Oktober 2020: Anu saé, anu goréng sareng anu pikaresepeun pikeun Parangkat Lunak Gratis

Oktober 2020: Anu saé, anu goréng sareng anu pikaresepeun pikeun Parangkat Lunak Gratis

Oktober 2020: Anu saé, anu goréng sareng anu pikaresepeun pikeun Parangkat Lunak Gratis

Dinten Jumaah 30 2020 Oktober, ngan hiji dinten ti akhir bulan ieu, anu parantos nyandak urang sapertos biasana di Blog TiLinux loba wartos, tutorial, manual, pituduh ti lapangan Parangkat lunak Gratis, Sumber Terbuka sareng GNU / Linux, urang bakal ngalakukeun ulasan sakedik dinten ieu sareng sababaraha tulisan anu luar biasa.

Este Ringkesan bulanan, saloba anjeun parantos terang, tujuanana pikeun nyayogikeun a gandum keusik saeutik gunana kanggo sadayana pamiarsa urang, khususna pikeun anu henteu tiasa ningal, maca sareng ngabagi éta dina waktos anu pas.

Bubuka Bulan

Kusabab kitu, kami ngarepkeun yén séri tulisan ieu, dina anu alus, anu goréng sareng anu pikaresepeun, di jero sareng luar Blog DesdeLinux gunana pisan, pikeun anu hoyong tetep mutahir dina terbitan kami, sareng jejer anu aya hubunganana sareng Informatika sareng Komputasijeung Warta Téknologi, kumargi, kadang-kadang seueur anu henteu biasana gaduh waktos sadidinten pikeun ningali sareng maca sadayana berita bulan ayeuna éta tungtungna.

Tulisan Bulan

Ringkesan Oktober 2020

Di jero FromLinux

alus

  • Mozilla parantos ngaluarkeun versi anyar tina Thunderbird, Palanggan mail anu kawéntar anu parantos ngahontal anjeun vérsi 78.3.1. Sakumaha urang terang, Thunderbird mangrupikeun salah sahiji klien email anu pangsaéna, ogé bébas sareng ningkatkeun unggal rilis anyar.
Tulisan anu aya hubunganana:
Naon anu énggal dina Mozilla Thunderbird 78.3.1
  • Peluncuran versi anyar tina platform nembé waé ditepikeun Nextcloud Hub 20, versi numana paningkatan integrasi sareng sababaraha platform (Slack, MS Online Office Server, SharePoint, MS Teams, Jira, sareng anu sanésna) dipidangkeun, salian ti sababaraha paningkatan optimasi sareng seueur deui.
Tulisan anu aya hubunganana:
Nextcloud Hub 20 sumping sareng perbaikan integrasi, optimalisasi sareng seueur deui
  • Ayeuna, urang ngagaduhan anu anyar anu menarik sareng khusus Kajadian Linuxero online disebut 24H24L, anu tujuan utami nyaéta pikeun nginpokeun sareng ngamajukeun, ku cara anu ikhlas sareng ngahibur, ngeunaan kinerja GNU / Linux dina sagala rupa bidang.
Tulisan anu aya hubunganana:
24H24L: Acara Linuxero énggal anu fokus kana pangguna énggal

awon

  • EnterpriseDB, perusahaan swasta di Massachusetts anu nyayogikeun perangkat lunak sareng jasa basis database PostgreSQL gratis sareng sumber terbuka, kaala Kuadran ka-2, perusahaan alat jeung solusi Postgres global. Naha ieu tiasa ningkatkeun résiko masarakat PostgreSQL?
Tulisan anu aya hubunganana:
Akuisisi 2ndQuadrant ku EnterpriseDB tiasa janten bahaya pikeun masarakat

  • Insinyur ti Google dipikanyaho ngaliwatan publikasi yén aranjeunna parantos ngaidentifikasi a kerentanan parah (CVE-2020-12351) dina tumpukan Bluetooth "BlueZ" anu dianggo dina sebaran Linux sareng Chrome OS.
Tulisan anu aya hubunganana:
BleedingTooth: kerentanan dina BlueZ anu ngamungkinkeun dijalankeunnana kode jauh
  • Proyék OpenPrinting (dirojong ku Linux Foundation), ngumumkeun yén pamekar na parantos dimimitian ku garpu Sistem percetakan CUPS, dimana bagian anu paling aktif dina pamekaran nyaéta ku Michael R Sweet, panulis asli CUPS.
Tulisan anu aya hubunganana:
OpenPrinting dianggo dina garpu sistem percetakan CUPS

