Naha Androids Impian Domba Listrik?

Sadaya waktos éta bakal leungit dina waktosna sapertos cimata dina hujan.
Waktuna maot "
Roy (android ti Blade Runner)

 

 

Naha Androids Impian Domba Listrik?

Ditulis dina 1968 ku novelis Philip K Dick éta henteu diragukeun salah sahiji novel fiksi ilmiah pangsaéna. Lokasina di dunya pasca-apokaliptik sareng musnah, ditingalkeun, dimana téknologi ayana di mana-mana, manusa parantos aya tugasna ngaleungitkeun ampir sadaya kahirupan di bumi, janten gaduh sareng miara sato dianggap mangrupakeun kautamaan sipil sareng simbol sosial status, gumantung kana kaendahan spésiésna.

Téknologi parantos ngahontal kamekaran anu dimungkinkeun pikeun nyiptakeun androids, janten sami sareng manusa anu ngabedakeun hiji sareng anu sanésna, aranjeunna kedah ngalaman tés rumit pikeun namatkeun naha éta manusa atanapi mahluk ponggawa. Sareng éta sanaos manusa parantos maju pisan dina élmu, kualitas moral na tetep didebat. Android anu parantos aranjeunna pikahoyong, dipikirkeun sareng raoskeun émosi anu sami sareng anu nyiptakeunana, tapi anu paling parah, nyaéta dina kasadaran éta aranjeunna sadar yén aranjeunna diperlakukeun sapertos budak. Seueur diantara aranjeunna kabur milarian cara hirup anu langkung saé, tétéla ogé seueur diantarana ogé langkung calakan tibatan manusa sorangan. Kanyataan ieu menerkeun nyiptakeun sakumpulan tentara bayaran anu moro android buronan anu disebut Blade Runners.

Kuring henteu terang naha androids ngimpikeun domba listrik, tapi anu kuring yakin nyaéta, sahenteuna, komputer anu kuring anggo mangrupikeun bagian tina kasadaran koléktif anu, nalika aranjeunna "ngimpina," tunjukkeun warna sareng gambar anu saé diwangun ku kuring. tina ratusan, meureun rébuan ... kuring henteu terang, tina komputer sanés anu, sapertos kuring, ogé ngimpi. Impian android koléktif ieu disebat Domba Listrik sareng éta mangrupikeun salah sahiji screensaver anu saé henteu ngan ukur di dunya Lisénsi / Linux Ubuntu tapi sacara umum: unggal komputer kalayan program anu dipasang, henteu paduli sistem operasina, ngagaduhan sambungan, ngalangkungan internét, sareng sadayana sasarengan nyiptakeun psychedelic warna sareng gambar abstrak.

Masang program saderhana sapertos ngetik dina terminal  sudo apt-meunang install electricsheep atanapi unduh tina ramatloka resmiTeras, éta ngan ukur tetep pikeun ngonpigurasikeun salaku screensaver standar kami.

 

http://youtu.be/8OkbybAfOfo

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

27 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   v3 asup cenahna

    Abdi henteu kantos ningali ieu, kuring bangun na ngaleupaskeun topi abdi ,,,

    éta sumping kana sirah kuring pikeun nempatkeun Saeed ti Jamur Anu Diserang dina pidéo kalayan gelut salah sahiji pidéo éta

  2.   ajag cenahna

    Cara aslina pikeun nampilkeun screensaver panasaran sapertos kitu. Anu kuring paling resep nyaéta seueur ti éta gambar anu ngingetan kuring ngeunaan nebula luar angkasa, galaksi dina kumalayangna anu ngageleger, rohangan poék anu teu kaémutan ...

    Ngeunaan Blade Runner, kuring sieun kuring ningali éta dina waktos anu goréng, sabab gagal pikeun ngareureuwas kuring (meureun kuring kedah nyobian deui). Nanging, séri Battlestar Galactica, anu ngasongkeun konsép anu sami pisan, narik kuring ti mimiti dugi ka akhir ku jalan anu teu asa-asa.

    Sacara umum, masalah mesin kalayan nurani sorangan matak resep kuring, ogé sigana bahaya pisan, sanés kusabab dirina sorangan, tapi kusabab panyalahgunaan anu dilakukeun spésiés kami sareng sagala rupa anu aya di sakuriling na, dina tungtungna, aranjeunna ngawula pikeun meunang satru visceral.

    Hiji salam.

