasang sabab anjeun henteu kedah ngalakukeun seueur ngalakukeunana Éta sampurna dipasang sareng ngonpigurasi saluyu sareng kabutuhan anjeun.

Anarki Linux ieu katelah Lengkah Kamana waé tapi kusabab masalah hak sareng Arch aranjeunna kedah ngagentos nami, distro estu hampang sareng gaduh installer anu cukup maju anu masihan kami kamampuan masang sababaraha aplikasi kalayan gampang sareng gancang.

Peryogi disebatkeun éta Anarchy Linux dumasar kana Arch Linux tapi henteu ngadukung versi indungna, disebarkeun pikeun Arsitéktur 32-bit sareng 64-bit, sareng hiji Vérsi cd live anu ngamungkinkeun urang masang versi desktop sareng sérver distro dina aranjeunna varian stabil sareng LTS.

Tinjauan canggih pikeun distro ieu tiasa dipendakan dina pidéo ieu:

Fitur Anarki Linux

Anarki Linux ngagaduhan sakumaha tujuan ngarobah dunya ku mawa distro anu stabil sareng gancang ku kakuatan Arch Linux, éta parantos dikandung sahingga tiasa dianggo ku pemula, panaliti sareng ahli kalayan sarat anu cukup handap pikeun komputer naon waé. Diantara fitur anu paling kasohor tina distro ieu urang tiasa nyebatkeun:

  • Dumasar kana Arch Linux
  • Installer anu kuat anu ngamungkinkeun urang pikeun ngonpigurasikeun paripolah distro urang ti mimiti, kalayan kamungkinan milih server repository, kernel anu bakal dipasang, program dasar, lokasi, lingkungan desktop, pangguna sareng kami ogé ngamungkinkeun kontrol ditangtoskeun tina partisi.
  • Versi desktop sareng sérver Anarki Linux tiasa dipasang.
  • Kamungkinan masang rupa-rupa lingkungan desktop standar (Budgie, Kayu manis, Gnome, Openbox sareng xfce4).
  • Repository nyalira kalayan aplikasi anu dijaga ku tim pangembangan distro.
  • Urang tiasa milih pikeun masang sababaraha aplikasi anu disebarkeun dina katégori ieu: Audio, Database, Games, Graphics, Internet, Multimedia, Office, Programming, Terminal, Text Editors and Server.
  • Kamungkinan otomatis masang LAMP, LEMP, apache, nginx, bind, openssh server sareng anu sanésna.
  • Anjeun tiasa ngonpigurasi aksés ssh, ftp sareng apache tina pamasangan.
  • Rengse lampu, ku kombinasi warna anu pikaresepeun sareng menu aplikasi anu cukup rapih sareng praktis.
  • Éta ngagaduhan rupa-rupa perbaikan dasar distro bug, pembaruan, tambalan kaamanan, sareng repositori tambahan.
  • Dukungan pikeun sababaraha drive sareng alat.

Daptar anu langkung lengkep pikeun fitur aplikasi tiasa dipendakan Ieuh. Urang ogé tiasa ningali galéri léngkah pamasangan di handap ieu:

Kacindekan ngeunaan Anarchy Linux

Distro anu kuat ieu rada enteng, kuring resep pisan sabab kuring rada nuturkeun filsafat Arch sareng distro na, éta ngagaduhan dukungan pikeun sagala rupa arsitéktur sareng perangkat keras, ditambah éta tiasa dipasang ku sababaraha rupa lingkungan desktop.

Installer na gaduh seueur aplikasi anu upami kuring ngamungkinkeun kuring ngagaduhan distro anu fungsina sapinuhna saatos dipasang, kumargi kuring tiasa ti mimiti masang server LAMP kuring, aksés ssh kuring sareng ngalengkepan ku sababaraha aplikasi anu biasa kuring anggo.

Kuring henteu ngagaduhan kabutuhan pikeun masang nanaon deui tina naon anu ditawarkeun ku installer kuring, anu kuring anggap mangrupikeun hal anu penting pisan, dina waktos ieu kuring henteu ngalaman gagal sareng prestasina lancar pisan, janten upami anjeun resep ka Arch ieu Éta kedah janten distro anu kedah dicobian.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

26 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   urang Kristen cenahna

    Éta ngagaduhan rupa-rupa perbaikan dasar distro bug, pembaruan, tambalan kaamanan, sareng repositori tambahan.

