Linux sanés agama

Iraha waé urang ngalebetkeun perdebatan, komunitas Linux dibagi dina sababaraha aspék, salah sahiji na sanésna, masalah filosofis.

Nalika kuring ngamimitian nganggo Linux, kuring émut yén Windows 7 kuring digawé sampurna, kuring henteu ngalaman masalah anu aya hubunganana, ngan ukur panasaran ngarahkeun kuring nyobian distro saatos distro sareng tetep lami pisan.

Kuring ngamimitian waktos nalika kuring nga-parrot kecap-kecap Stallman, pastikeun yén ieu hiji-hijina bebeneran sareng ampir-ampiran, nalika urang yakin yén urang gaduh 100% bebeneran, kami salah, kami henteu tiasa ningali dunya nyata, aranjeunna kabutuhan sareng urang janten salah sahiji jinis fanatik agama anu, dina batas anu tangtu, langkung paduli kana kabébasan parangkat lunak tibatan kabébasan manusa, anu ngagumbirakeun tapi leres.

Upami kuring parantos diajar naon-naon dina sababaraha taun terakhir, éta anu kaleresan gumantung kana sisi mana anu anjeun tingali, sareng henteu saurang ogé anu ngagaduhan éta sapinuhna.

Balik deui kana masalah anu dipikahoyong ku urang, henteu sadayana nganggo Linux ku filsafat, sigana anu paling dilakukeun pikeun saderhana saderhana, diantarana, gampangna ngarobih sistem anjeun ku karesep anjeun, genah tiasa nganggo desktops anu béda, optimalisasi sistem , sareng seueur deui anu sanés pikeun panasaran saderhana, éta sababna urang kedah ati-ati nalika nyarioskeun frasa anu saé sapertos:

 

"Urang kedah tong hilap kana tujuan GNU!"

18681118_0f4a1e9904

"Linux mangrupikeun filsafat"

Serieus, kasalahan serius. Linux sanés filsafat, sahenteuna henteu deui, conto anu jelas nyaéta jumlah perusahaan anu ogé ngagaduhan kamekaran proprietari sareng nganggo Linux pikeun kabutuhanana, sapertos Oracle, AMD, Nvidia, Steam, Intel, IBM….
Bahkan pésta populér di daérah kuring nganggo Linux sabab henteu diperyogikeun, sabab éta henteu kedah ngomean seueur komputer sareng ngan saukur kusabab éta ngaliput sadayana anu parantos dilakukeun, janten kami henteu tiasa nangtoskeun saha anu ngalakukeun éta.

Kuring nganggo éta kusabab kuring resep, kuring kedah ngaku yén ampir 3 taun ieu, kuring parantos ngalereskeun mangpuluh-puluh hal sareng kuring ngalaman sababaraha masalah, anu parantos ngaleuwihan anu kuring kantos di Windows, malahan kuring masih nganggona (supir nvidia, amd, Intel, nabrak para de, pupusna X, program anu henteu ngajalankeun).

Kuring parantos diajar yén kabébasan manusa aya di luhur kabébasan parangkat lunak sareng kuring badé ngajelaskeun nyalira. Sababaraha kali kuring kantos nguping kalimat ieu, ngeunaan parangkat lunak propriétér "parangkat lunak propriétari ngajadikeun anjeun budak, naha anjeun kéngingkeun jalma janten budak?"

Abdi badé demystify ieu. Mimiti, urang moal tiasa ngabandingkeun kabébasan manusa sareng program pc saderhana, ieu henteu adil sareng demagogis.

Kadua, hanjakalna dina kabébasan manusa, aya ogé kamungkinan nyandak kabébasan ti manusa séjén, hiji hal anu parantos kajantenan rébuan kali sareng hanjakalna bakal teras-terasan kajantenan.

Katilu, parangkat lunak propriétika henteu ngaleungitkeun kabébasan anjeun, éta masihan anjeun pilihan, anu dina seueur kasus langkung unggul, kusabab aya perusahaan anu mayar pangembang full-time (anu ngagaduhan kulawarga pikeun tuang) pikeun nyiptakeun parangkat lunak anu cocog kabeh kabutuhan konsumén.

Sadayana gaduh kabébasan pikeun lirén nganggo naon anu aranjeunna anggo sareng ngarobih program, teu aya jalma anu nunjuk kana ratusan pikeun urang nganggo program anu ditutup.

Agama sami-sami sami, aranjeunna nyarios ka anjeun yén anjeun kedah ngalakukeun kahadéan anu aranjeunna anggap saé, sareng aranjeunna ngawatesan kabébasan anjeun pikeun ngalakukeun anu béda ti anu parantos dituduhkeun, hayu urang henteu asup ka fanatik agama.

Upami anjeun nganggo Linux tina idéologi, sampurna, upami anjeun nganggo éta henteu diperyogikeun, sampurna, upami anjeun nganggona kumargi anjeun henteu sanggup nganggo Mac, sampurna, hayu urang ulah ngawatesan kabébasan batur.

Hal anu saé ngeunaan Linux persis ieu, anu anjeun tiasa anggo éta ti jalma anu teu boga bumi, présidén Amérika Serikat, atanapi diktator sababaraha nagara Arab, Linux ngeunaan kabébasan pikeun ngalakukeun naon anu anjeun pikahoyong, tanpa aya anu nyarios ieu leres atanapi ieu lepat.

Hanjakalna di dunya nyata, méntalitas yén parangkat lunak mangrupikeun produk anu masih aya, sareng aya biaya pikeun ngagunakeun parangkat lunak ieu, urang tiasa resep atanapi henteu, tapi ieu modél anu urang hirup, sareng anu kontra, nyaéta kumaha ngalawan modél ékonomi dunya.

Upami anjeun hoyong modélna robih, anjeun kedah ngajukeun modél, dimana jalma anu sami tiasa neraskeun muatan parangkat lunak sareng mayarkeun mayar padamelna, sareng teraskeun nguntungkeun, anu sering henteu dilakukeun.

Sugan, kumaha pamekar anu nyiptakeun aplikasi musik bakal ngahasilkeun artos, ngan ukur masihan jasa téknis, sapertos anjeunna red Hat? Masarakat sigana moal mayar jasa téknis, kusabab ngadangukeun 4 lagu, sareng gaduh perpustakaan musik anu teratur, teu perlu. Sareng upami jalma éta hoyong kéngingkeun artos, bahkan artos alit, kumaha anjeunna bakal muka konci kode na?

Meureun aya anu bakal sumping, nyandak kode, ningkatkeunna, sareng aplikasi na bakal ngaleuwihan aslina, kalayan usaha minimal, sahingga nyiptakeun panyipta aslina dina kakurangan kalapa, nyababkeun aranjeunna mutuskeun henteu neraskeun pamekaran dina tungtungna, anu ngagaduhan kajadian sababaraha kali, nunjukkeun kasusah monetisasi proyék-proyék leutik. (Tingali Nuvola Player dina Google).

Rengse, kuring resep Linux sareng kuring mikawanoh cacat sareng kualitas na, kuring resep Windows sareng kuring mikawanoh cacat na sareng sababaraha kualitas na, kuring resep OS X sareng kuring mikawanoh cacat sareng kualitas na, sareng kuring bakal nganggo masing-masing na, numutkeun kana kabutuhan anu gaduh dina waktos ayeuna.

Upami kuring kedah dianggo Adobe Kreatif suite kuring bakal ngagunakeun éta, upami kuring kedah nganggo Kantor Microsoft, Kuring bakal nganggona, upami peryogi mah bakal nganggo Gimp atanapi Inkscape, kuring bakal ngagunakeunana, kusabab anu paling penting nyaéta kabébasan sareng produktivitas pangguna.

Proyék sapertos Gimp sigana bakal langkung lengkep sareng "ramah pangguna" dinten ayeuna, upami tibatan ngabahas kumaha goréngna tuan Adobe, urang masihan sumbangan anu saé pikeun proyék éta.

Kalayan ieu kuring pamit, hirup sareng hirup.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

290 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   xphnx cenahna

    Anjeun nyampur Linux sareng GNU, anu béda pisan sareng konsépna.

    1.    pandev92 cenahna

      Kuring kana naon anu disebat gnu linux, kuring ngan ukur nyebut linux sareng jaman.

      1.    xex cenahna

        Pikeun nyarioskeun perkawis téknis-komputer, kuring ngabayangkeun yén henteu janten masalah upami anjeun nyebat GNU, Linux, GNU / Linux atanapi Jose Maria. Tapi pikeun tulisan ngeunaan filsafat, upami anjeun kedah ngabédakeun sabab éta béda filosofi sareng janten analisis anu henteu serius pisan pikeun henteu ngalakukeun éta.

      2.    karlinux cenahna

        Nya, pikeun nyerat dina blog anjeun kedah janten pokito langkung téknis, ngan ukur catetan

        1.    pandev92 cenahna

          Éta henteu téhnis atanapi henteu, ngan kuring henteu nyangka gnu kedah maju, sareng éta mangrupikeun hal anu dirojong ku seueur perusahaan anu nyayogikeun dukungan, anu ngan ukur nganggo seselan Linux. Anjeun tiasa resep atanapi henteu, tapi éta pendapat abdi.

          1.    karlinux cenahna

            Anjeun nyarios éta pendapat anjeun, Linux mangrupikeun kernel hungkul sareng sacara éksklusif, éta ngan ukur pikeun jalma anu ngamimitian sababaraha hal, sahingga aranjeunna terang naon anu aranjeunna nyarioskeun, tétéla anjeun badé jalan

          2.    pandev92 cenahna

            sareng gnu dina os ieu, éta ngan ukur panyusun sareng 4 perpustakaan hungkul sareng éksklusif, sareng? Ku waktos transisi tina gcc ka llvm parantos réngsé, naon anu janten alesan pikeun nelepon linux gnu?

            sakumaha ceuk linus:
            Nya, kuring pikir éta bakal dibenerkeun, tapi dibenerkeun upami anjeun nyiptakeun distribusi GNU Linux ... dina cara anu sami anu kuring pikir "Red Hat Linux" henteu kunanaon, atanapi "SuSE Linux" atanapi "Debian Linux", sabab upami anjeun ngadamel distribusi nyalira Anjeun namina, tapi nganuhunkeun Linux sacara umum "GNU Linux" pikaseurieun.15

          3.    karlinux cenahna

            Abdi ngajawab kanggo aki. Gnu tanpa linux moal nanaon, tapi linux tanpa gnu moal lirén janten padamelan atanapi disértasi atanapi kasenangan hacker ti Universitas Findlandia, janten sabab silih butuhkeun, éta anu aya (saheulaanan). Atanapi henteu sabab Mr. Stallman bakal ngaleupaskeun OS na upami atanapi enya IBM parantos ngagaleuh inti Minix ti Linus, éta moal pernah dipikaterang, kaleresan sareng kuring ngulang nyaéta duaan aya sareng teu tiasa dipisahkeun.

          4.    Morpheus cenahna

            GNU tanpa linux aya na disebat HURD Linux tanpa GNU? Android? Naha teu aya GNU dina android?
            Pikeun nyauran Linux garing sapertos nyarios kuring ngagaleuh Firestone, padahal ban na dina mobil Ford mah. Abdi henteu tiasa naek tanpa aranjeunna, tapi mobil kuring nyaéta Ford

          5.    pandev92 cenahna

            @morfeo, babandinganna pasti leres, upami anjeun nyarios yén, Linux téh mesin mobilna.

          6.    Morpheus cenahna

            Nya, mobil kuring mangrupikeun Volks Wagen kalayan mesin AUDI, tapi kuring henteu ngagem ngeunaan audi kuring !!

          7.    diazepam cenahna

            @Morpheus. Dina Android teu aya nanaon GNU. Ngan ukur aplikasi Linux sareng Google.

          8.    Morpheus cenahna

            Tapi teras urang kedah nyebat Linux, sanés Android!

          9.    eliotime3000 cenahna

            @Morpheus:

            Sareng kitu Patrick Volkerding nyebat kreasi na Slackware Linux.

          10.    Morpheus cenahna

            @ eliotime3000 Sareng naha "fundamentalis agama" na nyebut anjeunna "Slackware"? Kuring ngan ukur kedah nyebat LINUX, upami anu penting ukur kernel!

          11.    eliotime3000 cenahna

            @Morpheus:

            Ngeunaan patarosan munggaran anjeun, anjeunna nyebatna Slackware dumasar kana fasilitas anu dipasihkeun ku sistem operasi ieu dibandingkeun sareng anu sateuacanna, Softlanding Linux Systems (RIP).

            Ngeunaan patarosan kadua anjeun:
            Saderhana, sabab éta distribusi, sareng kusabab éta a diktator benevolent pikeun hirup. Salaku tambahan, éta mangrupikeun sebaran aktip pangpanjangna anu aya, sareng upami sanés pikeun janten pelopor dina hal manajemén pakét Repository, éta moal aya.

          12.    Morpheus cenahna

            @ eliotime3000 tina ironisna, Patrick Volkerding gaduh langkung seueur hak pikeun nyauran sistem operasi ANU anu dipikahoyong. Anu henteu adil nyaéta nyauran Sistem Operasi kana kernel saderhana langkung seueur tibatan sistem operasi GNU.
            Janten jelas: Torvalds henteu ngembangkeun sareng ngajaga OS anu lengkep sareng fungsional, ngan ukur kernel pikeun GNU.
            FSF memang ngembangkeun Sistem Operasi GNU kalayan kernel na HURD mangtaun-taun sateuacan Linux ayana (sigana masalah utama Stallman nyaéta nami-nami "non-komersial" anu anjeunna pilih).
            Nya, kuring leupaskeun diskusi ieu, kuring badé angkat-angkatan dina VW / Audi kuring.
            Good luck na ngawartosan diri ogé sateuacan troll!

          13.    Vegan Dystopik cenahna

            Nya, aya Gnu / hurd, Gnu / Linux, GNU / kFreeBSD, nalika Hurd ieu siap moal aya alesan pikeun nyebut GNU linux sareng dina tiori téknisna Android, éta bakal Android / Linux tapi sadayana kuring terang éta salaku Android sareng upami anjeun terang bahkan naon anu ngagaduhan kernel linux tapi seueur penggemar "linux" anu kaluar ngagorowok ti hateup ... android gaduh linux !!! gaduh linux !! sareng aranjeunna nyarios ... linux kéngingkeun pangsa pasar ... tapi éta leres-leres android anu ampir 70% henteu gratis ...

        2.    Zagur cenahna

          Kuring henteu ngabagi naon waé anu anjeun carioskeun. Kuring masihan anjeun conto: Ubuntu mangrupikeun sebaran dumasar kana GNU / Linux (atanapi upami anjeun hoyong langkung GNU anu langkung murni ku Linux). Anu teu tiasa urang lakukeun nyaéta nyarios "muhun urang nyauran éta Linux sareng éta waé" sareng hilap kana sadaya jalma anu damel di GNU. Anjeun tiasa nambihan kernel anu sanés ka GNU sareng éta waé. Tapi sakumaha anu parantos aranjeunna nyarios di luhur, Linux tanpa GNU mangrupikeun "karya atanapi tesis atanapi pikaresepeun peretas ti Universitas Findlandia."

          Kuring sok nyarios GNU / Linux dina tulisan, teu hormat. Nalika kuring nyarioskeun OS biasana kuring nyarios Linux ka jalma anyar anu henteu terang nanaon tentang éta sareng GNU / Linux ka pangguna kuring terang saha anu terang éta. Sareng teras-terasan, sareng kuring kantos nyarios, kuring ngabenerkeun jalma nalika nyarios "linux" ngan saukur pikeun ngarujuk kana sistem operasi anu lengkep: GNU / Linux.

          1.    pandev92 cenahna

            Pikeun Gnu anjeun nambihan kernel anu sanés, bsd contona, sareng anjeun kaleungitan dukungan 90% tina perangkat kerasna, gnome bakal lirén damel kusabab henteu cocog sareng henteu diangkut sareng rébuan hal-hal sanés. Inti mangrupikeun bagian anu paling penting dina sistem, sapertos bagian anu paling penting dina planét, éta mangrupikeun dasar tina sagala hal.

          2.    Morpheus cenahna

            Debian Gnu / Hurd:
            http://www.debian.org/ports/hurd/
            Gnome pikeun Debian Gnu / Hurd:
            http://packages.debian.org/hu/sid/hurd-i386/gnome/download
            (... teras kecap jahiliah nganyenyeri)

          3.    Zagur cenahna

            @ pandev92 WTF? Sareng upami anjeun nyandak GNU tina Linux, éta ngan ukur tugas hacker Finlandia. »GNU peryogi Linux sareng Linux peryogi GNU. Titik. Teu aya deui anu tiasa diobrolkeun. Sareng sanés kuring leres pisan, éta leres sareng anjeun terang yén éta leres sareng urang KABEH terang yén éta leres. Anjeun moal tiasa nganggap hina bagéan padamel sapertos kitu. Ieu karya gabungan sareng disebat GNU / Linux. Ubuntu mangrupikeun sebaran dumasar kana GNU / Linux. Ubuntu mangrupikeun sebaran basis Debian anu dina gilirannana dumasarkeun kana GNU / Linux. Urang sadayana anu nganggo distribusi GNU / Linux naon waé anu nganggo distribusi basis GNU / Linux. Ucing kuring nalika anjeunna datang kana méja kuring sareng nyatet yén aya kursor dina layar kuring sareng anjeunna ngalih sareng nyobian néwak éta, anjeunna ngaraos senang sareng kursor anu damel di GNU / Linux. Éta henteu sesah ngartos, leres-leres. Linus tiasa nyarios naon waé anu dipikahoyongna.

          4.    pandev92 cenahna

            Upami anjeun miceun Gnu tina Linux, alatna ngan saukur bakal diganti ku sistem bsd anu sanés, sapertos anu parantos dilakukeun bsd gratis, lirén nganggo gcc. Tapi ieu sanés diskusi.

            http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTEwMjI

          5.    Morpheus cenahna

            Upami anjeun ngaganti kernel BSD ku linux éta janten BSD ku kernel linux, sanés linux

          6.    Morpheus cenahna

            Héy! tina naon anu kuring tingali nalika kuring ngalirkeun beurit kana ikon pingguin alit (tux) dina agén pangguna kuring kuring ningali yén éta nyatakeun "GNU / Linux x64" 🙂

          7.    David gomez cenahna

            Kuring ningali éta béda ... Kanggo kuring, sistem operasi nyaéta Linux, sareng kaseueuran distribusi kalebet serangkaian aplikasi anu dikembangkeun atanapi dileupaskeun dina sistem lisénsi FSF, GNU GPL. Ieu naha kuring kedah nempatkeun GNU sateuacan Linux ngan ukur pikeun pangakuan anu sakuduna dituju tina pamekar.

            Di sisi anu sanésna, nalika GNU dilebetkeun sateuacan Linux, kuring henteu ngaraosan padamelan pamekar GIMP, atanapi pamekar GTK +, jst, jst, jst. Henteu pak, ku nempatkeun GNU sateuacan Linux kuring masihan kiridit ka Richard Stallman sareng yayasan na, anu ti mimiti mangrupikeun anu nganyenyeri ka fundamentalis gajih, yén Linux nyandak sadaya kiridit sareng anjeunna (atanapi yayasan na) disisihkeun.

            Teu aya sanes tapi ngaduruk kareueus pisan!

          8.    a cenahna

            "Anu teu tiasa urang lakukeun nyaéta nyarios" muhun urang nyauran éta Linux sareng éta waé "sareng hilap kana sadaya jalma anu damel di GNU"

            Tapi kumaha upami urang tiasa nyebatna "GNU / Linux" sareng hilap ka sadaya jalma sanés anu program na kalebet dina sebaran linux (mis. KDE, Gnome, LibreOffice, ...) sareng anu sanés Linux Torvals ogé henteu dianggo pikeun GNU? .

            Janten upami anjeun hoyong pilih-pilih anjeun kedah nyauranana "xxx / yyy / yyy / abc / 123 / xyz / pqr / rst / uvw /… /… /… / Linux".

          9.    a cenahna

            "Anu teu tiasa urang lakukeun nyaéta nyarios" muhun urang nyauran éta Linux sareng éta waé "sareng hilap kana sadaya jalma anu damel di GNU"

            Tapi kumaha upami urang tiasa nyebatna "GNU / Linux" sareng hilap ka sadaya jalma sanés anu program na kalebet dina sebaran linux (mis. KDE, Gnome, LibreOffice, ...) sareng anu sanés Linux Torvals ogé henteu dianggo pikeun GNU? .

            Janten upami anjeun hoyong pilih-pilih anjeun kedah nyauranana "xxx / yyy / yyy / abc / 123 / xyz / pqr / rst / uvw /… /… / GNU / Linux".

      3.    Carlos Zayas Guggiari cenahna

        Anjeun tiasa nyauran naon waé anu anjeun pikahoyong, tapi teu aya anu nyebatkeun yén Linux (atanapi GNU / Linux, Ubuntu, Fedora, Android atanapi naon waé anu anjeun pikahoyong disebatna) mangrupikeun filsafat, langkung-langkung agama. Anu nyarios sapertos kitu, sabab anjeunna ngagaduhan konsep anu ngalangkungan atanapi panginten anjeunna henteu pernah repot maca sacara taliti bahan anu aya dina sababaraha basa dina situs Free Software Foundation. Atanapi GNU henteu mangrupikeun filsafat atanapi agama, tapi ngan saukur sistem operasi anu diilhaman ku prinsip-prinsip parangkat lunak bébas, anu ngagaduhan aspek téknologi, étika, politik ogé filosofis. Kasimpulan penting tina tulisan anjeun leres, tapi sanés pikeun alesan anu anjeun sebatkeun.

      4.    coco cenahna

        pandev92, kumaha anjeun tiasa nyaritakeun linux (kuring ogé nyebat linux, jaman) upami éta agama, anjeun tiasa ningali dina koméntar, kumaha upami éta agama? Pastina éta sareng naon deui, éta fundamentalis, éta ibarat babi Katolik sateuacan Abad Pertengahan, éta siga Islam anu njijikkan. Anjeun ngan ukur nyarios nanaon ngalawan nabi (GNU atanapi naon waé) sareng aranjeunna motong endog anjeun atanapi nyetél anjeun nalika anjeun masih hirup upami aranjeunna henteu motong éta dina rak heula.

        1.    Morpheus cenahna

          Agama nyandak kauntungan tina kabodoan jalma pikeun ngamanipulasi éta.
          Filsafat parangkat lunak gratis dianggo pas pisan sareng éta.
          Panginten "fundamentalisme sareng agama" perusahaan parangkat lunak anu "unggul" henteu ngantep aranjeunna ningali kanyataan.
          Tulisan panulis sareng koméntar anjeun nyobian "ngabongkar" ku ngadiskualifikasi jalma-jalma anu henteu nyangka sapertos anjeun (salian ti Katolik sareng Muslim), tanpa aya pondasi. Saha anu agamana?

  2.   kaber cenahna

    Naon tulisan anu awon, sigana yén éta ditulis ku kipas jandela barudak: S
    Hiji-hijina hal anu kuring satuju nyaéta gnu / linux sanés agama, anu sanésna sampah.

  3.   TheGuillox cenahna

    tulisan anu saé, dina sababaraha hal kuring henteu satuju, tapi tanpa ragu kuring satuju kana pesen umum "linux sanés agama".

  4.   Yesus Delgado cenahna

    Pos anu saé. Teu diragukeun, seueur jalma anu murag kana "fanatik agama" anu ngajantenkeun komunitas pangguna bubur atanapi henteu nampi sudut pandang anu sanés, janten puritan atanapi radikal. 🙂

  5.   F3niX cenahna

    Aranjeunna parantos ngaduruk api unggun, tapi kuring satuju sareng seueur hal anu anjeun carioskeun, kuring kantos nyarios yén sadayana nganggo anu aranjeunna hoyong pakean.

    Kuring ogé resep naon anu disebatkeun @seba «Ngabélaan ideu ogé ngajantenkeun anjeun budak ka dinya, teu tiasa dihindari, ieu manusa». Kuring sapinuhna ngabagi ieu.

    @ pandev92: Kuring henteu pati ngartos naon anu anjeun hartosna tina «. Linux sanés filsafat, sahenteuna henteu deui, conto anu jelas nyaéta jumlah perusahaan anu ogé ngagaduhan kamekaran proprietari sareng nganggo Linux pikeun kabutuhanana, sapertos Oracle, AMD, Nvidia, Steam, Intel, IBM…. »

    Linux, Éta dumasarkeun kana filsafat, yén perusahaan nganggo éta tanpa filsafat naon waé henteu hartosna éta teu aya, dina akhir sadaya "Filsafat" mangrupikeun arus, hal anu robih ti jalma ka jalma sareng masing-masing adaptkeunana kana naon sigana langkung saé.

    Perusahaan nganggo linux tanpa filsafat? éta leres-leres normal, perusahaan ngan ukur nganggo arus "Mercantilism", sareng linux pas pisan kana ieu sabab éta nurunkeun biaya, ningkatkeun kaamanan, sareng masihan aranjeunna terang anu teu aya wates yén aranjeunna tiasa ngalamar pamekaran nyalira. Sabaraha program anu ditutup moal nganggo ideu anu kaala tina parangkat lunak gratis? atanapi bakal aranjeunna ngagaduhan kode gratis, anu urang moal tiasa marios? .. pss langkung saé teu disebatkeun.

    Salam sareng pos anu saé

  6.   Nicholas Tasani cenahna

    Tulisan anu saé! Visi anu saé pisan.

  7.   karlinux cenahna

    Hapunten, tapi tina naon anu kuring baca, sigana kuring yén anjeun ngagaduhan handjob méntal di luhur anu anjeun henteu netelakeun. Abdi sanés fundamentalis, jauh ti éta, jalma anu nganggo naon waé anu dipikahoyong, windows mac gnu / linux, naon waé anu paling nguntungkeun pikeun masing-masing. Kuring parantos nganggo "GNU / LINUX" langkung ti 10 taun sareng sigana kuring pendekatan anjeun henteu leres. Kuring ngartos pesen na tapi henteu leres (pikeun kuring) naon anu anjeun carioskeun. Anjeun nempatkeun GNU, LINUX sareng SUMBER TERBUKA dina kantong anu sami. Sareng masing-masing ngagaduhan barang-barangna. GNU mangrupikeun lingkungan (opensource) anu dijalankeun dina Linux, Linux mangrupikeun inti sareng Open Source mangrupikeun perangkat lunak open source. Linux, kernel, ngagaduhan bagian éksklusif dina seuseueurna distribusi. Di sisi anu sanésna, aya kode gratis anu dijual sareng anu tiasa dipésér, bahkan aya ogé distribusi GNU / LINUX anu parantos dibayar (janten dina pandangan heula Xandros, Linspire, Suse ... pe émut). Filsafat opensource henteu tiasa dibandingkeun sareng ngagunakeun mesin anu nganggo Sistem Operasi anu tangtu, anu bakal janten perbandingan anu kasar sareng saderhana. Filsafat opensource dumasarkeun kana program hiji hal atanapi ngarobih hiji hal pikeun kapentingan umum. Sareng kuring ngulang deui, anjeun tiasa ngeusi batre, upami henteu nyarios ka rerencangan kuring Jonhatan Thomas, pencipta Openshot, anu kalayan kickstarter parantos ngaluarkeun cukup pikeun bakti dirina pikeun hiji musim kana naon anu dipikaresepna. Kantun naon anu anjeun sebut fundamentalis nyaéta jalma anu membela panggunaan kode gratis éta kusabab aranjeunna yakin yén ku anjeun tiasa ngagaduhan masarakat anu langkung saé, upami sanaos katingalina anéh, kode gratis mangaruhan masarakat.