  3.   Tina Toledo cenahna

    Ku naon anu kuring coba tunjukkeun nyaéta salaku manusa urang tiasa ngahontal kamajuan téknologi anu luar biasa, tapi akhirna urang tungtungna ngaruksak sadayana. Urang ngobrol Elav sareng kuring pikir ieu mangrupikeun pelajaran pikeun urang: sakumpulan komputer ngabagi impian henteu paduli naha sistem operasi na Windows, Mac OSX o Linux… Sedengkeun kami, mahluk anu anggap janten pamikir, merjuangkeunana.

    1.    elav <° Linux cenahna

      + 100

    2.    ajag cenahna

      Kami mahluk anu egois sareng telenges, sanggup anu pangalusna sareng anu paling parah. Serikat urang tiasa ngalereskeun seueur masalah anu aya di dunya, tapi urang langkung resep merjuangkeun nanaon sareng neraskeun ngojay dina konflik. Éta sababna kuring sok naroskeun kacerdasan anu disangka anu ciri urang, sareng kuring nyaruakeun kamekaran moral urang sareng jukut. Masarakat parantos ngarusak kami, anu masih kénéh paradoks, sareng tibatan pulih deui naon anu leungit, urang ngantepkeun diri dibawa kabawa arus anu luar biasa di mana kahadéan dibayangkeun ku kalakuan salah urang.

      Meureun éta sadaya kasalahan tina Ménis Selfis anu dicarioskeun ku Richard Dawkins; meureun, barina ogé, urang masih kedah seueur diajar sareng mekar. Urang bakal kéngingkeunana? Mudah-mudahan kitu.

      1.    elav <° Linux cenahna

        Manusa mangrupikeun mahluk anu luar biasa. Tangtosna, urang masih seueur hal anu kedah diénggalkeun, pikeun diajar, salami urang ngantepkeun, sabab urang sorangan anu ngeureunkeun planét ieu (tétéla aya anu masih ngarepkeun tempat di Galaxy pikeun ngagentoskeunana).

        Tingali kumaha urang, yén sanajan terang kana kajahatan anu mangaruhan urang, urang teraskeun ngalakukeun hal anu sami. Conto saderhana nyaéta kumaha urang maénkeun kaséhatan. Kami terang yén roko ngabahayakeun awak urang, bahkan bungkus tempat éta ngagaduhan pesen anu ngingetkeun urang: Roko ngarusak kasihatan anjeun, sareng sanaos kitu, urang teraskeun ngagaleuhna .. Abdi henteu, kuring henteu ngaroko .. ¬¬

        Sareng kami sareng sadayana dina kahirupan ieu. Éta sababna pilem sapertos Wally, I Robot sareng anu sanésna parantos mindahkeun kuring, dimana mesin kabuktosan langkung saé tibatan urang.

        1.    ajag cenahna

          Abdi satuju pisan. Kuring pikir yén sistem ngasingkeun urang ku cara anu tangtu, nempatkeun artos sateuacan nilai jalma. Upami urang hirup di dunya dimana kamekaran, ékologi, antispésis, seni, martabat manusa leres-leres didorong ... hayam jago sanés bakal nembang. Janten, mentalitas "linux" dilarapkeun ka masarakat, anu kamajuan atanapi "kebenaran resmi" henteu tunduk kana kapentingan ékonomi - sahenteuna henteu ku cara anu ditandaan kaleuleuwihi.

          Hanjakal pisan ningali yén aya pulau-pulau raksasa sampah di sagara sareng pamaréntah sareng média ngaliwat; sami sareng bahan bakar fosil: alternatipna henteu nguntungkeun, janten aranjeunna milih neraskeun jarah sumberdaya dunya. Abdi henteu ngartos. Tapi aya jalma anu ningali dunya ku cara anu langkung positip, sareng kuring ngarepkeun, gancang atanapi engké, éta bakal ngamungkinkeun urang kaluar ti sumur sareng milampah masa depan anu harmoni.

          Sambutan :).

  4.   Jamin samuel cenahna

    Carita ieu ngingetan kuring ngeunaan séri anime anu disebut Animatrix - Rebirth - Bagéan 1 sareng 2

  5.   KZKG ^ Gaara cenahna

    Naha aya anu tiasa nyimpen gambar layar tina naon ieu sigana? T_T

    1.    Tina Toledo cenahna

      Kuring parantos ngédit topik sareng masang pidéo pikeun anjeun tingali dina aksi.