    Dupi anjeun tangtoskeun langkung seueur?

    1.    pingguin séjén cenahna

      +1

  2.   César cenahna

    Kuring terang perkawis distribusi ieu dina saluran Elav System Inside sareng éta distro favorit ku KDE. Sepuhna stabil sareng sareng pembaruan panganyarna pikeun sadaya parangkat lunak anu parantos dipasang.
    Pamasanganana tiasa didaptarkeun sareng anjeun ngan ukur masang naon anu anjeun peryogikeun.

  3.   Markuss cenahna

    Nya, saloba kuring milarian, kuring henteu mendakan vérsi pamasangan pikeun 32 bit.
    Upami dimungkinkeun pikeun anjeun nunjukkeun tautan unduhan, kuring bakal ngahargaan kana éta. Kuring nyobian versi lami Dimana waé
    (32 bit) dina VirtualBox tapi éta masihan kasalahan nalika milarian bungkus.
    Hiji salam.

  4.   Markuss cenahna

    Nya, saloba kuring milarian, kuring henteu mendakan vérsi pamasangan pikeun 32 bit.
    Upami dimungkinkeun pikeun anjeun nunjukkeun tautan unduhan, kuring bakal ngahargaan kana éta. Kuring nyobian versi lami Dimana waé
    (32 bit) dina VirtualBox tapi éta masihan kasalahan nalika milarian bungkus.
    Hiji salam.

    1.    César cenahna

      Kuring parantos mendakan tautan ieu pikeun ngaunduh vérsi dobel. Kuring anggap éta bakal gaduh versi 32 sareng 64 tapi kuring henteu acan ngetes:
      https://static.dopsi.ch/al32/archlinux-2018.01.01-dual.iso.torrent
      Anjeun bakal nyaritakeun kumaha kaayaan anjeun upami anjeun ogé ngagaduhan vérsi éta.
      Hiji salam.

      1.    Markuss cenahna

        Hatur nuhun pisan César, tapi kuring ngan ukur hoyong nyobian versi 32-bit Anarchy Linux, sanés versi Archlinux anu parantos kuring pasang sababaraha waktos katukang dina PC lami kuring.
        Dina halaman wéb Anarki, hiji-hijina hal anu kuring baca nyaéta ngadukung parangkat lunak 32-bit, tapi kuring henteu ningali iso instalasi pikeun arsitéktur éta. Kuring ngabayangkeun sapertos Arch anu aranjeunna bakal lirén ngaleupaskeun vérsi éta.
        Hiji salam.

  5.   Alejandro Urrutia cenahna

    Filsafat Arch nyaéta yén sanés sanés pikeun sadayana, éta pikeun anu ngatur pikeun masangna, éta mangrupikeun hal anu penting ngeunaan lengkungan anu tiasa anjeun pilih pikeun dipasang sareng anu henteu dina édisi ieu «» klon anjeun henteu ngagaduhan kamungkinan pikeun masang seueur hal-hal tambahan anu anjeun bahkan henteu kedah anjeun bakal nempatan. pikeun éta aya distros sapertos ubuntu anu kanggo anu digagas. Ogé naon anu bakal kajadian nalika bungkus gagal sareng ragrag kana lingkungan grafik (filsafatna ngagaduhan pakét anu paling arus sareng gancang) tapi anu ngabalukarkeun henteu teras-terasan janten anu pangsaéna atanapi langkung stabil.
    Dimana waé mangrupikeun klon lengkungan saderhana kalayan léngkah instalasi anu parantos dikonfigurasikeun (henteu tiasa dianggo deui, bungkus henteu diunduh). Éta pendapat abdi distro ieu kanggo pecundang anu moal terang naon anu kedah dilakukeun nalika sababaraha corduroy ngaloloskeun aranjeunna. langkung saé henteu dibuntel sareng nganggo ubuntu.

    1.    Manuel Alcocer J. cenahna

      +1

  6.   Samuel Diaz cenahna

    Hai, naon bedana Arch Linux sareng Anarchy Linux?