    1.    pandev92 cenahna

      Sareng hey, mimitina kuring angkat ka Gnu linux, kuring ngan ukur nyebut linux, sabab linus torvalds bakal nyarios, teu aya alesan pikeun kuring nempatkeun gnu payuneun éta. Kadua, anjeun masihan kuring conto aplikasi anu parantos dibiayaan ku kickstarter ..., hiji ..., nalika anjeun nyalira terang yén teu mungkin pikeun sadaya aplikasi pikeun ngalakukeun éta.
      Filsafat openoruce mangrupikeun filsafat praktis, nyaéta nyandak kode sareng tiasa nganggona pikeun kapentingan nyalira, sareng umumna lisénsi anu paling ngadukung prakték ieu nyaéta anu dianggo dina proyek sapertos kromium, wayland, x11 jst.

      1.    karlinux cenahna

        Anjeun masih lepat, tungtungna, manpaat pikeun masarakat, sadayana balikeun deui, Gratis henteu sami sareng gratis

        1.    pandev92 cenahna

          Kuring pikir anjeun salah pikeun museurkeun éta ukur ka masarakat, ceuk torvalds sataun katukang, ngeunaan éta:

          Ku cara kitu, kuring pikir yén saleresna pencapaian pamungkas pikeun Open Source nyaéta ngantep sadayana janten égois, henteu ngusahakeun supaya sadayana nyumbang kana kasaéan umum.

          Kalayan kecap sanésna, kuring henteu ningali Sumber Terbuka salaku pesen alit tina "hayu urang sadayana nyanyi kumbaya di handapeun seuneu sareng ngajantenkeun dunya janten tempat anu langkung saé." Henteu, Open Source tiasa waé upami sadayana nyumbang alesan pribadi sareng egoisna nyalira.

          Alesan egois aslina pikeun kolaborasi sareng Linux dipuseurkeun ngan saukur dina senang-senang tinkering. Éta anu kajantenan kuring: pamrograman mangrupikeun hobi, karep kuring, sareng diajar kumaha ngendalikeun perangkat keras mangrupikeun tujuan anu mentingkeun kuring. Sareng sakumaha tétéla, anjeunna henteu nyalira dina tujuan éta.

          1.    xex cenahna

            Entong sacara pribadi, tapi pikeun janten jalma anu nyarios yén ulah janten agama, anjeun terang sadayana ayat anu diucapkeun ku Linus.

          2.    karlinux cenahna

            Sawaréh bener, éta jabatan Mr. Linus, anu tétéla jalma anu anjeun paling museurkeun, tapi henteu sadaya jelema sapertos anjeunna atanapi anjeun, henteu sapertos kuring atanapi saha waé, masing-masing urang béda-béda. Pak Ritchie tanpa anu urang moal nyarios pikeun aki, henteu ngémutan éta, sanés Tuan Stallman ogé Maddog, atanapi…. Kalayan ieu kuring henteu hoyong anjeun mikir yén kuring ngaidentipikasi sareng aranjeunna, jauh ti éta, masing-masing bakal ngagaduhan kaputusan sareng motivasi masing-masing, tapi upami dina motivasi éta kanggo damel kolaborasi sareng seueur jalmi sareng, contona, jalma anu ngalakukeun moal nguntungkeun Aranjeunna bakal ngagaduhan aksés kana téknologi, ka nagara-nagara anu teu maju, bahkan ka jalma sapertos anjeun sareng kuring, tong bébéja yén aya anu lepat. Upami anjeun tina jabatan anjeun dina blog atanapi kuring sorangan ti kuring tiasa ngabantosan sareng kolaborasi dina gandum anu tiasa urang sumbangkeun, naon anu salah ku éta?…. Tapi pikeun anu éta urang kedah rada serius sareng henteu nyampur kana hal-hal, urang kedah "ngawartosan", sareng henteu ngahaturanan diri pikeun terus trolling diri yén upami gnu / linux atanapi linux (sakumaha anu anjeun sareng Mr. Linux nyebatna) ieu atanapi éta , upami éta agama atanapi filsafat. Linux sanés filsafat atanapi agama, tapi GNU, tanpa janten filsafat, tiasa sigana sabab percaya ka masarakat kana laporan bug na, dina inovasi dina kontribusina, tanpa nanyakeun naon-naon ogé, enya ... OS anu saé.

          3.    Zagur cenahna

            Naon anu anjeun carioskeun sigana panasaran pisan pikeun kuring:

            «Kuring ngamimitian waktos nalika kuring nga-parrot kecap-kecap Stallman, pastikeun yén ieu hiji-hijina bebeneran sareng ampir-ampiran, nalika urang yakin yén urang gaduh 100% tina bebeneran, kami salah, kami henteu tiasa ningali dunya nyata»

            Kabeneran anjeun henteu deui nuturkeun kecap Mr. Stallman, tapi tina naon anu kuring tingali dina koméntar anjeun anjeun nuturkeun kecap Mr. Linus Torvalds.

          4.    Morpheus cenahna

            AH .. Fundamentalis pikeun Torvalds, tapi henteu pikeun Stallman.
            Urang sadayana ngagaduhan ideu sareng tulisan ieu nyungkeun hormat, tapi éta henteu ngahargaan seueur konsep, ideu sareng karakter anu tanpa tulisan ieu moal aya.

          5.    pandev92 cenahna

            Henteu pisan @morfeo, kuring sanés fundamentalis torvald, dina seueur hal anjeunna nyarios yén kuring henteu satuju sareng kirang langkung sareng kaluaran troll na, tapi di dieu kami henteu ngabahas naha linux disebat gnu linux, linux, atanapi ngan ukur ubuntu. Di dieu kami ngabahas hal anu sanés, janten punten tong ngalihkeun topikna.

          6.    Morpheus cenahna

            Sareng naon hal anu sanés? Éta anu dibahas dina tulisan, "fundamentalisme" anu bahagia (sahenteuna éta ngagaduhan labél éta).
            Naha peryogi nyerat tulisan lengkep pikeun nyarios "Kuring badé mikir kumaha kuring hoyong"? Henteu kedah dicarioskeun étamah. Anu henteu dipikaharti naha aranjeunna nyéépkeun waktosna salah informasi (aya seueur bohong, sapertos anu ngan ukur nyayogikeun jasa téknis: REDHAT IS PAID (gratis Fedora)). Ieu sanés agama, atanapi kapercayaan, atanapi anu sapertos kitu: éta mangrupikeun téknologi inpormasi murni sareng kode sumber, salian ti milarian panerapan anu langkung koheren tibatan anu ayeuna. Éta janten waspada bahaya parangkat lunak propriétika (sareng éta parantos langkung ti payuneun, sareng Snowden sareng NSA, yén "fundamentalis" Stallman leres) Naon tujuanana? sabab parantos aya rangkay tulisan anu nyobian maksakeun pamikiran-pamikiran aneh ieu dina blog ieu

      2.    xex cenahna

        Kaleresan aya, sareng kuring miharep anjeun nyandak konstruktif, cara anjeun nyarios ka pamiarsa anjeun sigana henteu leres pikeun kuring nunjukkeun seueur kurang hormat. Kuring ngabayangkeun yén anjeun anom sareng anu dibenerkeun ku yuswa sareng kalayan terang yén anjeun langkung diajar ku ngadangukeun (maca dina hal ieu) tibatan ku nyarios (nyerat).

  8.   ucing cenahna

    Anu kuring perhatoskeun ka Stallman nyaéta ngagunakeun sakedik software propriétik anu mungkin kusabab privasi sareng khususna di tukang (Prisma sareng hal-hal sanés), tapi ti dinya janten fanboy atanapi buka panto ka panto ...

    1.    eliotime3000 cenahna

      Henteu nuhun.

  9.   Tesla cenahna

    Masalahna nyaéta seueur jalma anu bingung hartosna tungtungna.

    Pikeun seueur jalma, nganggo Linux mangrupikeun pamungkas sareng aranjeunna bangga kana éta. Di sisi anu sanésna, aya jalma anu ngan saukur nganggo anu ngamungkinkeun aranjeunna pikeun ngahémat langkung seueur waktos. Sering kali urang hilap yén PC sanés ngan ukur alat pikeun ngalaksanakeun sababaraha pancén sareng pakakas pikeun ngajantenkeun hirup langkung gampang sacara umum.

    Dina hal kuring, kuring nganggo Linux kusabab kuring resep parangkat lunak gratis, sareng sigana filsafat anu saé pisan anu tiasa (atanapi kedah) ditransferkeun ka sababaraha daérah kahirupan urang. Tapi ogé, kuring nganggo Linux sabab éta ngahémat waktos kuring pikeun mikaresep hal-hal sanésna sareng kuring langkung produktif dibanding OS anu sanés.

    Sakumaha anjeun nyarios, Linux ngagaduhan cacat sareng sababaraha kali anjeun kedah merjuangkeun aranjeunna. Tapi éta naon hartosna nganggo anu gratis.

    Salam!

    1.    eliotime3000 cenahna

      Dina cara nu sami, éta ogé kajantenan kalayan sumber terbuka, sanaos éta katingali langkung salaku alat tibatan salaku média.

  10.   xex cenahna

    Ngeunaan tulisan éta sorangan:

    Anjeun ogé ngajukeun yén naon anu anjeun sebut Linux henteu nawiskeun alternatif ékonomi pikeun kapitalisme neoliberal ayeuna, sareng yén pikeun ngeureunkeun hiji hal anu mimitina, anjeun kedah gaduh alternatif. Kuring henteu terang naha anjeun parantos maca "Kabeungharan jaringan", karya ieu masihan alesan teoritis ngeunaan ékonomi sapertos anu muncul tina "linux" sareng nawiskeun data praktis anu ngadukung skripsi, "Linux" nawiskeun alternatif. Sareng upami henteuna alternatip henteu nawiskeun éta, éta sanés alesan pikeun ngeureunkeun status quo sateuacanna, hayu atuh ngajelaskeun: nalika Perang Dunya II urang Polandia merangan Nazi sareng barengan Soviét Rusia, sanaos aranjeunna terang yén urang Rusia sanés jalma. sajarahna "ramah" sareng aranjeunna (sareng sabab éta engké ditingali nalika kaanggotaan na di USSR) sabab sanaos aranjeunna henteu ngagaduhan alternatip langkung saé ngaleungitkeun kanker teras aranjeunna bakal ningali naon anu dilakukeun , henteuna alternatif sanés alesan henteu miceun Tumor A.

  11.   Vegan Dystopik cenahna

    Upami anjeun ngalieurkeun kernel linux, sareng GNU sistem operasi lengkep sareng filsafat sareng tujuan anu aya di balik na, linux kanggo anu nyerat tulisan ieu, jalma anu ngan ukur hoyong nyobian sareng ngagunakeun sistem operasi anu sanés, ngajajah, ékspérimén sareng terhormat.

    Tapi Perangkat Lunak Gratis ngagaduhan latar anu obyéktif, éta sababna OpenSource jsb lahir.

    Linux sapertos Linux, hiji geek anu seueur waktos luang, sareng GNU sareng perangkat lunak gratis sapertos kanggo anu hoyong dunya anu langkung saé, gratis, sareng sajabana. Pikeun hiji hal, karakter sapertos RMS aub sareng ngadukung sababaraha sabab sosial sareng pro-kabébasan , sareng sanaos karakter ieu henteu satuju kana sagala hal sahenteuna masihan anjeun latar sareng tujuan sareng sanés ngan ukur "éta gratis sareng kuring panasaran"

    Upami éta fanatisme agama, kusabab Gandhi dipenjara kusabab ideu na di dunya anu kedah dipikaharti "kabutuhan sareng selera", Luther King pupus pikeun "fanatik agama" na ningali hak-hak sipil, sapertos Malcom X sareng bahkan Bakunin, Barry Horne, Emma Goldman jsb.

    Jalma anu dibui atanapi maot kusabab ideu na, pikeun ideu dunya anu langkung adil sareng langkung saé, henteu langkung raoseun, henteu langkung geulis, atanapi aranjeunna henteu ngan ukur aya kusabab panasaran tapi pikeun ide-ide parobihan anu sering diperyogikeun

    1.    karlinux cenahna

      Budak lalaki bingung, anjeunna nyampur kabébasan masing-masing sareng kode gratis.

      1.    Tesla cenahna

        Anjeun ogé henteu ngagaduhan bebeneran anu mutlak dina masalah éta ... Hormat pendapatna sapertos anjeun tiasa ngahargaan anjeun. Konsép sapertos kabébasan individu pribadi pikeun masing-masing individu. Éta sanés konsép objektif sareng henteu tiasa diukur atanapi dianggo objéktif ...

        1.    xex cenahna

          Kuring satuju sareng Karlinux, sanaos anjeun ngahargaan jalma sanés, anjeun panginten henteu ngahargaan ideu na kusabab éta lepat, upami ayeuna kuring nyebatkeun yén 2 + 2 = 5, sanaos anjeun ngahargaan kuring, anjeun bakal nyarios yén kuring salah, sareng upami kuring nyebatkeun yén éta mangrupikeun pendapat kuring sareng naha éta sami sakumaha anjeun? Henteu sadaya pendapat valid, sareng kuring pikir aya latar teoritis anu salah dina postingan ieu, sabab anjeun sorangan parantos nunjukkeun.

          1.    Tesla cenahna

            Conto anu cukup goréng. Matematika cocog sareng sababaraha prinsip dasar sareng henteu ngan saukur ngantunkeun opini. Upami kuring nyaritakeun yén 2 + 2 = 4 anjeun tiasa nyarios ka kuring yén pikeun anjeun nomer 4 disebut lima. Tapi anjeun moal pernah nyebatkeun yén 2 + 2 = 5 kumargi kanyataan henteu saluyu sareng persamaan éta.

            Kuring ngarti ideu anjeun tapi conto na henteu jalan.

            Matematika sasuai sareng prinsip axiomatic anu ditarima sacara universal kusabab tanpa aranjeunna moal aya formalismeu sapertos anu aya. Kumargi kitu opini di luar matématika, sahenteuna dina tingkat éta.

        2.    karlinux cenahna

          Nya éta anu kuring carioskeun, yén kabébasan pangguna henteu tiasa dibandingkeun atanapi diukur atanapi kacau sareng kabébasan kode, konsép henteu tiasa lieur, atoh kuring parantos nyungkeun hapunten dihandap upami aya anu rumaos heureuy kana koméntar kuring.

          1.    Tesla cenahna

            Anjeun teu kedah nyungkeun hapunten naon-naon, manusa. Kami nyarios ku cara anu séhat sareng henteu iman anu goréng.

      2.    pandev92 cenahna

        Ieu justru sikep anu kuring nganggap hina, sikap anu naroskeun ka Holy See, anu percaya yén anjeunna ngagaduhan bebeneran anu mutlak, sareng yén anjeunna tiasa ngabimbing jalma-jalma dosa anu miskin nuju terang atanapi ngabakar anjeun dina taruhan.

        1.    karlinux cenahna

          Naon hinaan, kuring henteu nganggap hina anjeun! Jauh tina éta, upami kuring ngalakukeun, kuring moal nyerat naon anu kuring nyerat, upami éta parantos ngaganggu anjeun, hapunten, éta ngan saukur bakal ngajantenkeun anjeun sadar yén anjeun panginten nyampur hal sareng sigana kuring henteu ngan ukur hiji, tapi naon anu kuring nyarios sanés niat kuring pikeun nyigeung anjeun, Upami kuring gaduh, kuring nyungkeun hapunten, ogé kuring henteu hoyong naon anu kuring carioskeun angkat ka massal, henteu pisan. Pendapat kuring nyaéta pendapat abdi sapertos anu anjeun, henteu sanés deui. Tapi upami masihan pendapat anjeun anjeun nyingkirkeun éta, kuring bakal ningali puser kuring sakedik. Upami éta naha kuring janten kipas, punten, henteu sangka, kanyataanna kuring nganggo windows dina laptop sareng kuring henteu trauma, sareng kuring sanés gamer ogé kuring henteu peryogi pikeun padamelan. Tapi naon anu kuring carioskeun, sigana kuring henteu nyigeung saha waé, tapi kuring parantos ngalaksanakeunana, PANGHAMPURAN

          1.    Zagur cenahna

            Nya, kuring sareng anjeun, anjeunna ngabingungkeun sadayana sareng ngagaduhan jerami mental anu ageung. Mungkin éta pangaruh tina ngagunakeun Windows 8 ...

      3.    Morpheus cenahna

        Sareng kabébasan terang naon perusahaan ngalakukeun data kuring sanés individual?

    2.    Tesla cenahna

      Atanapi urang henteu ngaluarkeun masalah ieu dugi ka ekstrim ieu. Ngabandingkeun Richard Stallman ka jalma sapertos Bakunin siga anu kaleuleuwihi pikeun kuring. Punten, urang nyarioskeun perkawis damel, sanés padamelanana nyalira atanapi kabébasan manusa ...

      1.    xex cenahna

        Teu béda pisan naon anu dituduhkeun ku duanana.

      2.    Morpheus cenahna

        Upami ngalangkungan parangkat lunak aranjeunna ngawaskeun sareng ngendalikeun sadaya manusa, henteu ngeunaan kabébasan manusa?

        1.    eliotime3000 cenahna

          «Lima, 23 Séptémber 1984. Kuring kedah angkat ka proyektor nyegah kendali balaréa".

        2.    Tesla cenahna

          @xex, @mfefeo sareng @Distopico Vegan Kuring ngajawab anjeun tiluan dina komentar anu sami pikeun kesederhanaan.

          @xex: Naon anu dicarioskeun ku jalma sapertos Bakunin, Proudhon atanapi Kropotkin, bapak anarkisme, henteu nuturkeun garis anu sami sareng anu dicarioskeun ku RMS. Aranjeunna nolak entitas otoriter sareng ngabantah alesanna. Parangkat lunak gratis henteu ngalanggar struktur kakuatan ieu. Henteu aya anu anarkisme dicutat dina perangkat lunak gratis atanapi otoritas anu ditaroskeun. Filsafat Open Source henteu ngahambat panyiptan perusahaan sareng ti éta tina sudut pandang kuring, éta henteu nyegah kendali anu tiasa dilakukeun dina kahirupan urang. Kanyataan yén kuring tiasa ningali kode tina aplikasi anu ditawarkeun ku perusahaan henteu bakal nyegah kuring dikawasa ku cara sanés sapertos pamasaran.

          @morfeo: Anu hartosna ku koméntar kuring nyaéta, sakumaha anu kuring parantos nyarios, yén parangkat lunak gratis henteu bakal nyegah pamaréntah, perusahaan sareng ékonomi tina terus ngendalikeun kahirupan urang. Sahenteuna, éta cara kuring ningali éta.

          @Distopico Vegan: Kuring henteu nyarios yén kuring henteu ngabagi pendapat anjeun yén parangkat lunak gratis masihan pangaruh anu ngarusak sababaraha ranté anu ditumpukeun ku masarakat ka urang. Anu kuring hartosna ku koméntar kuring nyaéta yén anu diarepkeun ku Stallman jauh di handapeun naon anu diarepkeun ku jalma sapertos Bakunin. Biantara anu dimungkinkeun jauh langkung lega sareng seueur deui sektor tibatan Stallman. Kusabab kitu kuring nyarios yén urang moal tiasa ngabandingkeun anu dua. Duanana ngadukung kabébasan, enya, tapi henteu dina tingkat anu sami. Kuring ngan ukur ngarujuk kana éta.

          Jelas yén filsafat Open Source, tina sudut pandang kuring sareng ti anjeun ogé sigana mah, mangrupikeun léngkah alit pikeun nyandak nilai-nilai masarakat ku kabébasan anu nyarios anarkis. Kuring nganggo Debian sabab éta distribusi anu ngagaduhan manifesto sosial di tukangeunana sareng anu ngajadikeun kuring bangga. Kuring bakal neraskeun ngabela parangkat lunak gratis sabisana, tapi ogé leres éta mangrupikeun tambalan alit ngalawan masarakat anu teu dirumuskeun tina dasarna. Anjeun parantos ngartos kuring ...

          Senang ngabagi paguneman ieu sareng anjeun 😉

      3.    Vegan Dystopik cenahna

        alat anu seueur kakuatanna, sapertos tipi, sapertos media massa, sapertos hal-hal agama anu dicarioskeun sareng diboikot ku tokoh-tokoh sapertos Bakunin, seueur anu nyerang tipi komérsial sareng disebat "alat", sababaraha serangan monsanto anu ogé "alat" tapi saleresna masing-masing ngagaduhan kasang tukang sareng kakuatan sosial nyalira.

  12.   NayosX Ness cenahna

    Entong disebatkeun tapi anjeun maca pikiran kuring sareng kuring satuju kana 99.99%, kabébasan pribadi robih kusabab lingkungan dimana éta beroperasi, panginten sistem anu diusulkeun ku GNU henteu dilarapkeun ka sadayana, tapi pikeun sababaraha, OSN GNU / Linux mangrupikeun anu pangsaéna. Leres éta, anjeun kedah terang kumaha milih pakakas anu pas pikeun dianggo sesuai sareng kabutuhan anjeun, nyaéta, anjeun kedah milarian harmoni sapertos anu dilakukeun ku umat Buddha.

    Conto: Kuring kedah nganggo studio visual dina modeu virtualisasi sareng win 7, henteu salah sahiji ogé anu goréng, tapi kuring nempatkeun kabutuhan pikeun distro GnU / linux sateuacan sarat gaduh partisi atanapi hard disk hungkul pikeun Windows, sanaos éta dina hal laptop kuring, dina desktop kuring aya Windows 8 pikeun maéhan waktos luang maén COD, Crysis sareng sadaya gim anu henteu ngajalankeun 100% dina GNU / Linux, naha éta maéhan kabébasan kuring pikeun milih? ??, pikeun euweuh, masihan kuring alternatif pikeun deficiencies tina OS dina hal ieu

  13.   eliotime3000 cenahna

    Dina sababaraha hal kuring satuju sareng anjeun. Naon deui, kuring nganggo GNU / Linux sabab kuring gaduh kasempetan langkung saé pikeun ngahirupkeun deui PC anu luntur sareng Slackware dibandingkeun sareng Windows XP.

    Ayeuna, masalahna nyaéta lamun anjeun ngonci diri dina paradigma, anjeun janten pertapa intelektual mutlak, anu seueur dilakukeun ku fanboys, sareng anjeun henteu sadar yén aya jutaan paradigma anu beuki kuat, diantarana, «gampang ».

    Anu kuring ngalawan parangkat lunak proprietari nyaéta, upami aranjeunna leres-leres ngabéla hak ciptana, aranjeunna bakal ngalakukeun éta ku cara ngadamel parangkat lunak yén aranjeunna sacara sah kedah ngajual henteu paduli nagara dimana aranjeunna aya, tapi sakumaha anu urang ngagaduhan kakuatan daya jual saeutik, aranjeunna hampura kami pikeun bajakan perangkat lunak propriétari sahingga janten gumantung pisan ka aranjeunna yén urang ngantepkeun ngawangun paradigma adat anu ngabakukeun kami yén "ngan ukur parangkat lunak hébat" anu aya.

    Ngeunaan parangkat lunak gratis, kuring ngaku yén éta anu pangsaéna dina hal filsafat sareng kualitas, tapi dina sababaraha kasus, nalika ngembangkeun pengganti anu pantes pikeun perangkat lunak proprietari, aranjeunna salah kaprah sareng anu leres nyaéta ngahasilkeun penghinaan tina anu teras-terasan nganggo perangkat lunak propriétari, kumargi éta henteu ngahasilkeun pangalaman dimana aranjeunna tiasa ngadukung panggunaanana (kasus anu paling dikenal nyaéta gnash sareng distros anu disatujuan ku FSF).

    Kalayan Windows, kuring ngaku yén sakapeung, éta mangrupikeun kekacoan (NTFS, UAC, spyware mirah sapertos wat), tapi upami anjeun cicing di tempat anu ragrag kana sopan santun sapertos Peru, hanjakalna rada nyusahkeun peralihan jalan ti Windows ka GNU / Linux, sabab upami anjeun henteu nunjukkeun ka anjeunna yén parangkat lunak gratis henteu sami persis sareng / atanapi langkung saé tibatan propriétikna, anjeunna moal lirén.

  14.   e2391 cenahna

    Kuring satuju ngan ukur namina éta Linux. Henteu lami ka tukang kuring ningali grafik dimana aranjeunna nunjukkeun sabaraha persentase GNU aya di distro (kuring henteu émut anu mana) sareng éta ngan 8% tina total. Dina hal éta urang kedah namina distros sapertos GNU / Linux / Xorg / KDE pikeun masing-masing bagian anu cocog dina sistem.

    1.    Morpheus cenahna

      Sareng% linux?

      1.    Morpheus cenahna

        Ieu tulisan:
        http://pedrocr.pt/text/how-much-gnu-in-gnu-linux/
        Dina Ubuntu:
        Aya 8% GNU (+ 5% GNU, anu mangrupikeun bagian resmi proyek GNU!)
        Tina kernel (Linux) aya 9% (Ampir teu aya bedana)
        Sésana ti batur (mozilla, jawa, xorg)
        Ayeuna naha OS distro?
        teu kedah. Sistem tiasa dianggo kalayan sampurna tanpa xorg, tanpa jawa, tanpa mozilla, tanpa gnome, jst.
        Kami ngan ukur tinggal Gnu sareng Linux, anu ngawangun OS lengkep sareng fungsina. Naha aranjeunna tiasa dianggo tanpa anu sanésna?
        Leres, aya HURD (kernel GNU sorangan) sareng aya Android (anu ngagaduhan Linux, tapi sanés GNU)
        Naha kuring ngan ukur nyauran GNU / Hurd Hurd?
        Éta moal logis, anu normal nyaéta polos GNU, anu mangrupikeun nami OS.
        Naha kuring kedah nyauran Android Android / Linux?
        Upami anjeun kersa, tapi biasana disebat Android, anu mangrupikeun nami OS.
        Janten aya anu ngajawab kuring, naha urang kedah nyauran GNU (/ Linux) LInux kantun GNU nyaéta OS sareng Linux mangrupikeun salah sahiji kernel na?

  15.   aioria cenahna

    tulisan anu saé, éta mangrupikeun diskusi sareng penguatan konsep dasar sapertos gnu, linux sareng opensource ... ieu tuang elmuna kuring resep kde éta sababna kuring nganggo linux

  16.   Wisp cenahna

    Seuneu kasar sapertos biasa nalika anjeun nyerat naon-naon sareng dina akhir anu klasik ayeuna: «Hayu atuh mikir sareng ngalakukeun naon anu kuring pikahoyong, kuring Windowslerdo sareng iBorrego sareng naon anu aranjeunna paduli ...»

    1.    Wisp cenahna

      Malah agén pangguna ngahianat ka kuring ... konspirasi !!!

      1.    eliotime3000 cenahna

        Mangrupikeun nyeri sirah pikeun ngatur agén pangguna dina Google Chrome.

  17.   téteam cenahna

    Jalma anu nyarios anjeun nyarios "linux" atanapi "gnu / linux" bahkan henteu terang naon anu dimaksud sistem operasi, hayu, baca heula.
    Sareng upami anjeun naroskeun naon anu dimaksud sistem operasi, teu aya hiji ogé, dina buku anu kuring mendakan sahanteuna 4, dina wiki gumantung kana tulisan anu anjeun baca atanapi dina basa mana parobihan definisi na.
    upami urang nyandak yén sistem operasi nyaéta kernel, linux ngéléhkeun
    upami urang nyandak yén sistem operasi mangrupikeun "paket" anu aranjeunna "jual" anjeun, maka ubuntu, gentoo, jst.
    upami urang nyandak yén sistem operasi nyaéta kernel ditambah alat "fundamental" anu sanés maka gnu / linux éléh
    sareng diskusi tiasa teraskeun salamina sareng salamina. entong janten otomatis yén éta sadayana atanapi 1 atanapi 0, dina kahirupan nyata panginten aya béda-béda bebeneran atanapi cara ningali hal.
    kaluar tina éta, kuring ngabagjakeun panulis pikeun nyobaan nyerat sapertos kitu, tapi Taliban aya, sareng aranjeunna henteu ngahampura, nasib alus ngajawab sadayana ekstremis anu badé nyerat anjeun sudut pandang anu saé anu henteu ngamungkinkeun koma pikeun mindahkeun aranjeunna 🙂

  18.   Frank Davila cenahna

    Kahirupan di Kristus sanés agama, agama anu repetitive sareng ngadorong kapinteran para pengikutna, Kristus nyarios:
    «Kami jalan, bebeneran sareng kahirupan, teu aya anu datang ka bapa tapi éta pikeun kuring»
    Yohanes: 14: 6
    "Anjeun bakal terang anu sajati sareng anu leres bakal ngabébaskeun anjeun" Jn: 8:32
    "Kusabab Allah mikanyaah dunya (bangsa manusa) ku cara kitu anjeunna masihan putra tunggal-Na, sahingga sing saha anu percanten ka anjeunna moal binasa TAPI gaduh hirup anu langgeng" Jn: 3: 16
    Kristus cinta anjeun, milari anjeunna bari anjeunna tiasa dipendakan.

