Naha teu aya aplikasi komérsial di Linux?

 

 

Judulna tiasa rada ngageter kusabab sababaraha aplikasi komérsial leres-leres aya, tapi perséntasina saé pisan. Aya seueur alesan anu nyababkeun kajadian ieu sareng anu kuring badé didugikeun dinten ayeuna, sabab pastina upami masalah ieu direngsekeun dinten ayeuna urang bakal gaduh carita anu sanés dibaca.

Fragmentasi mangrupikeun masalah utami tina sudut pandang ieu, éta tiasa miceun seueur programer, contona kuring tiasa ngembangkeun gim anu tiasa dianggo saé sareng xorg penultimate, tapi di distro sanés anu ngagaduhan deui xorg
henteu jalan deui.

Masalah tina parsel ogé penting, urang sadayana tiasa émut yén spotify ngan ukur nawiskeun deb pikeun Ubuntu sareng aranjeunna kedah sareng tina naon anu kuring ngartos éta parantos lirén nawiskeun rpm pikeun fedora, janten pangguna ogé kapaksa ngagunakeun alat anu teu biasa pikeun ngarobah deb kana rpm, tar.xz, pisi, atanapi naon waé.

Sakali halangan éta diungkulan, urang mendakan masalah anu sifatna filosofis. Di Linux aya seueur jinis pangguna tapi saleresna dua sok akhirna dominan, pangguna anu nyarios yén anjeunna nganggo Linux sabab gratis sareng teu gaduh virus sareng pangguna anu ngagunakeunana pikeun idéologi.

Pangguna anu nganggo Linux sabab gratis pasti moal nyéépkeun langkung ti € / $ 100 kanggo photoshop sareng pastina bakal hacking ala Windows atanapi milih alternatif gratis, sedengkeun pangguna anu nganggo Linux pikeun idéologi langkung milih henteu nganggo aplikasi éta. ngan ukur pikeun lisénsi (Aya sababaraha sababaraha pangguna ieu).

Hayu urang nempatkeun dina kaayaan, hayu urang ngabayangkeun Windows sareng 92% pasar, éta ngagaduhan aplikasi sapertos photoshop anu ngarugikeun nasibna, pastina henteu langkung ti 6 atanapi 7% pangguna éta bakal mésér program éta sareng akhirna sésana bakal milih hack éta, ayeuna hayu urang ngalihkeun ieu ka Linux sareng mikirkeun 2% pangguna sareng anu 2% éta ngan tungtungna ngagaleuh éta 6 atanapi 7% (sabab kami ogé henteu sadayana pangembang), éta bakal tungtungna janten biaya kaleuleuwihan pikeun perusahaan anu tungtungna hiji-hijina hal anu penting nyaéta ngamaksimalkeun kauntunganana sareng henteu kedah paduli kana platform anu dikembangkeun, tapi ngan ukur artos.

Upami aya hal anu kuring parantos ngartos, dunya dimana sadayana perangkat lunak gratis teu mungkin pikeun dihontal, parangkat lunak sapertos produk komérsial perusahaan, panginten aya anu percaya yén perusahaan ageung bakal ngungkabkeun resep pikeun produk bintang na ( coca cola contona), Kanggo perusahaan Cina sumping sareng nyalinna? ( perusahaan bakal kaleungitan seueur artos). Dunya parangkat lunak henteu leupas tina éta, urang kedah ngartos yén hésé pisan pikeun program komérsial janten gratis sareng urang kedah ngartos yén upami urang hoyong alternatif gratis gaduh tingkat anu sami, para pangembang kedah ngagaduhan gaji kanggo tuang, hirup hirup Sareng éta henteu kahontal ngan ukur dumasar sumbangan, unggal pagawé pantes gaji na.

Ieu pendapat kuring anu hina, ideu anu sadayana software janten gratis, Éta leres-leres henteu saluyu sareng idéologi hiji perusahaan, nyaéta pikeun ngasilkeun artos kalayan kauntungan maksimal sareng meureun pikeun seueur perusahaan deui panon dina Linux, urang kedah ngarobih cara mikir, tapi jelas ieu sanés masalah sadinten .

 

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

komentar 77

  1.   ngagoreng cenahna

    Éta leres pisan, kuring gaduh kenalan anu program dina rubah, sareng réspon saderhana na nalika ngawartosan anjeunna nganggo linux nyaéta: "aranjeunna henteu mayar sabab gratis."

    Kuring kantos mikiran ngecas pikeun masangna, kanyataan yén gratis henteu hartosna yén dipasang nyalira, éta sanés hartosna yén aplikasi ditambihan ku nyalira sareng kirang anu aranjeunna diajar ngagunakeun ku sihir.


  2.   Amilcar cenahna

    Abdi henteu tiasa satuju deui sareng anjeun.
    Seueur hal anu mangaruhan naon anu anjeun carioskeun dina paragraf pamungkas, saeutik pisan distribusi anu gaduh pamanggih yén sadayana mangrupikeun parangkat lunak gratis (éta tiasa diitung dina ramo), sareng aya perusahaan anu ngahasilkeun seueur artos anu ngajual sareng nyumbang kana software gratis (conto klasik, Red Hat). Anjeun teu kedah ngeusi batre pikeun ngajual produk éta nyalira, tapi pikeun dukungan, éta ngabantosan ...
    Anjeun nyarios yén perusahaan moal tiasa ngungkabkeun rahasia na kusabab batur bakal nyonto éta sareng aranjeunna bakal asup naraka. Tapi naon anu leres henteu adil pikeun kuring nyaéta munafik perusahaan-perusahaan éta, anu tanpa parangkat lunak gratis sigana moal aya, tapi écés nalika anjeun nyarioskeun ngeunaan ngaleupaskeun kode aranjeunna nunda dina leungeun. Aya cara sareng cara pikeun ngajalankeun bisnis, tapi upami tiasa nganggo parangkat lunak gratis, anjeun kedah pinter sareng terang kumaha ngamangpaatkeunana.
    Kuring nyarankeun maca pendapat ieu (sareng koméntar anjeun):
    http://quidam.cc/05-06-2010/pongame-cuarto-y-mitad-de-etica


    1.    pandev92 cenahna

      Amilcar, tangtosna kuring tiasa ngeusi batre pikeun dukungan, tapi upami kuring ngeusi batre pikeun program kuring éta langkung gampang pikeun kuring kéngingkeun langkung sakedik kanggo anu langkung sakedik, émut yén kami aya di dunya kapitalis sareng upami kuring tiasa ngeusi batre pikeun pangrojong sareng pikeun program éta kuring bakal ngalakukeun éta, sabab kuring Hak kuring, éta bakal henteu éétis tangtosna, tapi kuring panginten parantos pegat panangan ku mangtaun-taun padamelan sareng ayeuna kuring ngeusi batre naon anu kuring pikahoyong. nya kitu.

      Abdi nyarios sapertos kitu.


  3.   Nano cenahna

    Anjeun leres tapi aya sababaraha hal anu tiasa dilakukeun perusahaan komputer kumargi urang kedah jujur, sagala anu dikembangkeun didukung ku téknologi gratis, kanyataanna, dinten ayeuna jarang aya anu ngiringan téknologi gratis sareng éta sababna kuring mendakan hal anu tiasa dilakukeun ku perusahaan, sareng éta pikeun gratis hiji hal tina kode anjeun.

    Hayu, damn, urang sadayana ngagaduhan anu gratis pikeun parangkat lunak gratis, sareng éta sakumaha ceuk Ricardo de Galli, "Sahenteuna masihan hal deui ka komunitas anu parantos ngerjakeun pisan pikeun bisnis anjeun" ...

    Tapi kuring langkung saé ngantepkeun tulisan éta, éta pondok tapi lengkep, lengkep sareng émutan, kuring sacara serius nyarankeun: kode pelepasan, tugas moral


    1.    pandev92 cenahna

      Masalahna nyaéta perusahaan anu ngagaduhan tugas moral maot tina tawa XD


  4.   Manuel de la Fuente cenahna

    Hayu atuh masihan anjeun ucapan salamet pikeun tulisan anu megah sapertos kitu. Surat ku surat anjeun sampurna nyatakeun sudut pandang anu kuring kantos gaduh dina hal éta sareng kuring henteu pernah tiasa ngajelaskeun ku cara anu cukup. Selamat kuring, sanaos kuring terang seueur anu moal satuju, kuring sacara pribadi yakin yén anjeun moal tiasa ngajantenkeun kanyataan ieu kaayaan langkung jelas.


