Nopémber 2020: Anu saé, goréng sareng anu narik tina Perangkat Lunak Gratis

Nopémber 2020: Anu saé, goréng sareng anu narik tina Perangkat Lunak Gratis

Nopémber 2020: Anu saé, goréng sareng anu narik tina Perangkat Lunak Gratis

Dinten Senen ayeuna 30 2020 Nopémber, ngan hiji dinten ti akhir bulan ieu, anu parantos nyandak urang sapertos biasana di Blog TiLinux loba wartos, tutorial, manual, pituduh ti lapangan Parangkat lunak Gratis, Sumber Terbuka sareng GNU / Linux, urang bakal ngalakukeun ulasan sakedik dinten ieu sareng sababaraha tulisan anu luar biasa.

Este Ringkesan bulanan, saloba anjeun parantos terang, tujuanana pikeun nyayogikeun a gandum keusik saeutik gunana kanggo sadayana pamiarsa urang, khususna pikeun anu henteu tiasa ningal, maca sareng ngabagi éta dina waktos anu pas.

Bubuka Bulan

Kusabab kitu, kami ngarepkeun yén séri tulisan ieu, dina anu alus, anu goréng sareng anu pikaresepeun, di jero sareng luar Blog DesdeLinux gunana pisan, pikeun anu hoyong tetep mutahir dina terbitan kami, sareng jejer anu aya hubunganana sareng Informatika sareng Komputasijeung Warta Téknologi, kumargi, kadang-kadang seueur anu henteu biasana gaduh waktos sadidinten pikeun ningali sareng maca sadayana berita bulan ayeuna éta tungtungna.

Tulisan Bulan

Ringkesan Nopémber 2020

Di jero FromLinux

alus

  • Ulauncher sareng Synaps: 2 Peluncur Aplikasi Anu Saé pikeun Linux: Ulauncher mangrupikeun peluncur aplikasi gancang pikeun Linux. Éta ditulis dina Python, ngagunakeun GTK +. Sedengkeun, Synaps mangrupikeun peluncur semantik anu ditulis dina Vala anu tiasa dianggo pikeun ngaluncurkeun aplikasi, diantawis fungsionalitas sanés.
Tulisan anu aya hubunganana:
Ulauncher sareng Synaps: 2 Peluncur Aplikasi Anu Saé pikeun Linux
  • Dmenu sareng Rofi: 2 Peluncur Aplikasi Anu Saé pikeun WMs: DMenu mangrupikeun menu dinamis pikeun X, anu nanganan sajumlah ageung barang-barang anu ditetepkeun ku pangguna sacara éfisién. Sedengkeun, Rofi mangrupikeun windows changer, app launcher, sareng dmenu replacement.
Tulisan anu aya hubunganana:
Dmenu sareng Rofi: 2 Peluncur Aplikasi Anu Saé pikeun WMs
  • LXQt 0.16 parantos dileupaskeun sareng ieu mangrupikeun parobihan anu paling penting: Pamekar na ngumumkeun sékrési vérsi anyar LXQt 0.16, dimana pamutahiran parantos dilakukeun pikeun aplikasi di lingkungan, ogé ditambahan 3 téma anyar.
Tulisan anu aya hubunganana:
LXQt 0.16 parantos dileupaskeun sareng ieu mangrupikeun parobihan anu paling penting

awon

  • Paket npm anu nyamar salaku "twilio-npm" sareng dijantenkeun jalan pikeun tukang: Anyar-anyar ieu, perpustakaan JavaScript dideteksi, anu ngaku janten perpustakaan anu aya hubunganana sareng Twilio, anu ngamungkinkeun backdoors dipasang dina komputer programer.
Tulisan anu aya hubunganana:
Paket npm anu nyamar salaku "twilio-npm" sareng dijantenkeun jalan pikeun tukang