  19.   Cocolium cenahna

    "Kuring parantos diajar yén kabébasan manusa aya di luhur kabébasan parangkat lunak" saé saurna, salam

    1.    Morpheus cenahna

      Upami ngalangkungan parangkat lunak aranjeunna ngawaskeun sareng ngendalikeun sadaya manusa, henteu ngeunaan kabébasan manusa?

      1.    eliotime3000 cenahna

        "Lima, 23 Séptémber 1984. Abdi maén gélo sahenteuna masihan pendapat kuring"

        1.    Morpheus cenahna

          WTF?

          1.    eliotime3000 cenahna

            Sigana anjeun henteu ngartos guyonan dina rujukan ka Orwell.

      2.    Juan Carlos cenahna

        Panineungan ieu ngalangkungan parangkat lunak tungtungna janten nyambungkeun internét, sareng, upami aranjeunna nonton anjeun, éta bakal dihurungkeun deui nalika anjeun sambung deui, sareng éta kajantenan sanaos sistem operasi anu anjeun anggo. Kabebasan aya dina ramo anjeun, sanés dina sistem operasi anu anjeun anggo.

        1.    Morpheus cenahna

          Upami anjeun tiasa maca kode na, anjeun tiasa terang naon eusina! Upami anjeun terang naon anu dilakukeun, anjeun gaduh kabébasan pikeun milih ngagunakeunana atanapi henteu. Freedom IS dina parangkat lunak anu anjeun anggo, sanés dina ramo kuring, tapi dina ramo anu ngprogram parangkat lunak éta. Naha seueur jalma resep ngabahas topik anu aranjeunna henteu gaduh ideu? Naha aranjeunna terang naon-naon ngeunaan program?

          1.    Juan Carlos cenahna

            Indung kuring, tapi naon jawaban idiotik. Henteu leres, morpheus, hormat nami landihan anjeun sareng istirahat.

          2.    Morpheus cenahna

            «Naon jawaban idiotic» OKÉ, maka jalma-jalma anu ngabela SI teu toleran. Aya pikiran anu langkung katutup tibatan windows sorangan!

    2.    eliotime3000 cenahna

      Sapinuhna Sapuk!

  20.   Marzas cenahna

    Meureun anjeun kedah nyandak ESO sateuacan masang GNU / Linux.

    Kuring henteu weruh kumaha panyimpangan sapertos anu diijinkeun pikeun diterbitkeun.

    Sareng perkawis opini: Kanggo rasa warna, sareng kontainer sampah.

  21.   Marcos cenahna

    Larangan kafir XD hahaha.

    Larangan anu henteu nyebarkeun Konci Buka. salam ti Méksiko.

    Salaku pangguna linux kuring resep sumber terbuka sareng naon waé anu digambarkeunna. Sanaos kuring henteu nuju program, kuring terang yén sumber terbuka sapertos mesin cetak dina jaman poék.

  22.   xino93 cenahna

    tong gelut budak leutik, ieu tentang nambihan sareng henteu ngabagi.

    1.    Morpheus cenahna

      Nya, panulis tulisan nempatkeun halangan antara "fundamentalis agama" anu ngadukung filsafat Perangkat Lunak Gratis sareng "super bébas" anu ngagaduhan "kabébasan" pikeun ogé ngagunakeun perangkat lunak proprietari anu dipikacinta.

      1.    Cocolium cenahna

        Kuring TEU ngarti, naon anu lepat sareng parangkat lunak komérsial, anu bénten pisan sareng proprietari, propriétari dipikaharti salaku hal anu henteu ngamungkinkeun anjeun, anu henteu ngamungkinkeun anjeun nalika leres-leres ngalaksanakeun fungsina, leres?

        1.    Morpheus cenahna

          Ngan fungsina? Naon "fungsina"? Kumaha anjeun terang teu aya anu lepat upami anjeun henteu terang naon anu leres-leres dilakukeun?
          Sareng teu aya anu nyarios yén anu goréng nyaéta komérsial. Aya seueur program komérsial sareng gratis (RedHat, Suse, atanapi anu kuring ngadamel, contona).
          Éta milik kusabab:
          - éta henteu ngantep anjeun ngajalankeunana dimana waé sareng kumaha waé anu anjeun pikahoyong
          - henteu ngantepkeun anjeun terang kumaha jalanna sareng naon anu dilakukeun sacara internal
          - henteu ngantep anjeun bagikeun ka saha waé anu anjeun pikahoyong, dimana waé anjeun hoyong
          - éta henteu ngantep anjeun ngarobih dina luang sareng ngabagi modifikasi éta sareng saha waé anu anjeun pikahoyong.
          Naha leres "goréng, fundamentalis, religius" yakin yén éta henteu étis (atanapi henteu kedah légal) pikeun masarkeun lisénsi perangkat lunak proprietari?
          Naha leres "goréng, fundamentalis, religius" hoyong ngajantenkeun jalma sanés ningali ieu sareng sadar kumaha henteu adil kaayaan ieu?
          Saha anu gaduh pikiran anu tutup? Naha pangguna anyar kedah kabur kusabab ieu?

          1.    Cocolium cenahna

            Hahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

            Nya, sakumaha anjeun carioskeun, kuring ngan ukur terang upami ningali jalma-jalma sapertos anjeun di jalan éta kuring kumisan sareng neraskeun jalan, saolah-olah kuring leumpang sareng sadaya waktos pikeun ngarobih, maca kode jsb, hahahahahaha serius, hatur nuhun pikeun ngabungahkeun kuring dinten anu parantos réngsé.

          2.    Morpheus cenahna

            Tapi kuring henteu nyarios yén anjeun kedah ningali sadaya kode.
            Kuring nyarios yén aranjeunna henteu kedah nyaram éta

            1.    Cocolium cenahna

              Nya, aranjeunna henteu kedah maksa anjeun nunjukkeun éta ogé, leres?


          3.    Morpheus cenahna

            Sareng naha, salaku conto, anu ngahasilkeun tuangeun "dipaksa" nunjukkeun bahan naon anu dilakukeun ku aranjeunna?
            Naha anjeun tiasa ngajual PC tanpa nyaritakeun palanggan naon anu prosésor sareng mémori éta?
            Naha anjeun badé mésér mobil upami pabrikna ngalarang pikeun anjeun muka atanapi ngarobih sakahayangna?

          4.    Morpheus cenahna

            Oh, sareng ku anjeun nyarios yén "upami kuring ningali jalma sapertos anjeun di jalan maka kuring ngaléngkah"
            Kumaha anjeun ngabayangkeun kuring, sapertos teroris Muslim anu nganggo sorban sareng bedil sareng sadayana? Ngan kusabab sigana saé ngagaduhan kode program anu kuring anggo sayogi?
            Para penginjil perangkat lunak propriétér ngalaksanakeun tugasna sacara bener pikeun nyiksa urang!

          5.    eliotime3000 cenahna

            @Morpheus:

            Topi Beureum nyaéta a curmudgeon rongkah ngeunaan panyebaran perangkat lunak gratis sareng / atanapi sumber terbuka di nagara sapertos Koréa Kalér sareng Kuba (kalebet bantosan ku IRC), tapi anu leresna nyaéta perusahaan sapertos Red Hat sapertos Novell komersil dina lingkup, janten anjeun tiasa ngalebetkeun gumpalan anu didamel khusus pikeun tujuan komersial éta.

          6.    Morpheus cenahna

            @ eliotime3000
            Nyatana, sacara praktis sadaya distros ngagaduhan BLOBS (aranjeunna aya dina kernel Torvalds) kecuali linux-libre. Sedengkeun pikeun naon anu anjeun koméntar ngeunaan RedHat, éta nunjukkeun yén Perangkat Lunak Gratis teu aya hubunganana sareng komunisme, ogé éta ngalawan "tujuan komersial." SL jauh langkung kapitalis dibanding parangkat lunak propriétari (kapitalis tiasa mésér sareng ngajual produk anu dipikahoyong tanpa batesan, parangkat lunak propriétari henteu tiasa)
            GRATIS BEDA TI GRATIS, kumaha deui aya anu ngajelaskeun éta?
            Goréng Stallman sareng Inggris !!

        2.    Carlos Zayas cenahna

          Parangkat lunak komérsial henteu sami sareng parangkat lunak propriétari. Parangkat lunak gratis ogé tiasa komérsial. Parangkat lunak propriétari mangrupikeun salah sahiji anu ngawatesan hiji atanapi langkung tina opat kabébasan: panggunaan, modifikasi, distribusi sareng pamutahiran parangkat lunak. Aya software proprietary anu tiasa dianggo sareng disebarkeun gratis, tapi teu aya anu tiasa sacara bébas dirobih atanapi ditingkatkeun, sabab éta peryogi kode sumber.

    2.    Juan Carlos cenahna

      Nya sapertos kitu, réréncangan abdi, perkawis rongkah ieu anu aranjeunna sasarengan pikeun artikel anu kuring satuju pisan nyaéta jenis hal anu ngajantenkeun pangguna Linux kahareup kabur, naha GNU payun atanapi henteu.

  23.   moscosov cenahna

    Hal anu paling parah ngeunaan peminat nyaéta aranjeunna henteu ngagaduhan rasa humor ...

  24.   Tong sampah cenahna

    upami linux mangrupikeun agama, pastina moal aya di jerona, nunjukkeun atheisme kuring sareng ogé paréntah St.IGNUcious rada absurd.

  25.   Zorro cenahna

    Dugi anjeunna tungtungna nyarios hal anu fanboy pisan, naon anu kajantenan anjeunna? saha anu nabrak anjeunna? atanapi dimana kuring nyalin ieu? Saur anjeun henteu aya anu dipikirkeun ... xD parantos sacara serius nyarios ogé!

  26.   mario cenahna

    Nyebutkeun sababaraha monster anu kaluar dinten ayeuna GNU / linux sigana mangrupikeun panyimpangan pikeun kuring, éta sababna kuring tungtungna nganuhunkeun aranjeunna ngan ukur Linux (kecuali Debian) ... Hapunten para purist anu hoyong mikawanoh karya Stallman ... tapi kuring moal resep nambihan kecap GNU kana distro anu sacara standar mawa DRM, firmwares sareng blobs katutup atanapi ngajantenkeun anjeun "bongbolongan komérsial" (eufemisme pikeun adware).

  27.   diazepam cenahna

    1) URANG SADAYANA KABEH JEUNG SADUNYA JEUNG SALIRA ATAWA JEUNG Kuring. Anjeunna budak pikeun cita-cita na, anjeunna budak pikeun sudut pandangna, anjeunna budak pikeun moralna, anjeunna budak pikeun étika na. Stallman (sapertos guru anu sanés), anu anjeunna lakukeun nyaéta ngajaga perbudakan mental ku ngarobah moral tapi henteu pernah leupas tina éta, anu nyiptakeun kawanan anu sanés kalayan pola anu béda. Kabébasan anu leres aya dina mikir ku langkung ti hiji sudut pandang sareng salamina bertentangan sareng diri sorangan tapi tanpa miceun jalan kusabab naon anu salah pikeun hiji moralitas leres pikeun anu sanés. Anjeun kedah maéhan guru.

    2) Bentuk perbudakan anu sanés nyaéta kabutuhan. Naha anjeun kantos ningali piramida Maslow? Kabutuhan unggal lalaki dibagi kana 5 tingkatan sareng pikeun ngarengsekeun tingkatan, sadaya tingkat handap kedah réngsé. Upami kabébasan aya di luhur piramida (asumsi kabébasan ngakibatkeun kabagjaan), maka unggal kabutuhan mangrupikeun ranté. Tapi aya ranté anu tangtu anu, nalika rusak, maéhan jalma éta (anu tingkat kahiji, kabutuhan fisiologis). Maka, konsép yén "kabébasan henteu gaduh ranté" ambruk kusabab anu kuring carioskeun.

    Hayu urang henteu nyarioskeun kabébasan. Hayu urang nyarioskeun kagumantungan.

    1.    Morpheus cenahna

      "Urang kedah maéhan guru" saha anu nyarios? Naha pernyataan ieu sigana henteu "guru" pisan pikeun anjeun?

      1.    diazepam cenahna

        Dicarioskeun ku jalma anu henteu milari pengikut. Zarathustra.

        1.    eliotime3000 cenahna

          @Tina Toledo nempatkeun +1 dina 3, 2, 1 ...

  28.   Krlos cenahna

    Kuring satuju pisan, kuring yakin kana ayana bébas parangkat lunak gratis sareng parangkat lunak proprietari dina Linux kuring.

  29.   zyxx cenahna

    Teu aya anu bébas .. salaku manusa .. kanyataan janten manusa (sareng yakin yén urang tiasa ngalawan naluri utama salamet) ngajantenkeun urang dikurung dina bunderan éta (tangtosna sareng béda anu pasti)
    Tapi anu diusulkeun ku perangkat lunak gratis utopian tapi éndah .. kaleresan .. sakitar komunitas filsafat didamel dimana sanaos sadayana sapertos zombie nyarios "Kuring bébas kuring bébas" (bari linggih di bumi dina komputer sadidinten. " Ironisna ") urang terang yén sahenteuna sababaraha urang tiasa dipercaya.
    Yén masarakat ngagaduhan kakuatan henteu peryogi (sahenteuna henteu 100%) perusahaan anu haus artos sareng kakuatan.
    Yén urang tiasa nyobian percanten .. di dunya anyar ieu dimana .. téknologi sareng internét parantos janten kabisat dina kahirupan .. .. sahenteuna urang tiasa percanten (atanapi satengah) yén aya jalma anu ngalakukeun éta kalayan tulus tanpa hoyong mugia kaluarna urang salaku pamalesna .. upami sanés kanyataan saderhana hoyong ngabantosan batur .. lucu pisan ..

    Sareng filsafat penting .. sabab éta budaya .. dunya ngurilingan budaya .. ..
    Dimana urang bakal indit tanpa budaya anu dipiboga ... urang hoyong bébas sanaos dina internét tapi kuring yakin éta sanés ngan ukur internét ... yén jalma-jalma anu milarian éta ogé aya dina solidaritas sareng sasama lalaki ... sanggup ngabantosan anu sanés tanpa pamales nanaon .. éta mangrupikeun bagian tina gaya hirup urang .. sanaos aranjeunna ngan ukur komputer sareng nomer .. éta ibarat penyuluhan sababaraha urang sareng wajar yén urang milari kontrol aranjeunna ogé .. tapi di dinya urang kudu réalistis sareng henteu nyarios sapertos «Kuring bébas .. ayeuna kuring nganggo linux» »sareng nyéépkeun waktos sadidinten dina komputer teu maliré kulawarga, atanapi kajadian kahirupan anu bakal ngajantenkeun urang bagja (kecuali pikeun aranjeunna anu ngagarap ieu ... naha éta programer atanapi anu sanés ... anjeun naha aranjeunna ngagaduhan alesan xD)

  30.   Cijulang cenahna

    Kuring nyangka yén dina sababaraha bagian anjeun ngabingungkeun kabébasan manusa kalayan kabébasan milih dina sistem konsumsi.

    Ringkesan pikeun jalma anu teu hoyong maca pisan: Parangkat lunak gratis nunjukkeun seueur poténsi kalayan modeu produksi anu béda-béda sareng anu tepat anu matak.

    Upami aya anu diusulkeun ku parangkat lunak gratis nyaéta sistem produksi perangkat lunak anu énggal. Sistem ieu (ngatur pisan sareng dikokolakeun ku pamekarna sorangan) kalindih ku kumaha sababaraha perusahaan ngamangpaatkeun jenis sistem ieu, tapi leres ogé yén perusahaan anu sami ieu parantos adaptasi sareng kumaha jalanna ku cara kieu. Éta henteu hartosna aranjeunna lirén janten kapitalis, sabab sistem produksi na sami sareng parangkat lunak "bébas" utamina aya dina kanyataan yén aya anu nyandak sareng ngarobih.

    Upami anjeun ningali modél produksi anu bertentangan sareng kapitalisme, aranjeunna bakal ningali dina parangkat lunak gratis cara anu saé pikeun ngalaksanakeun sistem anu aranjeunna usulkeun nyalira (kalayan nada abu-abu, tangtosna) sareng aranjeunna nyobian henteu hasil pikeun nerapkeun sababaraha menit dina sajarah. ( Sanaos anjeun kedah angkat ka abad ka-XNUMX pikeun ningali éta, panginten). Salah sahiji pamanggih dasar tina modél-modél ieu bertentangan sareng kapitalisme / neoliberalisme (dasarna dicandak tina dasar kénca) nyatakeun yén nalika jalma-jalma anu ngagawekeun alat-alat padamelan sareng kaputusan-kaputusan ngeunaan naon anu kedah dilakukeun sareng aranjeunna, "ékosistem" produktif bakal ngagaduhan performa anu langkung saé, kabébasan anu langkung ageung pikeun jalma anu damel ngalaksanakeunana (kabébasan sanés hartosna males) sahingga sacara gembleng prosés bakal langkung saé (kalebet anjeun sanés ngan ukur ngalakukeun éta kusabab padamelan anjeun, tapi kusabab anjeun resep éta, hal anu mendasar dina perangkat lunak gratis sareng yén urang tiasa hirup dinten-dinten dina halaman ieu sareng kuring nganggap yén anjeun sareng dorongan kuring pikeun ngabagi kecap ieu).

    Kuring satuju 100% yén parangkat lunak gratis sanés agama sareng kuduna henteu, tapi pelanggaran dilakukeun ku inohong sapertos Richard Stallman anu, kalayan pro sareng kontra na, henteu maén pisan pikeun aranjeunna nalika urang nyobian ngartos kumaha gratis parangkat lunak tiasa ngagaduhan peran. mendasar dina kahirupan masarakat, mangaruhan henteu ngan ukur ngalangkungan parangkat lunak, tapi ogé janten conto hirup tina modél produksi anu bénten-bénten (kalayan sagala anu saé sareng anu goréng anu dipiboga). Salawasna inohong anu kalangkang sadayana sésana moal mawa urang alus, paduli sisi na. Sacara umum, seueur kakuatan gumantung kana kecap atanapi tindakanana, kumargi aya seueur deui anu tiasa aya dina tingkat anu langkung ageung atanapi kirang.

    Naon anu anjeun carioskeun ngeunaan aya jalma anu damel dina padamelan umum nganggo perangkat lunak gratis leres pisan, tapi kuring henteu terang naha mayoritas anu tiasa nyarios éta. Tingali kana situs mana waé pikeun ningali sabaraha proyék pribadi anu dilakukeun tipe X dina tempat Y, tanpa kontributor atanapi 1 atanapi 2. Éta ogé perangkat lunak gratis, tapi tanpa lampu sapertos kernel atanapi proyek ageung. Meureun ku sakedik pangaruh global ogé, tapi panginten ku pangaruh lokal anu kuat (upami anjeun kantos, anjeun panginten tiasa ngabayangkeun kumaha kuatna alat anu dikembangkeun ku saurang lalaki 5 taun ka hareup dina garis lintang anu bénten pisan).

    Subjék parangkat lunak gratis henteu aya hubunganana sareng agama (dina hartos kapercayaan ka déwa), tapi sareng politik. Pikeun ngagaduhan panorama anu langkung umum, cukup pikeun ngalangkungan ide-ide dasar sosialisme (kumargi anjeun ti Spanyol, saur anjeun kedah jelas yén PSOE sanés sosialisme, langkung-langkung percobaan Rusia, Cina, sareng sajabana anu dumasar kana polos murni sareng kapitalis ngagunakeun Nagara pikeun ngalaksanakeun tujuanana) pikeun mendakan langkung seueur nuansa kumaha parangkat lunak gratis ngajukeun konsepsi politik anu béda (atanapi sahenteuna, éta ngalaksanakeunana, tanpa mikir pisan ngeunaan politik naon nyaéta, tapi naon anu pangsaéna pikeun jalma). Hanjakal dina pamanggih kuring, kuring pikir yén masih teu aya pamahaman ti kaseueuran jalma anu kalibet yén hal-hal ieu aya hubunganana, panginten kusabab sakumaha rumitna duanana pandangan sareng kusabab prasangka anu tiasa aya dina dua sisi, tapi tingali henteu langkung. saha jalma anu ngadukung parangkat lunak gratis sareng kabijakan anti panjagaan sareng anjeun bakal sadar naon anu urang carioskeun.

    Sambutan. Selamat pikeun réfléksi ieu sareng kuring miharep aranjeunna langkung sering! Hapunten kanggo panyuluhan kuring.

    1.    Tina Toledo cenahna

      Bravo! Anjeun tiasa nyarios langkung luhur, tapi henteu langkung jelas.

  31.   itachi cenahna

    Naha anjeun bageur pisan ngajelaskeun kalimat ieu: «kasalahan serius, serius. Linux sanés filsafat, sahenteuna henteu deui, conto anu jelas nyaéta jumlah perusahaan anu ogé ngagaduhan kamekaran proprietari sareng nganggo Linux pikeun kabutuhanana, sapertos Oracle, AMD, Nvidia, Steam, Intel, IBM…. »? Abdi henteu pati ngartos argumen anjeun.

    Jelas yén Linux sanés filsafat, éta mangrupikeun OS, tapi, upami ngagaduhan yayasan filosofis anu teu tiasa dilawan. Filsafat sanés anu anjeun gaduh atanapi henteu, filsafat mangrupikeun jabatan, tafsiran kanyataan. Tanpa anjeun terang, anjeun parantos ngajaga posisi filosofis, éta disebat "utilitarianism."
    Sareng, punten, ulah lieur filsafat sareng agama, teu tiasa aya hal anu langkung sabalikna.

    1.    aca cenahna

      Éta gumantung kana naon anu kahartos ku masing-masing ku "linux", dina klasik éta mangrupikeun paket (GNU / LINUX / DISTRO) atanapi anujul kana jalma, panyipta na,
      Sigana kuring yén fsf ngagaduhan posisi anu pasti, ngeunaan implikasi anu tangtu tina kaayaan umum, yén dumasar kana cita-cita anu sami, anjeun tiasa nimbangkeun pamikiran filosofis, unggal distro ngagaduhan arus atanapi pedoman anu tangtu, kana posisi-posisi éta, urang tiasa ngémutan «filsafat».
      Tapi éta sadayana gumantung kana naon hartosna kecap masing-masing

      1.    Alberto Aru cenahna

        Leres unggal distro ogé ngagaduhan filsafat nyalira, tapi urang nyarioskeun panggunaan parangkat lunak tina sudut pandang pangguna, contona kuring nganggo manjaro, anu disertakeun ku program propriétari sareng kecuali flash, saur kuring henteu teu ngagaduhan program propriétari ayeuna sabab kuring parantos meresihan.

      2.    aca cenahna

        Éta bakal saé upami sadayana gratis, tapi kaayaan ayeuna henteu sapertos kitu, aya perangkat lunak gratis anu saé pisan pikeun sababaraha hal, tapi di daérah-daérah anu tangtu, dimana parangkat lunak leres-leres mahal sareng diperyogikeun, éta mangrupikeun eral, teu aya anu sami sareng proprietary anu saé pisan sareng aya jalma anu kedah nganggo; (.

        Kusabab aya anu sanés, anjeun ngahususkeun kana hiji hal, anjeun ngagunakeun seueur waktos dina kahirupan anjeun, sareng anjeun nuturkeun garis pamikiran, dibayangkeun dina filsafat, sareng masalahna timbul, anjeun latihan sapertos naon, atanapi nganggo proprietari. parangkat lunak, anu mana anjeun badé ngahaturkeun seueur waktos hirup anjeun ka batur pikeun ngahontal éta sareng janten langkung efisien. atanapi anjeun cicing di tukangeun ningali saha waé anu ngaliwat sareng anjeun tetep jauh ka tukang.

        Mungkin suite Adobe lengkep mahal, tapi panginten suite lengkep dikali sababaraha kali henteu cekap pikeun modul aplikasi, aplikasi anu tiasa dibatesan pisan, atanapi anu sanésna, sanés panggunaan umum anu tiasa masihan anjeun kauntungan anu penting, ngeunaan sapasang . Tapi anjeun bakal kedah nyéépkeun waktos langkung seueur (sapertos mayar pajak, sabaraha dinten taun kuring kedah padamel mayar nagara) sareng éta éksklusif (sabab kuring henteu ngagaduhan aksés ka binér), kuring ' Kuring bakal kaduruk di MS naraka.

        Gampang ningali gandum tina pasir anu jauh tibatan gunung anu aya di payuneun anjeun. Jalma sapertos Stalman diperyogikeun, tapi dunya sorangan henteu adil. sareng kaseueuran jalma-jalma anu jahat sareng egois langkung tina rata-rata sareng rata-rata. Damai sareng cinta dugi ka gaduh murangkalih, atanapi anjeun kedah ngetok seueur panto kanggo padamelan atanapi kakuatan pameseran anjeun naék.

        Nalika kuring ngagaduhan waktos kuring nyerat sadaya kode anu kuring tiasa, dokumén sareng dibagikeunana, kuring nyobian ngabantosan dina kahirupan nyata sareng maya. Tapi kuring henteu tiasa lirén nganggo kantor, kuring henteu tiasa ngantunkeun windows, sareng sajabina, seueur deui, sareng kaseueuran sanés kusabab kuring hoyongna, tapi kusabab éta langkung saderhana, (éta nyababkeun kuring langkung waktos janten teu puguh. jeung nulis kode).
        Wasalam

  32.   Tina Toledo cenahna

    Dina halaman unduh Pidgin aya tombol pikeun ngaunduh installer anu nyebatkeun "Lain Linux" ...
    http://www.pidgin.im/download/

    … Dina Mozilla Foreoks kolom unduhan dipingpin ku judul "Linux"….
    https://www.mozilla.org/en-US/firefox/all/

    ... dina Muy Linux kuring ningali tulisan anu judulna berbunyi "SyncDrive, klien Google Drive énggal pikeun Linux nembongan dina pidangan"
    http://www.muylinux.com/2013/09/14/syncdrive-google-drive-linux/

    Naha kanyataan yén pamasang Pidgin sareng Firefox nyarios ngan ukur Linux, tibatan GNU / Linux, ngajantenkeun aranjeunna file henteu berfungsi? Naha tulisan anu ditulis ku MetalByte henteu valid kusabab dina judul na iklan yén SyncDrive kanggo Linux tibatan GNU / Linux?

    Henteu aya anu sapertos nyerat topik anu nyatakeun yén Linux sanés agama sahingga urang Zadokites nyalira ngadebat bentukna: "Pujina! Dina Taurat kami nyatakeun GNU / Linux ... janten GNU / Linux kedah! »
    "Teu kedah ditarjamahkeun deui, sabab éta bakal matak lieur masarakat ..." aranjeunna negeskeun.

    Parantos ngalebetkeun téknis ti ayeuna nalika aranjeunna nelepon kuring Toledo, kuring moal nolih ningali ... henteu janten masalah kuring ngan ukur Toledo di tempat éta sareng kahartos yén éta ngeunaan kuring. Alesanna? Nya, bapa kuring Toledo, lanceuk kuring Toledo, dulur misan kuring ogé Toledo. Henteu janten masalah kuring ngan hiji-hijina anu aya di tempat éta, upami aranjeunna henteu nyauran kuring Argentina Toledo sareng kuring moal giliran ningali ...