  5.   elav <° Linux cenahna

    Hanjakalna kuring henteu tiasa satuju sareng sababaraha hal anu anjeun carioskeun, pandev92, tapi kami sababaraha bagian:

    Fragmentasi mangrupikeun masalah utami tina sudut pandang ieu, éta tiasa mundur seueur programer, contona kuring tiasa ngembangkeun gim anu tiasa dianggo saé sareng xorg penultimate, tapi di distro sanés anu ngagaduhan xorg anu sanés
    henteu jalan deui.

    Ieu sapinuhna relatif. Biasana (perhatoskeun tanda petik) nalika vérsi aplikasi anu anyar dileupaskeun, éta ngagaduhan dukungan pikeun fungsi anu langkung lami. Kalayan kecap séjén, dina tiori, anu tiasa dianggo dina Xorg 7.0 (contona), kedah dianggo dina Xorg 7.1. Kalayan kecap séjén, ieu henteu aya alesan, sareng upami éta, anjeun tiasa ngapdet deui waé, sanés? Sanajan anjeun ngecas éta, anjeun tiasa nguntungkeun ti dinya from

    Masalah paket ogé penting, urang sadayana tiasa émut yén spotify ngan ukur nawiskeun deb pikeun Ubuntu sareng kuduna na tina naon anu kuring ngartos, éta parantos lirén nawiskeun rpm pikeun fedora, janten salaku tambahan pangguna dipaksa nganggo alat-alat unorthodox pikeun ngarobih deb ka rpm, tar.xz, pisi atanapi naon waé.

    Éta henteu masalah ogé. Pencipta nganteurkeun tarballs sareng distribusi anu béda-béda jaga bungkus éta nalika kajadian kalayan rébuan aplikasi.

    Pangguna anu nganggo Linux sabab gratis pasti moal nyéépkeun langkung ti € / $ 100 kanggo photoshop sareng pastina bakal hacking ala Windows atanapi milih alternatif gratis, sedengkeun pangguna anu nganggo Linux pikeun idéologi langkung milih henteu nganggo aplikasi éta. ngan ukur pikeun lisénsi (Aya sababaraha sababaraha pangguna ieu).

    Ieu masalah anu sanés. Éta gumantung kana pangguna. Seueur pangguna Linux anu kedah nganggo Windows kusabab aya alat sapertos Photoshop anu henteu sayogi pikeun OS kami. Naha anjeun leres-leres mikir yén pangguna ieu moal mayar kanggo gaduh alat anu diperyogikeun pikeun dianggo dina OS anu dipikahoyong na? Kuring yakin yén seueur jalma anu milarian artos tina desain, contona, sareng nganggo Linux, bakal mayar kanggo sayogi alat propésional.

    Conto ieu nyaéta Nero Linux, anu sami Nero tina Windows dina Linux. Memang leres seueur anu bakal meretas na, tapi éta tiasa kajantenan pikeun dua hal:

    - Kusabab pangguna henteu gaduh corétan atanapi,
    - Kantun kusabab anjeunna henteu tiasa.

    Anu dina kasus ieu, langkung saé nganggo alat anu urang gaduh, saé pisan ku cara (K3B, Brasero, Xfburn). Intina: Upami kacang anjeun gumantung ka éta, anjeun bakal mayar kanggo gaduh alat anu diperyogikeun dina OS karesep anjeun.

    Upami aya hal anu kuring parantos ngartos, dunya anu sadayana perangkat lunak gratis teu mungkin pikeun dihontal, parangkat lunak sapertos produk komérsial perusahaan, panginten aya anu percaya yén perusahaan ageung bakal ngungkabkeun resep pikeun produk bintang na (coca cola for conto), pikeun perusahaan Cina sumping sareng nyalinna? (perusahaan bakal kaleungitan seueur artos).

    Sanaos penalaranna raos, anjeun panginten lepat.

    Hayu urang nyarios Coca Cola ayeuna ngaleupaskeun resep anjeun dina sababaraha lisénsi sapertos GPL. Resepna masih ku aranjeunna. Nalika perusahaan sanés nyalin anu sami, éta kedah terang ti mana éta kéngingkeunana sareng éta kedah ngawartosan naon parobihanana.

    Ku cara kieu, upami Coca Cola mendakan parobihan anu manpaat, éta bakal nyandakna ku malikeun prosés anu sateuacanna sareng sajabina. Tapi saha anu bakal teras-terasan meunang? Coca Cola, pikeun pamor sareng jaminan yén produk na anu pangsaéna.

    Kuring masihan anjeun conto anu langkung saderhana. Naha seueur pangguna anu henteu nganggo Chrome sareng Chromium atanapi SRWare Iron? Kusabab kanyataan yén Chrome langkung goréng? Henteu, aranjeunna ngalakukeun éta pikeun hal privasi sareng sajabina. Upami Chrome henteu ngagaduhan éta, henteu paduli sabaraha garpu anu dilakukeun, pangguna langkung resep nganggo Chrome, anu aslina, pamor, publisitas, dukungan sareng sajabina ... Nalika batur mayar produk anu tangtu, aranjeunna lakukeun mikiran «kualitas, kaamanan, jaminan, daya tahan, pamor ... jsb»

    Kuring henteu terang naha kuring ngajantenkeun kuring ngartos


    1.    kawani cenahna

      Conto ieu nyaéta Nero Linux, anu sami Nero tina Windows dina Linux. Memang leres seueur anu bakal meretas na, tapi éta tiasa kajantenan pikeun dua hal:

      - Kusabab pangguna henteu gaduh corétan atanapi,
      - Kantun kusabab anjeun teu tiasa

      Éta omong kosong pikeun ngalakukeun éta, di Nero salah sahiji masalah panginten nyaéta sieun nganggo anu énggal (sanaos hal anu sami tiasa disebatkeun pikeun Linux).

      Ngagaduhan alternatif anu aya mangrupikeun kalakuan oligofrenia pikeun ngaretas Nero Linux, K3b sigana mah alternatif anu pangsaéna sareng éta mirip pisan sareng Nero


      1.    pandev92 cenahna

        Upami anjeun ngalebetkeun forum anu disebut ba ka, anjeun bakal mendakan linux neoro hacked, tapi anjeun ningali? Anjeun nyalira nyarios ka kuring yén sateuacan anjeun nganggo aplikasi anu sanés sareng kajadian éta rébuan hal anu sanés.


        1.    kawani cenahna

          Éta anu nyusahkeun hirup kuring nalika kuring tiasa ngalebetkeun paréntah saderhana dina terminal pikeun masang Brasero atanapi K3b sigana rada cakra


    2.    pandev92 cenahna

      Urang di bérés

      Ieu sapinuhna relatif. Biasana (perhatoskeun tanda petik) nalika versi anyar tina aplikasi dileupaskeun, éta ngagaduhan dukungan kanggo fitur sateuacanna. Kalayan kecap séjén, dina tiori, anu tiasa dianggo dina Xorg 7.0 (contona), kedah dianggo dina Xorg 7.1. Kalayan kecap séjén, ieu henteu aya alesan, sareng upami éta, anjeun tiasa ngapdet deui waé, sanés? Sanajan anjeun ngeusi batre, anjeun tiasa nguntungkeun ti ditu.

      Umumna henteu sapertos kitu, dina Linux anjeun ngarobih unggal dua ku tilu sareng urang teras-terasan ngantosan bapak-bapak anu ngajantenkeun supir kartu pikeun ngapdet teras para pengembang game, dina windows aranjeunna henteu ngarobih nanaon sabab teu ngagaduhan masalah éta, aranjeunna ngan ngalereskeun bug sareng ngirim sp unggal 2-3 taun.

      Umumna, parangkat lunak propriétari (sakapeung kuring bahkan ningali éta dina parangkat lunak gratis) henteu disebarkeun dina tarball tapi dina bungkus anu tos disiapkeun, éta saderhana éta, kuring parantos masihan conto spotify, leres?

      http://www.spotify.com/es/download/previews/

      Sanaos penalaranna raos, anjeun panginten lepat.

      Hayu urang nyarios Coca Cola ayeuna ngaleupaskeun resep anjeun dina sababaraha lisénsi sapertos GPL. Resepna masih ku aranjeunna. Nalika perusahaan sanés nyalin anu sami, éta kedah terang ti mana éta kéngingkeunana sareng éta kedah ngawartosan naon parobihanana.

      Ku cara kieu, upami Coca Cola mendakan parobihan anu manpaat, éta bakal nyandakna ku malikeun prosés anu sateuacanna sareng sajabina. Tapi saha anu bakal teras-terasan meunang? Coca Cola, pikeun pamor sareng jaminan yén produk na anu pangsaéna.