  7.   Markuss cenahna

    Pikeun netelakeun konsep ...
    Kuring ngan ukur ningali tulisan ngeunaan distro Anarki Linux anu anyar dimana cenah disebarkeun pikeun arsitéktur 32-bit. Kuring reuwas sareng hoyong nyobian éta tanpa hasil, éta ngan ukur. Kuring gaduh PC anu lami sareng kuring hoyong nguji distro.
    Mimiti kuring masangkeunana dina Virtualbox sareng upami aranjeunna narik perhatian kuring aranjeunna angkat ka PC.
    Kuring parantos nganggo Archlinux, Fedora, Debian komo FreeBSD sareng Gentoo dipasang dina komputer lami éta. Dua distro terakhir ieu sigana rada pabalatak pikeun dipasang (sahenteuna pikeun tingkat kuring) sanaos henteu aya anu henteu direngsekeun ku maca sareng milarian solusi dina wéb, tapi Archlinux sigana henteu sesah dipasang pisan. Aya seueur tutorial sareng inpormasi ngeunaan éta.
    Kitu cenah, naon anu dilakukeun ku mania "elitists" pikeun ngawartosan jalma anu kedah dilakukeun atanapi henteu kedah dilakukeun,
    naon anu saé sareng naon anu henteu sareng sajabana ... Naon deui anu bakal disalabarkeun ku jalma-jalma? Hayu aranjeunna ékspérimén sareng naon waé anu aranjeunna pikahoyong.
    Kanggo Samuel Díaz ...
    Sakanyaho kuring, Archlinux dipasang dumasar kana paréntah tina konsol sareng anjeun kéngingkeun instalasi minimal, nyaéta, saatos sistem dipasang anjeun kedah masang desktop anu dipikahoyong (Gnome, KDE jsb.) Sareng sadaya aplikasi, driver sareng file perlu.
    Kalayan Anarchy (Antarbejam ​​Ui) anjeun nyirian naon anu anjeun badé dipasang, kalebet aplikasi tina sagala rupa.

    Salam ka sadaya.

  8.   henteu aya namina cenahna

    Distros ieu kéngingkeun senang sareng hartosna kaluar tina Arch, nyaéta ngalakukeun pamasangan minimal sareng diajar sakedik tentang kumaha cara ngadamel tangan ku cara manual.

    Sateuacan distro ieu, Fedora atanapi Ubuntu langkung pikaresep, langkung saderhana pikeun pangguna akhir sareng stabil.

    Ku jalan kitu, Markus, FreeBSD sanés distro Linux, kanyataanna, henteu nganggo kernel Linux, éta mangrupikeun OS lengkep dumasar kana BSD.

  9.   Markuss cenahna

    Klarifikasi terakhir (kuring henteu hoyong neraskeun sareng topik ieu).
    Anonim, kuring henteu nyarios dimana waé yén FreeBSD nyaéta linux, kuring nyebatkeun éta pikeun nyorot kumaha héséna dipasangna, teu langkung deui.
    Anjeun panginten leres ngeunaan "hartos Arch", nyatana nalika kuring mimiti masangkeunana, salah sahiji tujuan kuring nyaéta ngartos sakedik deui naon anu dilakukeun.
    Sakumaha kuring terang yén sadayana ngagaduhan pendapat sareng kuring henteu niat ngayakinkeun saha waé pikeun mikir sanés, kuring ngan ukur bakal nyarios yén sigana alus pikeun kuring yén saha waé anu hoyong masang Anarki, Antergos, Manjaro, Namib jst.
    Nya, pasang sareng terasrasakeun.
    Kuring bakal ngartos posisi anjeun upami ArchLinux ujug-ujug mutuskeun nambihan aplikasi atanapi installer, tapi kuring henteu satuju pikeun ngritik distro anu sanés sabab gampang dipasang.
    Ieu ngingetan kuring ngeunaan tatangga anu ambek ka sadaya harta kusabab saatos janten présidén masarakat sareng kedah ngalawan sareng ngatur seueur masalah, seuseueurna milih pikeun milih saurang manajer properti, ku naon anu parantos dialaman. , ayeuna anu sanésna bakal ngagaduhan éta gampang pisan sareng éta henteu leres ...