  • Versi RansomEXX pikeun Linux dideteksi: Panaliti Lab Kaspersky parantos ngaidéntifikasi pérsi Linux tina "RansomEXX" ransomware malware. Anu sanggup énkripsi data dina disk teras meryogikeun tebusan pikeun kéngingkeun konci dekripsi.
Tulisan anu aya hubunganana:
Versi RansomEXX pikeun Linux dideteksi
  • Google naros ka GitHub pikeun meungpeuk 135 Repositori anu aya hubunganana sareng Widevine: Kuncén diprakarsai ngalawan gudang anu ngandung konci swasta RSA anu sasari tina Widevine's CDM salaku akibat tina ngalanggar mékanisme panyalindungan anu dilaksanakeun dina modul ieu.
Tulisan anu aya hubunganana:
Google naros ka GitHub pikeun meungpeuk 135 Repositori anu aya hubunganana sareng Widevine

Anu matak

  • Teror Perkotaan: Kaulinan Shooter Person First (FPS) anu hadé pikeun Linux: Teror Perkotaan mangrupikeun gim multiplayer jelema kahiji multiplayer gratis. Urban Terror nganggo mesin ioquake3, ogé janten pelengkap Arena Quake III.
Tulisan anu aya hubunganana:
Teror Perkotaan: Kaulinan Shooter Person First (FPS) anu hadé pikeun Linux
  • FPS: Pangalusna Puter Shooter Kaulinan Pangalusna Sadia pikeun Linux: Anu matak reuwas seueur, daptar Kaulinan FPS dina Linux panjang sareng pikaresepeun pisan, sareng kalebet judul anu luar biasa sapertos Alien Arena, Cube 2, Nexuiz, Opena Arena sareng Urban Terror; antara séjén anu bisa diputer ngaliwatan Steam.
Tulisan anu aya hubunganana:
FPS: Pangalusna Puter Shooter Kaulinan Pangalusna Sadia pikeun Linux
  • Mozilla Ngenalkeun DeepSpeech 0.9 Mesin Pangenal Biantara: Peluncuran mesin pangakuan pidato DeepSpeech 0.9 anu dikembangkeun ku Mozilla parantos diterbitkeun, anu ngalaksanakeun arsitéktur pangakuan ucapan tina nami anu sami anu diajukeun ku panaliti Baidu.
Tulisan anu aya hubunganana:
Mozilla Ngenalkeun DeepSpeech 0.9 Mesin Pangenal Biantara

Tulisan anu disarankeun sanés Nopémber 2020

Jaba tiLinux

Nopémber 2020 Distros Ngaluarkeun

  • Indiana Buka 2020.10: 2020-11-01
  • Voyager 20.10: 2020-11-01
  • Arch Bang Linux 0111: 2020-11-02
  • Emmabuntüs DE3-1.03: 2020-11-03
  • Ubuntu Toel 16.04 OTA-14: 2020-11-03
  • OS sajajalan 3.9.0: 2020-11-10
  • OS 2020.11: 2020-11-10
  • Clonezilla Live 2.7.0-10: 2020-11-10
  • MX Linux Ubuntu 19.3: 2020-11-11
  • Proxmox 1.0 - Server Nyadangkeun: 2020-11-12
  • CentOS 7.9.2009: 2020-11-13
  • Endian firewall 3.3.2: 2020-11-13
  • OracleLinux 8.3: 2020-11-13
  • Archman GNU / Linux 2020-11-12: 2020-11-14
  • ArcoLinux 20.11.9: 2020-11-14
  • MidnightBSD 2.0: 2020-11-15
  • Prime Tux 6: 2020-11-15
  • IPFire 2.25 Pembaruan Inti 152: 2020-11-16
  • KaliLinux 2020.4: 2020-11-18
  • Gampang OS 2.5: 2020-11-21
  • Sistem Guix 1.2.0: 2020-11-24
  • AV Linux Ubuntu 2020.11.25: 2020-11-25
  • Euro Linux 7.9: 2020-11-25
  • Proxmox 6.3 - Lingkungan Maya: 2020-11-26
  • Q4OS 4.2 Nguji: 2020-11-27

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Sakumaha biasana, urang ngarepkeun ieu "kasimpulan saeutik gunana" kalayan sorotan jero sareng luar blog «DesdeLinux» kanggo sasih «noviembre» ti taun 2020, janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang pikeun sareng kanggo «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.