      Kuring masihan anjeun conto anu langkung saderhana. Naha seueur pangguna anu henteu nganggo Chrome sareng Chromium atanapi SRWare Iron? Kusabab kanyataan yén Chrome langkung goréng? Henteu, aranjeunna ngalakukeun éta pikeun hal privasi sareng sajabina. Upami Chrome henteu ngagaduhan hal éta, henteu paduli sabaraha garpu anu dianggo, pangguna langkung resep nganggo Chrome, anu aslina, pamor, publisitas, dukungan sareng anu sanésna ... Nalika batur mayar produk anu tangtu, aranjeunna panginten mikir " kualitas, kaamanan, jaminan, daya tahan, pamor ... jsb. "

      Kuring henteu terang naha kuring ngajantenkeun kuring ngartos

      Anjeun ningali cara kitu tapi kuring diajar pamasaran sareng kuring nyebatkeun yén Coca Cola henteu resep batur terang formula na, upami kuring nyalin Coca Cola sareng nyarios yén resepna asalna ti aranjeunna sareng di luhur kuring nempatkeun produkna satengah langkung mirah, ogé Jalma-jalma moal paduli sareng Coca Cola, aranjeunna bakal langkung resep mésér produk anu paling murah anu raosna sami, abdi henteu terang naha anjeun ngartos kuring. Maka coca cola bakal kaleungitan 60-70% na pasar sareng bakal tetep 20 atanapi 30, sabab moal janten masalah sabaraha aranjeunna ngabaru, anu sanés tiasa nyonto éta. Perusahaan parantos didamel pikeun ngahasilkeun artos (éta mangrupikeun tujuan utami, anu kadua nyaéta pikeun nyugemakeun pelanggan), janten aranjeunna henteu bodo pikeun kaleungitan éksklusif di pasar. Éta mangrupikeun alesan anu logis sareng saderhana.

      Masalah pikeun ngartos ieu nyaéta anjeun kedah di perusahaan anu ngagaduhan milyaran euro per taun.


      1.    Éritérim cenahna

        Sakumaha anjeun nyarios, tujuan utama perusahaan nyaéta ngahasilkeun artos sareng anu kadua pikeun nyugemakeun nasabah, naon anu dilakukeun parangkat lunak gratis nyaéta ngarobah éta, sareng anjeun tiasa kéngingkeun sakedik ku parangkat lunak gratis ayeuna, tapi énjing anjeun bakal kéngingkeun langkung seueur deui, kumargi parangkat lunak gratis bakal janten anu nawiskeun aplikasi, program, gim sareng sanésna anu cocog pikeun konsumén, sareng ieu ogé bakal tiasa mutuskeun naha mayar atanapi henteu, sanaos perangkat lunakna gratis, henteu gratis, janten upami Anjeun hoyong ngeusi batre, teras-terasan, bakal seueur jalma anu gaduh dua ramo tina dahi anu bakal terang kumaha milih. Salami perusahaan ageung nempatkeun diri sateuacan konsumén, parangkat lunak gratis bakal meunang, atanapi saur kuring tina sudut pandang kuring, kumargi kuring langkung milih sacara sukarela nyumbang 50 euro (angka ieu panginten langkung luhur atanapi langkung handap gumantung kana gaji kuring) ka firefox atanapi google pikeun ngagaduhan pangotéktak anjeun kanggo mayar Microsoft sakumaha seueur artos atanapi langkung pikeun ngagaduhan anu aranjeunna paribasa mangrupikeun panyungsi.


        1.    pandev92 cenahna

          Hayu urang ngarepkeun hiji poe naon anu anjeun carioskeun bakal kajadian, tapi kuring henteu yakin pisan, manusa egois sareng gaduh waktos sesah ngabagi-bagi, urang kedah ningali dina sababaraha taun ka payun.


          1.    ngoléséd cenahna

            Perusahaan bakal teraskeun artos, anu kedah dirobih nyaéta modél bisnis. Anjeun moal nyangka yén Coca-Cola dimana ayana pikeun henteu barontak dina formula rahasia na. Komo upami éta kaayaan, konsumsi cola bakal tetep aya, ngan ukur éta bakal ditutupan ku sababaraha perusahaan deui, atanapi konsumsi éta pikeun inuman ringan sanés, anu bakal didamel ku perusahaan sanés anu bakal ngasilkeun artos tina kagiatanana. Masih bakal aya perusahaan terkemuka, tapi éta henteu pernah tiasa néwak pangsa pasar sapertos kitu, anu bakal langkung saé, dina sagala tingkatan (ékonomi, sosial, politik, jsb.). Tiasa kamungkinan pangasilan dina ibukota turun, tapi panginten kedah kéngingkeun naon anu diasilkeun ku sababaraha urang. Sakumaha hadéna jalma-jalma sapertos Mr. Gates, Facebook, atanapi Apple, ngumpulkeun sapertos seueur artos sareng kakuatan. Sareng perusahaan langkung parah. Monopoli teu pikaresepeun dina dirina.
            Aktivitas profesional kuring dugi ka sababaraha bulan ka pengker, nyaéta salaku manajer hiji perusahaan, anu kagiatanana nalika kuring ngamimitian didamel tina ngajual produk ka pasar profesional dina rumus yén sadaya perusahaan di séktor ngajagi siga kahirupan aranjeunna aya di jerona, salaku rusiah propésional sareng anu henteu diungkabkeun, ngandelkeun panulis rumus sapertos kitu, sareng nyayogikeun bagian anu saé tina bisnis na. Nya, sababaraha taun ka pengker, sababaraha perusahaan leutik mimiti ngarobih éta, nganteurkeun rumus produk kami ka konsumén kalayan transparansi sareng jelas, nyieun komitmen pikeun modél bisnis anu béda, babaturan ufff, éta asli révolusi di pasar. Ehhhh, muhun Abdi henteu nyaritakeun kahirupan kuring, naon anu kuring perkawis, modél bisnis éta suksés sareng ayeuna éta anu ngatur pasar. Anjeun teraskeun kéngingkeun artos, tapi dina cara anu sanés, sareng sanés ku hasil anu kaleuleuwihan tina sababaraha jaman, hal anu henteu diperyogikeun, pikeun hirup, atanapi pikeun hirup saé. Profesional anu tanggung jawab pikeun rumusna langkung diperyogikeun tibatan sateuacanna, anu kajantenan nyaéta dimana aya anu leungit, ayeuna aya tilu, dimana anu muatan naon anu henteu pantes, ayeuna aranjeunna kéngingkeun naon anu ditagihkeun sareng anu paling mumpuni tetep ngasilkeun langkung.
            Kalayan parangkat lunak, saur kuring bakal aya kajadian anu sami, nalika pabrik ageung atanapi seueur anu alit, ngajual produkna nganggo linux dipasang, sareng pasar ngabales, éta bakal kéngingkeun kaunggulan anu gedé pisan tibatan pabrik anu sanés. Naon biaya masang windows dina laptop samsung, pikeun pabrikna sorangan? salaku conto. Naha konsumen kedah mayar éta? Naha perusahaan kedah mayar pamekaran produk supados engké sanés milikna, tapi saha anu mayar kanggo pangwangunan éta? Upami kuring ngawangun bumi sareng nyewa arsiték pikeun ngarencanakeun, rencana saha éta? Ti anjeunna, atanapi milik kuring.
            Redhart mangrupikeun référénsi dinten anu siga mungkin. Saur kuring éta ngan ukur hiji-hijina, atanapi hiji-hijina cara pikeun ngalakukeunana.
            Nalika pasar parantos sayogi, anjeun bakal ningali kumaha gancangna perusahaan adaptasi pikeun neraskeun ngasilkeun artos, aranjeunna bakal sami sareng anu aya, diadaptasi kana jaman atanapi anu sanés anu timbul; tapi éta hukum kahirupan.
            Patarosan anu kuring naroskeun ka diri kuring sorangan, sareng kuring henteu tiasa ngajawab, nyaéta nalika pasar bakal siap pikeun parobihan ieu sareng iraha perusahaan ageung anu gaduh kapasitas anu saé pikeun kajantenan éta bakal wani ngalakukeun éta.