    Hiji salam.

  10.   Jorge MG cenahna

    Kuring nyobian masangana tapi nalika kuring ngagaduhan kana pamasangan aplikasi éta nunjukkeun kasalahan sareng ngabolaykeun pamasangan.

    Tungtungna kuring kedah ngiringan Arch murni, kuring ngarepkeun aranjeunna ngalereskeun masalahna sabab kuring resep pisan pertama kali kuring nganggona.

  11.   Pablo alonso cenahna

    Revolusiasi ??????

  12.   kadrianca cenahna

    Seueur anu ngangluh ngeunaan mania tina klon newbie anu ramah ieu sareng anu leres nyaéta sanaos aya alternatif, sabab urang kedah ngantepkeun puritans kirimkeun ka aranjeunna yén aranjeunna ngagaduhan hak mutlak pikeun nganggo distro ieu atanapi éta kusabab aranjeunna terang kumaha cara masangna step by step pulsa (henteu tutorials). Saur jalma-jalma ieu anu ngadamel garpu "saderhana" ieu sanés mikirkeun naon anu bakal dicarioskeun ngeunaan Puritans tapi ngeunaan nyandak jinis os sapertos linux ka grup anu tangtu. Abdi émut sakitar 4 taun ka pengker yén kuring ningali tutorial anu paling jembar sareng rinci pikeun masang archlinux sareng kuring nuturkeun kana seratna malah klik éta nampik masang server grafis sareng kuring kedah milih arsiték, teras samemehna sareng Ayeuna ku manjaro, kuring resep archlinux (operasi na sareng pacman pikaresepeun, anu kuring anggap masihan seueur titajong pikeun apt sareng yum) tapi aranjeunna sahenteuna kedah nempatkeun installer tipe kli kanggo anu badé masang lengkungan nyata tanpa kontra masang lengkungan .

    PS: ku anu terakhir kuring henteu nyebatkeun yén aranjeunna kedah jalan anu éta tapi aranjeunna muka panto énggal pikeun anu hoyong terang sistemna tanpa ngalangkungan salah sahiji sadulur-saderekna.

    PD2: Kuring pikir yén distro anu nawiskeun sababaraha jinis pamasangan (heuras: kawas gentoo - mid: kawas lengkungan - gampang: sapertos slackware / debian kli - sareng ultra-gampang: sapertos ubuntu / fedora) bakal janten distro definitif, sabab seueur anu bakal terang aranjeunna , seueur bakal tiasa kolaborasi sareng celah jalma anu ngagunakeun ieu atanapi éta bentuk pamasangan bakal ngirangan ...

    1.    César cenahna

      Éta mangrupikeun kasus khusus Anarki, pamasang CLI kalayan seueur pilihan upami anjeun milih anu khusus. Anjeun ogé ngagaduhan kamampuan masang desktop anu paling umum (sanaos KDE leungit) langkung gampang.

  13.   Alexis cenahna

    Abdi gaduh anjeun di distro ieu?

    1.    César cenahna

      Kuring nganggo pamac-aur pikeun antarbeungeut grafis, tapi anjeun tiasa masang yaourt tanpa aya masalah. Sakumaha anu kuring carioskeun, éta mangrupikeun sebaran anu pisan, tiasa dikonfigurasi.

  14.   Miguel cenahna

    Anggo anarki, masang arch kde, bagian anu saé tengah install, pilihan Anarchy advanced ngamungkinkeun masang kde minimal sareng detil. Anu goréng, partisi manual na, gpt disk, henteu nyatet parobihan sareng pemasangan anu dipotong. Coba sadayana. Tungtungna kuring ngahapus partisi, kuring kedah reboot, sareng nganggo partisi otomatis, kuring nganggo sakabéh linux disk. Abdi henteu nganggo dualboot. Abdi henteu tiasa masang lengkungan tina mode ciuman sareng nyobian 3 kali, éta henteu tiasa boot, éta sababna kuring nganggo anarki. Sareng kuring hoyong Arch, sanaos Manjaro ngagoda kuring.