    Naha anjeun leres-leres percanten yén 99.9% pangguna perangkat lunak propérétis resep maca kode OS anu parantos dipasang dina PC na? Naha anjeun leres-leres mikir yén éta mangrupikeun masalah anu matak hariwang anjeun nalika anjeun ngagaduhan masalah anu langkung penting, pikeun aranjeunna, pikeun direngsekeun?
    Dugi iraha aranjeunna bakal sadar yén lisénsi pikeun nganggo sistem operasi mangrupikeun produk sanés sapertos anu sanés?

    Kuring parantos ningali yén aranjeunna nempatkeun conto anu kasar sahingga ku nyalira aranjeunna murag:
    1.- Naha anjeun mésér mobil anu ngan ukur tiasa medar di daérah anu tangtu sareng anjeun henteu tiasa ngepaskeun kahoyong anjeun? Ti mimiti, saha anu ngawartosan yén mobil sacara bébas dimana urang resep? Abdi gaduh Van anu kuring henteu kantos gunakeun mangbulan-bulan, kunaon? sabab anjeunna yankee sareng kuring henteu tiasa ngalih sareng anjeunna di Méksiko kecuali kuring ngesahkeun anjeunna di nagara ieu.

    Naha kuring parantos nyetélna? Leres. Tapi kuring parantos ngalakukeun éta ka tingkat anu sami sareng Windows kuring, kusabab mesinna, upami kuring ngagentos, kuring kedah ngalakukeun sababaraha prosedur hukum pikeun ngabéjaan yén mesin lami éta sanés milik kuring sareng ayeuna kuring gaduh mesin anu sanés, janten anu hartosna ngabarukeun kartu pendaptaran sabab, kalayan nomer séri mesin lami, henteu tiasa dianggo deui pikeun kuring. Prosedur ieu ngagaduhan biaya. Teu kakantun chassis ...
    Ah, tapi kuring tiasa ngajual! Pasti, tapi nalika kuring ngajual, mobilna sanés milikna deui ... Abdi henteu ngagaduhan hak deui. Jiga Windows kuring.
    Tangtosna, anu gaduh anu anyar kedah angkat ngawartosan ka departemen lalu lintas lokal yén mobil anu mesinna séri xxxxxx sareng anu sasis sareng nomer seri awakna yyyyyy ayeuna kagungan anjeunna sareng sanés milik kuring deui.
    Tapi ... antosan! Abdi tiasa nyandak kendaraan kuring ka mékanika otomatis sareng nyungkeun anjeunna analisa éta sareng ngawangun hiji sapertos éta. Akhirna abdi gaduh mobil anu salian ti sami sareng anu tadi langkung saé ... ngan kuring gaduh masalah ageung: Abdi peryogi mesin, sasis sareng awak kanggo gaduh nomer séri sorangan supados tiasa ngiderkeun mobil sacara légal sabab tanpa pelat lisénsi. Kuring bahkan henteu tiasa dugi ka juru tanpa kéngingkeun denda bahkan mungkin panjara kusabab henteu tiasa ngabuktikeun asal-usul kandaraan kuring. Sarua sareng Windows kuring.

    2.-Arsiték anu ngarancang imah kuring ngajual kuring rencana konstruksi, janten aranjeunna milik kuring sareng kuring tiasa nyonto éta sareng masihan saha waé anu kuring pikahoyong.
    Leres, éta leres. Ngan aya hiji hal anu kuring henteu diperhatoskeun, rencana éta sanés ngan ukur rangking diagram sareng konstruksi sareng pamasangan diagram, éta ogé mangrupikeun dokumén hukum anu ditandatanganan ku ahli anu lisénsi propésisna sacara sah ngamungkinkeun anjeunna pikeun nanggung tanggung jawab sipil sareng pidana. pikeun itungan strukturna goréng. Tapi salian ti éta, éta rencana anu sami henteu kapaké pikeun kuring ngawangun upami kuring henteu ngolah ijin pangwangunan sateuacan kotamadya, kabupaten atanapi otoritas anu saluyu ... sareng éta persis naon rencana anu ditandatanganan ku ahli.

    Otoritas masihan kuring ijin sareng nyimpen salinan rencana éta. Upami aya anu nyobaan nyungkeun ijin anyar kanggo ngawangun situs anu sanés, rencana éta henteu ditampi deui. Tapi naha? Kantun saderhana sabab ahli anu nandatanganan rencana éta ngan ukur tiasa tanggel waler sah pikeun hiji konstruksi sareng ku sabab tandatangan na henteu tiasa diperpanjang atanapi valid pikeun kasus séjén.
    Teras ngan aya dua pilihan ... henteu nganggo rencana éta atanapi peryogi ahli sareng mayar anjeunna deui kanggo ngagalisalisasi rencana deui sareng perusahaan anu sanés.

    1.    Tina Toledo cenahna

      Pandev sareng sasama blogger. Punten upami naon anu kuring nyerat henteu pas atanapi henteu satuju kana maksud anu bakal didugikeun ... tapi anu leres mah kuring kedah nyatakeunana.

      hatur nuhun

      1.    pandev92 cenahna

        TIna, pas elav atanapi nano, aranjeunna lulus, aranjeunna nampi koméntar ehehe, xdd sabab seueur link, éta ngantosan persetujuan.

        salam

      2.    eliotime3000 cenahna

        Hormat kuring ka Tina pikeun masihan kelas modél parangkat lunak pondok (upami ngan ukur ku analogi). Kaleresan nya éta upami teu terang modél pamekaran modél parangkat lunak, ogé upami éta perangkat lunak gratis, seueur panto bakal kabuka pikeun anjeun sareng anjeun bakal langsung terang kumaha tiap perangkat lunak dikembangkeun dumasar kana siklus pelepasan. Henteu pikeun senang-senang, jalma anu nyumbang garis kode pikeun gratis sareng / atanapi parangkat lunak open source mangrupikeun bagian tina éta, tapi aranjeunna ogé diajar kumaha parangkat lunak saéstuna dikembangkeun.

        Éta sanés ngan saukur pikeun filsafat hungkul, tapi pikeun alesan kognitif sareng alesan sanés anu anjeun henteu terang, tapi éta parangkat lunak gratis langkung saé tibatan parangkat lunak propriétari, éta kusabab éta ngamungkinkeun anjeun janten bagian ti éta sareng henteu ngaluarkeun anjeun salaku software proprietary.

    2.    Morpheus cenahna

      Teu aya anu naroskeun yén pangguna parangkat lunak propriétari kedah kataji ku "maca kode", éta nyaéta sababaraha urang anu resep TEU PUNGSA KANGGO NGAJALANKEUN.
      Dina conto 1 mobil: Watesan anu anjeun carioskeun nyaéta PERATURAN HUKUM masarakat dimana anjeun cicing TEU IMPOSISI MANUFACTURER. Éta henteu sami sareng Windows anu anjeun sayangi:
      - Anjeun teu tiasa nyetél windows anjeun, ngan gentos sababaraha «aksesoris»
      - Anjeun TEU BISA NGAJUAL kana jandéla anjeun, anjeun mésér lisénsi Paké ngan ukur pikeun komputer anjeun.
      - Anjeun TEU BISA MUKA windos anjeun pikeun mékanika anu dianalisis
      - Anjeun tiasa ngarobih mesin sareng ngesahkeunnana tanpa idin ti pabrikan, windows anjeun NO.
      Dina conto 2 tina rencana:
      - Anjeun gaduh rencana sareng anjeun terang naon anu dikandung imah anjeun
      - Anjeun tiasa ngagunakeunana pikeun ngawangun bumi anu sami (kalayan tandatangan anyar, legalisasi, atanapi naon waé, tapi éta henteu aya hubunganana sareng tukang bumi)
      - Aranjeunna henteu tiasa ngajual anjeun imah "tertutup", ngalarang anjeun terang kumaha diwangunna

  33.   séba cenahna

    Koméntar anu saé, tapi ku ngabélaan ideu anjeun ogé janten budakna, éta moal bisa dihindari, ieu manusa.

    1.    Alberto Aru cenahna

      Persis, ayeuna Pandev janten budak filosofi na xD

  34.   Goréng taku cenahna

    Hiji-hijina hal tulisan ieu leres nyaéta kernel linux sanés agama (anu upami éta, peryogi mangtaun-taun diajar pikeun ngamimitian ngartos). Kuring henteu terang naon dokumén ngeunaan parangkat lunak gratis anu anjeun baca pikeun hanjakalna ngabingungkeun konsép GNU, kernel sareng perangkat lunak gratis, kuring parantos tiasa ningali anjeun program c ngutuk kompiler sabab henteu ngartos instruksi basebeb.

  35.   Angel_Le_Blanc cenahna

    Kuring idéalis pisan, kuring resep ngabayangkeun dunya anu urang henteu museurkeun tanaga urang kana kapentingan pribadi, dimana kami sadayana programer.
    Kusabab di dunya maya anu programer mangrupikeun panguasa urang, anjeun nampi program anu dilakukeun ku batur, atanapi anjeun nampi éta.
    Kacuali anjeun programmer, anjeun bakal ngarobih kode sumber atanapi ngawangun program anjeun nyalira. Sareng kuring mikir yén sakedik aspék kanyaho manusa sapertos program ngagaduhan poténsi pikeun ngarobah dunya. Éta sababna kasadiaan kode sumber sigana penting pisan pikeun kuring.

    Kuring yakin yén salaku mahluk bébas, anu étis nyaéta tindakan urang fokus kana ngajamin kabébasan batur, sabab di mana kuring mendakan kaadilan.
    Kaadilan sigana mah nilai anu langkung penting tibatan kabébasan.
    Pikeun aya kabébasan sajati di masarakat, éta kawajiban sadaya jalma pikeun milari saratna supados individu tiasa langkung bébas, sapertos masihan nalika anjeun nampi, ngabagi ideu, ngajar kumaha jalanna (ampir Linux ngajarkeun anjeun, tina tangtu, salah saurang anu diajar ku maca)

    Kuring henteu nyobian ngabimbing diri ku kahirupan sadidinten, kalayan naon anu manpaat. Kuring sok condong kana cita cita. Upami kuring henteu nungtun kalakuan kuring kana cita-cita, kuring bakal kontradiksi pisan.
    Éta sababna kuring sok milari parangkat lunak gratis dina ukuran anu saéna, sabab sigana kuring yén éta anu paling condong kana cita cita.

  36.   Isaac LA cenahna

    Keprok!

  37.   edgar.kchaz cenahna

    Sigana teu adil pisan pikeun kuring kumaha pendapat pandev92 "ngaapresiasi" (barina ogé, aya dina tag éta nyatakeun OPINI).

    Éta mangrupikeun sudut pandang anu pikaresepeun, panginten anjeunna henteu terang kumaha néwakna ogé ku sabab éta henteu panuju, tapi, hayu, blog ieu ibarat méja sareng cangkir kopi dimana sadayana ngungkabkeun ideu, pamikiran, sudut pandang, jsb. . sareng debat aranjeunna, kalem, sapertos sepuh.

    Ngeunaan nyebut OS GNU / Linux, kuring mendakan teuing (sigana sanés kecap anu leres) fanboyism pikeun nyebatna GNU / Linux sareng sanés ngan ukur Linux, contona, kuring ngartos nalika ngadangu Linux éta mangrupikeun OS anu diwangun ku ieu dua bagian Paduli perséntase masing-masing, duanana penting pisan dina mimiti nepi ka ayeuna. Tangtosna, sahenteuna anjeun kedah netelakeun sababaraha cara (seuseueurna pikeun nyingkahan api unggun) anu aranjeunna nyarioskeun kumaha aranjeunna nyarios éta bakal janten GNU / Linux (sacara téhnis). Sanajan ieu mangrupikeun blog anu serius, masih aya kabébasan pikeun anjeunna nyaritakeun kumaha anu anjeun pikahoyong, anjeun terang naon éta sareng éta cekap, dina cara anu sami, GNU henteu ngaleungit kusabab kasalahan anu saderhana (anu sanés sanésna ) sapertos kitu. Sanaos pandev92, kabébasan pikeun nyingkahan ieu sareng nyarios yén éta téh GNU / Linux tapi anjeun nyarios Linux kusabab kaleresan, bahkan kuring, kuring bosen mencét shif + GNU + shif + / + L + inux unggal-unggal kuring badé nyebutkeun XD ...

    Anu kuring jelaskeun nyaéta kuring henteu resep sareng ngaraos henteu nyaman sareng sikep anu dicandak seueur jalma anu nuturkeun filosofi "x" atanapi "y". Sareng henteu goréng yén aranjeunna membela éta, tapi hiji hal nyaéta ngabélaan sareng anu sanés nyerang, leres?

    Salaku conto, babaturan kuring (ekstrimis perangkat lunak gratis dina pendapat abdi) nganggo Linux (punten, tapi kuring resep nyarios éta) sareng kuring nganggo Windows nalika éta, anjeunna melong ka kuring sareng panon domba anu dibatu sareng ngawartoskeun ka kuring yén kuring éta jelema bodo pikeun ngeureunkeun bébas sareng ngagadabah abdi dina Windows. Pokokna, "naon sih? Bébas? Kuring bébas, kurang tina kaputusan sorangan" ceuk kuring. Sareng naon anu kuring hartosna ku ieu? Kuring henteu alus dina ngalaan argumén atanapi ideu, tapi kuring hoyong ngajelaskeun kirang langkung ieu:

    "Naon waé sistem anu anjeun anggo, naon waé anu anjeun pikirkeun, percanten naon anu anjeun percanten atanapi resep naon anu kuring resep, kuring salawasna bébas numutkeun filosofi kuring sorangan, anu leres-leres nandeskeun naon kuring. Dina hal ieu, filsafat kuring (atanapi sahenteuna cara kuring ningali kahirupan, kuring terang konsépna bénten tapi sanés ideu nyalira, saur kuring) sanés ngabudakeun diri ku cara anu sanés kecuali upami diperyogikeun sareng teu kedah kedah dipaksa. » (Kuring terang éta kaleuleusan teuing sareng bahan-bahanna, tapi filosofis sanés jas kuring anu kuat, ku sabab éta pisan, kuring nyingkahan komprési sareng nyobian janten budak sabisa-bisa).

    Sareng tangtosna, kuring semi sadar kana monopoli sababaraha perusahaan, kasusah sareng watesan sababaraha batur, sareng hal-hal tertentu anu, sanaos aranjeunna henteu mangaruhan pisan kuring, kuring terang yén seueur deui anu ngalakukeun sareng dina jero pisan cara (sakumaha ogé kaayaan kanyamanan anjeun dina damel komo nyabut diri tina kanyamanan éta.
    Kuring henteu terang naha Photoshop mangrupikeun conto anu saé, pikeun desainer grafis anu nganggo Linux, saha waé anu nyarios "ahh, tapi aya GIMP, Krita, Inkscape, jst. anjeunna nyabut dirina ", tapi kumaha upami anjeunna betah dina Linux anu dipikacinta? Naon anu tiasa anjeunna laksanakeun?, Pindah kana Windows upami anjeunna hoyong (saliwatan, kuring pikir ku kecap éta bakal sapertos "maksa dirina mundur sacara sukarela"), janten saha sih anu urang pikeun ngahalangan kabébasanna janten diperbudak sareng nganggo Windows nyalira ku Photoshop pikeun genah anjeun? Kabébasan mutlak teu aya pikeun kuring, éta siga kuring janten vegetarian supados henteu maéhan sato sahingga ngahargaan kahirupan, maéhan pepelakan.

    Masalah kabébasan ieu rumit teuing pikeun kuring sareng kuring ngaleungitkeun diajar langkung seueur, ogé, kuring wareg ku naon anu kuring pikirkeun kusabab dina cara anu sami kuring mikir yén hirup kuring bakal langkung pabalatak milarian kabébasan tibatan nyingkahan perbudakan.

    Balik kana hal éta, kuring satuju sareng kaseueuran jabatan, sareng sababaraha poin sareng khususna yén nyingkirkeun sadayana addons intelektual anu teu aya gunana (Kuring nyarioskeun jalma jahat, ekstremisme) parangkat lunak gratis atanapi open source, Linux sanés jiwa dunya sareng pangguna anu nganggo Kantor contona henteu kedah digantung teras sumping ka bumi nganggo LibreOffice ... Barina ogé, henteu aya anu bérés sareng ngabahas 10 jam nalika dina 30 menit Debian dipasang sareng dina waktos anu langsung anjeun sadar yén anjeun parantos henteu maot pikeun éta.

    Dina akhir dinten ogé, kuring terang anjeunna bébas bahkan henteu hormat, tapi éta bakal janten budak filsafat anu goréng. Dina pendapat abdi jelas.

    Hapunten koméntar anu panjang sapertos kitu, panginten kosong, panginten henteu, tapi éta koméntar ageung mimiti kuring dina desdelinux sareng kuring bungah.

    Salam ka sadaya.

  38.   Ñandekuera cenahna

    Kaleresan kuring henteu satuju kana kaseueuran hal anu anjeun sebutkeun. Analisis anjeun henteu gaduh ketat dina sababaraha cara.
    Kuring ngan ukur hoyong ngekspresikeun hiji hal: Pangguna Linux sadayana kedah ngalawan ketidakadilan sareng, ku sabab kitu, ngalawan modél ékonomi dunya.
    Tuah.

    1.    Alberto Aru cenahna

      Sareng saha anu nganggo ubuntu nyariosna, distro anu ngawasa perusahaan Canonical. Ku jalan kitu, yén linuxers nganggo gnu / linux sanés hartosna aranjeunna bagikeun filsafat gnu (anjeun ngan ukur kedah ningali tulisan Pandev). Sareng ti dinya dugi ka ngabagi idéologi politik-ékonomi aya régang anu BESAR.

      1.    Ñandekuera cenahna

        Kubuntu janten berharga, anu sami tapi henteu sami. Kuring ogé nganggo proprietary soft upami éta gunana pikeun kuring. Tapi éta sanés naha kuring tungtungna nyarios yén hal-hal sapertos kitu sareng teu tiasa dirobih. Sabalikna, kuring datang pikeun ngabébaskeun parangkat lunak justru kusabab kuring merjuangkeun parobihan sareng sigana mah alat anu saé, salain ti ngarasa bagian tina komunitas dunya éta, bertentangan sareng anu dicarioskeun ku Linus, ngabantah sadaya pamrih sareng individualisme anu sistemna parantos urang biasa.

  39.   milarian cenahna

    Akhir-akhir ieu aya postingan anu sanés sareng pamikiran anu sami. Kuring yakin yén Linux sorangan mangrupikeun alat. Anu ngagaduhan filsafat dina diri sanés sanés linux, tapi perangkat lunak gratis. Kuring satuju sareng sababaraha hal anu anjeun carioskeun. Leres waé yén nyiptakeun perangkat lunak gratis dina modél ékonomi ayeuna rumit pikeun pangembang alit. Tapi perlu ngarobih modél ékonomi ku seueur alesan séjén, parangkat lunak gratis hiji deui! Kuring henteu satuju sareng nyarios "Éta cara na, jaman, upami anjeun henteu resep, anjeun ngaco sorangan." Nya, upami kuring henteu resep sahenteuna kuring tiasa nyarios yén kuring henteu resep.

  40.   pzero cenahna

    Kuring ngahargaan pendapat anjeun, tapi kuring ningali cara anu sanés. Saatos 6 taun nganggo Linux, kuring nganggo pikeun alesan filosofis (atanapi naon waé anu anjeun badé disebat). Tangtosna seueur hal anu bakal langkung gampang pikeun kuring upami kuring teras-terasan nganggo windows, tapi pikeun ALASANNA (nempatkeun nami naon waé anu anjeun pikahoyong), kuring parantos mutuskeun pikeun nganggo Linux sareng perangkat lunak gratis pikeun sadayana. Éta sigana mah kuring kedah diajar teras-terasan sareng sababaraha masalah sanés; salaku imbalanna, kuring nganggap hasilna optimal sareng kuring bahagia sareng diri sorangan. Maksad abdi, upami kuring kedah nganggo MSOffice, kuring moal nganggona, sareng milarian cara ngagentoskeunana. Tangtosna, éta ukur opini.

    1.    Alberto Aru cenahna

      Titik 1: OLE
      Titik 2: naon anu anjeun anggo tibatan lampu kilat? Abdi henteu tiasa ngaleupaskeun kuring: \

      1.    Alberto Aru cenahna

        Hapunten, Adobe flash *

        1.    eliotime3000 cenahna

          Leres: GNU Gnash. Hiji-hijina hal anu goréng nyaéta henteu muka sadaya spanduk iklan anu kaluar, salian ti éta seueur halaman wéb anu didamel di ujung lampu kilat henteu kabuka kalayan leres, salaku tambahan, éta nyéépkeun langkung seueur sumberdaya tibatan Adobe Flash Player éta sorangan.

          1.    pzero cenahna

            Kuring yakin yén masalah urang-seueur- kalayan lampu kilat parantos jumlahna dinten na. Sedengkeun urang tinggal sababaraha kasangsaraan.

  41.   tanrax cenahna

    Éta sanés agama, tapi di tukangeun éta ngagaduhan filsafat.

    1.    pandev92 cenahna

      Tukangeunana ngagaduhan rébuan filosofi anu béda, anu anjeun henteu tiasa nyarios "ieu leres, sareng anu mikir béda sareng kuring, angkat ka saham", éta mangrupikeun sistem operasi, dimana masing-masing nguntungkeun ku cara masing-masing.

  42.   TS goyang cenahna

    "Hanjakalna di dunya nyata, méntalitas yén parangkat lunak mangrupikeun produk masih aya, sareng aya biaya pikeun ngagunakeun parangkat lunak ieu, naha urang resep atanapi henteu, tapi ieu modél anu urang hirupkeun"

    Dina kalimat éta anjeun parantos ngalakukeun kasalahan anu seueur dilakukeun, ngabandingkeun perangkat lunak gratis sareng perangkat lunak gratis. Henteu sadayana perangkat lunak gratis gratis, sanaos kaseueuran, sareng henteu sadayana perangkat lunak gratis gratis.

    Ngeunaan postingan sacara umum, kuring kedah nyarios yén kuring satuju yén sadayana nganggo naon anu aranjeunna pikahoyong sepanjang waktos (contona, nganggo Windows sareng GNU / Linux).

    Kuring ogé nyangka yén masalah kabébasan lieur. Memang leres upami anjeun resep pikeun naon-naon sareng anjeun nyobian ngayakinkeun batur ngeunaan naon anu WAJIB digunakeun, kami ogé maksa aranjeunna, tapi perangkat lunak propriétér ogé ngabatesan panggunaan anu anjeun tiasa masihan, nyegah anjeun, contona, tina nyarankeun ka batur sareng janten anjeun tiasa "ngalirkeun" na.

    "Meureun aya anu bakal sumping, nyandak kode, ningkatkeunna sareng aplikasi anjeun bakal langkung saé aslina, kalayan usaha minimal"

    Di dieu anjeun nyingkirkeun sadayana jalma anu tiasa ngabantosan ningkatkeun bug atanapi operasi sacara umum berkat tiasa ngakses kode sumber.

    Pondokna, sareng sok aya dina pamanggih kuring, yén masing-masing ngagunakeun anu paling dipikaresep sareng naon anu aranjeunna peryogikeun sepanjang waktos, tapi ogé parangkat lunak propriétika ngabatesan urang nalika ngalakukeun naon anu urang pikahoyong.

    Hiji salam.

  43.   Rodolfo cenahna

    Halo, kalayan hormat pisan, kuring bébéja ka sobat anu parantos ngeposkeun ieu, BACA Langkung Langkung Ngeunaan Parangkat Lunak GRATIS, tong nyerat nganggo ati anjeun, anjeun bébas milih anu anjeun pikahoyong.

    Linux mangrupikeun kernel GNU / Linux mangrupikeun hal anu leres (bungkus ditambah kernel)
    Radicals di sisi anu sanésna, kuring ngingetan yén perangkat lunak gratis diwangun, aranjeunna ngagaduhan lisénsi éta sareng aranjeunna ngajantenkeun jalma sanés nganggo éta JEUNG lamun aranjeunna mendakan kagunaan (éta tiasa dianggo pikeun aranjeunna), sumbangan didamel, ieu kumaha hirupna proyék gratis, pamekar anggo naon anu aranjeunna bina sareng pasihan dukungan teknis pikeun perusahaan sareng éta anu hirupna, moal aya anu maot kalaparan kacuali teu puguh aranjeunna ngantosan aranjeunna ngetok panto bari henteu nunjukkeun naon-naon anu tiasa dilakukeun. Urang sadayana nganggo perangkat lunak microsoft sareng sw swt sababaraha hal, sabab urang damel di tempat anu béda sareng henteu sadayana panginten sapertos kami, contona kuring gaduh karesep pikeun sw swt, kuring adaptasi sareng naon anu aya sareng upami aya anu henteu dianggo pikeun kuring. cobian pikeun direngsekeun ku naon Aya dokuméntasi dina situs proyék utama sareng bantosan komunitas, kuring diajar sareng nganggo sistem operasi GNU / Linux sareng BSD, kuring ogé parantos diajar ngalamar aplikasi wéb sareng ti éta kuring hirup biasana ngagunakeun parangkat lunak gratis sareng teu reueus kuring nganggo ieu, kuring henteu nyarios teuing sapertos anu fanatik, tapi upami aya anu resep, kuring ngobrol sareng aranjeunna naon anu diperyogikeun, kuring nyobian masihan solusi nganggo téknologi gratis, ngatur server nganggo GNU / Linux sareng BSD ( FreeBSD, OpenBSD sareng NetBSD) Kuring ngaraos mangpaat sareng kuring henteu SORA sareng TEU NGADULUNG, kuring gaduh karesep sareng kaasih pikeun sw swt, kuring resep sababaraha cara mikir dimana aranjeunna nyarios yén téknologi anu aya hubungan sareng sw teu kedah ditutup , urang kedah maca langkung seueur perkawis lisénsi GPL sareng BSD sateuacan nyeratnanaon, dina bagian anjeun leres tapi anjeun pisan radikal.

  44.   metalus cenahna

    Kuring pikir yén lamun urang kedah nyungkeun hapunten pikeun perangkat lunak gratis sareng perangkat lunak propériét veto dugi ka kamungkinan urang. Tapi tanpa flagellating diri. Kuring henteu nganggap éta biadab pikeun gaduh sareng masang Steam pikeun maledog sababaraha pameunteu, hanjakalna para pamaén pro henteu ngagaduhan tawaran gratis anu ngajadikeun kalangkang sakedik pikeun hiburan hiburan hébat.
    Dina hal ieu, nyaéta sistem ékonomi anu ditumpukeun nalika ngajual buruan sumber katutup. Éta kapitalisme sareng ngahasilkeun jutaan kauntungan. Henteu cekap sumber dina proyék Linux anu sanggup bersaing sareng Blizzard, salaku conto.

  45.   Ghermain cenahna

    Tulisan anu saé pisan sareng bakal ngahasilkeun kontroversi, kalayan idin anjeun kuring nyalin sareng nyebarkeunana dina halaman kuring (kalayan kiridit anjeun tangtosna). Ide na nyaéta yén sadayana nyumbang numutkeun pangalamanana sareng sanés panatisme na.
    Kuring seuseueurna ngaidentipikasi sareng tulisan, hanjakalna kuring masih gaduh program ti profesi médis kuring anu ngan ukur dianggo dina Windows sareng perusahaan anu ngajantenkeun aranjeunna henteu hoyong kuring ngadamel pikeun Linux, janten kuring kedah nganggo éta dina OS éta, leres atanapi leres .
    Upami teu kitu, kuring resep GNU / Linux.