          2.    pandev92 cenahna

            Esmorga, nyaéta yén sagala anu kuring béjakeun ka anjeun mangrupikeun bagian tina sistem kapitalis sareng libéral anu dominan di dunya, henteu étis yén jalma sapertos Tito Bill ngasilkeun seueur artos, leres, tapi éta anu aya sareng kuring ragu yén éta bakal robih dina jangka pondok, meureun panjang enya (40-50 taun)


          3.    elav <° Linux cenahna

            Anjeun ningali éta ku cara kitu tapi kuring diajar pamasaran sareng kuring nyebatkeun yén Coca Cola henteu resep ka batur anu terang rumusna, upami kuring nyalin Coca Cola sareng nyarios yén resepna asalna ti aranjeunna sareng di luhur kuring nempatkeun produkna satengah langkung mirah, ogé Jalma-jalma moal paduli sareng Coca Cola, aranjeunna bakal langkung resep mésér produk anu paling murah anu raosna sami, abdi henteu terang naha anjeun ngartos kuring. Maka coca cola bakal kaleungitan 60-70% na pasar sareng bakal tetep dina 20 atanapi 30, sabab moal janten masalah sabaraha aranjeunna berinovasi, anu sanés tiasa nyonto éta. Perusahaan parantos didamel pikeun ngahasilkeun artos (éta mangrupikeun tujuan utami, anu kadua nyaéta pikeun nyugemakeun pelanggan), janten aranjeunna henteu bodo pikeun kaleungitan éksklusif di pasar. Éta mangrupikeun alesan anu logis sareng saderhana

            Anjeun henteu maca ogé naon anu kuring lereskeun? Éta anu ngagaduhan lisénsi. Upami anjeun henteu nurut, maka anjeun kedah mayar sajuta tuntutan hukum. Baca deui naon anu kuring pasang dina lisénsi.


          4.    pandev92 cenahna

            Hayu urang tingali elav, kuring parantos maca deui, sareng kuring ngalaporkeun dimana kuring kéngingkeun resep anu mana éta bakal ngalayanan coca cola? Sacara maksimal aranjeunna bakal kéngingkeun ku lisénsi dimana aranjeunna ngeusi supados anjeun tiasa nganggo resep, tapi éta kuring tuang klien Kuring terang yén anjeun salaku perusahaan anu nyalin ti anu sanés, éta henteu penting pikeun kuring, upami éta terang sami kuring mésér anu paling murah.


  6.   pandev92 cenahna

    Nya, kuring parantos tiasa masihan koméntar nganggo xd hapé


  7.   ThecaTony cenahna

    Aya seueur kabingungan di dieu.
    Éta mangrupikeun hal pikeun ngobrol ngeunaan program pamayaran sareng anu sanés ngeunaan distribusi pembayaran ...
    Éta mangrupikeun hal pikeun ngobrol ngeunaan program pamayaran gratis sareng anu sanés ngeunaan program pembayaran anu katutup ...

    Parangkat lunak komérsial (ditutup kanggo pamayaran) aya seueur, conto anu jelas nyaéta Oracle DB, Oracle App sareng sésana kulawarga. Synmatec gaduh agén cadangan pikeun sérver sareng workstation Linux. Aya antivirus (ironis sapertos disada) Avast4Linux contona. Aya parangkat lunak CAD, anu kuring henteu émut namina, aya seueur conto, anu henteu dianggo dina pamasangan pribadi sanés hartosna éta henteu dianggo di kantor atanapi perusahaan.

    Anu teu aya nyaéta parangkat lunak faux anu has sapertos ConvertXXXtoXXX Win Deluxe, sabab jinis program dina Linux ieu langkung saé atanapi henteu perlu, teu kakantun yén dina Windows anjeun kedah ngarengkog, atanapi mayar. Nalika Linux bébas.

    Kana naon anu aranjeunna henteu mayar, pfffff ningali kana HumbleBundle pamungkas, dina sadaya kasus pangguna Linux anu paling mayar rata-rata. Kuring pribadi henteu kantos ngagaleuh nanaon, kuring ngagaleuh HB3 HBFS sareng HB4.

    Aduh! »

    PS: Sateuacan ngadamel kasimpulan, anjeun kedah terang sadayana aspek ogé, sanés ngan ukur pangguna anu resep Linux sareng hoyong sadayana bebas.


    1.    pandev92 cenahna

      Cobi tingali, sigana mah kuring parantos jelas pisan omo janten kuring henteu kedah ngajelaskeun deui. Kami nyarioskeun perkawis program komérsial, sacara komersil hartosna program anu dianggo ku seuseueurna jalma sareng éta propriétér, sanés CAD anu aman pikeun 1% pangguna pc di dunya. Kuring nyarioskeun suite Nero lengkep, Adobe suite lengkep, program streaming radio super lengkep sapertos sam broadcaster sareng janten kuring tiasa teras nyarios.

      Entong ngabandingkeun kuring mésér tilu gim sakedik 10 euro sareng mésér program anu tiasa pangaosna 150 euro.


      1.    ThecaTony cenahna

        Pasti, suite Oracle lengkep pikeun ngajalankeun bisnis hargana 150 haha. Anjeun henteu terang naon anu anjeun carioskeun, nalika anjeun terang Linux di luar bumi anjeun, ngadamel tulisan anu sanés. Aduh '»


        1.    pandev92 cenahna

          Hatur nuhun pisan kana koméntar anjeun anu nyumbangkeun hikmah sareng pangertian kana poko, punten, teraskeun teraskeun sapertos kieu. Di dieu urang bakal ngantosan anjeun.


      2.    kawani cenahna

        Atanapi langkung, hayu urang émut yén Photoshop CS hargana langkung ti € 1000, hayu urang tingali saha urang Mongol anu ngagaleuh éta


        1.    elav <° Linux cenahna

          Saha waé Mongolia anu kéngingkeun kacang na sareng éta .. Tumuh Wani, yén henteu sadayana tiasa diémutan ku sobat anu teu dewasa sapertos kitu.


          1.    kawani cenahna

            Kuring lain babaturan saha waé ogé babaturan kuring, kuring ngan saukur éditor saderhana anu tahan yén bosna nyiksa anjeunna hahahahaha


            1.    elav <° Linux cenahna

              Sado ... 😛


          2.    pandev92 cenahna

            elav oO naon anu anjeun lakukeun ka Courage in privacy: S?


          3.    kawani cenahna

            Henteu nanaon sado, nyaéta kuring bosen sareng éta sababna kuring nyerat didieu


        2.    pandev92 cenahna

          Pangguna umum pasti henteu mésér, tapi perusahaan di Spanyol sahenteuna ngalakukeun, sabab nalika ganggang lulus anjeun bakal ningali 😛


        3.    kawani cenahna

          Sigana masih konyol pikeun kuring


          1.    KZKG ^ Gaara cenahna

            Sarerea gaduh cara nyalira pikeun ningali hal ... cara anjeun mikir ngeunaan awéwé sigana Mongolian pikeun kuring, nyarios sareng mikir sagala anu anjeun carioskeun / pikirkeun ngeunaan aranjeunna ... Kuring henteu ngabagi, sareng sanaos kuring ngaco anjeun sareng éta pikir éta anak anjeun, kuring hormat kumaha anjeun pikir. Sarerea ngagaduhan pendapat, ngahargaan ieu mangrupikeun hal anu langkung pinter tibatan dikritik 😀


            1.    elav <° Linux cenahna

              Yup, kuring ogé mikir fobia anu dipimilik ku awéwé nyaéta Mongolian, sapertos anu kuring pikir musik anu anjeunna dengekeun nyaéta Mongol (sareng sanaos kuring henteu acan ningali), cara berpakaianna pasti Mongol sareng éta sanés naha urang lirén cinta anjeunna kaleresan xD


          2.    Tina Toledo cenahna

            Abdi salah sahiji urang Mongol anu ngagaleuh na 😛


          3.    Tina Toledo cenahna

            Elav dixit: «... éta sanés naha urang liren micinta anjeunna, leres? xD »
            Leres leres, kawani sanaos sadayana anjeunna mangrupikeun murangkalih pikaresepeun.


            1.    KZKG ^ Gaara cenahna

              Leres HAHA ... anjeunna nyobian masihan kami kesan badass, kalayan host anu goréng pisan, tapi…. Saur anjeunna leres-leres anak anu lembut ^ _ ^ …. anjeunna ngan ukur henteu terang atanapi hoyong dikedalkeun 😀
              Dina sababaraha waktos anjeunna bakal mendakan jalma anu pasti bakal ngajantenkeun anjeunna "sadar" HIL !!!


          4.    kawani cenahna

            Sigana konyol pikeun kuring yén argumen anjeun pikeun henteu satuju sareng kuring nyaéta anjeun henteu hoyong gaduh kabogoh, maka jalma-jalma ngadu'a ngeunaan kencing kaluar tina pot.

            Hayu, kuring henteu terang naon hubunganana sareng kabogoh pikeun mésér Photoshop atanapi henteu.

            Tonto mangrupikeun reggaeton tina posers anu anjeun resep sareng cara ganti baju kuring nyaéta anu dicarioskeun ku jalma anu tangtu.

            Denok? Duka teuing anjeun henteu leres terang kuring, anjeun ngaleungitkeun kabodoan anjeun gancang (sanaos anjeun senang-senang dina obrolan).