  15.   Miguel C. cenahna

    Naha éta installer sapertos Architec atanapi Archanywhere atanapi éta distro turunan sapinuhna sapertos Manjaro, usik Anarki sareng katingalina sapertos pamasang lengkungan murni tapi sakali dipasang éta disebat Anarki dina boot, splash.png, inpormasi, layar jsb. Archanywhere henteu ngalakukeun éta. Anjeun dipasang Arch sareng éta nyarios Arch ... Éta henteu kaleuleuwihan nempatkeun Anarki kana distro anu dipasang sanaos janten installer. Hidep enyaan. Abdi henteu tiasa masang mode ciuman lengkungan. Kalayan anarki kuring tiasa, sareng kuring henteu hoyong ngeunah. Abdi hoyong lengkungan murni. Upami anjeun masang sareng ngarobih splash.png, syslinux.cfg jsb supados nyarios Arch. Naha éta ngalanggar lisénsi panggunaan?

  16.   Agustín cenahna

    Distribusi dipasangna kamari sareng seueur fungsionalitasna, kuring parantos dua taun nganggo lengkungan, kelemahan anu anjeun ngagaduhan nyaéta anjeun henteu ngagaduhan pilihan pikeun milih sistem file swap pikeun bursa, ogé ngalereskeun partisi sareng sacara otomatis nyiptakeun pertukaran upami éta tiori yén aranjeunna ngajar kuring di SMA.

    1.    César cenahna

      Kuring ngalakukeun pamasangan khusus sareng éta henteu nyiptakeun partisi swap pikeun kuring. Sugan éta kusabab jinis pamasangan anu anjeun pilih.

  17.   Christian garcia cenahna

    Kuring sesah ngartos tujuan nyiptakeun distro basis Arch, upami pangguna tiasa sampurna masang Arch sareng ngagaduhan heran yén distros ieu janji.
    Kuring terang yén pamasanganana tiasa sakedik nyebatkeun, tapi kuring pikir yén terang hardware anjeun leres-leres, anjeun parantos gaduh satengah instalasi dina saku anjeun. Sésana nyaéta maca file install.txt anu sami anu iso dibawa sareng ngan éta. Di fasilitas kuring, biasana henteu langkung ti 10 menit kanggo gaduh sistem dasar. Tangtosna diperyogikeun pikeun ningali wiki, terang kumaha ngagunakeun pacman, sareng sababaraha detil anu sanés.
    Kuring henteu kantos nganggo garpu ieu sareng saur kuring henteu. Sigana mah seueur teuing.
    Pamekar ieu tiasa kalibet dina pamekaran Arch sareng gabung kakuatan. Kuring henteu nolak installer CLI / GUI anu langkung ramah pangguna, tapi hayu… éta henteu goréng. Entong sieun konsol. KISS.

  18.   DieGNU cenahna

    Saha anu mikir yén anu istiméwa ngeunaan Arch nyaéta yén hésé dipasang nyaéta omong kosong daulat, dasarna kusabab gaduh tutorial bahkan henteu mangrupakeun tantangan anu saderhana. Hal anu saé ngeunaan Arch nyaéta Repository na dilengkepan ku AUR sareng tiasa masang sagala anu diperyogikeun tanpa kedah muka internét browser.

    Kumaha waé ogé, panginten éta, hanjakalna, anu paling henteu nguntungkeun tapi anu paling sering didéngé, éra pisan. Ku jalan kitu, pikeun terang yén anjeun bakal ngémutan Manjaro atanapi Antergos ogé ku pamikiran anjeun janten gampang ditutup; Sareng nempatkeun sentuhan anu réngsé, Ubuntu ngahurungkeun, berkat kesederhanaan sareng kasaluyuanana ogé stabilitas, ngalih di perusahaan sareng lingkungan perusahaan, ogé jasa umum, sareng pikeun ieu anjeun ngagaduhan London Underground, janten masihan conto alit.

  19.   Emerson cenahna

    Cukup gagal
    Upami anjeun ningali yén éta henteu mikawanoh koneksi internét anjeun, henteu malire kana kumpulan server
    Masih éta gagal langkung ti nembak shotgun
    tapi aya jalma anu masangna tanpa masalah