  46.   Alberto Aru cenahna

    Aya seueur cara pikeun kéngingkeun artos, salah sahiji cara pikeun ngajantenkeun parangkat lunak anjeun kabuka sareng dijual nyaéta ngunggah kode sumber sareng ngical program anu disusun: upami anjeun terang kumaha nyusunna gratis sareng upami henteu, henteu. Naon anu kuring moal lakukeun nyaéta ngalebetkeun perang "anu ninggali perangkat lunak anu paling murah."
    Tapi upami aya parangkat lunak gratis, gunakeun éta iraha waé anjeun tiasa. Kuring satuju sareng kanyataan yén unggal jalma bébas ngalakukeun naon waé anu kaluar tina balna ku komputerna, kuring sorangan henteu acan tiasa ngaleungitkeun lampu kilat (ku gnash sareng lightspark éta henteu saé pikeun kuring), sareng kuring nganggo Facebook sareng google + (éta sanés, anjeun ogé tiasa ngasilkeun artos ku iklan). Nanging, upami anjeun gaduh parangkat lunak gratis sareng gratis kalayan fitur anu sami atanapi langkung saé tibatan anu disayogikeun ku perangkat lunak proprietari (sareng awas yén kuring henteu nyarios nanaon tentang "Kuring tiasa ngalakukeun ieu") pikeun ngalakukeun dasar anjeun tiasa hirup sareng parangkat lunak gratis, sanaos lampu kilat).

    Gnu nyaéta sobat anjeun sareng salaku sobat anjeunna aya pikeun ngadukung anjeun sareng ngabantosan anjeun ku naon waé anu anjeunna mampu. Sareng hey, upami urang tiasa ngabantosan masarakat sareng langkung seueur program sareng paningkatan, naha henteu dilakukeun?

    1.    pandev92 cenahna

      Jelas dina dunya egois kuring, kuring bakal nyumbang kana proyék anu nguntungkeun kuring sacara pribadi.

      1.    Alberto Aru cenahna

        Éta éta hal na xD Kuring henteu ngarep anjeun ngamimitian ngadamel kode pikeun aplikasi anu ngan ukur dina XD Rusia

  47.   vivaldis cenahna

    komentar pandev92 "Upami kuring parantos diajar naon-naon dina sababaraha taun terakhir, éta kaleresan gumantung kana sisi mana anu anjeun tingali, sareng henteu saurang ogé anu gaduhna sacara lengkep" teras dilanjutkeun sareng bebeneran-Na, pinuh ku kabingungan, relativisme sareng kalimat .
    Kaleresan parantos kaget kuring ku sombong sareng ku kareueus anjeun ngahukum bebeneran anjeun.
    Henteu héran dina waktos ayeuna, anu sombong ayeuna nyarios ngeunaan kabébasan sareng démokrasi, tapi ngan ukur milikna.
    Pandev92 bakal ngingetan yén gnu / linux nyaéta SHARE sareng sanés KOMPETISI. Langkung saé netelakeun konsép anjeun. Upami anjeun masih mikir yén egois nyaéta mesin anu ngajantenkeun umat manusa maju, éta bakal janten bebeneran anjeun, sareng kaayaan handap kasadaran, dimana sombong tina hak.

    1.    pandev92 cenahna

      Upami anjeun parantos nyarios, éta méntalitas gnu, sumber terbuka langkung praktis, tibatan ngan ukur méntalitas.
      Di katuhu anu sombong, langkung saé tumuh sareng ngeureunkeun campuran domba churra sareng domba merino.

  48.   vivaldis cenahna

    Upami anjeun henteu terang dimana anjeun ngagaduhan hak atanapi dimana anjeun kénca, éta masalah anjeun pandev92. Kalayan seueur kapercayaan anjeun ngan ukur ngamanipulasi

    1.    pandev92 cenahna

      Teras anu paling parah nyaéta anjeun nganggo ubuntu sareng anjeun nyarioskeun kahoyong kanggo ngabagi sareng komunitas, saolah-olah éta mangrupikeun hal anu paduli kuonis. Upami anjeun nganggo trisquel atanapi gnusense, kuring bakal nampi naon anu anjeun carioskeun, tapi ku cara ieu, anjeun siga anu munafik deui, nyumput handapeun keyboard.

      1.    elav cenahna

        Sareng naon hubunganana sareng ngagunakeun Ubuntu pikeun nyarios ngeunaan Bagikeun? Kuring pikir anjeun salah di dinya sobat, sabab anjeun nyarios yén anjeun nganggo Linux, Windows atanapi OS X ku sababaraha alesan, Vivaldis panginten ngagaduhan alesan anu sami, atanapi alesan anu sanés nganggo Ubuntu, sareng sanés alesan éta nuturkeun ideologi, filsafat atanapi tindakan Canonical.

        1.    pandev92 cenahna

          Kuring teu salah, pikeun jadi bek filsafat gnu, anjeun moal bisa ngagunakeun hal anu henteu saluyu sareng filsafat éta, éta munafik pisan. Abdi sanés anu ngabélaanana sareng anjeun henteu ningali kuring nganggo rasa gnu atanapi trisquel.

          1.    Reepeecheep cenahna

            Kadang teu mungkin janten 100% GNU anu sanés hartosna anjeun ngalawan monopoli, abdi pangguna Debian, tapi lami-lami kuring mendakan peryogi distro anu nyandak waktos kuring kirang pikeun dipasang (kuring nganggo install net iso, henteu kuring bakal ngajelaskeun rinci atanapi diskusi ngeunaan ieu atanapi naha henteu ngaunduh iso anu sanés ... bla bla) intina nyaéta kuring nganggo Trisquel, tapi kartu jaringan nirkabel kuring henteu jalan, janten kuring kedah ngaunduh supirna, nyusunna sareng muatkeunana ku skrip ngamimitian. Nanging, Lap kuring sanés Gratis 100% Bébas kusabab HD kuring henteu Gratis, éta sapertos seueur Swasta, kumargi kitu sahenteuna di Mexico kami henteu ngagaduhan budaya HD Gratis, kami masih kaluar tina 100% Gratis, éta sanés Éta hartosna yén pangguna Trisquel anu gaduh supir damel sapertos kuring, hayu urang munafik.

          2.    Reepeecheep cenahna

            Kasalahan ramo: "ANU HENTEU HARTI ANJEUN TEU NANGTANG MONOPOLI"

        2.    pandev92 cenahna

          Sareng tangtosna, langkung-langkung teuing, angkat sareng hawa kaunggulan, bahkan sanés jalma anu nangtoskeun, percanten dirina bek gnu, teras tétéla yén jalma éta ogé henteu ngalakukeun naon anu anjeunna nyarios.
          Dina raraga nangtoskeun batur, sahenteuna anjeun kedah ngalakukeun naon anu anjeun carioskeun, sanésna, anjeun kaserang tina hiji hal anu disebut kapikiran duaan sareng:

          Lalaki anu boga pikiran duaan éta modél dina sagala cara na

          1.    Morpheus cenahna

            Nya, kuring bakal ngarobih téks tux koméntar anjeun, sabab sadayana nyarios GNU / Linux

          2.    eliotime3000 cenahna

            @Morpheus:

            Sareng saur anjeun yén kaseueuran anu nganggo GNU / Linux badé nganggo kernel GNU / Linux-Libre? Nya, sigana mah sabab aranjeunna pasti ngagaduhan perangkat keras AMD / ATI sareng / atanapi NVIDIA sareng Broadcom.

          3.    Morpheus cenahna

            @ eliotime3000
            Di dieu lain masalah mayoritas atanapi kagunaan. Kuring nganggo kernel "teu gratis" sareng ayeuna kuring nganggo windows (diperyogikeun).
            Sacara sederhana, sistem disebat GNU / Linux, sanés kusabab kuring nyarios kitu, tapi kusabab éta Janten (éta jelas nyatakeun yén dina ikon Tux) sareng aya grup anu keukeuh nganggap hina filsafat GNU, sanés ngan ukur pikeun kanyataan ngaleungitkeun éta tina namina, tapi pikeun sagala jinis koméntar anu nyinggung ("fundamentalis", "religius") ngalawan, bahkan henteu mendakan hal-hal anu dasar sakumaha bédana antara bébas sareng gratis.
            Kuring henteu nangtoskeun anu ngagunakeun parangkat lunak propriétika (kuring dina cara anu tangtu salah sahijina) tapi penghinaan pikeun "filsafat bébas", tapi kuring ogé terang yén ideu-ideu ieu pikeun ngabingungkeun éta ku "komunisme" atanapi "térorisme" atanapi hal-hal gaya anu IMPOSED ku kuat software proprietary liwat média.
            Éra pisan yén blog anu didédikasikeun pikeun masalah anu aya hubunganana sareng kernel Linux (nganggo atanapi henteu sareng gnu) sapertos anu salah ngalaporkeun sapertos kieu.
            Kami henteu "maksakeun" naon-naon, urang cobian informkeun.
            Karunya pesen éta henteu dipikaharti

          4.    eliotime3000 cenahna

            @Morpheus:

            Sareng anu parantos nyiptakeun Ubuntu, Red Hat sareng distro sanés anu henteu nempatkeun GNU / Linux, henteu aranjeunna nempatkeun sapertos kieu kusabab aranjeunna hoyong? Henteu, sabab dina kaseueuran kasus aranjeunna henteu simpati sareng filsafat FSF, sahingga, aranjeunna henteu nempatkeun éta.

            Kuring lain pas pikeun ngarujuk kana filsafat, tapi sababaraha kali, bentuk jalma anu ayeuna ngabela kernel GNU / Linux ngalakukeunana tanpa ngémutan filsafat FSF, janten FSF parantos mastikeun sertifikasi distro anu nganggo Linux-libre kernel sareng sanés Trovals kernel kusabab masalah gumpalan.

            Kuring daék masang Parabola GNU / Linux-Libre sabab hardware kuring sanggup ngajalankeun kernel éta tanpa masalah.

          5.    Morpheus cenahna

            @ eliotime3000
            Éta nyaéta parangkat lunak gratis ngamungkinkeun éta. Upami kuring hoyong, kuring tiasa nyandak kernel linux, ngarobihna sareng ngadistribusikaeunana salaku morpheoOS.
            Ubuntu, Red Hat sareng anu sanés tiasa ngalaksanakeun naon waé anu aranjeunna pikahoyong: "Open office" dianggo pikeun "Libre Office", MySQL digunakeun pikeun ngadamel MariaDB, kernel Linux dianggo, pikeun ngadamel Android, kuring nganggo MariaDB sareng JQuery pikeun ngalakukeun kuring program, jst. Éta sanés naha kuring bakal nyebat aranjeunna Myprogram / JQuery. Éta Myprogram, naha ngesahkeun ngan hiji bagian?
            Sareng kami henteu terang dugi ka sabaraha perusahaan ieu simpati sareng FSF atanapi henteu, éta henteu janten masalah.
            Masalahna nyaéta ngahaja nganggurkeun panyipta gerakan ieu ti mana urang sadayana nguntungkeun, anu disebat GNU. Linux ngan ukur kernel, anu réngsé sateuacan HURD (tapi 10 taun saatos kalahiran GNU) sareng ngagaduhan nami anu langkung "narik", teu aya deui.

      2.    vivaldis cenahna

        Kuring parantos sacara virtualisasi trisquel, nyaéta saha waé anu gaduh sungut disebat lantip. Anjeun pikir anjeun tiasa ngamanipulasi réalitas sareng ngarobih deui kana rasa anu ngagedur.
        Nya, kuring henteu lepat, kuring ningali yén anjeun ngahartikeun diri salaku liberal, sareng éta nunjukkeun, opini filosofis anjeun bau tina liberal anu turun, sareng téks anu anjeun parantos nyerat siga PRIVATISikeun kode na.
        Kuring mangrupikeun pangguna akhir tina gnu / linux, sareng kuring mikawanoh anu saé tina anu jahat, hal anu henteu anjeun terang ku relativisme méntal anjeun.

  49.   xphnx cenahna

    Kuring henteu ngartos naon anu konstruktif ngeunaan tulisan ieu ... Atanapi kumaha teu kéngingkeun nyebarkeun tulisan kalayan kualitas handap sapertos kitu ... Tangtosna hiji hal parantos kahontal: kirang ti 10 jam éta seueur koméntar sareng pandangan. ..

    Pikeun bagian kuring anjeun parantos kaleungitan pamaca. Ngahapus RSS ...

    1.    elav cenahna

      Anjeun bébas ngalakukeun naon waé anu anjeun pikahoyong xphnx. Kami parantos nyarioskeun rébuan kali sareng éta matak capé pisan: Kusabab Linux sanés pandev, éta sanés nano, éta sanés elav, sanés KZKG ^ Gaara, ogé sanés jalma-jalma anu kolaborasi di dieu. Upami anjeun ningali diri: aduh! Anjeun tiasa uih deui iraha hoyong.

      1.    eliotime3000 cenahna

        Sigana kuring yén éta téh troll anu sami anu kuring kantos koméntar dina postingan anu sanés, tapi nganggo landian anu sanés. Upami kuring mendakan anjeunna di Taringa, Fayerwayer sareng / atanapi di plp.cl, kuring nyambut anjeunna sareng masalahna parantos beres.

      2.    Morpheus cenahna

        @elav Leres, tapi jenis tulisan ieu nurunkeun kualitas blog. Ngérakeun

        1.    eliotime3000 cenahna

          @Morpheus:

          Tingali kana linuxquestions.org, sabab urang sahenteuna nyobian ngalakukeun anu pangsaéna pikeun ningkatkeun.

        2.    edgar.kchaz cenahna

          Naon? Hiji tulisan ngarusak kualitas sakabéh blog? Maksadna, tulisan tunggal ieu ngajantenkeun bau batur numutkeun hal éta, atanapi ogé, kuring tiasa salah paham sareng kuring nuju pertahanan, tapi ku naon waé, pikeun hiji atanapi dua pangguna anu ninggali maca blog, éta henteu maot atanapi ngaleungit.

          Kuring henteu terang naha kuring masihan koméntar kana ieu upami henteu aya anu robih, tapi tetep, kuring kedah curhat kitu….

          Angkat, tungtungna anu éléh mangrupikeun blog ieu alus teuing, anu pangsaéna sareng kuring ngabagjakeun anjeun, henteu sadayana henteu ngalakukeun proyék sapertos kitu. Terang yén sahenteuna kuring mangrupikeun pangguna anu wareg pisan, panon kuring sacara bagja dijalankeun dina blog.desdelinux.net 😉…

          1.    Morpheus cenahna

            Kuring moal ninggali maca blog, ngan kuring pikir, éta koméntarna kanggo, sabab kuring nganggap éta sababaraha tulisan anyar:
            https://blog.desdelinux.net/el-software-libre-y-la-libertad-de-albedrio/
            https://blog.desdelinux.net/linux-no-es-una-religion
            Daripada nyumbang positip, aranjeunna nyalahgunakeun sareng ngabingungkeun topik anu penting pisan pikeun blog (ngan ukur maca judul "Hayu urang nganggo Linux janten GRATIS") aranjeunna ngabingungkeun kabebasan sareng kabebasan, aranjeunna misahkeun "kabébasan pikeun milih" tina kabébasan pikeun milih terang naon anu urang pilih dina hal parangkat lunak sareng aranjeunna nyerang gerakan anu nimbulkeun révolusi penting ieu nyaéta parangkat lunak gratis.

          2.    edgar.kchaz cenahna

            Éta mangrupikeun apresiasi anjeun, panginten anjeunna leres sareng pandanganana bénten pisan sareng anjeun, upami kuring henteu ningali jalan éta, tapi, dina nyanghareupan masalah ieu, naon anu tiasa dilakukeun? Ngajempékeun Nano sareng Eliotime bakal mangrupikeun serangan kana kabébasan aranjeunna pikeun nyebarkeun (dina hal ieu, kecap "leres" langkung pas) saur anjeunna, tapi tetep, kuring parantos maca sababaraha tulisan anu kuring henteu acan mendakan sareng anu pangsaéna anu tiasa kuring lakukeun nyaéta malire aranjeunna (leres teu émut anu mana, sabab kuring teu maliré).

            Pokokna, sareng kejem, urang angkat atanapi urang cicing sareng anu nganggap hal-hal anu saé sareng anu goréng.

            Paménta kualitas anu tangtu tina blog komunitas parantos seueur anu naroskeun, sareng masih, éta ngalakukeun naon anu tiasa.

            Éta anu dikritik pandev92 di luhur, langkung ti teu sabar sareng sombong, éta sikep bencong atanapi hina (sareng kuring henteu nyarios yén anjeun, kusabab sudut pandang anjeun tiasa dipikaharti tina posisi anjeun). Janten hapunten upami kuring ngagaduhan pertahanan atanapi kuring henteu ngartos sapertos batur.

            Anjeun kedah nyandak hal anu langkung tenang.

        3.    elav cenahna

          Muhun morpheus, anjeun gaduh halaman utama, handapeun tulisan, pager anu bakal nyandak anjeun maca anu langkung dipikaresep. Anjeun ogé tiasa nganggo Tag sareng Kategori .. 😉

    2.    Juan Carlos cenahna

      Naon hal. Éta mangrupikeun tulisan opini anu henteu nyobian ngajar nanaon sareng jelas pisan, ngan ukur sababaraha anu mimiti distorsi ku koméntarna. Kuring nyarios, upami aranjeunna henteu resep, sareng upami aranjeunna diijinkeun dina blog ieu, naha "pamoyokan" biasa henteu nyerat tulisan anu saé, hayu urang tingali kumaha aranjeunna ngalakukeun éta.

  50.   Star Artemio cenahna

    Upami teu aya pilihan, maka teu aya kabébasan.

    Naon anu diajukeun ku seueur gnu / linuxers nyaéta teu aya kabébasan. Masihan kasempetan ka gnu / linuxers sareng aranjeunna sanggup ngaleungitkeun perangkat lunak komérsial, kusabab éta ngagaduhan fiksasi. Aranjeunna henteu tiasa ningali atanapi meureun aranjeunna henteu ngartos nilai kabébasan anu leres, sabab kami gaduh pilihan pikeun gaduh sebaran Linux dina komputer urang, ti waktos éta, masing-masing sacara individual, kuring tungtungna ngagaduhan parangkat lunak komérsial.

    Nanging, kuring teras-terasan hoyong tiasa mutuskeun badé balik kana dunya parangkat lunak komérsial, kusabab kuring hoyong bébas ngalakukeun éta.

    Abdi henteu merhatoskeun pisan ka gnu / linuxers. Aranjeunna nyarios yén parangkat lunak éta kedah bébas ngarobih aranjeunna sakahayangna; teras aranjeunna ngadu'a kusabab distribusi ieu atanapi anu ngalih ti GNOME kana UNity atanapi ka KDE atanapi naon waé; Janten distribusi henteu gratis nganggo perangkat lunak naon waé anu dipikahoyong?; Naha aranjeunna ngadu'a, aranjeunna henteu bébas nganggo distribusi anu sanés atanapi, gagal éta, ngarobih sakahayangna?

    Naha merhatoskeun ka sakumpulan gnu / linuxers, anu bahkan ngeluh ngeunaan parobihan wallpaper dina sebaran.

    1.    Morpheus cenahna

      Red Hat mangrupikeun perusahaan anu NGJUAL sistem operasi Red Hat Enterprise Linux, anu lengkep "software komersial" sareng ogé "GRATIS". Red Hat didagang sacara umum.
      Kuring mangrupikeun programmer sareng kuring Ngajual perangkat lunak anu kuring damel tapi dilisensikeun ku GPL (éta GRATIS sareng kuring ogé nganggo perpustakaan gratis), nganteurkeun kode sumber sareng binér (sacara umum kuring damel sareng basa anu diinterpretasi, janten teu aya binér sapertos kitu), pikeun klien kuring pikeun ngalakukeun naon anu dipikahoyong ku anjeunna sabab éta, milikna leres. Salaku programmer, sigana kuring henteu ngagaduhan hak pikeun nyumputkeun kumaha program kuring tiasa dianggo ti pangguna kuring.
      Teu aya hubunganana sareng ieu upami parangkat lunak na komérsial atanapi henteu, tapi upami GRATIS atanapi PRIVATIF

      1.    Star Artemio cenahna

        Anjeun bébas ngalakukeun naon waé anu anjeun carioskeun sareng klien anjeun bébas milih naon anu anjeun laksanakeun.

        1.    Morpheus cenahna

          Janten timana éta "seueur gnu / linuxers usulkeun, nyaéta yén teu aya kabébasan"?

  51.   nyeker23 cenahna

    Éta sanés agama, tapi, sanaos kuring nganggo windows pikeun hal anu diperyogikeun pisan, upami kuring nganggo éta sabab aya aplikasi anu teu aya dina linux atanapi jarang pisan mendakan, janten, angger waé ngagunakeun windows nyaéta masih wanti, moal aya aplikasi pikeun linux.

    Nyaéta, upami anjeun henteu membela sistem operasi, kakuatan hébat bakal teras dilangkungan éta, saolah-olah kuring ayeuna nyiptakeun sistem operasi sareng nyarios: Tapi windows saé pisan, eh éta ngagaduhan hal-hal anu sistem operasi kuring henteu henteu.

    Maka moal aya anu nganggo sistem kuring, anjeun kedah ngamajukeun linux anu pantes.

  52.   Chaparral cenahna

    Persis. Saé pisan dijelaskeun sareng taliti.
    Ngan aya hiji detil anu leungit, dina pandangan kuring, penting pisan.
    Seueur jalma, seueur, henteu tiasa aksés kana komputer kumargi aranjeunna henteu tiasa mayar program atanapi lisénsi kusabab éta mahal pisan. Nanging, GNU / Linux ngajantenkeun langkung gampang pikeun aranjeunna. Naha anjeun terang sadayana anu tiasa dilakukeun dina komputer sareng upami GNU / Linux henteu aya, éta moal tiasa dilakukeun kusabab artos? Aya jalma anu henteu tiasa mésér komputer, tapi tetep ngagaduhan sirah anu jelas pisan pikeun ngamangpaatkeun éta komputer.

    1.    elav cenahna

      Kuring henteu nganggo GNU / Linux justru kusabab masalah artos. Kuring nganggo éta kusabab kuring resep, kusabab kumaha aplikasi na jalan, kusabab terminal, kusabab KDE, sareng sarébu hal anu sanés ... tapi sanés kusabab éta gratis, nyaéta sanés alesan utama kuring 😉

    2.    eliotime3000 cenahna

      M'ijo, masalahna sanés persis artosna, tapi dina cara anu dianggo ngagunakeun parangkat lunak. Kuring nganggo GNU / Linux kanggo genah nalika damel sareng program, mupus malware pikeun USB sareng ngaunduh file tina cyberlockers sareng tiasa dianggo éndah, ditambah kuring henteu kedah mayar antivirus asli sabab sistem operasi Microsoft mangrupikeun seueur garapan sareng gaduh kuring kabeungkeut kana aplikasi propriétisna pikeun ngédit eusi multimedia.

      Masih, kuring nganggo Windows (percanten ka kuring, kuring nganggo Windows Vista SP2 sareng éta tiasa dianggo kahéran) sabab kuring masih teu tiasa ngabiakan software sapertos GIMP, Inkscape sareng / atanapi Scribus.

    3.    Tina Toledo cenahna

      @Kaparral:

      Kuring satuju sareng sadayana anu anjeun carioskeun dina koméntar ieu, tapi sapertos anjeun, kuring ogé hoyong netelakeun titik anu sanés: @Pandev -na kuring salah yén anjeunna ngabenerkeun kuring- dina waktos sanés anjeunna ngaku yén ayana GNU / Linux éta goréng sareng nalika Anjeun nyarios yén, dugi ka ayeuna, GNU / Linux sanés filsafat, anjeun leres. Nanging, kecap Pandev henteu nampik yén dina GNU / Linux teu aya arus filosofis sareng proposal politik pikeun parobihan.

      Teu aya patarosan anu dilahirkeun GNU salaku proyék politik / sosial - tangtosna dirojong ku filsafat, upami henteu proposalna bakal suwung - tapi dugi ka ayeuna, sareng pikeun kaperluan praktis, usul éta parantos dilangkungan. Upami urang maca sadaya koméntar, seueur urang nyatakeun yén kami nganggo GNU / Linux pikeun pelesir, teu langkung ti éta. Malah seueur urang bahkan henteu satuju - ka tingkat anu langkung ageung atanapi kirang - sareng Mr. Stallman.

      Naha éta hartosna urang henteu resep pisan ayana GNU / gerakan Linux? NO. Sabalikna. Saé yén aya jalma anu ngalakukeun naon-naon pikeun kapentingan masarakat, tapi anu seueur urang tatanya nyaéta sopan santun. Leres waé sapertos dina gerakan sosial naon waé, aya radikal sareng moderat sareng justru klaim Pandev nuju kana sektor radikal éta, sanés nuju kana gerakan GNU / Linux éta nyalira.

      Jujur, sigana kuring kaleuleuwihi pikeun nanyakeun Pandev ngan ukur formalisme, naon bédana pikeun nyarios -atawa nyerat, dina hal ieu- Linux atanapi GNU / Linux nalika urang sadayana anu didieu parantos terang perkawis naon? Atanapi GNU / Linux teu tiasa disebat, ku cara basa, Linux, sareng konsep na dipikahartos, kumargi kecap "Linux" henteu ditepikeun nyalira tapi dina kontéks ideu? Sigana kuring mah dina masalah anu naroskeun radikalisme, sikep anu sakedik-sakedik kuring anggap pikeun membela ideu justru ekstremis.

      Sigana kuring yén gerakan GNU kedah serius ngémutan deui jabatanana sareng, sigana, bahkan bagian tina postulat na kusabab dinten ayeuna, pikeun dinten ayeuna, GNU / Linux henteu parantos ngagambarkeun deui pikeun kaseueuran urang, pangguna na, sami sareng aranjeunna. Conto ieu nyaéta pragmatisme Canonical anu OS na, tanpa diragukeun, anu paling populér sareng jumlah pangguna anu pangageungna di dunya GNU / Linux. Tangtosna, ieu panginten yén kami saluyu sareng ideu sareng tindakan urang, sabab kuring henteu mendakan frasa anu langkung jauh tina proposal Stallman tibatan "... ieu sanés démokrasi." Nanging, sanaos kanyataan yén Canonical sanés démokrasi, éta parantos nyandak proposal GNU / Linux langkung caket kana lalaki sareng awéwé di jalan.

      Sareng, punten, titik di dieu pikeun henteu ngabuka perdebatan naha Canonical ngaregepkeun pangguna na atanapi henteu éta ngalakukeun perjanjian perjanjian komérsial pikeun ngasupkeun iklan sareng / atanapi misrepresentasi data pangguna na. Henteu intina nyaéta postulat anu mangrupikeun genesis GNU henteu deui dilarapkeun ka sadaya GNU / Linux. Sareng ieu anu kedah urang anggap.

      1.    pandev92 cenahna

        Tina masihan sentuhan anu masuk akal kana naon anu kuring nyerat xdd, keukeuh kuring resep pisan ngajelaskeun eheheh!

        1.    eliotime3000 cenahna

          Sanaos abdi henteu terang upami naon anu kuring parantos nyerat perkawis anu sami éta dituliskeun leres atanapi henteu, tapi sahenteuna kuring parantos ati-ati kana kecap kuring.

        2.    Tina Toledo cenahna

          Tanpa setting ieu precedent kuring satuju sareng Pandev LOL

      2.    Morpheus cenahna

        Tujuanana GNU henteu pernah janten OS anu pangsaéna, ogé sanés dianggo ku sadayana, tapi pikeun ngamajukeun filsafatna. Duka pisan yén "seuseueurna pangguna na" henteu ngartos éta.
        Kuring ngarasa yén éta "postulat anu janten genesis GNU henteu berlaku deui."
        Saban dinten aya hal-hal anu mendakan yén nunjukkeun yén Stallman leres ngeunaan "jahat" (kuring jelas, ngabahayakeun SOFTWARE, sanés anu ngagunakeunana, éta korban). Naha anjeun kantos nguping ngeunaan Snowden sareng NSA?
        Beuki seueur kalimat "Stallman leres" diulang.
        Anu kedah ngémutan deui jabatanana nyaéta batur.
        Ayeuna langkung ti kantos anjeun kedah nyobian janten langkung bébas tibatan kantos.

        1.    eliotime3000 cenahna

          Kuring parantos lami terang yén Stallman leres. Nyatana, upami anjeun maca istilah sareng kaayaan tina perangkat lunak propriétari (kalebet Google Chrome), anjeun bakal sadar yén ku cara anjeun moal tiasa ngabalikkeun insinyur garpu Chromium atanapi ekstensi internal na (kalebet Pepper Flash).