            Katingali, éta mangrupikeun léngkah belet pikeun nyéépkeun padang rumput heureuy pikeun Photoshop upami anjeun henteu gaduhna, sabab anu pangaosna $ 399 mangrupikeun pembaruan upami teu lepat.

            Kami moal adaptasi perusahaan pikeun nganggo Gimp atanapi Krita tapi teu kajantenan, sareng di luhur ku krisis bola, perusahaan henteu tiasa mayar Photoshop.


          5.    kawani cenahna

            Elva, Gatico mojao naha anjeun ngagaduhan jawaban ngeunaan panganten dina koropak anjeun, upami anjeun teu ngagaduhan codec nganggo VLC


  8.   katun cenahna

    Sareng pangguna anu nganggona kusabab éta resep pisan sistem operasi sareng éta ngayakinkeun aranjeunna langkung seueur tibatan anu sanés dina hal épisiénsi, kustomisasi…?


    1.    pandev92 cenahna

      Sigana mah kuring parantos ngajelaskeun ngeunaan * dua jinis pangguna panggedéna *.


      1.    katun cenahna

        Daripada nganggap kuring henteu maca saé kusabab anjeun henteu nganggap kuring maca kalayan saé sareng éta tetep kuring tetep naroskeun sabab kuring anggap éta kelompok mayoritas 😉


        1.    pandev92 cenahna

          Lalaki hirup ku ilusi 🙂


          1.    katun cenahna

            Naon argumen anu didorong data ... antosan, punten, kasimpulan éta mangrupikeun benteng anu didamel tina hawa.

            Sahenteuna, sareng éta salaku naséhat, anjeun moal janten pertahanan (ayeuna anjeun bakal ngawartosan yén anjeun sanés) sareng anu kadua anu dasar pisan:

            Upami anjeun negeskeun naon-naon, mimiti, buktikeun. Upami anjeun nyebatkeun ngan aya dua jinis pangguna mayoritas, buktoskeun (data, survey ...). Upami anjeun henteu tiasa ngabantah éta, sahenteuna alesanna (kuring ngingetan yén anjeun ngan ukur nyimpulkeun kasimpulan éta). Dina prasangka subyektif kuring tiasa negeskeun yén pangguna Linux sadayana alien ti diménsi kaopat anu cicing dina peujit anu ageung 😉

            Ngawalon "manusa hirup ku ilusi" mangrupikeun kekecapan tina gaya "anjeun teu ngagaduhan ideu", "kumaha naif", "anjeun troll", "anjeun pro x", panjang jsb. Aranjeunna henteu gaduh perdebatan sareng aranjeunna, aranjeunna yakin yén aranjeunna ngagaduhan wewenang anu langkung luhur tibatan anu silih sambungkeun, aranjeunna capé sareng henteu pernah satuju.

            Sugan anjeun henteu ngarepkeun jawaban kana patarosan dumasarkeun kana argumen sareng sanés tantrums


            1.    pandev92 cenahna

              Argumen-argumenna parantos ditulis dina tulisan, henteu kedah ngajelaskeun hal éta anu anjeun terang pisan, lebet muylinux, blogdrake sareng seueur komunitas Hispanik anu sanésna sareng anjeun bakal ningali naon anu kuring carioskeun, anjeun kedah janten biarawan anu cicing di luhur gunung henteu ningali éta Kusabab kitu, upami anjeun optimis pisan, anjeun hirup ku ilusi, sareng anjeun hirup saé pisan sareng aranjeunna 🙂 tapi éta henteu nyata.


          2.    katun cenahna

            Dina waktos ayeuna jelas pikeun kuring yén anjeun henteu terang bédana antara argumen sareng kasimpulan


            1.    pandev92 cenahna

              argumen.

              (Tina lat. Argumentum).

              1. m. Penalaran anu dianggo pikeun ngabuktoskeun atanapi ngabuktoskeun dalil, atanapi ngayakinkeun batur tina naon anu ditegeskeun atanapi ditolak.

              kacindekan

              3. f. Resolusi anu parantos dilakukeun dina hiji hal saatos ditayangkan.

              Rae teh saé pisan sareng duanana aya dina téks.


          3.    katun cenahna

            RAE, kuring henteu terang naha anjeun terang éta, éta henteu ngagaduhan géngsi, kuring mamatahan anjeun naroskeun ka ahli filologi atanapi panarjamah. Di sisi anu sanésna, kuring nyarankeun anjeun milarian dina María Moliner, anu mangrupikeun kamus anu langkung saé

            1 m. Alesan anu anjeun bantah atanapi * walerna.
            2 Bagian anu kasohor tina karya sastra, pilem, jsb. Aksi, * poko, panyusutan, dongéng, intrik, perkara, perstasis, téma, plot. Agnisi, anagnorisis, katastasis.
            3 * Ringkesan eusi sareng distribusi karya sastrana kakeunaan, sakapeung ditunda dina mimitina.
            4 * Asup atanapi sinyal.

            Upami anjeun hoyong langkung jauh anjeun tiasa buka kamus Oxford anu ngagaduhan prestise (dina basa Inggris):

            2a alesan atanapi sakumpulan alesan anu disayogikeun pikeun ngadukung ideu, tindakan atanapi tiori: aya argumen anu kuat pikeun nyungkeun banding resmi [kalayan klausa]: anjeunna nolak argumen yén ngajaga fasilitas bakal mahal

            Malah buku filsafat atanapi kamus filosofis (atanapi bahkan logika)

            Tapi naha dugi ka jauh upami urang gaduh wikipedia:

            Arguméntasi utamina prihatin sareng ngahontal kacindekan ngalangkungan nalar logis dumasarkeun kana enggon.

            Kecap argumen (tina basa Latin argumentum): buktina atanapi alesan pikeun menerkeun hal sakumaha leresna atanapi sakumaha tindakan anu wajar; éksprési lisan atanapi tulisan tina alesan.1

            Kacindekan mangrupikeun dalil dina tungtung arguméntasi, saatos enggoning.1 Upami arguménna leres, maka tempat éta bakal nunjukkeun kasimpulan, tapi ieu henteu perlu pikeun dalil janten kasimpulan: sadayana anu penting nyaéta tempatna dina alur, sanés peran na


            1.    pandev92 cenahna

              Sakanyaho kuring terang rae di Spanyol upami gaduh pamor, kapentingan kuring saeutik, sabab kuring henteu cicing di tempat séjén.


          4.    katun cenahna

            Di sisi anu sanésna, anjeun nuturkeun kuring, sanajan sareng RAE, upami anjeun hoyong ningali argumén nyarioskeun kuring dimana ayana éta kusabab dina téks anjeun kuring ngan ukur ningali kasimpulan, paragrap éta sorangan mangrupikeun kacindekan.


          5.    katun cenahna

            Kuring ngajawab ogé kitu, ku RAE, anjeun henteu masihan alesan, sareng anjeun nyimpang tina masalah éta.

            RAE henteu ngagaduhan sadayana pamor (panginten éta langkung leres tibatan anu kuring carioskeun) anu kuduna, diantarana, sabab sanaos diwangun ku komisi, samet masihan ka panulis sareng sanés ka filolog anu leres-leres diajar basa Sunda. Salah sahiji anu masihan RAE sababaraha pamor nyaéta Lázaro Carreter anu hanjakalna pupus sababaraha taun ka pengker sareng korsi na dipasihkeun ka Javier Marías, anu ngagunakeun basa na, sahenteuna, tiasa didebat.

            Upami anjeun hoyong langkung seueur inpormasi bahkan aya buku

            http://www.elcastellano.org/ns/edicion/2011/noviembre/elmundo.html

            Tungtungna ieu nyababkeun langkung seueur hawa


          6.    katun cenahna

            * parantos turunan


    2.    Tina Toledo cenahna

      Tangtosna aya Algoban, naon kajadian éta, tina sudut pandang kuring,pandev92 pikeun ngadukung usulan na naha teu aya program komérsial sareng, pangutamana, yén teu mungkin yén aranjeunna aya Lisénsi / Linux Ubuntu Anjeunna ngaluarkeun aranjeunna dina bakal. Upami unsur éta -pamaké kami nganggo Linux pikeun kanyataan saderhana yén urang resep pikeun épisién- bakal lebet salaku premis sadaya kasimpulan anjeun ragrag.


      1.    Tina Toledo cenahna

        Anjeun leres PandevHenteu pantes diungkulan jalma-jalma sapertos anjeun, kuring henteu lepat dina ngémutan yén di tempat ieu aya jalma anu nalika nyerat hiji topik ngagaduhan cukup kematangan pikeun nampi ide anu sabalikna, tapi ogé cukup intél pikeun tiasa debat tina urutan ideu sareng sanés sareng sikep kasar sapertos anjeun tapi anjeun mangrupikeun jalmi hideung.