Anu matak

  • NoGAFAM mangrupikeun situs anu henteu ngan ukur ngamajukeun Parangkat Lunak Gratis, tapi ogé ngamotivasi anu sanés pikeun janten sadar nilai data anu dihasilkeun dina Internét, sareng résiko anu dijalankeun nalika ngagunakeun platform, aplikasi sareng jasa seueur Raksasa Téknologi global, anu seueur katelahna GAFAM.
Tulisan anu aya hubunganana:
NoGAFAM: Halaman wéb anu menarik sareng gerakan pikeun Parangkat Lunak Gratis
  • Wallabag mangrupikeun aplikasi anu tiasa urang pasang dina milikna atanapi server batur, sareng anu nawiskeun kami jasa anu sami sareng aplikasi anu tos disebatkeun, sapertos anu ngamungkinkeun administrator na ngatur candak téks tina halaman wéb anu dipikahoyong, kanggo engké maca, ku cara dipersonalisasi sareng disaring.
Tulisan anu aya hubunganana:
Wallabag: Aplikasi sumber terbuka nyalira pikeun ngahemat halaman wéb
  • Nalika ngeunaan situs wéb pikeun maca sareng terang berita ngeunaan Perangkat Lunak tinangtu (Sistem Operasi, Aplikasi sareng Platform) henteu langkung saé tibatan Blog, sareng nalika ngeunaan Parangkat lunak Gratis, Sumber Terbuka sareng GNU / LinuxNya, komo deui. Nalika ngeunaan ngalakukeun babandinganana atanapi milarian alternatif aya seueur deui anu langkung praktis, sapertos anu disebatkeun dina ieu publikasi.
Tulisan anu aya hubunganana:
Alternatipna: Situs Pangalusna pikeun Bandingkeun Parangkat Lunak Gratis sareng Buka

Tulisan Anu Disarankeun Lain Agustus 2020

Jaba tiLinux

Oktober 2020 Distros Ngaluarkeun

  • Ubuntu 20.10 béta: 2020-10-02
  • FreeBSD 12.2-RC1: 2020-10-04
  • Sparky Linux 4.13: 2020-10-05
  • OracleLinux 7.9: 2020-10-08
  • GarudaLinux 201007: 2020-10-10
  • FreeBSD 12.2-RC2: 2020-10-10
  • Kios Porteus 5.1.0: 2020-10-12
  • Dipisahkeun Magic 2020_10_12: 2020-10-12
  • Untangle NG firewall 16.0.1: 2020-10-14
  • Rescuezilla 2.0: 2020-10-15
  • Ngalaksanakeun Nyalametkeun 3.0.0: 2020-10-16
  • NuTyX 12 Béta 4: 2020-10-16
  • antiX 19.3: 2020-10-17
  • FreeBSD 12.2-RC3: 2020-10-17
  • Linux Kodachi 7.3: 2020-10-18
  • OpenBSD 6.8: 2020-10-18
  • Trisquel GNU / Linux 9.0: 2020-10-19
  • Buntut 4.12: 2020-10-20
  • NetBSD 9.1: 2020-10-20
  • SystemRescue 7.00: 2020-10-20
  • Ubuntu 20.10, Ubuntu MATE 20.10 sareng Ubuntu studio 20.10: 2020-10-22
  • Ubuntu 20.10, Lubuntu 20.10 jeung Ubuntu 20.10: 2020-10-23
  • Ubuntu Budgie y Ubuntu Kylin 20.10: 2020-10-23
  • op! _OS 20.10: 2020-10-23
  • RISC OS 5.28: 2020-10-24
  • Fedora 33: 2020-10-27
  • Nix OS 20.09: 2020-10-27
  • FreeBSD 12.2: 2020-10-27
  • GParted Live 1.1.0-6: 2020-10-28

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

Sakumaha biasana, urang ngarepkeun ieu "kasimpulan saeutik gunana" kalayan sorotan jero sareng luar blog «DesdeLinux» kanggo sasih «octubre» ti taun 2020, janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang pikeun sareng kanggo «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.