          Ayeuna, yén jalma-jalma ulah ganggu maca éta sareng / atanapi ningali naon pilihan privasi jaringan sosial paling populér sapertos Facebook sareng / atanapi Twitter gaduh (kalebet bagian pangembang kadua jaringan sosial), hiji bakal dibéré sadar kumaha saderhana éta salah kaprah sareng ngadaptar ku seuseueurna.

        2.    Reepeecheep cenahna

          Nyobaan ngawangun éta henteu cekap 😀 hayu urang gunakeun naon anu urang gaduhna pikeun ngawangun téknologi gratis anyar sakedik-sakedik, perusahaan FreeSoft anu tiasa ngasilkeun artos, padamel programer anu ogé peryogi padamelan sareng tuang kulawargana.

        3.    Tina Toledo cenahna

          Morpheus, tong nyandak kalimat kuring tina kontéks, punten. Kuring henteu kantos negeskeun "postulat anu mangrupikeun genesis GNU henteu berlaku deui", anu kuring carioskeun nyaéta "postulat anu mangrupikeun genesis GNU henteu deui dilarapkeun SELURUH GNU / Linux."
          Ayeuna bejakeun yén éta lain kanyataan.

          Stallman nyalira ngungkabkeun alesan naha Android henteu tiasa dianggap salaku OS milik GNU / Linux.
          http://www.gnu.org/philosophy/android-and-users-freedom.html
          Kuring moal naroskeun naha anjeun leres ngémutan éta, tapi upami kuring tiasa naros ka diri kuring nyalira kumaha seueur OS, anu dinten ayeuna dianggap bagian tina GNU / Linux, anu sacara genetik murni tiasa dianggap dina kategori GNU / Linux? Saha sareng dina kriteria naon ngaevaluasi tingkat kasucian OS pikeun nyocogkeun dina klasifikasi cenah? Dina kriteria naon patalina sareng "saeutik" atanapi "seueur" kode genetik GNU ieu?

          Anu kuring pikir nyaéta akhirna dunya GNU / Linux bakal tungtungna schism sareng pangguna Linux Mint, salaku conto, bakal tungtungna nganggo Linux OS, tanpa GNU, sabab Android ayeuna diklasifikasikeun.

          Sigana kuring sampel total tina Manichaeism pikeun nyarios yén sadayana bosok di Dénmark, kuring henteu satuju kana naon anu dicarioskeun ku Mirlo, sapertos anu negeskeun: hal-hal henteu ngan ukur hideung bodas. Éta sanés perangna malaikat ngalawan setan.
          Pamikiran sapertos kieu ibarat hoyong ngeureunkeun kamiskinan ku maéhan jalma beunghar kusabab kanyataan "mikir" saderhana yén kabeungharan mangrupakeun sinonim sareng jahat sareng sarakah sahingga sadayana anu beunghar goréng. Naha sadayana parangkat lunak propriétari leres-leres goréng teuing? Naha sadayana parangkat lunak propriétik leres-leres manpaat pikeun nenjo? Sareng kumaha urang terang yén agénsi Snowden damel henteu nganggo perangkat lunak GNU / Linux salaku alat pikeun nénjo batur?

          Morpheus, upami tujuan akhir tina GNU nyaéta pikeun ngamajukeun filsafat sareng sanés ngahajakeun janten parangkat lunak anu pangsaéna atanapi anu paling dianggo, naon anu janten praxis na? Kumaha konsép abstrak filsafat ieu nyambung sareng realitas anu hirup?

          Sigana kuring yén GNU ngamajukeun révolusi nurani sareng anu sigana sampurna pikeun kuring, tapi revolusi sapertos anu sahenteuna anu tiasa dilakukeun nyaéta ngasupkeun posisi radikal sapertos di luar urang sadayana goréng sareng sagala anu urang nyarioskeun saé. Kuring henteu ragu niat alus Stallman, ogé kuring henteu percanten kana niat alus Snowden ... tapi kuring henteu percanten sareng teu resep kana pidato sareng jabatan anu ngan ukur nyarioskeun kaunggulanana tanpa merhatoskeun biaya négatip. Éta demagoguery.

          1.    Morpheus cenahna

            Sareng naon anu ngarobih "FOR ALL GNU / Linux"?
            Sigana mah aya dua dunya GNU / Linux. Di hiji sisi GNU sareng di sisi séjén Linux? Babagian éta ditepikeun ku anjeun.

            Android henteu nganggo parangkat lunak GNU. Pencipta GNU terang program naon anu dilakukeun, sareng aranjeunna terang naha éta aya dina sistem.

            Sareng kumaha urang terang yén agénsi Snowden damel henteu nganggo perangkat lunak GNU / Linux salaku alat pikeun nénjo batur?
            Kusabab urang tiasa maca kode !!!

            Yén seuseueurna pangguna henteu terang kumaha program henteu hartosna yén urang anu terang tiasa ngémutan deui sareng ningali naon anu dilakukeun atanapi nyumbangna.
            Upami éta diragukeun upami instruksi saderhana tina prosesor intel (RdRAnd) éta dianggo salaku panto tukang ku NSA dina linux, sabab anjeun henteu tiasa terang sacara internal naon anu dilakukeun.

            Kuring henteu hartosna yén "sadayana parangkat lunak proprietér jahat", hartosna urang kedah ngagaduhan hak pikeun terang naon anu dilakukeun ku sadaya parangkat lunak anu mastikeun yén éta henteu (diantara hak-hak séjén anu kuring anggap dasar salaku pangguna).

            "Naha sadayana parangkat lunak propriétér saé saé pisan pikeun nenjo?"
            Masalahna nyaéta urang TEU BISA NYAHO, éta anu kuring anggap étika, ngalarang pangguna tina terang naon anu dilakukeun program.

            »Naon ari praxis anjeun? Kumaha konsép abstrak filsafat ieu pakait sareng realitas anu hirup? "
            Nya, promosi sareng nyebarkeun filsafat ieu. Ngawartosan, henteu bohong nyarios yén "kami anu pangsaéna." Nyanggakeun dunya terang yén aya alternatif gratis, yén éta aya kanggo dianggo, ditingkatkeun atanapi dicandak salaku dadasar pikeun ngalakukeun anu langkung saé.
            Upami urang tetep tetep nganggo perangkat lunak propriétari sabab "saha waé anu nyarios éta goréng" aranjeunna moal ningkatkeun alternatif gratis.
            Kabeneran di dunya SL maju ku cara gancang-gancang.

            Karunya pikeun grup anu masih kabur ku kaunggulan Photoshop, sareng di luhur éta aranjeunna nyerat dina "ti linux" nyobian ahéngna ngeureunkeun révolusi ieu.

          2.    Tina Toledo cenahna

            morpheus dixit:
            «Sigana mah aya dua dunya GNU / Linux. Di hiji sisi GNU sareng di sisi séjén Linux? Pamisahan éta ditepikeun ku anjeun. "

            Henteu éta anu Stallman nyarios:
            «Android benten pisan sareng sistem operasi GNU / Linux sabab ngandung sakedik GNU ...... kaayaan na saderhana: Android ngandung Linux, tapi henteu GNU; sahingga, Android sareng GNU / Linux seuseueurna benten. »
            "Android pisan benten sareng sistem operasi GNU / Linux, sabab ngandung saeutik pisan GNU ... ... kaayaanana saderhana: Android ngandung Linux, tapi sanés GNU, janten Android sareng GNU / Linux benten pisan."

            Stallman nyatakeun yén Android ngandung GNU, tapi sakedik teuing dianggap GNU. Sakedik sakedik éta kanggo ningalkeun OS di luar GNU sareng sabaraha cekap pikeun ngémutanana dina katégori éta?

            morpheus dixit:
            «" Sareng kumaha urang terang yén agénsi Snowden damelna henteu nganggo perangkat lunak GNU / Linux salaku alat pikeun nénjo batur?
            Kusabab urang tiasa maca kode !!! »
            Naha anjeun maca kode anu dianggo ku agénsi Snowden? Morpheus, kuring henteu nyobian nyebatkeun yén parangkat lunak gratis éta goréng, tapi kuring naroskeun yén kanyataan ngan ukur perangkat lunak bébas ngabebaskeun tina dipaké pikeun jahat.

            morpheus dixit:
            "Goréng teuing pikeun grup anu masih kabur ku kaunggulan Photoshop, sareng di luhur éta aranjeunna nyerat dina" ti linux "nyobian ahéngna ngeureunkeun révolusi ieu."
            Teu aya anu nyobaan ngeureunkeun révolusi éta, anu ditaroskeun sanés ideu tapi cara na.

          3.    Morpheus cenahna

            @Tub
            Stallman henteu ngadamel divisi ideologis ku pamikiran:
            Stallman mangrupikeun programmer, anjeunna ngadamel sakumpulan program anu damel babarengan ngawangun sistem operasi anu lengkep anu disebatna GNU. Aranjeunna kedah ngarengsekeun kernel (HURD) nalika Torvalds nyiptakeun Linux sareng, ngamangpaatkeun padamelan gratis GNU, sistem operasi fungsina.
            Stallman terang upami Android ngagaduhan sababaraha program ieu di jerona, sareng anjeunna pasti bakal nganggo sababaraha, tapi henteu cekap pikeun atribut operasi android kana sistem operasi GNU.
            Stallman henteu nangtoskeun Andtroid atanapi saha waé ogé, GNU mangrupikeun saperangkat program, sanés tingkat "kualitas" atanapi "kahadéan."

            "Naha anjeun maca kode anu dianggo ku agénsi tempat Snowden damel?"
            Jelas henteu, kuring ngobrol ngeunaan kode GNU / Linux. Kuring parantos maca (henteu sacara gembleng) sareng jutaan jalma anu kolaborasi ogé. Anjeun tiasa ngalakukeun éta sareng nyobian ningali naha anjeun mendakan hal anu jahat. Upami aya, éta bakal parantos dilaporkeun ka sadayana, sabab kuring nyaritakeun naon anu lumangsung sareng intel.
            Naon "cara" ieu? Naha saur anjeun kuring ngagaduhan "cara-cara éta" dina koméntar kuring? Tujuan urang ngan ukur pikeun ngabéjaan

            1.    elav cenahna

              Hapunten anu béda dina hal ieu. Stallman nyaéta kiamat sareng geulis. Nyatana, pamikiran radikal na parantos dikenal. 😉


      3.    eliotime3000 cenahna

        Sareng ku cara kitu, Apple ngalaksanakeun éta sareng OSX na perkawis BSD, sanaos ti BSD éta bieu ngagaduhan kernel DrawinBSD anu lami.

      4.    Burung hideung cenahna

        Kuring pikir yén konsép anu manpaat, nyaman sareng sajabana. Éta kedah diperhatoskeun mikirkeun harga anu anjeun mayar, sareng kuring sanés ngan ukur artos artos, tapi kanyataan yén éta nyandak komputer anjeun. Kusabab aranjeunna ngawatesan naon anu tiasa anjeun laksanakeun ku luar, sareng anjeun masihan aranjeunna konci pikeun ngasupkeun mesin anjeun nalika aranjeunna resep. Anjeun kedah waspada kana éta teras pilih

        Gerakan parangkat lunak-gratis nunjukkeun yén anjeun ngagaduhan alternatif anu teu aya sateuacanna, anjeun tiasa milih yén komputer anjeun milik anjeun, éta parangkat lunak kanggo anjeun bagi sareng adaptasi nalika sareng nalika anjeun hoyong.

        Dina Canonical, hayu urang bingung. Éta masih perangkat lunak gratis, urang masih tiasa adaptasi, ngarobih, sareng ngadistribusikaeun batur, sapertos anu tiasa urang lakukeun sareng Debian, Arch atanapi distro naon waé anu anjeun tiasa pikirkeun.

        Sanaos, kusabab masalah perangkat keras, urang masih kapaksa ngalebetkeun perangkat lunak proprietari, henteu sami nganggo supir anu ditutup, sahingga kartu jaringan anjeun tiasa dianggo, tibatan sistem operasi sadayana, éta ngan saukur henteu aya babandingan.

        Sareng Canonical atanapi naon waé, ogé ngagaduhan hak pikeun ngajantenkeun parangkat lunak gratis langkung raoseun, langkung ramah pikeun pangguna atanapi naon waé ... salami kode na kabuka sareng saha waé gaduh kabébasan pikeun ngarobih sareng ngabagi anu dipikahoyong, bahkan ayeuna masih hal éta.

        Gerakan Canonical langkung seueur hubunganana sareng datangna dina tablet sareng telepon pinter, anu bakal dijantenkeun cara nganggo komputasi kapayunna. Sareng kuring henteu terang naha seueur anu masih sadar naon ieu hartosna.

        Kami henteu ngagaduhan pilihan, urang sadayana kedah diajar ngagunakeun güindous, tapi dina jangka waktu 10 taun, éta tiasa janten kasus barudak anu henteu nganggo güindous dina kahirupanna, entong ulin, atanapi damel atanapi diajar.

        Kusabab kontak anu munggaran anu aranjeunna gaduh sareng komputasi nyaéta tablet atanapi smartphone kalayan Unity tos dipasang. Sareng aranjeunna bakal langkung biasa nganggo terminal, tibatan layar biru, virus, sareng salajengna> salajengna> salajengna.

        Sedengkeun pikeun namina, éta Gnu-Linux sanés Linux, naon anu tiasa urang laksanakeun! Éta merenah pikeun biasa ngabijilkeun hal-hal nalika aranjeunna disebat, sareng henteu sakumaha langkung raoseun atanapi praktis.

  53.   Gabriela gonzalez cenahna

    Abdi resep ka anjeun. Éta nunjukkeun yén lamun anjeun tinggaleun bumi anjeun dina 10 taun ka pengker xD

    1.    eliotime3000 cenahna

      Éta hal anu saé ngeunaan nempatkeun Arch Linux pikeun waktos anu hadé.

  54.   Burung hideung cenahna

    Kuring nyangka yén di dieu aya seueur konsep campuran sareng éta langkung gampang pikeun dipisahkeun. Pikeun milih dina kabébasan, jalma kedah ngagaduhan inpormasi tina kabébasan. Hayu urang sisihkan aspék filosofis sareng buka praktis.

    Patarosan anu kuring pikir anjeun kedah naroskeun ka diri nyalira nyaéta ... pikeun naon perangkat lunak gratis? .

    Éta fungsina supados unggal jalma atanapi kelompok ngagaduhan aksés kana parangkat lunak, henteu paduli kaayaan ékonomi atanapi sosialna. Hal ieu dipaké pikeun ngabagi, ngadistribusikaeun, diajar sareng ningkatkeun, sareng kabébasan lengkep, program sareng sistem operasi sareng adaptasi kana kabutuhan masing-masing.

    Dipaké pikeun terang naon anu dilakukeun sareng henteu ngalakukeun naon anu anjeun pasang dina komputer. Éta ogé dianggo pikeun perusahaan kéngingkeun artos, sabab éta ogé bébas nganggo éta, maka éta ogé ngahasilkeun kauntungan ékonomi sareng padamelan, (sareng ngahémat pajak kami, anu ogé artos, nalika dianggo ku administrasi umum).

    Sareng tangtosna sisi sanés koin, naon ari perangkat lunak propriétari? . Ieu dianggo pikeun perusahaan anu ngembangkeun éta pikeun nempatkeun panto tukang dina komputer anjeun (enya, anu anjeun gaduh), sareng gaduh aksés kana inpormasi anjeun.

    Dipaké pikeun ngagunakeun komputer anjeun, sanés sakumaha anu anjeun badé lakukeun, tapi salaku pangembang anu ngarancang sistem atanapi aplikasi panginten anjeun kedah nganggo éta.

    Sareng éta tiasa masihan padamel ka sakedik perusahaan raksasa anu hirup sapertos raja, janten anjeun ngan ukur nganggo parangkat lunak, kusabab éta parangkat lunak sanés milik anjeun ogé tiasa mésér éta, anjeun ngan ukur ngagaduhan hak nganggo éta ku lisénsi anu tiasa ngarobih iraha waé tanpa idin anjeun.

    Nyaho naon waé anu tiasa dianggo pikeun masing-masing, terserah masing-masing pikeun ngagunakeun naon anu aranjeunna pikahoyong.

    1.    aca cenahna

      "Éta fungsina supados unggal jalma atanapi kelompok ngagaduhan aksés kana parangkat lunak, henteu paduli kaayaan ékonomi atanapi sosialna." Bagéan ieu idéal, tapi dina prakna éta henteu leres-leres leres, éta tiasa ngajamin yén kode na sayogi, tapi sanés kaayaan ékonomi sanés watesan (anu anjeun henteu kedah mayar kanggo ngagaduhan kode, atanapi kedah ngagaduhan binér pikeun ngagunakeunana). Masalahna nyaéta aya seueur lisénsi anu ngahijikeun naon anu urang terang salaku lisénsi gratis http://es.wikipedia.org/wiki/GNU_General_Public_License#Compatibilidad_y_licencias_m.C3.BAltiples

      1.    Burung hideung cenahna

        Lalaki ... jelas upami anjeun henteu kedah mésér komputer, anjeun moal ngagaduhan aksés kana perangkat lunak naon waé, boh gratis boh non-gratis. Sateuacan éta bakal tuang sareng gaduh médis unggal dinten, tibatan ngagaduhan komputer. Anu kuring henteu terang nyaéta Microsoft sareng Mac masihan lisénsi sistem operasi na ka jalma tanpa sumber, leres?

  55.   Vegan Dystopik cenahna

    Teu sangka blog ieu kualitas, aranjeunna masihan kiat anu saé tapi aranjeunna parantos lebet kana gaya konéng MuyLinux, anu sanésna anu mupus aranjeunna tina RSS

    kabeneran.

    1.    aioria cenahna

      Naon troll ...

    2.    eliotime3000 cenahna

      Hubungi @ pandev92 pikeun ngajarkeun aranjeunna kelas nyerat (sapertos dina sababaraha kasus, nyiptakeun flamewars lumrah pikeun sababaraha jalma).

    3.    diazepam cenahna

      Entong hariwang. Kami moal kantos janten semu konéng sakumaha TechRights. Entong ragu éta.

      1.    eliotime3000 cenahna

        Nya, sanaos paling tabloid di alam maya Hispanik nyaéta FayerWayer. Da éta kuring henteu ragu.

        1.    diazepam cenahna

          Di FayerWayer teu aya agama anu ngagaduhan perangkat lunak gratis tapi Apple (sapertos Alt1040). di TechRights enya.

          1.    eliotime3000 cenahna

            Saksi GNU, saksi GNU dimana-mana.

  56.   Cijulang cenahna

    Leres aya seueur fanatik buta, sakumaha dimana-mana. Biasana kuring ngajauhan fanatik, aranjeunna henteu pikir jelas, aranjeunna ngan ukur domba anu malikan kumaha anu ceuk batur. Abdi nyarios ngeunaan pameget sacara umum.

    Bisi kuring ayeuna kuring nganggo windows 8, sanaos teu sabulan kuring teu ngahurungkeun mesin kuring kusabab kuring teu penting ngalakukeun sareng telat dina kuliah. Kuring biasana nga-virtualisikeun server archlinux tanpa lingkungan grafis, ngan ukur pikeun ftp sareng http server. Henteu nganggo kotoran wammp. Tapi kuring asa hadé ku cara ieu, mesin kuring tiasa dianggo langkung saé sareng kuring gaduh sadaya program kualitas anu kuring peryogikeun. Kuring henteu kedah ngabalikan deui maén, ogé teu kedah nolak éta bebas.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Kuring angkat ka shocastcast.com, unduh file .pls teras dibuka dina VLC. Éta saderhana ngadangukeun stasiun Shoutcast.

    2.    Cocolium cenahna

      Hahahaha sigana mah sami sareng kuring ogé sami, kuring langkung resep ngadamel virtualisasi Linux pikeun hal-hal anu kuring peryogikeun kumargi Windows tiasa dianggo pikeun kuring dina sadaya mesin kuring sareng kuring nganggo parangkat lunak anu kuring peryogikeun, sateuacan éta dipisahkeun pikeun Linux sareng Windows (sareng anu sanésna nganggo OS X) sareng éta mangrupikeun kekacoan, janten kuring mutuskeun ninggalkeun Windows sadayana sareng virtualisasi, sabab Linux henteu peryogi seueur sumberdaya kusabab kuring henteu ngagaduhan masalah sareng seueur program perangkat lunak gratis anu dianggo di Windows tanpa masalah ...

      1.    Cijulang cenahna

        Sapertosna, mesin archlinux kuring nganggo ram 20mb, pittance. Ngagunakeun Linux salaku sistem utami henteu praktis teuing, tapi anjeun kedah mundur sareng tunduh kana sadaya watesan anu dibawa ku Linux, anu direngsekeun ku dual boot, tapi éta henteu pantes. Éta langkung raoseun pikeun virtualisasi.

  57.   vivaldis cenahna

    komentar pendev92 «" Linux mangrupikeun filsafat "

    Serieus, kasalahan serius. Linux sanés filsafat, sahenteuna henteu deui, conto anu jelas nyaéta jumlah perusahaan anu ogé ngagaduhan kamekaran proprietari sareng nganggo Linux pikeun kabutuhanana, sapertos Oracle, AMD, Nvidia, Steam, Intel, IBM….
    Bahkan pésta populér di daérah kuring nganggo Linux sabab henteu diperyogikeun, sabab éta henteu kedah ngomean seueur komputer sareng ngan saukur kusabab éta ngaliput sadayana anu parantos dilakukeun, janten kami henteu tiasa nangtoskeun saha anu ngalakukeun éta »
    huh anu nyingsieunan kuring. Komo PP nganggo gnu / linux sareng kumargi urang ngalangkungan kadieu sareng ieu teu aya sababna urang henteu privatisasi sistemna? Aranjeunna takwa ka kuring, anu neoliberals, penjarah masarakat, tanpa étika atanapi moral, aranjeunna nganut ka Machiavelli "tungtungna menerkeun artos", tungtungna nyaéta pikeun milarian artos, sarana rampog umum masarakat.
    Pendev92 bahkan anjeun henteu sadar kana kekejeman anu anjeun nyerat.

    1.    eliotime3000 cenahna

      koméntar pendev92 "" Linux mangrupikeun filsafat "

      Pendev92? "" Linux mangrupikeun filsafat "? WTF?!

      Naon anu ditunda @ pandev92 sateuacan nempatkeun kalimat éta nyaéta:

      «Balik deui kana masalah anu dipikahariwang ku kami, henteu sadayana nganggo Linux pikeun filsafat, sigana anu paling dilakukeun pikeun saderhana anu saderhana, diantarana, gampangna ngarobih sistem anjeun ku karesep anjeun, genah tiasa nganggo desktop anu béda, optimalisasi sistem, sareng seueur deui anu sanés pikeun panasaran saderhana […] »

      Kasalahan serius, serius teu terang kumaha maca téks sapertos taliti.

      1.    vivaldis cenahna

        pandev92 nyerat sateuacanna
        "Upami kuring parantos diajar naon-naon dina sababaraha taun terakhir, éta kaleresan gumantung kana sisi mana anu anjeun tingali, sareng henteu saurang ogé anu ngagaduhan éta sacara lengkep."
        Nya, mimiti mendakan relativisme moral, teras lungsur kalimatna.
        Kasalahan serius, serius teu terang kumaha NGARTI téks sapertos ieu sacara saksama.

          1.    vivaldis cenahna

            éta bakal diperyogikeun nyanghareupan amarah neoliberal

  58.   edgar.kchaz cenahna

    Cukup!, Kami anu nganggo Linux kanggo saderhana / kabutuhan sareng anu ngagunakeunana pikeun nuturkeun filsafat ... Kunaon seueur perselisihan. Kuring henteu terang naon anu disebatna, tapi sigana henteu masuk akal pikeun kuring yén unggal pangguna hoyong bébas ku maksakeun pendapatna ka anu sanés. (Abdi tiasa mundur)

    Tapi barina ogé, Linux dipaké. Upami slogan blogna ogé nyatakeun: "Hayu urang nganggo Linux janten bébas", tapi naha? Naha Linux ngajadikeun urang bébas atanapi kaputusan ngagunakeun éta nyalira? ...

    1.    eliotime3000 cenahna

      Tong hariwang, penggemar sareng fanboy mundur ku gagal ngajaga jurus nétral.

      PS: Naha aya anu nutup komentar? Aranjeunna parantos ngahontal 200.

      1.    edgar.kchaz cenahna

        Leres, kuring ngan ukur meunang narik nalika kuring ningali pisan teu hormat sareng aranjeunna gaduh hakna, tapi hak pikeun dihargaan langkung ageung tibatan kuring.
        Ngarobih na ngajantenkeun kuring kaleungitan sikep XD (banyolan goréng) ...

        PS: Sareng ieu teu acan réngsé, kuring reuwas teu ningali Nano, KZKG sareng geng na ...

    2.    Juan Carlos cenahna

      Dina akhir poé, éta mangrupikeun sistem operasi, pakakas damel, atanapi sarana pikeun nganapigasi, atanapi maén, atanapi naon waé anu urang hoyong ngahibur; éta ngan ukur sistem operasi, sanés getih saha waé.

      1.    edgar.kchaz cenahna

        Persis, sigana langkung ti ngan ukur ngadukung ayana sistem operasi anu hébat (atanapi kernel, sakumaha anu anjeun pikahoyong) aranjeunna ngabela opini anu sakapeung salah atanapi leres.

        Teu aya anu maot kusabab kuring nyarios kieu "Kuring nganggo Windows hahahaha", leres?

        Upami kuring aya di payuneun jalma anu tangtu, anjeunna bakal nyabak létah kuring sareng nyorong CD Arch Linux kana cangkem kuring ……… ..

  59.   Jerman cenahna

    Hiji ngan ukur tiasa nyarioskeun pilihan nalika produk anu urang tiasa pilih tina nampi dukungan anu sami. Kusabab henteu aya hal anu sapertos kitu di kaseueuran produk, teu tiasa nyarios kabébasan pilihan: anjeun cicing di Windows sahingga produk anjeun performa 100% atanapi anjeun nganggo Linux, mangpaatkeun, contona, kartu vidéo 80% sanaos sistem janten langkung stabil. Tina ieu aya seueur, seueur conto.

    Hal anu matak ngeunaan parangkat lunak gratis nyaéta pergeseran paradigma anu diajukeun dina hubungan hubungan produser / konsumen, éta mangrupikeun parobihan dina modél bisnis numutkeun pamiceunan patén-patén, hak cipta sareng perantara sanés anu henteu perlu ngajantenkeun produk langkung mahal, sareng éta henteu kéngingkeun mekar. Parangkat lunak gratis mangrupikeun filosofi kahirupan, tanpa kedah asup kana fundamentalisme, sabab modél produksi na tiasa dilarapkeun kana proyék naon waé sareng hasilna na teras-terasan positip pikeun saréréa, panginten sanés pikeun modél bisnis anu ngusahakeun ngalaksanakeun dirina.

    Sigana kuring mah mun nyarios "aya kulawarga anu ngadukung" nyaéta pamikiran anu stagnan sareng non-évolusionér; Sapanjang sajarah aya padagangan anu henteu tiasa dianggo deui (operator lift, contona). Kuring maca proposal anu narik pisan anu ngabantosan kuring pikeun mersihan sadaya mamang: upami aya mesin anu nyalin roti tanpa wates sareng ngantepkeun sadayana gaduh roti sareng dina waktos anu sami mesin éta tiasa diadaptasi sacara bébas pikeun ngahasilkeun rasa anu béda-béda tanpa kedah gumantung kana euweuh tukang roti, naon anu anjeun milih? Membela perdagangan tukang roti atanapi manpaat mesin anu ngalikeun roti?