        Pikeun kuring, cara anu anjeun parantos dirawat Elgoban éta saluareun janten teu sopan, sabab sama sekali henteu anjeunna pantes waleran sapertos anu anjeun pasihkeun kumargi anjeunna ngagaduhan hak pikeun naroskeun sareng nampi jawaban dumasar kana arguméntasi sareng sanés anjeunna diperlakukeun sapertos idiot.

        Sareng kumargi kuring pasti henteu ngabagi jalan-jalan éta sareng sigana henteu leres ngagunakeun kecap Mongolian ku cara pénoratif, kumargi dianggo sanés namina balapan tapi masalah bawaan, salaku sinonim pikeun teu leres, kuring hoyong hatur kasempetan anu Alejandro Como Ernesto Aranjeunna masihan kuring pikeun ilubiung ogé perlakuan anu saé sareng samar-samar anu dipasihkeun sareng kuring ngaharepkeun pikeun terus ngandelkeun silaturahimna, tapi kuring pensiunan salaku kolaborator tempat ieu anu ngarepkeun aranjeunna anu paling untung.


      2.    katun cenahna

        Hapunten Tina henteu ningali jawaban anjeun. Anjeun leres

        Patarosan kuring rada rétorika. Kuring henteu ngarepkeun jawaban tapi, dina patarosan, jantenkeun pandangan kuring dikenal sareng ajak dialog.

        Tapi upami anjeun teu hoyong diskusikeun atanapi dialog nganggo alesan atanapi data sareng anjeun badé langsung nyerang pribadi, langkung saé cicingeun.

        Diskusi dina internét bakal langkung pikaresepeun upami jalma-jalma ngagaduhan élmu ngeunaan logika sareng kasalahan, sabab ngabantosan ngawangun diskusi anu koheren sareng konsisten dumasarkeun kana tempat anu leres sareng henteu dina "Kuring mikir naon."


      3.    katun cenahna

        Tong hariwang upami kasus anjeun sigana henteu sopan pikeun kuring. Dina diskusi dina internét kuring parantos ningali pisan yén sakedik tiasa nyingsieunan kuring atanapi sigana kurang ajar.

        Siga jelema bodo kuring henteu terang, tapi anjeunna nyobaan ngajantenkeun kuring katingali naif, anu tanpa terang kuring rada lucu. Tapi éta sanés ogé énggal. Trik anu sanés anu dianggo dina diskusi nyaéta anu ayeuna hackneyed "you have no idea", anu ditarjamahkeun kana "Kuring henteu terang tapi upami kuring ngantepkeun kalimat ieu kuring nyalametkeun diri tina ngabantah sareng sigana mah kuring ngagaduhan ide". Paling-paling anjeunna parah dipasihan kabodoan na.

        P.S. Éta katun 😉


  9.   Tina Toledo cenahna

    Mimiti sadayana sarébu kasieun, teuing damel henteu ngijinkeun kuring pikeun ilubiung.

    Ayeuna hayu urang intina: Naha teu aya aplikasi komérsial di Linux? Tina sudut pandang kuring éta sabab éta henteu dipikahoyong, sakumaha anu kuring terang, teu aya distro anu ngagaduhan pendekatan anu serius Adobe, salaku conto, pikeun ngajukeun aliansi bisnis. Minoritas pangguna sanés alesan ti saprak pangguna MacOSX kami henteu nampilkeun langkung ti 5% sadaya pangguna PC.

    Masalah anu serius, sakumaha anu kuring tingali, nyaéta éta Linux éta kaiket pisan kana idéologi yén, sanaos geulis pisan sareng mulya, henteu praktis. Sigana mah sakedik pragmatisme moal ngaraheutkeun.

    kawani, Abdi ngamutahirkeun iket sakedik langkung ti tujuh bulan ka pengker Adobe CS4 a Adobe CS5 sareng kuring henteu mayar langkung ti US $ 350 kanggo masing-masing. Kuring nyarioskeun paket lengkep: Photoshop, Illustrator, Indesing...


    1.    pandev92 cenahna

      Urang nyarioskeun kanyataan yén kaseueuran pangguna mac resep téma desain sareng éditan….


      1.    Tina Toledo cenahna

        Éta henteu aya hubunganana sareng éta, naon anu teu tiasa distro Linux -mint contona- ngadamel aliansi komérsial sareng Adobe sareng ti dinya ngaluncurkeun kampanye pikeun narik sadayana jutaan desainer grafis anu masih dianggo Windows?

        Éta ngeunaan ngahontal pasar énggal, henteu payu pikeun anu parantos nganggo Linux


        1.    pandev92 cenahna

          Tangtosna éta tiasa sumping, tapi pastina Adobe bakal tungtungna naroskeun artos anjeun, saderhana éta, upami linux 1,4%, linux mint kedah 0.15%, maksimal bakal kahontal upami sadaya distro naroskeun, sareng iraha Abdi nyarios sadayana sadayana.


          1.    Tina Toledo cenahna

            «... tapi pastina Adobe bakal tungtungna naroskeun artos ka anjeun»
            pandev92, éta jenis alesan ku TEU MUNGKIN yén sababaraha dinten di Linux gaduh aplikasi komérsial. Aranjeunna ngaku yén éta mangrupikeun masalah artos, bahkan kawani nempatkeun nomer gélo -US $ 1,266.66 dina Nilai tukeur- sakumaha biaya Photoshop Nalika éta henteu leres, kuring malikan deui yén kuring mayar US $ 350 kanggo unggal paket pamutakhiran LENGKAP.

            «... upami linux nyaéta 1,4%, linux mint kedah 0.15% ...»
            Éta naon anu ayeuna sareng kedahna tetep kitu? Naha urang jauh-jauh yén urang moal tiasa mikir sabaraha urang BISA janten?

            Kuring malikan deui, sabab éta ngan ukur masalah hu * vos ... sareng kurangna kersa.


            1.    pandev92 cenahna

              Kami parantos nyarios sarébu taun yén kami bakal ngalirkeun 1% sareng kami henteu acan ngahontal 2, naha anjeun leres-leres percanten yén tanpa aya anu nempatkeun paston dina pamasaran urang bakal nyéépkeun sababaraha dinten ti 2? Dunya ieu dumasar kana hiji hal, artos, éta mangrupikeun konci pikeun kasuksesan bisnis sareng upami anjeun henteu tiasa ngeusi televisi nasional ku publisitas, tong ngarepkeun yén anjeun bakal kabur ka mekarna kumargi seueur jalma bahkan henteu terang perkawis komputer, aranjeunna nganggo naon anu tos dipasang sateuacanna. pikeun ningali facebook, pikeun ieu, kami henteu kantos maju, saderhana éta. Éta henteu endog, éta nyéépkeun artos sareng seueur artos sareng tiasa nawiskeun produk anu luar biasa ti anu sanés, tibatan hal anu sanés teu dipasihkeun (ieu disebat kauntungan kompetitif diferensiasi), tapi anjeun sanggup , goréng urang balik. Dinten dimana google nempatkeun 1000 juta dolar dina promosi linux, maka kuring yakin yén urang bakal ningkat pisan.
              Suite Adobe gratis kanggo kuring, ngan ukur ngobrol sareng aranjeunna upami anjeun mahasiswa, tapi tangtosna kami henteu nyarioskeun tentang pangguna anu kedah nempatkeun artos, tapi distro anu dimaksud pikeun ngayakinkeun Adobe, éta mangrupikeun hal anu saderhana pikeun dipikaharti, yén anjeun bahkan henteu kedah nerangkeun.
              Éta bakal langkung nguntungkeun pikeun ngadamel kaulinan pikeun Linux tibatan ngalirkeun program sapertos ka platform kami. Kaulinan tiasa berharga 40,50 euro, upami 30 rébu urang mésér éta, inpéstasi parantos parantos dipulangkeun, kumargi éta tiasa diaksés, langkung seueur jalma bakal mésérna, tapi nalika urang nyarioskeun tentang Adobe Photosho`p urang nyarioskeun perkawis alat profesional sareng sajarah bénten ,.


          2.    Tina Toledo cenahna

            "... kami henteu nyarioskeun ngeunaan pangguna anu kedah nempatkeun artos, tapi distro anu dimaksud pikeun ngayakinkeun Adobe, éta mangrupikeun hal anu saderhana pikeun ngarti yén henteu perlu dijelaskeun deui."
            Kuring ngarti éta ti mimiti, tapi éta pikeun nganggap apriori éta Adobe Éta bakal tumaros, anu ngan ukur subyektif. Sahenteuna dugi ka ayeuna kuring henteu ningali pamimpin distro anu ngaku sapertos kitu.