      1.    KZKG ^ Gaara cenahna

        Nuhun 😀

  6.   taragon cenahna

    Salami detik pondok anjeun tiasa ningali Kurva Heighway (atanapi naga fraktal), dina menit 1:10; sareng jam 1:20 naga Mandelbrot nembongan. Kuring ogé ningali sababaraha set Julia sareng inohong sapertos Anu Aneh. Seueur ieu mangrupikeun grafik fungsi iteratif (konstan atanapi repetitive) anu pesawatna henteu saluyu sareng dimensi integer tapi desimal sareng anu nilaina condong takterhingga.

    Upami anjeun hoyong langkung seueur inpormasi tibatan kuring nyebatkeun anjeun tiasa ningali wiki na 😉

    http://es.wikipedia.org/wiki/Fractal

    1.    v3 asup cenahna

      Abdi henteu ngartos anjeun, éta sababna kuring ngahargaan anjeun O___O

      1.    taragon cenahna

        hehehe, topik matématika anu pikaresepeun pisan kusabab grafik na ngahasilkeun jinis seni ieu 😉

  7.   ren434 cenahna

    Kuring yakin éta pidéo didamel nganggo aphopysis. Alat anu luar biasa anu ogé OpenSource.
    http://apophysis.org/downloads.html
    Sareng ieu deui anu langkung luar biasa.
    http://www.youtube.com/watch?v=D9172CiyiAM

  8.   kondur05 cenahna

    hébat, hatur nuhun pikeun topik

  9.   67 cenahna

    Kuring langsung ngalebetkeun halaman sareng ngaunduh, tangtosna. HATUR NUHUN!

    Nanging, perasaan anu dipasihkeun kuring mirip pisan sareng novél anu masihan kuring. Suasana anu diciptakeun pasti pikaresepeun tapi leres-leres kalimpudan ku rasa sedih anu dihasilkeun dina unggal bab. Sareng, sanaos kuring resep ka Dick kuring langkung resep Asimov. 🙂

    Meureun kuring bakal ngagunakeunana dina sababaraha waktos, kuring henteu terang, tapi pikeun ayeuna kuring bakal neraskeun gambar anu kuring parantos mangpaatkeun mangtaun-taun. Laut anu tenang, peuting, sareng cahaya bulan bari di tukang nembongan basisir anu, sahenteuna dina impian, kuring balayar.

    Saatos paragrap terakhir ieu, ngan ukur musik biola anu leungit, leres? ngabarakatak

    1.    Tina Toledo cenahna

      Sagala wilujeng sumping!
      Kaleresan mangrupikeun kabagjaan pikeun maca anjeun didieu sobat anu dipikacinta, kuring yakin yén ku koméntar anjeun anjeun bakal nyumbangkeun anu saé sareng cekap kana tulisan.

  10.   lain ngaran cenahna

    sareng kumaha cara dipasang dina xfce?

    Abdi parantos dipasang, kuring angkat ka daptar screensaver sareng éta henteu némbongan

    1.    Tina Toledo cenahna

      Wah! Abdi leres-leres henteu terang ... kuring henteu pati alus xfce, tapi kuring yakin batur tina blog bakal ngabantosan anjeun.

  11.   lain ngaran cenahna

    saliwatan, gambar éta hurung kawas iklan subliminal pikeun nod antivirus

    http://www.vilsoft.com.pe/uploads/producto/1294169686.jpg

    1.    pandev92 cenahna

      Kuring parantos nyarios yén éta ngingetkeun kuring ngeunaan ahaha.

    2.    Tina Toledo cenahna

      ESET nyandak gambar pilem na Abdi Robot 2004 -http: //www.impawards.com/2004/posters/i_robot.jpg- sareng dina gilirannana, desainer gambar pilem dumasar kana iMacs pikeun nyieun androids anjeun.

  12.   Christopher cenahna

    Tulisan anu alus teuing sareng ogé moral anu ninggalkeun urang.

    + takterhingga

  13.   oleksis cenahna

    Hatur nuhun TINA, Naha anjeun tiasa CINTA # perdamaian # cinta #marley

    1.    elav <° Linux cenahna

      Uff, saur réréncangan kuring Oleksis diculik sareng janten hal mékanis 0.o Hahaha man, kami henteu ngalakukeun nanaon ku hashtag di dieu ..

  14.   TheSandman86 cenahna

    Pos anu saé, utamina perkenalan, sareng programna luar biasa, tapi kuring henteu tiasa ngonpigurasikeun openbox supados kuring tiasa ngagunakeunana salaku screensaver, naha aya anu ngawartosan cara pikeun ngalaksanakeunana? Hatur nuhun sateuacana, abdi pengikut anu satia tina blog ti Argentina. Surak!