  60.   adeplus cenahna

    Kuring satuju kana hajat éta, sanaos aya sababaraha hal anu sigana rada leuleus.

    pandev92: »» Sareng upami jalma éta hoyong kéngingkeun artos, bahkan artos, kumaha anjeunna bakal ngaleupaskeun kode? »

    Éta gratis henteu hartosna yén gratis. Mayar program gratis sanés hartosna éta henteu gratis deui. Abdi daék mayar kanggo nganggo distribusi anu dipikaresep kuring. Kuring milih distribusi ieu sareng sistem operasi ieu sanés kusabab gratis tapi kusabab kuring mendakan yén éta anu pangsaéna kanggo kuring. Naha aya diantara urang anu teu daék mayar pikeun nganggo GNU / Linux?

    Sareng sateuacan aranjeunna ngalungkeun kuring kana kendi, kuring bakal nyaritakeun yén kuring henteu nyarioskeun artos nyalira. Éta jalan anu gampang. Maksad abdi ilubiung (henteu ngan ukur ngawadul) dina ngajantenkeun distro anjeun, kernel, anu pangsaéna: ti janten béta-tester, ngalangkungan buku tarjamahan, dugi ka gabung sareng sakola sareng ngabantosan sababaraha murid anu teu tenang pikeun nyobaan GNU atanapi sumber terbuka.

    Mentingkeun diri kuring maksa ngajaga naon anu kuring paling hargai. Sareng kuring ogé hoyong éta kalapa. Linux kalapa: lahir bersaing, hirup bersaing sareng teu aya cara sanés pikeun ngalakukeun hal. Nyayogikeunana pikeun saha waé nyaéta masalah anu sanés, tapi anu kuring terang di dunya ieu nyaéta persaingan. Kuring ogé tiasa nutup panon sareng cicing di villa lollipop sakedap.

    pandev92: »» Meureun, aya anu bakal sumping, nyandak kode, ningkatkeunna, sareng aplikasi na bakal ngaleuwihan aslina, kalayan usaha minimal, sahingga nyiptakeun panyipta aslina dina kakurangan kalapa, anu tungtungna mutuskeun pikeun henteu nuluykeun pamekaran, anu parantos sababaraha kali kajantenan, nunjukkeun kasusah monetisasi proyék-proyék alit.

    Ieu henteu nyegah panyipta asli nyandak produk na "ditingkatkeun", ningkatkeun deui, sareng nyobian tukeur artos. Masih aya masalah lisénsi. Kusabab kitu kuring nganggap penting pisan yén urang sadayana kolaborasi kalayan nyayogikeun sumberdaya pikeun panyipta anu urang anggap relevan, sareng sanés ngan ukur ku artos.

    Urang kedah misahkeun istilah bebas tina gratis. Sabenerna, kuring henteu terang naon-naon anu gratis di dunya ieu. Naon waé ogé gaduh biaya. Butuh waktu kuring seueur waktos pikeun méréskeun sakedik masalah anu kuring kantos sumpingan. Kuring parantos ditagihkeun kusabab kuring kéngingkeun pikeun tukeur produk sesah pikeun ditingkatkeun, bahkan mayar.

    Jadi gratis, enya; Henteu gratis.

    1.    pandev92 cenahna

      Sareng kami sami! Upami anjeun ngajual anu nganggo lisénsi gratis, kuring tiasa nyandak kode anjeun sareng ngadistribusikaeunana gratis tanpa modifikasi anu penting, tungtungna, kuring sakedik skinner, kuring bakal leungit. Naha anjeun henteu ngartos naon anu kuring hartosna?
      Perusahaan sapertos Red Hat sanggup, kusabab éta mérek, labél, jinis nike Linux. Aranjeunna bakal teras ngical, teu paduli sabaraha linux centos sareng ilmuwan anu kaluar.

      1.    adeplus cenahna

        Abdi ngartos anjeun sampurna. Tapi teu aya anu ngahambat pamekar alit tina nawiskeun produk ku tukeur artos. Upami RedHat muncul sareng hoyong ngajaga produk pamekar alit, hayu anjeunna mayar anjeunna. Ieu henteu hartosna yén program na henteu gratis deui, ogé pamekar alit kaleungitan hakna pikeun ningkatkeun produkna, atanapi ngawangun deui anu disampurnakeun ku RedHat. Salami RedHat jujur ​​sareng ngajantenkeun istilah kontrak.

        Masalahna masih nyaéta urang mikir dina hal "Kuring rebutan éta," kalayan chip "mellow-locrackeo-ya-run." Sareng, upami anjeun buru-buru kuring, kusabab parangkat lunak propriétari.

        Kanyataanna nyaéta kuring satuju sareng anjeun dina ampir sadayana, kecuali pikeun premis anjeun yén parangkat lunak gratis kedah gratis.

  61.   PabloGA cenahna

    Éntri anu saé Pandev,

    ngalawan fundamentalisme dina bentuk naon waé 😉

  62.   vivaldis cenahna

    ceuk pandev92
    «Kuring ngamimitian waktos nalika kuring nga-parrot kecap-kecap Stallman, pastikeun yén ieu hiji-hijina bebeneran sareng ampir-ampiran, nalika urang yakin yén urang gaduh 100% bebeneran, kami salah, kami henteu tiasa ningali dunya nyata, kabutuhanana sareng urang janten salah sahiji jinis fanatik agama anu, dugi ka hiji batas, langkung merhatoskeun kabébasan parangkat lunak tibatan kabébasan manusa, anu ngagumbirakeun tapi leres.

    Upami kuring diajar naon-naon dina sababaraha taun ka pengker, éta kabeneran gumantung kana sisi mana anu anjeun tingali, sareng henteu saurang ogé anu ngagaduhan éta sapinuhna. "
    nanaon richard stallman mangrupakeun taliban gélo anu maddened. anjeunna radikal. anjeunna fanatik agama. richard stallman teu tiasa nyarios gaduh bagian tina alesan.
    Pandev92 parantos nyarios "Kuring parantos diajar yén kabébasan manusa, aya diluhur kabébasan parangkat lunak" Oh, di ditu, oh di dinya anjeun mimiti jelas ningali maksudna, pikeun ngabedakeun kagiatan manusa sareng manusa.
    Pandev nambihan "Kumaha pamekar anu nyiptakeun aplikasi musik bakal ngahasilkeun artos, ngan ku nyayogikeun jasa téknis, sapertos Red Hat?" Tendangan akhir pikeun muka sumber, sareng di sanés éta nunjukkeun seuri neoliberal na. Kumaha carana pangembang milarian artos? alibi sampurna pikeun PRIVATISkeun kodeu.
    Kuring langkung tiasa ngajelaskeun langkung seueur, tapi maca téks ieu ngabahas jalma anu sopan. Salaku tambahan, éta nyarios seueur ngeunaan kabébasan sareng relativisme bebeneran, tapi langsung ngagolongkeun Richard Stallman salaku FANATIK AGAMA.
    Farsiisme atanapi standar dobel, anu nungtut patuh kana hukum tapi anjeunna ngaleungitkeun éta, sok nyababkeun kuring alergi.

    1.    adeplus cenahna

      Nya, kuring henteu ngartos ku cara éta. Nalika maca pandev92 kuring ngartos yén éta henteu cekap janten pengikut buta tapi pesen na kedah diasimilasi. Éta henteu ngadiskualifikasi salah sahiji atanapi anu sanés. Éta ogé muka panto pikeun anjeun duanana salah nalika nyarioskeun bebeneran sareng Kaleresan.

      Ku nyebatkeun yén anjeun resep kabébasan manusa tibatan kabébasan software, kuring ngartos yén kabébasan individu langkung unggul tibatan konsép perangkat lunak gratis. Kuring henteu ningali oposisi naon waé kusabab éta resep anu subyéktif.

      Janten neoliberal ngandung harti yén anjeun atos nangtoskeun évolusi ékonomi tina sisi pasokan. Anjeun tiasa ngagunakeunana salaku hal anu péoratif, tapi éta masih mangrupikeun tiori ékonomi.

      Kuring santun sareng kuring henteu pisan-pisan ngajempolan, sareng kuring henteu acan tiasa mendakan dina tulisan yén Richard Stallman dicirian salaku fanatik atanapi religius.

      Kuring satuju sareng alergi anu anjeun sebatkeun; Abdi gaduh waktos parah.

      1.    vivaldis cenahna

        Dina alinea katilu, taliti maca labél Richard Stallman salaku fanatik agama,
        Neoliberals sanés ngan ukur pilihan ékonomi, éta ogé mangrupikeun kamiskinan ékonomi warga, dimana ekstrak penduduk, dimana aya jalma anu ngagaduhan kaistiméwaan anu nimba sadaya kabeungharan pikeun kauntungan nyalira, dipilih ku kurnia Gusti, nerapkeun ékonomi tiori dumasar kana pamrih, anu palinter ngancurkeun sagala hal.
        Kuring henteu peryogi anu paling calakan di pamaréntahan, kuring hoyong anu paling santun. Tingali al wert, menteri anu calakan pisan sareng berharga, tapi anjeunna jarah beasiswa pikeun kapentingan kelas ékstraktif.
        KOMPETITIVENES anu bagja bakal ngakibatkeun urang perang, barang produksi bakal konséntrasi dina tilu atanapi opat transnasional.

        1.    pandev92 cenahna

          Upami anjeun hoyong nyarioskeun perkawis politik, urang tiasa ngalakukeun éta pisan dina forum, éta henteu aya hubunganana sareng dieu, di sagigireun éta anjeun ngan ukur mindahkeun perhatian, deui ...

          1.    vivaldis cenahna

            pandev92 sudut pandang anjeun, anu pantes dipihormat, kajantenan dina politik.
            salam

          2.    Wilson cenahna

            Hapunten anu dicarioskeun, sobat dalit, bahkan harga kacang mangrupikeun kaputusan politik.
            Kaputusan Stallman pikeun nyiptakeun parangkat lunak bébas mangrupikeun kaputusan politik.
            Mustahil pikeun misahkeun pulitik sareng masarakat, manusa mangrupikeun «sato politik», sareng ku sabab kitu kalakuan organisasi anu sanésna nyandak saperangkat norma, protokol sareng / atanapi aturan, tungtungna, naha anjeun resep atanapi henteu, mangrupikeun kalakuan politik.
            Software mangrupikeun alat, éta sanés tungtung na nyalira.
            Nanging, kadaulatan sareng kontrol anjeun ngagaduhan alat éta, anu janten langkung seueur aya hubunganana sareng kahirupan urang sadidinten. Éta pentingna Parangkat Lunak Gratis.
            Upami Stallman henteu ngamimitian éta (sareng percanten ka kuring, batur mah boro-boro ngalakukeun éta dina istilah sapertos GPL, sabab pamustunganana pangorbanan pribadi anu kedah dilakukeun pikeun ngagarap cara anjeunna seueur).
            Dina waktos ieu kami bakal leres-leres henteu ngabela dina sababaraha hal payun. Sapertos NSA (contona).
            Nyatana nyaéta pangaruh parangkat lunak bébas teuing pikeun asup kana masing-masing aspék anu mangaruhan urang sadayana (naha aranjeunna terang atanapi henteu).
            Tapi naha anjeun resep atanapi henteu, alesan pikeun ngembangkeun parangkat lunak, sareng khususna parangkat lunak gratis, henteu salawasna téknis. Aya ogé motivasi idéologis sareng politik.
            Dunya henteu ngan ukur perusahaan sareng inohong. Tapi tanyakeun ka Stallman, saha conto hirup yén gerakan tiasa dimimitian ngan kusabab ideu politik sareng filosofis anjeun.
            Anu ayeuna aranjeunna hoyong ngalakukeun nanaon mangrupikeun hal anu sanés, tapi pastina henteu aya diantara anjeun anu tiasa ngalakukeun pangorbanan anu nuturkeun cita-cita anjeun dugi ka nyerahkeun kahirupan anjeun pikeun éta.
            Kanggo naon? Henteu langkung raoseun ningali bujal sareng mikir ngan ukur hiji?
            Naha mikiran batur, upami pamustunganana, henteu paduli kumaha anjeun nyobian ngahontal anu langkung saé pikeun sadayana, bakal aya budak anu bakti diri pikeun ngolok-olok anjeun sareng teu maliré anjeun ngan ukur pikeun kanyataan henteu egois sareng padamel kahadéan dunya. kamanusaan?
            Nya, tungtungna jalma-jalma anu turun dina sajarah, sanés kusabab aranjeunna selebritis, tapi kusabab ngalakukeun hal-hal anu henteu sadayana sanggup dilakukeun.
            Éta sababna aya anu ngagem aranjeunna, éta sababna aya anu nuturkeun jejakna, éta sababna aya anu ngagarap ideu éta sareng terus ngalengkepan.

            Janten parangkat lunak gratis mangrupikeun filsafat? enya
            Naha gerakan politik? enya
            Hiji hal nyaéta parangkat lunak sareng anu sanés mangrupikeun hal-hal anu disababkeunna.
            Tapi teu perlu satuju sareng filsafatna pikeun masihan sumbangan sareng ngabantosan dina éta. Kusabab aya aspek téknis anu raket pisan hubunganana.

            Aspék téknis nyaéta parangkat lunak, sareng aspék manusa nyaéta anu urang lakukeun. Justru anu terakhir nyaéta yén sadayana anu kuring parantos nyarios di luhur nyirikeun. Kusabab parangkat lunak sanés nyalira, sareng éta henteu nganggo nyalira. Nyaeta JALMA anu nyiptakeunana sareng anu ngagunakeunana.

          3.    Wilson cenahna

            Hapunten upami kuring rada sopan nalika nyerat, kuring nuju damel di beurang sareng buru-buru kuring sesah nyusun ide = P.
            Tapi angger pesen na ngartos, henteu kunanaon. =)

          4.    Ñandekuera cenahna

            Koméntar anjeun pisan lumayan Wilson, kuring ngaluarkeun topi.

  63.   Xeip cenahna

    Mimiti, kuring kedah nyebatkeun yén blog ngeunaan Linux anu nawiskeun jinis tulisan ieu muka debat ideu anu positip sareng ngeuyeuban. Bravo pikeun Ti Linux! Agora dina wéb dimana ideu dibahas sareng konsép bernuansa sok positip.

    Tapi tangtosna, tulisan anu dimaksud ngagaduhan sababaraha alesan anu kuring badé masihan pendapat kuring

    1. Nyebatkeun yén Linux mangrupikeun filosofi sanés "kasalahan serius." Linux, sapertos unsur-unsur sanés dina masarakat postmodern ieu, ngagaduhan dua karakter. Seminally, bagian tina konsepsi ngeunaan parangkat lunak anu dipiguraan dina proposal filosofis. Ieu, tangtosna, henteu tiasa dirobih. Pamakéan sareng évolusi kernel kedah ngajukeun usul na langkung fleksibel pikeun ngahontal "pangguna" umum, anu mésér perangkat keras tanpa ngémutan seueur karesaan filosofis. Pendekatan anu nyiptakeun karakter anu fungsina unik (hiji deui "alat") tina GNU-Linux. Linux, tangtosna, duanana, tapi kakuatan hiji sareng anu sanésna sahenteuna henteu sami, sanaos seueur anu "langkung" praktis tibatan anu sanés.

    2. Sering pisan, panggunaan murangkalih didamel tina hartos kecap kabébasan. Sigana kuring mah ieu anu jadi masalah. Seueur anu parantos ditulis ngeunaan ieu. Panulis sapertos Albert Camus ("The Rebel Man"), Guy Debord (The Society of the Spectacle), Michel Foucault sareng Slavoj Žižek (ngan ukur nyarios sababaraha), parantos ngabijilkeun patarosan ieu. Teu aya lalaki anu bébas pisan. Nyatana "Merdeka" tiasa janten entelechy. Éta henteu sami nalika disebatkeun, saling ngartos, ku bankir atanapi présidén Amérika Serikat, sapertos nalika diucapkeun ku ibu rumah tangga anu diteunggeulan, saurang akademisi atanapi aktivis HAM. Kulawarga, panyawat, hubungan silaturahim atanapi kabutuhan, nyiptakeun ranté anu urang kedah ngalih dina dinten ka dinten. Urang panginten henteu memperhatoskeun éta ku cara éta, tangtosna, tapi ayana pisan éta nyababkeun urang "milih bébas." Sanaos kanyataanna "wasiat bébas", dina dirina sorangan, mangrupikeun konsép anu tiasa didebat. Masalah anu sanés anu béda nyaéta naha "batur" maksa urang pikeun ngalakukeun sababaraha hal atanapi milih pikeun urang. Cikal tina seueur otoriterisme, konkrit atanapi sumebar, anu hirup urang unggal dinten cicing, tepatna, di dieu. Dina ieu, kuring jujur ​​henteu percanten yén GNU mangrupikeun fundamentalisme totaliter. Ngalangkungan éta ngan ukur "boutade." Isu anu sanés anu béda nyaéta argumenna henteu sombong sabab nyinggung urang. Tapi éta masalah anu sanés. Pikeun ngungkulanana urang kedah debat. Ngan naon anu urang lakukeun ayeuna.

    3. Di sisi anu ramah di dunya, dimana urang tiasa ngarobih PC unggal dua dugi ka tilu taun, urang sering hilap sabaraha artosna sareng naon artosna pikeun kéngingkeun sababaraha penjuru planét. Perusahaan sanésna bahkan henteu ngémutan naha aranjeunna tiasa mésér Mac atanapi mayar lisénsi AutoCad. Éta ngan saukur teu kapikiran. Di Kulon, pikeun parobihan, urang nganggap diri urang salaku pusar dunya. GNU-Linux, proyék komputasi Non-Komérsial panggedéna di planét, nyababkeun "tapi" subversif dina diktator dagangan. Entong hilap deui. Tina pandangan kuring, tanpa hoyong janten fundamentalis, ieu fundamental. Jujur, ngantunkeunana kana alat saderhana, dijinakkan sareng henteu ngabahayakeun, anu ngan ukur hiji hal anu penting nyaéta ngarobih lingkungan desktop sareng ngonpigurasikeun ka anu urang resep, nyaéta pondok.

    Kategori ékonomi (persaingan, nilai, modal, kauntungan, artos, fetishism komoditi) parantos lami ngawasa urang. Éta kajantenan dina sagala bidang kahirupan sareng aranjeunna nundukkeun urang (urang henteu sanggup deui ngabayangkeun kahirupan tanpa aranjeunna, sanaos kapitalisme ngan ukur gaduh 500 taun sajarah). Kalayan krisis peradaban ieu anu urang alami ti 2008, kalayan turunna modél anu merhatoskeun sadaya anggotana, alternatif "filosofis" anu diusulkeun ku GNU-Linux, humanisikeun panggunaan sareng nyiptakeun parangkat lunak, "ngaleupaskeun" tina ekonomi murni, dimana kauntungan sareng kreasi na mangrupikeun kaayaan anu maksimal sareng ngan ukur.

    4. "Teu aya anu ngadaptarkeun ratusan anu nganggo program anu ditutup." Leres, tapi anjeun bakal satuju sareng kuring dina kanyataan dasar yén di tengah pamboman média anu masif sareng kontinyu pikeun kahirupan tangtu, anu <> cukup dikondisikeun.

    Tungtungna, frasa anu ngajantenkeun kuring mikir dina sababaraha minggu ka pengker sareng anu kuring pikir seueur hubunganna sareng anu dibahas dinten ayeuna:

    «… Tapi sistem sapertos kitu henteu tiasa dianggo kusabab éta parantos kasepakatan para poko, upami henteu sabab ngajantenkeun alternatif anu mustahil», (Anselm Jappe, «Credit to Death» Ed. Pepitas de Calabaza, 2011)

    1.    Xeip cenahna

      Hapunten, kuring ngalereskeun kalepatan

      4. "Teu aya anu ngadaptarkeun ratusan pikeun urang nganggo program anu ditutup." Leres, tapi anjeun bakal satuju sareng kuring dina kanyataan dasar yén di tengah pamboman média anu masif sareng kontinyu pikeun kahirupan tangtu, "pilihan bébas" lumayan dikondisikeun.

    2.    Tina Toledo cenahna

      Xeip ... Kuring henteu satuju sareng sadayana argumen anjeun, tapi kuring yakin yén sajauh ieu tulisan anjeun mangrupikeun conto dialéktika anu saé. Senang maca éta.
      Nuhun sarébu.

      1.    elav cenahna

        +1

    3.    karlinux cenahna

      Impressive, pernah aya anu tiasa ngajelaskeun éta langkung saé ... Kuring henteu weruh naha anjeun bakti ka diri nyerat tapi naon anu parantos didugikeun pikaresepeun dibaca. salam

  64.   vivaldis cenahna

    Pandev92 nyerat
    "Hanjakalna di dunya nyata, méntalitas yén parangkat lunak mangrupikeun produk masih aya, sareng aya biaya pikeun ngagunakeun parangkat lunak ieu, urang tiasa resep atanapi henteu, tapi ieu modél anu urang hirup, sareng ngalawan, éta siga anu ngalawan modél ékonomi dunya. "
    tapi anjeun henteu sadar, éta nungtut kaluman, yén hirup sapertos kitu, ... upami éta ngingetkeun kuring ngeunaan rajoy, austerity sareng pangorbanan, bawang bodas sareng cai, lengket sareng tahan, hal-hal sapertos kieu ... hayu urang tingali pandev92 GNU / LINUX nyaéta ngadukung anjeunna kana naon anu didirikeun, naha anjeun resep atanapi henteu, éta mangrupikeun révolusi ngalawan penindasan, imposisi ... duka teuing, hayu urang tingali lamun urang hudang

    1.    eliotime3000 cenahna

      Abdi teu tiasa liren ngabarakatak ngabandingkeun anjeun @ pandev92 sareng présidén Spanyol ayeuna.

      Parangkat lunak éta sorangan mangrupikeun komponén logis tina pakakas komputer, janten tiasa ditawarkeun salaku jasa.

      Ayeuna, tina éta janten produk, éta anu dibayangkeun ku Bill Gates nalika anjeunna mimiti ngeusi batre pikeun sumber kode panyusunna dina Basic (atoh, éta mangrupikeun hiji-hijina hal anu kuring nyorot ti Microsoft sagigireun Windows interface View).

      Masalahna nyaéta sok aya gerombolan fasis daék ngahinakeun anjeun ku cara anu paling pikasieuneun, maksakeun sudut pandang aranjeunna sareng ancaman maot kalebet.

  65.   Minggu cenahna

    Kuring gaduh waktos anu sami sareng anjeun sareng kuring parantos nyobian distro saatos anu sanés sareng kuring kedah nganggo Windows atanapi OS X pikeun ngalakukeun hal-hal khusus - Kurang sareng kirang.
    Héran kuring unggal dinten yén aya jalma anu nganggap ieu salaku agama sareng tungtungna dina diskusi anu sami: "Gusti mah langkung saé tibatan anjeun" sareng silih ngalawan.
    Kusabab kuring ngagaduhan rasa pikeun linux kuring sadar yén tugas kuring salaku linuxer nyaéta nyandak linux ka pangguna Windows sareng Mac anu peryogi kakuatan.
    Kuring masang Ubuntu sareng ngajelaskeun kumaha carana ngalakukeun éta, kuring ngajelaskeun konsol sareng alat dasarna sareng kuring raoseun pisan nalika aranjeunna tetep di sisi pingguin.
    Anu urang peryogikeun nyaéta jalma anu ngalakukeun hal-hal sareng henteu nyarios nanaon.
    Jalma anu ngadamel produk anu saé kualitasna: Red Hat
    Jalma anu ngajantenkeun produk intuitif sareng gampang dianggo pikeun pangguna énggal: Canonical / Ubuntu, Linux Mint.
    Menteri pendidikan dimana pendidikan komputer lengkep diwanohkeun sareng henteu diwatesan ku diajar produk Microsoft: Vénézuéla

  66.   Cijulang cenahna

    Sakumaha halaman munggaran diskusi nyaéta téknis gnu / linux atanapi linux. Numutkeun kana Wikipedia, program anu dikembangkeun ku GNU anu bakal urang pendakan dina distro umum nyaéta gimp, gnome, bash sareng gcc / glibc. Upami kuring, lengkungan linux henteu ngagaduhan gnome atanapi gimp, ogé nganggo csh tibatan bash. Upami aranjeunna nganggo cakra atanapi openuse, éta hal anu sami. Panyipta Gnome anu sami miguel de icaza nyarios dina muylinux dina waleran ngalangkungan git anu ngan ukur idiot anu nyebutna gnu / linux. Sareng kaleresan kuring satuju nyaéta téknisitas anu idiotik anu leres sareng éta henteu berlaku salain éta peryogi lami pikeun nyarios kuring nganggo gnu / linux tibatan kuring nganggo linux. Sareng teu aya anu paduli. Tapi kuring hatur nuhun pikeun glibc, gcc sareng gdb anu ngabantosan kuring pikeun nyatujuan program 1 di C.

  67.   nano cenahna

    Teuing naon-naon anu dikocorkeun kana koméntar, kuring henteu percanten perlu pikeun jalma-jalma kedah tinta sagala rupa ku nuansa ideologis, sial, henteu aya anu némpél balna kuring tibatan éta, yén aranjeunna hoyong ngolitikasikan hiji hal, atanapi masihan hartos saluareun naon nyaéta.

    Pokokna, éta nyatakeun yén, upami kuring mimiti ngajawab unggal karusakan unggal jalma anu kuring pernah ningali, kuring henteu kantos bérés, sareng éta mangrupikeun poko anu parantos dimaénkeun sarébu hiji kali, éta moal aya nanaon.

    1.    vivaldis cenahna

      normalna upami peurih, anjeun ngeruk

      1.    elav cenahna

        Biasana upami anjeun malikan koméntar sapertos kieu, omong kosong, abdi dihapus. Sareng kuring nyaritakeun anjeun dina vibes anu saé.

    2.    elav cenahna

      Teuing naon-naon tina sudut pandang anjeun .. sanés hartosna éta étah pikeun batur .. 😉

      1.    vivaldis cenahna

        elav komentar ieu teu cocog !!! .. atoh, salam, sareng nilai

        1.    elav cenahna

          Kuring henteu terang dimana kuring turun tina nada, kuring ngan ukur némbalan ka Nano ngagunakeun kecap-kecapna.

          Tapi kuring ngajantenkeun langkung saé: Kanyataan yén batur mikirkeun naon anu leres atanapi salah, henteu masihan aranjeunna hak nyarios yén jalma anu henteu nganggap anu sami salah atanapi anu nyarios sampah.

          Éta anu kuring maksad.

      2.    nano cenahna

        Anjeun terang leres naon anu kuring hartosna botak, anjeun terang pisan naon anu kuring hartosna, sareng anjeun jelas yén dina sadaya keributan, langkung ti hiji aya kotoran sareng ngantepkeun tonggak sejarah dina bentuk koméntar.

        Kuring henteu hoyong panjang teuing, kumaha waé, ngeunaan petasan Vivaldi. Naha perlu ngingetan naon atanapi naon? Punten, urang ngan ukur ngalakukeun éta sareng ayeuna lalaki.

        1.    vivaldis cenahna

          elav sigana mah aya salah paham.
          Nano ku seueur kotoran anjeun ngan ukur nguseup, tingali naha anjeun nyeuseuh.

          1.    vivaldis cenahna

            Ieu nano, dimana anjeun diajar sedeng?… Naon deui anjeun babaturan deukeut pandev92? Anjeun teu tiasa ngajawab skripsi anjeun? gancang anjeun ngarasa gelo? ... saha petasanna? Kuring miharep anjeun ngalereskeun, nyungkeun dihapunten sareng kalakuanana kalayan HORMAT.

          2.    nano cenahna

            Hmm mangtaun-taun moderat situs ieu, sigana mah ... sanaos kasimpulan sareng henteu kedah lami teuing ...

            "Biasana upami anjeun gatal, anjeun ngeruk nyalira"

          3.    nano cenahna

            Nyuhungkeun hormat, tapi nyebat idiot 😉 hayu, maka kuring budak anu ipis.

            Tingali, kuring bébéja yén kuring moal manjangan sareng kuring henteu, numutkeun anjeun saha anu gatel kan? Kuring ngalarapkeun hal anu sami ka anjeun sareng tétéla anjeun henteu resep, sareng panginten anjeun ogé henteu resep kuring parantos mupus koméntar anu sateuacanna, kuring henteu bakal ngalakukeun éta upami aranjeunna henteu dieusian ku penghinaan pribadi.