            Linux ngagaduhan poténsial anu hébat dina industri desain grafis kusabab Adobe pisan nungtut sareng sistem, éta sababna urang langkung resep ngagunakeun éta dina MacOSX nu dina Windows sanaos bédana béaya antara hiji komputer sareng komputer anu sanés.
            Upami désainer propésional anu nganggo ayeuna Windows, Kusabab aranjeunna henteu tiasa mésér a apel, aranjeunna tiasa nganggo Adobe dina sistem anu stabil sareng mantep sakumaha Linux aranjeunna ngalakukeunana. Ogé, naon anu anjeun badé simpen dina Windows Anjeun badé nanem modal éta dina bélék, anu pikeun konsumén parantos janten kauntungan anu ageung.

            Tapi éta ogé ngan ukur conto, sareng kuring nempatkeun sabab Adobe mangrupikeun perusahaan anu dina dirina parantos nyéépkeun seueur iklan, salian ti mérek terkenal di dunya tapi upami anjeun hoyong kami tiasa masihan conto ka téga. Anu nyandak urang kana hal anu sami ... éta masalah bakal mundur saeutik -atanapi seueur- tina purisme parangkat lunak gratis.

            Ayeuna, intina Kuring nempatkeun tina kontéks kuring sareng éta sigana henteu siga anjeun, tapi éta anu kuring tingali, kecuali patarosan awal anjeun "Naha teu aya aplikasi komérsial di Linux?" janten rétorika sareng ngan ukur ngalaan sudut pandang anjeun salaku hal anu nilai universal, anu anjeun kedah netelakeun supados henteu nyéépkeun waktos deui.


          3.    Éritérim cenahna

            Leres henteu seueur jalma anu terang perkawis komputer sareng aranjeunna nganggo anu parantos ditangtoskeun, kuring sacara pribadi mikir yén salaku pangguna Linux anu sahenteuna anu urang tiasa lakukeun nyaéta usaha ngayakinkeun langkung seueur jalma anu ngagunakeun sistem operasi kami, kusabab éta seueur langkung seueur kaunggulan tibatan Windows, kumargi seueur urang henteu mayar atanapi nyumbang naon-naon pikeun éta, sahenteuna ngabantosanna sabisa-bisa, ku cara ieu, urang ayeuna ngan ukur tiasa ngagambarkeun 1%, tapi upami masing-masing pangguna Linux sanggup ngadamel jalma tunggal ngamimitian nganggo Linux ogé, naha anjeun tiasa ngabayangkeun pangaruhna di dunya? Éta 1% bakal tumuh sacara éksponénsial! Sareng kaleresan aya seueur jalmi anu henteu terang élmu komputer, khususna anu langkung sepuh, tapi ogé jalma leutik beuki asup ka dunya ieu sareng bakal terang langkung seueur tibatan urang, pastina, anu kedah anjeun lakukeun nyaéta ngajarkeun aranjeunna ti leuleutik sareng jantenkeun "standar" OS Linux anjeun, sanés Windows


          4.    kawani cenahna

            Maksad abdi anu ieu, sanaos suite lengkep, sareng enya, hargana gélo:

            https://store2.adobe.com/cfusion/store/html/index.cfm?event=displayProduct&categoryOID=6817642&store=OLS-ES


          5.    Tina Toledo cenahna

            Sareng naha nyéépkeun pisan kana anu éta upami aya ieu http://www.adobe.com/products/creativesuite/design.edu.html ?


          6.    pandev92 cenahna

            399 $ LOL, éta masih murah pisan xD, alhamdulillah abdi murid sareng henteu kedah mayar XD


  10.   Alf cenahna

    Kuring satuju sareng koméntar Tina Toledo, damel aliansi, mint tiasa 0.15%, tapi pikeun nyieun aliansi anjeun kedah mikirkeun naon anu tiasa jantenna, kalayan damel tangtosna.

    Hiji bagian anu kuring percanten, sareng éta ngan ukur éta, nyaéta anjeun tiasa "kasieunan" naon anu bakal dicarioskeun ku Richard Stallman, anjeun ningali éta anti kode tertutup, sareng kuring ngulang deui, éta nembé dumasarkeun ka kuring, sabab seueur jalma nuturkeun .. .


  11.   Bervariasi cenahna

    Kuring ogé henteu satuju sareng kecap anjeun, yén parangkat lunak anu dikembangkeun éta gratis henteu hartosna yén programer anu dimaksud henteu dibayar kanggo karyana (kanyataanna, aranjeunna dilakukeun dina Red Hat, sabab parantos masihan koméntar ka anjeun, atanapi di Novell / Attachmate, atanapi Canonical), anu ngabédakeun sareng perangkat lunak proprietari nyaéta programer sukarelawan ogé tiasa nyayogikeun kode sareng solusi, bahkan ngagunakeun kode pikeun ngembangkeun aplikasi anu sanés, tapi lisénsi GPL nyalira ngajaga panulis parangkat lunak sapertos ngalawan panerapan tina kode ku pihak katilu, maksa rujukan ka pangarang aslina.
    Tapi sakumaha ceuk kuring, mangrupakeun ide anu lepat pikeun ngaitkeun parangkat lunak gratis sareng perangkat lunak gratis, sareng reputasi anu goréng yén anjeun moal kéngingkeun roti sareng éta.


    1.    pandev92 cenahna

      Urang tingali. Anjeun mayar gimp? Naha anjeun mayar konversation, xchat, clementine, libreoffice, scribus, netbeans, 97% parangkat lunak anu aya dina repository jsb?
      Naha anjeun émut conto sapertos pagawé nepomuk anu teu mayar sasih? Rencana na sanés kanggo perusahaan kanggo mayar anjeun, anu sanésna, aya sababaraha anu ngecas ti aranjeunna, tapi anjeun langkung ngeusi batre pikeun pangguna pikeun program anjeun, biasa sareng saderhana, tapi tangtosna upami anjeun henteu hoyong ningali, anjeun henteu hoyong ningali. Henteu sadayana damel pikeun Novell, Canonical, sareng Red Hat.


      1.    Bervariasi cenahna

        Tapi sanajan anjeun henteu dianggo pikeun aranjeunna, naon anu ngahalangan anjeun pikeun ngeusi batre pikeun parangkat lunak anu parantos dikembangkeun bahkan upami anjeun ngagaduhan lisénsi dina GPL?


        1.    pandev92 cenahna

          Éta saderhana pisan, beurat pisan, kuring tiasa ngeusi batre pikeun parangkat lunak anu kuring jieun, anu jelas, tapi sakali dijual anu sanés tiasa masihan, anjeun ngartos? éta ngan ukur éta.


  12.   Bervariasi cenahna

    Ku jalan kitu, kuring leres-leres satuju sareng Esmorga.


  13.   Tina Toledo cenahna

    «Hal anu pangsaéna dina kahirupan gratis
    Tapi anjeun tiasa nyimpen éta pikeun manuk sareng palebah ...
    Ayeuna pasihan artos, (éta anu kuring pikahoyong)
    Lovin anjeun 'pasihan kuring thrill sapertos,
    Tapi lovin anjeun 'tong mayar tagihan abdi ... »

    Intisari tina Duit (Éta Anu Abdi Hayang)

    Éta pisan umum yén di jero dunya Lisénsi / Linux Ubuntu éta nalika patarosan timbul Naha teu aya aplikasi komérsial di Linux? Hayu urang béréskeun ku ngabungkus diri dina daptar perangkat lunak gratis, kaunggulan sareng manpaat anu teu kaetung sareng patarosan awal -Naha teu aya aplikasi komérsial di Linux?- Éta tungtungna janten Bundaran anu urang bélok pikeun milarian jalan anu ngalangkungan jalan anu paling cocog pikeun kami.

    Naha teu aya aplikasi komérsial di Linux?
    1.-Éta henteu nguntungkeun sacara komersil kusabab pangguna GNU / Linux ngan sakedik langkung ti 1% sadaya pangguna PC.
    Ieu satengah leres. Sanaos leres yén statistik ayeuna nunjukkeun yén ieu henteu hartosna halangan, naon anu kedah diukur, nyaéta, sabaraha pangguna Windows hoyong hijrah ka Lisénsi / Linux Ubuntu tapi aranjeunna henteu ngalakukeun éta kusabab teu aya vérsi parangkat lunak anu aranjeunna anggo salaku alat padamelan Lisénsi / Linux Ubuntu

    Adobe teu meunang dimana éta bet ku seuseueurna pangguna tina Windows tapi ku, maka, minoritas ageung pangguna tina Apple macintosh, Anu mangtaun-taun parantos janten palanggan anu paling satia sanaos teu satuju dina apel y Adobe sareng urang kedah jujur, upami dinten ayeuna komputer tina apel Aranjeunna ngagaduhan reputasi anu pantes salaku salah sahiji alat anu pangsaéna pikeun ngédit pidéo sareng seni grafik anu henteu liniér berkat pamekaran umum ieu.

