Naon anu bakal kajadian ka lelembut. bébas tina Sun (MySQL, OpenOffice, OpenSolaris)?

Urusan parantos réngsé. Oracle ayeuna gaduh Sun. Pesen Oracle ka konsumén Sun sigana "Tong hariwang, bagja." Éta henteu gampang nalika Oracle henteu tiasa ngajelaskeun sacara rinci naon anu bakal dilakukeun ku tawaran perangkat lunak sumber kabuka sapertos MySQL, OpenOffice, sareng OpenSolaris.


Sacara umum, urang terang yén portopolio produk perangkat lunak Sun bakal dikirangan sareng seueur padamel Sun bakal lami-lami dipecat. Dina sajarahna, nalika Oracle nampi perusahaan, motong anu jero mangrupikeun aturan. Salaku conto, Oracle dipecat kira-kira 5.000 padamel saatos akuisisi PeopleSoft. Dina kasempetan ieu, Oracle nyatakeun yén bakal aya ngan sarébu PHK. Khususna, sanaos henteu aya anu nyarioskeun "dina rékor," dikhawatirkeun séktor "sumber terbuka" dina Matahari mangrupikeun hal-hal anu parah.

Sajauh ieu, teu aya anu di Oracle hoyong masihan pernyataan "resmi" ngeunaan naon anu bakal kajantenan pikeun software "open-source" Sun. Kami terang yén sahenteuna hiji proyek sumber terbuka leutik, proyek Wonderland, platform anu berbasis di Java pikeun ngembangkeun dunya maya 3-D, parantos didiskon. Salaku tambahan, Oracle bakal nutup proyék Kenai, situs hosting pikeun program sumber gratis sareng sumber terbuka.

Nalika ngeunaan kode kabuka pikeun proyék-proyék ageung, saatos ngobrol sareng jalma anu caket kana Oracle, teu aya anu di Sun terang naon anu diémutan ku Oracle, sareng Oracle henteu nyarios nanaon.

Pendiri MySQL Monty 'Michael' Widenius mangrupikeun pamimpin ngalawan akuisisi Oracle urang Sun. Panentanganana pikeun perjanjian éta henteu hasil, tapi ku Komisi Éropa tetep ningali ka Oracle sareng rencana MySQL na, saur kuring, dina jangka pondok sahenteuna, Widenius sareng sekutu na parantos mastikeun yén MySQL bakal ngaleungit. handapeun tawaran software database proprietary anu sanés, ogé dicekel ku Oracle. Ngan teuing perhatian ayeuna difokuskeun kana MySQL pikeun Oracle nyobian maéhan éta.

Kumaha waé ogé, lami sateuacan perjanjian éta dilakukeun, Widenius parantos ngembangkeun sumber terbuka na MySQL, MariaDB. Janten henteu paduli naon anu dilakukeun ku Oracle sareng MySQL, kode database MySQL bakal teraskeun.

OpenOffice siga anu paling aman tina proyék open source utama Sun. Oracle henteu ngagaduhan produk anu saling bersaing sareng OpenOffice dina garis parangkat lunak na, sareng perusahaan parantos nyarioskeun yén éta bakal tetep ngadukung OpenOffice. Patarosan di dieu nyata dina detilna. Kami terang yén Oracle ngarencanakeun nawiskeun SaaS (parangkat lunak salaku jasa), versi OpenOffice dina awan, tapi kami henteu terang iraha atanapi kumaha urang bakal ningali éta. Samentawis éta, versi anyar OpenOffice, vérsi 3.2, sayogi pikeun diunduh.

OpenSolaris, di sisi anu sanésna, ngagaduhan masa depan anu paling poék. Sedengkeun Oracle nyatakeun Solaris bakal terus didukung, boro-boro kecap anu dikata ngeunaan OpenSolaris.

Éta henteu ngabantosan yén Oracle nganggo Linux pikeun nyimpen OpenSolaris. Sanaos henteu dikenal di luar bunderan bisnis, Oracle ogé distributor Linux. Oracle nyiptakeun Oracle Unbreakable Linux, klon Red Hat Enterprise Linux (Red Hat Enterprise Linux), sareng ngadistribusikaeun ka para nasabahna sareng pilihan mayar kanggo dukungan téknis, sareng pikeun sakumna dunya salaku sebaran Linux anu henteu didukung.

Pokokna, kuring curiga pisan yén nalika Solaris SPARC bakal dilanjutkeun, OpenSolaris pikeun x86 bakal ngaleungit. Naon anu kuring pikir Oracle bakal tungtungna dilakukeun, sabab Oracle mangrupikeun pangdeudeul utama kana kernel Linux, nyaéta nyandak sababaraha kode OpenSolaris sareng ngahijikeun sareng Linux.

Upami OpenSolaris, salaku sistem operasi mandiri, ngagaduhan kasempetan salamet, kuring curiga ngan ukur kamungkinan nyata garpu anu dikokolakeun ku komunitas pengembang anu mandiri. Kuring hésé pisan pikeun Oracle pikeun leres-leres ngaalokasikeun sumberdaya pikeun OpenSolaris. Hampura jalma.

Ditempo dina | Dunya Komputer (Steven J. Vaughan-Nichols)


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.