            Pokokna, anjeun tiasa teras-terasan mikiran naon anu anjeun pikahoyong ngeunaan kuring sareng cara moderat kuring, ogé, henteu janten masalah 😉

  68.   raptor cenahna

    Kuring pikir yén sadayana kedah nyimpulkeun kasimpulan nyalira ngeunaan gerakan parangkat lunak bébas sareng gerakan sumber terbuka, jenis tulisan ieu ngan ukur ngahasilkeun langkung perpecahan tina hal "idéologi", prasangka sareng seueur pamikiran anu sanés, unggal sirah mangrupikeun dunya.

    1.    elav cenahna

      Henteu. Kuring nyangka yén jenis tulisan ieu leres-leres ngaluarkeun pamikiran jalma ngeunaan topik.

  69.   karlinux cenahna

    Nya ieu sapertos maca koran anu nyalahgunakeun kuring atanapi masihan kuring satengah kanyataan, hapunten bagian kuring tapi kuring angkat. Jelas pikeun kuring yén pandev92 sanés FromLinux tapi punten, kuring henteu tiasa nahan seueur "susu goréng", sabab tungtungna éta anu kuring tingali, susu goréng. Pelukan ka sadayana sareng kuring parantos nyarios ka "sadayana". Hatur nuhun pikeun sadaya postingan, ogé pikeun ampir sadayana. Nelepon kuring naon anu anjeun pikahoyong, kuring bakal éta sareng seueur deui.

    Karlinux

    1.    elav cenahna

      Muhun karlinux: Aduh! Éta anjeun badé geulis. Anjeun bakal wilujeng sumping deui iraha waé anu anjeun pikahoyong .. 😉

    2.    eliotime3000 cenahna

      Pendak deui di Taringa sareng Fayerwayer, bro.

  70.   Jose Miguel cenahna

    Saé kanggo nyarios yén parangkat lunak propriétari mangrupikeun pilihan, tapi urang kedah nambihan yén éta sering-sering ngalawan ka pangguna, janten ancaman.

    Di sisi anu sanésna, GNU langkung seueur tibatan filsafat, tanpa GNU, panginten Linux moal aya. Urang kedah henteu ngan ukur nekenkeun "négatip", urang kedah adil.

    Kanggo sésana, kuring resep maca éta.

    Salam.

  71.   anonimo cenahna

    Nalika maca kuring perhatoskeun kahoyong pisan pikeun ngajantenkeun gnu / linux hal komersil, kuring malikan deui, gnu / linux henteu didaptarkeun dina bursa saham sareng sanés perusahaan ogé.
    Naha jalma-jalma anu kolaborasi pikeun kéngingkeun program sareng sistem operasi anu sanés mangrupikeun hal komersil, nyaéta tujuanna henteu pikeun ngahasilkeun artos, atanapi panginten upami aranjeunna tiasa kéngingkeun artos aranjeunna bakal nyebarkeun sababaraha dolar ka urang sadayana anu ngagunakeun?
    Pamekar anu hoyong ngasilkeun artos parantos ngagaduhan windows sareng mac pikeun ngembangkeun ... Kuring henteu weruh saha anu nyauran aranjeunna ka gnu / linux nalika aranjeunna parantos terang naon aturanana di dieu ... Maksadna aturan anu sami anu ngajantenkeunana lahir sareng tumuh sareng tangtosna teraskeun kasihatan anu séhat.
    gnu / linux mangrupikeun komunitas, éta solidaritas .... éta sanés perusahaan! hiji-hijina tujuan bisnis nyaéta ngahasilkeun artos sareng kedahna.
    Punten tong tetep keukeuh ngahijikeun distros sareng gnu / linux janten perusahaan.

  72.   dbertua cenahna

    Anu sakuduna anjeun PERNAH dilakukeun nyaéta ngabandingkeun "Henteu sah" atanapi "henteu sah" Parangkat Lunak Ditutup sareng Swasta; Kalayan Parangkat Lunak Gratis dianggo dimana waé, kumaha waé, iraha waé, pikeun naon waé sareng salawasna pas:
    - JUJUR
    - PROFESIONAL
    - 100% sah

    Éta ngan saukur HENTEU.
    Éta sanés alternatip anu sah pikeun nganggo Parangkat Lunak Ditutup sareng Privatip janten Kajahatan anu ngagunakeunana dina cara "teu sah" atanapi "haram", sareng ieu henteu ceuk kuring, anu ngagaduhan parangkat lunak nyatakeun éta, éta mangrupikeun Kajahatan.

    Ngan upami kitu, kuring sanés "sesual stallmaniac", éta sababna kuring nganggo Kubuntu.
    Abdi tiasa hirup sareng hal-hal anu teu gratis (supir, blok kernel, codec, sareng sajabana), tapi salami kuring tiasa nganggona sacara sah.

    Bisi kuring gaduh mesin cetak mini sareng Perangkat Lunak Gratis sareng Linux mangrupikeun alternatif HANYA anu kuring hirup, ngagunakeun hal-hal anu sanésna ANTI-EKONOMI sareng KAUNTERPRODUKTIF.

  73.   hihi cenahna

    trojan dipasihan senjata 😛

    1.    eliotime3000 cenahna

      sareng ku éta seuneu ieu réngsé. Nuhun @Ed kanggo pemadam kebakaran.

  74.   rodrigo satch cenahna

    Tulisanna rada lami, singgetna, pangguna Linux seueur pisan sareng anéh anu panginten pikeun sababaraha anu teu acan maca manifosé Perangkat Lunak Gratis sareng Filsafat anu didasarkeun kolaborasi, aranjeunna henteu ngartos naon anu dimaksud dunya Linux, nalika kirang pikeun kuring Nganggo Linux sareng Software Gratis, éta gaya hirup 😀

  75.   ferchmetal cenahna

    sobat pos unggulan!

  76.   Dalton cenahna

    Kuring ogé pikir éta téh seuneu, tapi jujur ​​dina diskusi anu dipasang, anjeun tiasa diajar seueur perkawis perangkat lunak gratis sareng Linux. Go Linux !! .... punten Go Gnu-Linux !!!

  77.   JLX cenahna

    Dina waktos ayeuna kuring panginten kuring maca serat anu ditulis ku BiLL Gates taun 80an, punten tapi kuring henteu satuju kana sababaraha baris tulisan anjeun

  78.   Agustus3 cenahna

    Hal anu pangsaéna nyaéta pikeun sacara bertahap ngagentos parangkat lunak proprietari supados henteu kaganggu dina parapatan jalan. Kuring henteu satuju kana kaseueuran poin analisis anjeun.

  79.   Alf cenahna

    Kuring ningali tulisan ieu dina Taringa, sareng anu narik perhatian kuring nyaéta koméntarna langkung sepi tibatan anu aya di dieu.

    http://www.taringa.net/posts/linux/17179271/Linux-no-es-una-religion.html

  80.   Jibril cenahna

    Abdi henteu nyarios yén sadayana satuju, tapi aranjeunna terang filsafat gnu / linux.

  81.   N cenahna

    Anjeun kaleungitan lanté pandev92 dina sabagian sareng nunjukkeun kecap-kecap saderhana: éta kajadian anjeun sami sareng subjek anu percanten yén anu aranjeunna tingali dina layar bioskop mangrupikeun sadayana, hayu atuh ngajelaskeun, anjeun nyarios yén parangkat lunak propriétari henteu tiasa sami pikeun perbudakan manusa anu teu aya anu ngagaduhan gun dina ratusan pikeun maksa ngagunakeun aplikasi anu tangtu, ogé, katingali aya kabeneran, laptop anyar kuring hadir sareng Windows 8 anu henteu ngalayanan kuring pikeun padamelan kuring, ieu kusabab larangan na anu Kuring tiasa ngurilingan gampang tapi écés henteu ngagaduhan ijin, anu ku éta kuring kedah mayar sababaraha rébu, (kanggo vérsi windows anu kuring damel, naha kuring émut yén aranjeunna ngarobahna nalika kaluar tina bal sareng kakuatan pembaruan upami sanésna aranjeunna ninggalkeun anjeun tanpa padamelan? obsolescence anu diprogram sareng obsolescence, xox macho sabaraha artos kanggo ngalaksanakeun padamelan kuring) ngajantenkeun kuring haram janten kuring henteu tiasa nganggo atanapi ngeksploitasi padamelan kuring sacara bébas, anu matak héran ku sistem kuring (Éta kedahna, saurna ogé, kaluar di gigir kuring landihan xD) upami éta ngamungkinkeun kuring sacara hukum sareng éta langkung seueur upami kuring tiasa nyumbang kana paningkatanana salaku syukur kuring ngalakukeunana sareng saliwatan mésér catetan sareng distributorna pikeun ngadukung kauangan proyek (Unggal waktos aya vérsi stabil anu anyar, ieu henteu Salaku hiji kawajiban tapi salaku balik deui kana proyek anu masihan kuring sadayana ti mimiti tanpa nanyakeun naon-naon, tingali naon bédana, éta ngingetkeun kuring nalika kuring mésér lisénsi komérsial di Jamendo sanaos kuring henteu nganggona sacara komersial, janten pasta henteu masalah upami anjeun henteu ngalaksanakeunana), nyaéta hartosna sareng dina sababaraha kecap mangrupikeun latihan anu langkung jujur ​​anu ngahijikeun anjeun salaku individu, kuring hoyong ningali yén IOS atanapi Windows ngalakukeun éta, éta ku cara Windows 8 bakal ngarugikeun kuring sababaraha dolar Aya seueur teuing tanpa hoyong na kapaksa ngalakukeun éta sabab perusahaan ti mana anjeun mésér kapaksa ngalakukeunana, sareng henteu, éta henteu nganggo bedil dina saratus dinten ayeuna urang masarakat bisnis sareng éta persis sareng yén kalayan ngancam, nyaéta, éta henteu deui cicing dina layar saderhana tapi mangaruhan anjeun dina kahirupan nyata anu disebat nami, sareng awas yén anjeun tiasa nganggo "pelor" teu aya anu maksa anjeun mésér mérek éta, yén aya mérek kalayan laptop anu nganggo perangkat lunak gratis atanapi bersih, tah, upami anjeun ningali yén kuring terang sareng nebak naon ... kuring kedah ngantosan 6 sasih kanggo aranjeunna ngirimkeun kuring sapertos kieu ti Spanyol kusabab éta henteu ngagaduhan anu dipikabutuh ku kuring. 3 bulan ieu Tapi anu marahmay sareng jasa anu hébat aranjeunna bakal nyiapkeun éta pikeun kuring, upami urang ngitung kabébasan éta pikeun ngalakukeun naon anu anjeun pikahoyong sareng waktos anjeun, sareng artos mangrupikeun waktos sareng usaha, strategi anu saderhana saderhana kuring parantos nyéépkeun artos sareng waktos ku sabab kitu kabébasan kuring, nyiksa sareng ngendalikeun naon anu kuring tiasa atanapi henteu tiasa dipilih 😉 (ieu leres kedip? upami henteu XD punten wartoskeun naon anu dikedipkeun), sareng tangtosna upami urang maju ku undang-undang anjeun moal tiasa ngical Hardware kalayan Parangkat Lunak kalebet sareng kirang wajib, anu leungit XD, éta mangrupikeun amalan haram;).

    Ayeuna kontribusi abdi, upami teu aya seueur inpormasi ngeunaan sistem, parangkat lunak sareng téknologi umumna, blackout analog (diantara seueur hal-hal sanésna) di panjuru dunya moal ngasingkeun rébuan upami sanés jutaan jalma di dunya, Ngan ku namina Spanyol, seueur komunitas teu gaduh cara nonton tipi (henteu paduli naha tipi saé atanapi goréng, jalma-jalma ieu bahkan henteu ngagaduhan kasempetan éta sareng Spanyol langkung ti Madrid, Barcelona atanapi Andalusia) kusabab mahalna biaya alat-alat anu diperyogikeun pikeun sinyal panarimaan, anu henteu mahal kusabab pamekaranana atanapi pangwangunanna tapi mahal kusabab larangan sistem sareng biaya lisénsiana (kuring "ngadamel" TV pinter "nganggo USB sareng layar datar dugi biaya minimum 10 dolar XD, pikeun ngalakukeunana sareng sistem windows kuring kéngingkeun langkung ti opat rébu dolar kanggo lisénsi sareng ijin -.-, salaku conto pikeun bédana béa), yén anjeun sanés ti SpanyolNya, conto ogé Hispanik, blackout digital di Tijuana tiasa dilakukeun kalayan biaya per peralatan maksimal 80 dolar, tangtosna sanés sanés sabab-sabab panyalahgunaan perusahaan tertentu;), tapi blackout henteu dilakukeun kusabab alat-alatna bahkan dina 900 dolar (henteu sadayana tapi seueur) yén jalma henteu tiasa ngagaleuh, kumaha anjeun ngarep kulawarga anu ngasilkeun 10 atanapi 100 dolar saminggu kanggo ngagaleuh éta? Perhatoskeun yén seuseueurna jalma anu kapangaruhan ku saklar analog mangrupikeun 60 atanapi 70 persén pendudukna, tapi anjeun nyarios yén anu kajantenan parangkat lunak henteu sami sareng anu kajadian sareng jalma, kumaha upami kuring nyaritakeun anjeun yén aranjeunna dipasihan kiridit kasar anu ku kaajaiban atanapi aranjeunna moal pernah tiasa mayar (sareng ati-ati yén krisis anu urang alami ditempuh ku kiridit justru sareng produk sampah anu masihan kahirupan langkung seueur gelembung, ayeuna jalma-jalma bunuh diri di Spanyol kusabab aranjeunna diusir, ngan ukur ku anjeun tiasa tingali yén poin-poin éta nyambung saluareun anu anjeun pikirkeun, upami jalma-jalma ieu henteu pernah atanapi ku mujijat tiasa mayar kiridit éta, éta nyorot yén saha waé anu masihan aranjeunna aya dina bisnis hutang, bisnis anu pohara ngabantosan krisis dinten ayeuna 😉) kanggo mésér alat-alat anu nyalahgunakeun inpormasi anu henteu dikenal aranjeunna? Kumaha upami kuring nyaritakeun yén sinyal televisi atanapi televisi dibayar ku pajak na sareng kanyataanna aranjeunna kedah gaduh hak milih jinis téknologi naon anu dianggo sareng henteu dipaksa ku alesan naon? Kusabab kaayaan parantos robih, anu nyababkeun kuring nyarios yén parangkat lunak langkung seueur ngeunaan anjeun atanapi kuring tibatan anu urang terang ngeunaan dunya ieu, aya jalma di luar sana anu disalahgunakeun ku inpormasi salah na sareng prakték perusahaan-perusahaan tangtu nguntungkeun tina éta, panyalahgunaan éta. Saluareun jalma-jalma anu aya di tukangeun méja, naha éta seniman, kréatif, insinyur akademik sareng sajabina, prakték leres-leres nganyahokeun jalma, éta sapertos fenomena anu leres-leres dibunuh ku YouTube, dinten ayeuna sareng akibat tina rébuan pidéo. dunya dikawinkeun pikeun hiburan sareng milik jalma-jalma anu ningali aranjeunna dina youtube, ayeuna anjeun ngartos pandev92 yén hal-hal ngalangkungan naon anu anjeun tingali dina layar anjeun sareng / atanapi dunya pribadi anjeun?

    Dina kasimpulan sareng kecap gampang, pihak satuju sareng anjeun ku alesan anu saé sareng ogé henteu satuju pikeun alesan anu langkung seueur, ku margi kuring parantos ningali jalma anu bakal nyobian ngabakar kuring kusabab nyerat pisan tapi sial upami anjeun henteu ngajelaskeun diri anjeun teu ngartos teras sapertos kuring di dieu kuring ngan ukur ngagaduhan kotak koméntar salaku sarana éksprési, katingalina ketat pisan xD. Tungtungna kuring satuju sareng: Linux sanés agama, langkung ti agama kuring bakal nyarios dogma atanapi, -, sareng dina pendapat kuring tiheula ngeunaan tulisan séjén kuring jelas ngeunaan éta, Sistem naon waé ogé alatna ngan éta. "Palu mangrupikeun palu, dianggo palu atanapi naon anu dipikahoyong, dianggo salaku subang?"

    Salam hormat, upami kekecapan ieu sigana henteu hormat xux mangrupikeun masalah ngajantenkeun opini sareng alesan duaan ieu kadang-kadang henteu raoseun, deui hormat salam owo.

    1.    pandev92 cenahna

      Anjeun parantos nyampur seueur hal anu teu aya hubunganana sareng anu sanésna.
      Mimiti, anjeun ngabingungkeun yén OS dianggo ku 90% tina populasi pc, kalayan wajib. Upami pc nganggo windows 8, kuring miceun windows 8 sareng nempatkeun naon anu kuring pikahoyong, ayeuna, upami padamelan anjeun meryogikeun windows sabab aplikasi anu anjeun anggo ngan ukur pikeun windows, kusabab microsoft henteu ngagaduhan masalah, éta ogé perusahaan anu mutuskeun éta ngan ukur bakal tiasa dianggo ku jandéla.
      Hal blackout analog teu asup akal pisan. Aranjeunna tiasa gampang nempatkeun saluran plus piring satelit, sareng ningali anu langkung pantes. Abdi tilu taun teu tiasa ningali tdt kusabab gedong, sareng kuring syukur yén éta teu tiasa ditingali, sabab naon anu aranjeunna nempatkeun: D….
      Bahwa aya 5, 6% penduduk tanpa sinyal tipi, kaleresan na sakedik ^^, dina waktos anu sami analogina, aya 2 atanapi 30% penduduk anu ningali parah, janten aranjeunna henteu ningali .
      Krisis di Spanyol, henteu sapertos sésana Éropa, asalna ti bank, pamaréntah sareng jalma-jalma anu resep kana hutang sareng resep digawé, pikeun nanem modal dina sababaraha proyék.
      Éta ogé kedah diperhatoskeun yén jumlah resmi pangangguran bakal bénten, upami urang ngitung sadaya jalma anu damel hideung 🙂
      Éta jalma disiksa ku inpormasi salah na ngan saukur kusabab aranjeunna, dina sagala hal aranjeunna budak sorangan. Ngeunaan pengusiran, sabab nalika anjeun ngaluarkeun pinjaman, anjeun kedah siap-siap pikeun éta, nagara henteu lepat, sareng sakali deui, kabodoan wargi nyababkeun hasilna goréng. Upami anjeun kéngingkeun 1100 euro sasasih, bodo mésér bumi 300 rébu euro. Tapi kumargi urang biasa nyalahkeun kaayaan sagala rupa, sabab kami pikir anjeunna bapak ... ogé katingali.
      Saur anjeun henteu acan réngsé campuran, sabab anjeun nyampur konsép anu henteu sami-sami mirip.

      1.    Bervariasi cenahna

        Tapi saur anjeun upami aya kamungkinan nyata milarian padamelan anu pantes sareng aman, bakal seueur pisan jalma anu lebet damel "hideung"?

      2.    Bervariasi cenahna

        Nagara sareng média anu aya hubunganana ogé tanggung jawab pinuh pikeun nyebarkeun kabodoan ieu, sabab éta cocog pisan sareng aranjeunna. Entong hilap yén objék anu paling dipikahoyong dina masarakat komodifikasi ieu nyaéta artos.

    2.    Bervariasi cenahna

      Babak keprok pikeun anjeun.

  82.   pepenikeun cenahna

    Baraya, kuring kantos maca blog ieu langkung ti sataun!

    Abdi bogoh ka Pandev92's op-ed, sanaos kontropérsi éta panginten tiasa dipicu. 100% satuju!

    Kuring ngadorong anjeun pikeun neraskeun garis anjeun, anjeun ngagaduhan seueur kapribadian, sanaos kanyataanna komén konstruktif henteu teras kaluar. Anjeun nyumbangkeun langkung seueur tibatan ilmu, sareng pendapat anjeun kedah diperyogikeun sapertos terang kumaha ngagunakeun Linux.

    Wasalam

    1.    pepenrike cenahna

      Abdi lepat nami pangguna abdi ... discudpalme

  83.   Max cenahna

    Anjeun leres pisan, kuring ogé kantos murag kana dogma sateuacanna sareng kuring mangrupikeun kipas tina Linux sareng Ubuntu khususna, tapi anjeun nyarios anjeun moal tiasa maksa saha waé pikeun nganggo ieu atanapi sistem operasi éta, henteu paduli sabaraha urang pikir éta langkung saé, ekstrem sok goréng. salam ti Barcelona

    1.    Bervariasi cenahna

      Tapi ngabéla panggunaan sareng filsafat anu ngamajukeun parangkat lunak gratis henteu ngajantenkeun anjeun religius, éta ngan saukur ngajantenkeun anjeun pangguna sareng sumanget. Hal anu sanés nyaéta anu pangsaeutikna kritik ditampi sareng sagala anu sanés dianggap dosa di Bumi ... anu dina kaayaan anu tangtu tiasa, tapi henteu kedah.

  84.   Antonio Ruiz cenahna

    Bagian filsafat, numutkeun kuring, nyaéta proyék GNU, anu dianut ku Linux dina awalna, Linux mangrupikeun bagian éksékutip GNU anu langkung seueur. Binomial (ampir) sampurna, nyandak hiji bagian, anu sanésna atanapi sadayana, anjeun milih = kabebasan.

  85.   RudaMale cenahna

    "Sadayana gaduh kabébasan pikeun lirén nganggo naon anu aranjeunna anggo sareng ngarobih program, teu aya hiji jalma anu nunjuk kana ratusan pikeun urang nganggo program anu ditutup." Atanapi Stallman henteu sumping sareng AK-47 sareng maksa anjeun masang Trisquel; Tapi urang sadayana terang "trik" anu dianggo ku perusahaan perangkat lunak propriétis pikeun ngajantenkeun anjeun (dina hartos métaforis, tangtosna 😉) kana produkna.

    "Urang kedah tong hilap kana tujuan GNU!" Kuring henteu ningali yén pernyataan ieu fundamentalis, éta ngan ukur nyoba tetep hirup tina nilai-nilai anu parangkat lunak gratis mimiti dihasilkeun.

    Catetan kuring: Hiji deui tina 1.998.923 tulisan buruk anu nyobian dicirian salaku fundamentalis (Taliban mangrupikeun hal anu kapengker, urang henteu deui nyebut éta) jalma-jalma anu membela perangkat lunak gratis. Salam.

  86.   Bervariasi cenahna

    Urang tingali. Sababaraha catetan. Anu mimiti, Linux sanés agama, urang satuju di dinya, tapi sanés ngan ukur sapotong perangkat lunak ogé. Naha anjeun badé narjamahkeun hiji cara atanapi anu sanés dumasar kana kayakinan idéologis masing-masing, Linux ogé filsafat, filsafat anu ngalengkepan parangkat lunak anu dirujuk, kusabab éta diciptakeun sareng dirarancang kalayan méntalitas, urang tiasa nyarios ampir filantropi, di payun tina tren anu aya dina waktos éta, nalika leres-leres sadaya parangkat lunak éta kagungan.

    Kuring ogé kedah ngarujuk kana kaleuwihan liberalisme anu jelas anjeun tunjukkeun dina frasa sapertos "Dina kabébasan manusa, aya ogé kamungkinan nyandak kabébasan ti manusa sanés, hiji hal anu parantos kajantenan rébuan kali sareng hanjakalna bakal terus kajadian ", anu ku anjeun mitosisikeun kabébasan bébas salaku paradigma mutlak kabébasan, tapi boh konsép kabébasan kontradiktif atanapi ideu anu urang ngagaduhan" hirup dina kabébasan ". Sakumaha sajauhna urang tiasa nganggap kabébasan dicontoan? Urang kedah ati-ati nalika ngagunakeun arguméntasi milih bébas, sabab éta tiasa ngajantenkeun kanyataan anu matak kaduhung. Éta sababna sacara étika sadayana ngagaduhan wates, sareng wasiat bébas nalika anjeun nyauran éta henteu ngahargaan wates antara kabébasan anjeun sareng tatangga anjeun, ku alatan éta, mékanisme kedah diwanohkeun anu tiasa mastikeun kabébasan hiji sareng anu sanés. Sareng kadenge daring na bahkan kontradiktif, tapi pikeun ngajamin tingkat kabébasan anu bisa ditarima, larangan kedah ditetepkeun pikeun nyingkahan "kabébasan kabébasan" anu tiasa dilakukeun sababaraha urang.
    Dina hal parangkat lunak, ku ideu ieu lisénsi GPL dikembangkeun, lisénsi anu ngajadikeun parangkat lunak anu dilisensikeun gratis sareng ogé mastikeun yén éta bakal tetep bébas kapayunna.
    Pikiran anu liberal pisan, ku saha kuring pikir anjeun paling gaduh, ngahasilkeun lisénsi BSD.

    Catetan salajengna. Nalika anjeun nyatakeun "Perangkat lunak propriétika henteu ngaleungitkeun kabébasan anjeun, éta masihan anjeun pilihan" anjeun ngabingungkeun sareng nyampur kabébasan parangkat lunak sareng kabébasan manusa. Upami urang nyarioskeun kabébasan parangkat lunak, sacara épéktip henteu aya kabébasan anu pantes. Perusahaan mangrupikeun anu nandeskeun kaayaan panggunaan, anu dugi ka konsumsi pribadi anu ketat, sareng teu aya deui anu kedah dibahas. Upami urang nyarioskeun kabébasan pribadi, tangtosna anjeun gaduh pilihan pikeun ngagunakeunana atanapi henteu nganggo éta, tapi upami anjeun badé nganggo éta anjeun kedah akur sareng kaayaan pamakean, anu dina waktosna ngémutan modifikasi atanapi distribusi deui. Sareng éta kabébasan anu urang nyarioskeun perkawis parangkat lunak.

    Katilu. Pikeun ngadukung hipotesis anjeun, anjeun nyarios yén lamun aya anu ngaleupaskeun program anu aranjeunna parantos ngembangkeun, "batur bakal sumping, nyandak kode, ningkatkeunna sareng aplikasi na bakal ngaleuwihan aslina, kalayan usaha minimal, sahingga nyiptakeun panyipta aslina dina kaayaan kalapa ", anu kuring henteu satuju pisan, sabab upami program éta leres-leres ngagaduhan padamelan anu hébat, kuring henteu nganggap yén ningkatkeunna sareng ngajantenkeun langkung unggul tibatan anu aslina bakal dilakukeun ku saha waé anu ngagaduhan" usaha minimum "anu anjeun tunjukkeun ka dieu, anu mangrupakeun undervaluation sareng kurang ngahargaan padamelan hiji sareng anu sanés.

    Sareng pamustunganana, frasa par kaunggulan anu ku para liberal nyobian menerkeun sadayana: "Teu aya jalma anu nunjuk kana ratusan pikeun urang ngagunakeun program anu ditutup." Sareng didinya kuring nyaritakeun yén meureun henteu sacara harfiah, tapi sababaraha kali éta sacara kiasan, sapertos upami urang kapaksa damel atanapi dina pangajian ngagunakeun program propriétariat tertentu, atanapi nganggo format anu tangtu. Kumaha kaayaan urang upami Linux mah henteu muncul? Kudu ngaliwat ring Microsoft atanapi Apple.

  87.   xnmm cenahna

    Leres, leres pisan, sabab salah sahiji kabébasan éta nyaéta kabébasan pikeun milih bébas atanapi henteu, upami anjeun hoyong, anjeun sareng upami henteu, maka henteu

  88.   Kitsune cenahna

    Pesen ti Microsoft ngagedur nurani anjeun hehehe ... Pengembang berhasil ngalakukeun éta sapertos anu diciptakeun ku Facebook ... Abdi émut anjeun nalika aya sengketa panyungsi dina taun 80an Netscape ngintunkeun Microsoft dileupaskeun penjelajah internét gratis sareng Éta peupeus sakabeh perusahaan sareng padamelna tinggaleun padamelan salaku lalaki kulawarga, upami kabébasan dilaksanakeun di dinya? Naha éta bakal? Abdi ngantepkeun patarosan éta ...