    2.-Ngembangkeun parangkat lunak komérsial sareng perluasanana bakal maéhan kamekaran parangkat lunak gratis
    Ieu henteu leres-leres leres ogé. Aya usulan parangkat lunak gratis anu hébat anu pangwangunanna stagnan, sapertos GIMP y Open Office contona, sanés ku ayana Photoshop y MS Kantor tapi rada kusabab kurang sumberdaya. Didieu maka sanes «Ayana ...» tapi rada kurangna budaya leres ngeunaan dukungan kauangan pikeun pangembang perangkat lunak gratis.
    Kuring yakin, sanaos henteu ngagaduhan statistik anu aya, yén langkung ti 80% pangguna tina Lisénsi / Linux Ubuntu anu sumanget ngabéla parangkat lunak gratis dina kahirupanna parantos nyumbang artos sepeser. Seueur anu bakal nyarios "Nya ... kuring kolaborasi nganggo program sareng upami kuring mendakan bug kuring ngalaporkeunana" sareng éta leres pisan, tapi sakumaha sempalan lagu anu kuring nempatkeun di awal nyarios «Hal anu pangsaéna dina kahirupan gratis, tapi pasihkeun ka manuk sareng palebah, ayeuna, pasihkeun artos, éta anu kuring pikahoyong. Cinta anjeun nyababkeun kuring émosi pisan, tapi cinta anjeun henteu mayar hutang kuring ... »

    Di sisi anu sanésna, kuring henteu resep, pikeun kaperluan praktis, naha kuring tiasa ngarobih kode tina Adobe PhotoshopMimiti, sabab kuring henteu terang kumaha cara ngalakukeunana, sareng anu kadua, kusabab kuring henteu resep ngalakukeun éta, kuring mésér éta pikeun ngagunakeunana henteu ngarobih éta. Ieu leres-leres mangrupikeun hal anu paling henteu penting pikeun kuring sareng kuring heran, naha ieu leres-leres penting pikeun seuseueurna pangguna PC anu ngan ukur perhatian nyaéta yén parangkat lunak anu aranjeunna anggo nyaéta yén éta tiasa dianggo saé sareng henteu naon anu diperyogikeun ku aranjeunna. ?

    3.-GNU / Linux ngalambangkeun filsafat parangkat lunak bébas sahingga teu matak cocog pikeun campur tangan parangkat lunak propriétari, langkung-langkung upami ngeunaan monopoli ageung anu tujuanana ngan ukur pikeun ngumpulkeun harta.
    Éta pastina mangrupikeun gagasan anu saé pisan anu kuring satuju ... tapi sanaos kitu kuring henteu ningali tujuan praktis upami peraturan henteu didamel, sahenteuna, ngajamin pamekar pulih inpéstasi na sareng kéngingkeun margin laba dina istilah anu tangtu.

    Di sisi anu sanésna, perusahaan sapertos Apple, Microsoft y Adobe dugi ka tingkat anu sigana aranjeunna henteu pernah ngalakukeun nanaon anu saé. Ekstremisme ieu, pikeun mikir yén sagala hal buruk Dénmark, éta henteu kéngingkeun niron seueur prosedur na anu, tanpa ragu, bakal masihan langkung seueur order sareng ngadorong praxis tina perangkat lunak gratis. Nalika kuring ngembangkeun topik dina Gimp Kuring mukakeunana ku ngadugikeun frasa ti Rudyard Kipling: "Genep hamba jujur ​​ngajar kuring kumaha kuring terang; namina nyaéta kumaha, iraha, dimana, naon, saha y kunaon. " Sigana kuring mah dina widang parangkat lunak gratis "naon" sareng "naha" jelas pisan, tapi sanés "kumaha"

    4.-Parangkat lunak komérsial mahal pisan, janten ngan ukur 'Mongol' anu bakal mayar éta
    Mimiti, sigana kuring kurangna hormat pikeun dijalankeun salaku analogi kaayaan sakelompok jalma anu béda-béda kamampuan salaku conto jelema bodo, sareng sahenteuna anu saha waé anu kedah dilakukeun nyaéta nyungkeun hapunten.

    Parantos dina masalah, jelas yén aya hal-hal anu Lisénsi / Linux Ubuntu yén aranjeunna satengah bebeneran ... atanapi satengah bohong, éta gumantung kana anu dihaja, sareng salah sahijina nyaéta parangkat lunak komérsial mahal pisan.
    Ieu bohong sareng kuring badé nunjukkeun naha: salah sahiji paket anu paling "mahal" nyaéta, tanpa diragukeun, anu ditawarkeun Adobe... sahenteuna ieu anu ngabelaan parangkat lunak gratis ngulang iklan nauseam, sanaos seueur -seuseueurna aranjeunna- dina kahirupan anjeun anjeun parantos nganggo parangkat lunak naon waé Adobe Salaku pakakas damel, janten, aranjeunna boro tiasa ngaevaluasi rasio biaya / kauntungan.

    Tapi, saterasna, aranjeunna ngaleungitkeun, tina kabodoan atanapi hajat, kanyataan yén Adobe ngajual bungkusan kalayan harga langkung sa handap nilai komérsialna pikeun murid sareng guru (US $ 450) bahkan dina sababaraha kasus malahan masihan aranjeunna.
    Ayeuna, kuring satuju yén $ 1,900 anu dibayar ku perusahaan atanapi anu ahli pikeun iket tiasa seueur artos, tapi aya anu kedah diperhatoskeun: éta dikaluarkeun tina pajak, janten éta henteu dianggap biaya.

    Kasimpulan kuring: Kalebet parangkat lunak komérsial di Linux Éta henteu leres-leres tunduk kana kaputusan "monopoli" tapi malah kana idéologi anu sami, dina seueur kasus anu ekstrim, para pamimpin Lisénsi / Linux Ubuntu sareng seuseueurna pangguna na anu ningali "monopoli" ieu salaku musuh hébat anu éléh. Nalika pro sareng kontra sacara objektif dianalisis sareng aya hubungan antara dua sisi, hal anu sanés bakal aya. Samentawis éta kuring bakal teras mikir yén hiji-hijina hal anu leungit nyaéta anu anjeun pikahoyong ... teu langkung.


    1.    pandev92 cenahna

      Kuring parantos ngahubungi Adobe pikeun ningali naon vérsina sahingga nutup diskusi panjang ieu.


      1.    Tina Toledo cenahna

        Naha anjeun muka topik sareng miharep teu aya sudut pandang anu sanés? Lalaki, kuring kantos naros ka anjeun: upami patarosan anu anjeun judulkeun tulisan anjeun ngan ukur salaku retorika pikeun naékkeun sudut pandang anjeun, cukup pikeun nyarios éta sareng percanten ka kuring yén kuring henteu tinggaleun pendapat kuring, henteu perlu konsultasi sareng Adobe. Tapi upami éta mangrupikeun patarosan terbuka pikeun urang sadayana pikeun mikir, kuring henteu ningali alesan naha éta ngaganggu anjeun yén batur, resep Amilcar, Elav atanapi kuring nyangka yén anjeun. Nya ku cara éta kuring ngarti anjeun "Kuring parantos ngahubungi Adobe pikeun ningali naon vérsina sahingga nutup diskusi panjang ieu"

        Hapunten leres-leres kéngingkeun pamendak abdi ngeunaan topik anjeun sareng kusabab mustahil mupus aranjeunna ku nyalira, anjeun tiasa ngalaksanakeunana, pikeun kuring ieu mangrupikeun panganteur terakhir kuring dina titik ieu.


        1.    Tina Toledo cenahna

          Errata:
          Dimana éta nyatakeun: «salaku Amilcar, Elav atanapi kuring sorangan mikir yén anjeun »
          Sakuduna nyarios: «sakumaha Amilcar, Elav atanapi kuring anggap BEDA ti anjeun »


        2.    pandev92 cenahna

          Sakumaha anu anjeun pikahoyong, anjeun bébas narjamahkeun dumasar kana kabébasan anjeun, tapi anjeun parantos salah tafsir, tapi kumargi anjeun parantos nyarios naon anu anjeun nyarios, ogé kuring moal nyobian ngajelaskeunana, kuring ngagaduhan hal anu hadé.

          Salam.


  14.   KZKG ^ Gaara cenahna

    Cukup, teu hiji deui koméntar.
    Seueur hal bakal robih ti ayeuna ... ieu ngan saukur seueur teuing.