Mangsa: kumaha mendakan komputer upami dipaling

Prey mangrupikeun program anu bakal ngabantosan anjeun milari PC upami éta kantos dipaling. Éta dijalankeun dina Mac, Linux sareng Windows, éta nyaéta Open Source sareng gratis gratis.
Prey mangrupikeun proyék ku Thomas Pollak, babarengan sareng bantosan anu luar biasa tina sagala rupa kontributor, utamina ti Diego Torres y Carlos Yaconi.

Prey mangrupikeun perangkat lunak sumber kabuka dina lisénsi GPLv3.

Inpormasi naon anu dikumpulkeun ku Prey?

Inpormasi jaringan

  • Alamat IP umum sareng swasta dimana PC nyambung.
  • IP tina gerbang jaringan anu anjeun anggo pikeun Internét.
  • Alamat MAC tina kartu jaringan atanapi pengendali ngalangkungan anjeun nyambung ka jaringan.
  • Nami sareng ESSID jaringan WiFi anu nyambung, upami éta.
  • Daptar konéksi aktif dina waktos program ngalir.

Inpormasi PC internal

  • Sabaraha lami Perkakas parantos dihurungkeun.
  • Jumlah pangguna anu lebet.
  • Daptar program anu ngajalankeun.
  • Daptar sareng file anu dirobih dina jam terakhir (atanapi jumlah menit anu anjeun tangtukeun).

Inpo maling

  • Upami PC gaduh Webcam, poto anu pikat.
  • Potret layar tina desktop, janten anjeun tiasa ningali naon anu dilakukeun.


Kumaha carana sangkan eta dianggo?

"Prey hudang dina interval waktos anu parantos ditangtoskeun sareng mariksa URL kanggo ningali naha éta kedah ngumpulkeun inpormasi sareng ngirim laporan. Upami URL na aya, Prey ngan saukur bakal bobo dugi interval salajengna kahontal. Ieu dasarna kumaha jalanna tina sudut pandang téknis.

Ayeuna, aya dua cara pikeun nganggo Prey: sinkron sareng panel kontrol wéb atanapi sacara mandiri.

1. Panel Control + Control

Dina kasus anu munggaran, aktivasina Prey sareng konfigurasi na dikelola ngalangkungan halaman wéb, anu ogé nyimpen rékor sadaya laporan anu dikirim ku Prey tina alat éta. Ieu cara anu kami nyarankeun pikeun seuseueurna pangguna, sabab anjeun henteu kedah hariwang ngeunaan masalah URL sareng salian ti éta, anjeun tiasa "ngobrol" sareng Prey ku ngaktipkeun paripolah anu béda.


2. Ngabahekeun bebas

Dina kasus anu kadua, laporan dikirimkeun langsung kana kotak surat anu anjeun tangtukeun, tapi éta tugas anjeun pikeun ngahasilkeun teras ngahapus URL pikeun Prey pikeun ngaktipkeun. Dina hal ieu anjeun henteu kedah ngadaptar dina situs Prey tapi upami anjeun badé ngapdet atanapi ngonpigurasikeun modul anu béda anjeun kedah ngalakukeunana ku cara tangan. Ieu cara damel Prey dugi ka kami ngaleupaskeun vérsi 0.3 tina parangkat lunak.

Jelas, Prey kedah gaduh konéksi Internét anu aktip boh pikeun mariksa URL sareng ngirim inpormasi. Upami PC henteu nyambung, Prey bakal nyobian nyambung kana jalur aksés Wifi kabuka anu munggaran.

Dina Mac sareng Linux, Prey tiasa (sareng kedahna) ngonpigurasi handapeun pangguna administrator, sahingga ngan ukur cukup yén PC dihurungkeun sareng henteu gumantung kana sési pangguna anu aktip pikeun aktip.

Pamasangan:
Anjeun tiasa ngalaksanakeunana nganggo bungkus .deb, unduh tina ramatloka resmi; sakali dipasang éta bakal tetep dina Aplikasi / Sistem Alat.
Anjeun kedah ngadaptar dina wéb pikeun kéngingkeun "API Key" sareng "Key Key".

Kanggo langkung seueur inpormasi ngeunaan program sareng instalasi didatangan tautan ieu:

http://preyproject.com/es (Situs resmi)

http://bootlog.org/blog/linux/prey-stolen-laptop-tracking-script (blog del autor)

Manual Instalasi Prey dina Windows sareng Ubuntu

Kuring ogé ngantepkeun pidéo ieu kanggo anjeun:

Tangtosna urang ogé tiasa lumpat kalayan nasib goréng yén upami pc dipaling, hal anu pangpayunna dilakukeun nyaéta pormat na dina hal ieu moal jalan; ogé numutkeun naon anu kuring baca upami anjeun gaduh 2 sistem operasi dina mesin anjeun éta bakal langkung merenah pikeun anjeun masang Prey dina duanana.

Ditempo dina | Aboutubuntu


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.