Mozilla sareng National Science Foundation nawiskeun hadiah $ 2 juta

Desentralisasi

Anyar-anyar ieu Wireless Innovation for a Networked Society (WINS), diayakeun ku Mozilla sareng disponsoran ku National Science Foundation parantos nelepon éta kabetot dina bisa nyumbang kana solusi anyar ngabantosan nyambungkeun jalma ka internét dina kaayaan susah, kitu ogé pikeun gagasan hébat nu desentralisasi web.

Peserta bisa jadi layak pikeun sagala rupa hadiah tunai ditawarkeun, kalayan total hadiah $ 2 juta ti organisasi.

Gagasan tukangeun éta kusabab Mozilla percaya yén Internét mangrupikeun sumber daya umum global anu kedah kabuka sareng tiasa diaksés ku sadayana sareng salami sababaraha taun éta masih janten sumber anu henteu sayogi pikeun sadayana.

"Kami nyumbang kana kaséhatan Internét ku ngadukung ideu hébat anu ngajantenkeun wéb diaksés, desentralisasi, sareng tahan banting," saur Mozilla.

Ayeuna, 34 juta jalma di Amérika Serikat, atawa 10% tina populasi nagara urang, teu boga aksés ka konektipitas internét kualitas. Angka ieu naék kana 39% di komunitas désa sareng 41% di lahan suku. Sareng nalika bencana narajang, jutaan langkung seueur jalma tiasa kaleungitan konektipitas anu penting nalika aranjeunna peryogi pisan.

Pikeun nyambungkeun jalma anu teu nyambung sareng teu nyambung di Amérika Serikat, Mozilla nampi aplikasi ayeuna pikeun tantangan WINS (Wireless Innovation for a Networked Society). Disponsoran ku NSF, total hadiah $2 juta sayogi pikeun solusi nirkabel anu nyambungkeun jalma saatos bencana atanapi nyambungkeun komunitas anu kakurangan aksés Internét anu dipercaya. Nalika bencana sapertos gempa bumi atanapi badai narajang, jaringan komunikasi mangrupikeun bagian mimiti prasarana kritis janten overloaded atanapi gagal.

Disebutkeun yén Calon tantangan kedah ngarencanakeun pikeun kapadetan pangguna anu luhur, rentang nambahan sarta rubakpita padet. Proyék ogé kedah narékahan pikeun tapak suku fisik minimal sareng ngajaga privasi sareng kaamanan pangguna.

Ngeunaan hadiah, ieu diakuan ku prestasi anu luar biasa salami fase desain (Fase 1) tina Tantangan sareng ieu sababaraha.

  1. Proyék lantera | Tempat kahiji ($60,000)

    Senter mangrupikeun alat ukuran keychain anu nyayogikeun aplikasi wéb anu terdesentralisasi sareng peta lokal, lokasi suplai, sareng seueur deui. Aplikasi ieu disiarkeun ka lampion liwat radio jarak jauh sareng Wi-Fi, teras disimpen sacara offline dina browser pikeun dianggo terus. Senter tiasa disebarkeun ku jasa tanggap darurat sareng tiasa diaksés ku warga ngalangkungan jaringan Wi-Fi khusus anu dirojong senter.

  2. HERMES | Tempat kadua ($40,000)

    HERMES (Sistem Pertukaran Multimedia Darurat Frékuénsi Luhur sareng Padesaan) mangrupikeun infrastruktur jaringan otonom. Hal ieu ngamungkinkeun telepon lokal, SMS jeung olahtalatah OTT dasar, sadaya ngaliwatan parabot nu fits dina dua suitcases, ngagunakeun GSM, Software Defined Radio sarta téknologi radio frékuénsi luhur.

  3. LTE Darurat | Tempat katilu ($30,000)

    LTE Darurat mangrupikeun stasiun pangkalan sélular sumber terbuka, surya sareng batré anu fungsina salaku jaringan LTE anu mandiri. Unit, anu beuratna kirang ti 50 pon, gaduh pangladén wéb lokal sareng aplikasi anu tiasa nyiarkeun pesen darurat, peta, pesen sareng seueur deui.
    Proyék ieu nyadiakeun jaringan anu tiasa dianggo sepanjang waktosatawa, malah lamun kabeh sistem sejenna offline. Alat goTenna Mesh muka konci konektipitas nganggo pita radio ISM, teras dipasangkeun sareng telepon Android sareng ios pikeun nyayogikeun jasa olahtalatah sareng pemetaan, ogé konektipitas backlink upami sayogi.

  4. GWN | Sebutan Terhormat ($10,000)
    GWN (Jaringan Tanpa Jaringan Nirkabel) ngamangpaatkeun pita radio ISM, modul Wi-Fi, sareng anteneu pikeun nyayogikeun konektipitas. Lamun pamaké nyambung ka titik 10-pound awét ieu, maranéhna bisa maluruh saung caket dieu atawa rescuers waspada.
  5. Angin nganggo Bluetooth, Wi-Fi Direct, sareng titik infrastruktur fisik anu diwangun tina router umum pikeun nyiptakeun jaringan peer-to-peer. Proyék ogé ngagaduhan parangkat lunak sareng sistem distribusi eusi anu desentralisasi.
  6. Inisiatif sél portabel | Sebutan Terhormat ($10,000)
    Proyék ieu nyebarkeun 'microcell', atawa munara sél samentara, sanggeus musibah. Proyék ngagunakeun radio diartikeun software (SDR) sareng modem satelit pikeun ngaktipkeun telepon sora, SMS sareng jasa data. Ogé ngamungkinkeun sambungan ka microcells tatangga. Pimpinan proyék: Arpad Kovesdy di Los Angeles.
  7. Ékosistem Relief Othernet | Sebutan Terhormat ($10,000)
    Othernet Relief Ecosystem (ORE) mangrupikeun penyuluhan fasilitas Othernet Dhruv di Brooklyn, NY. Pamasangan ieu asalna tina tradisi panjang jaringan bolong dimana firmware OpenWRT sareng protokol BATMAN dijalankeun dina hardware Ubiquiti pikeun ngabentuk jaringan daérah lokal skala ageung. Unggal pulo konektipitas tiasa dihubungkeun sareng anu sanés nganggo anteneu titik-ka-titik. Sakumpulan aplikasi anu hampang tiasa hirup dina jaringan ieu. Pimpinan proyék: Dhruv Mehrotra di New York.
  8. RAVE - Sebutan Terhormat ($10,000)

    RAVE (Radio-Sadar Sora Engine) mangrupa aplikasi mobile push-to-talk anu ngamungkinkeun komunikasi audio kasatiaan luhur ngaliwatan sambungan Bluetooth atanapi Wi-Fi ti peer ka peer. Sababaraha alat RAVE ngabentuk jaringan multi-hop anu tiasa manjangkeun komunikasi dina jarak anu langkung jauh. Jangkauan RAVE tiasa diperpanjang ngaliwatan jaringan titik relay. Alat-alat anu béaya rendah sareng batré ieu otomatis nyetél jaringan bolong anu ngalegaan Internét sareng aksés sora sacara real-time ka sakumna komunitas sareng komunikasi dumasar-téks mil jauhna. Proyék tanpa tahta di Washington. Winners Grand Prize tina

 

sumber: https://blog.mozilla.org


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.