Pébruari 2021: Anu saé, anu goréng sareng anu pikaresepeun pikeun Parangkat Lunak Gratis

Pébruari 2021: Anu saé, anu goréng sareng anu pikaresepeun pikeun Parangkat Lunak Gratis

Pébruari 2021: Anu saé, anu goréng sareng anu pikaresepeun pikeun Parangkat Lunak Gratis

Dina dinten akhir bulan Februari 2021 ieu, kami ngarepkeun yén komunitas global anu ageung sareng tumuh pamiarsa sareng pangunjung parantos dugi ka dinten ayeuna, bagja, sejahtera, séhat, suksés sareng berkah waktu, bari ngararasakeun sadayana warta informatif sareng téhnologis yén kami parantos nawiskeun patali ka Parangkat lunak Gratis, Sumber Terbuka sareng GNU / Linux, utamina.

Sareng sapertos biasa, dinten ieu di Blog TiLinux urang bawa sakedik ieu kasimpulan, tina sababaraha paling publikasi diulas bulan, nyaéta warta anu paling relevan, tutorial, manual sareng panduan pikeun période ayeuna anu atos réngsé.

Bubuka Bulan

Este Ringkesan bulanan, saloba anjeun parantos terang, tujuanana pikeun nyayogikeun a gandum keusik saeutik gunana kanggo sadayana pamiarsa urang, khususna pikeun anu henteu tiasa ningal, maca sareng ngabagi éta dina waktos anu pas. Tapi éta, dina cara anu sami, aranjeunna hoyong tetep up to date ku publikasi kami anu aya hubunganana sareng Parangkat lunak Gratis, Sumber Terbuka sareng GNU / Linux, sareng daérah sanés anu aya hubunganana sareng warta téknologi.

Tulisan Bulan

Ringkesan tina Pébruari 2021

Di jero FromLinux

alus

Tulisan anu aya hubunganana:
DVDStyler: Gratis sareng aplikasi multiplatform kanggo nyiptakeun sareng ngarang DVD
Tulisan anu aya hubunganana:
Bahasa karat: Pamekar na ngumumkeun versi anyar 1.50.0
Tulisan anu aya hubunganana:
Dompet Dogecoin: Kumaha carana masang Dompet resmi dina GNU / Linux?

awon

Tulisan anu aya hubunganana:
Dua hébat siap nyanghareupan silih sareng hadiahna nyaéta data urang

Tulisan anu aya hubunganana:
Kobalos, malware anu nyolong kredensial SSH dina Linux, BSD sareng Solaris
Tulisan anu aya hubunganana:
Yayasan Raspberry Pi cicingeun masang Repository Microsoft

Anu matak

Tulisan anu aya hubunganana:
Server khusus: kaunggulan pikeun bisnis anjeun
Tulisan anu aya hubunganana:
Tohan dina sumber terbuka hartosna nyerah monopoli dina eksploitasi komérsial
Tulisan anu aya hubunganana:
OWASP sareng OSINT: Langkung seueur ngeunaan Cybersecurity, Privasi sareng Anonimitas

Tulisan anu disarankeun sanésna ti Pébruari 2021

  • Hacking Étika: Aplikasi gratis sareng kabuka pikeun GNU / Linux Distro anjeun. (pintonan)
  • Rexuiz, Trepidaton sareng Smokin 'Guns: 3 Langkung Kaulinan FPS pikeun GNU / Linux. (pintonan)
  • Sumber Terbuka GAFAM: Raksasa Téknologi langkung milih Open Source. (pintonan)
  • Dogecoin Slumps, Curug 23% Salaku Elon Musk Ngritik DOGE List. (pintonan)
  • Pluto TV: bakal perdana lima saluran gratis gratis. (pintonan)
  • Serangan kagumantungan ngamungkinkeun palaksanaan kode di PayPal, Microsoft, Apple, Netflix, Uber sareng 30 perusahaan sanés. (pintonan)

Jaba tiLinux

Pébruari 2021 Distros Ngaluarkeun

  • Magéia 8: 2021-02-26
  • Kali Linux 2021.1: 2021-02-24
  • GeckoLinux 999.210221: 2021-02-22
  • FreeBSD 13.0-BETA3: 2021-02-21
  • Netrunner 21.01: 2021-02-20
  • Mabox Linux 21.02: 2021-02-20
  • pfSense 2.5.0: 2021-02-17
  • Tiny Core Linux Ubuntu 12.0: 2021-02-17
  • Q4OS 3.14: 2021-02-16
  • Slackware Linux 15.0 Alpha 1: 2021-02-16
  • Devuan GNU + Linux 3.1.0: 2021-02-15
  • Siduksi 21.1.0: 2021-02-15
  • FreeBSD 13.0-BETA2: 2021-02-13
  • OpenMandriva Lx 4.2: 2021-02-13
  • Finnix 122: 2021-02-09
  • PCLinuxOS 2021.02: 2021-02-07
  • Mageia 8 RC: 2021-02-06
  • Ubuntu 20.04.2: 2021-02-04
  • EndeavorOS 2021.02.03: 2021-02-03
  • Solus 4.2: 2021-02-03

Kanggo milarian terang ngeunaan masing-masing rilis ieu, pencét di handap ieu link.

Warta Panganyarna ti Free Software Foundation (FSF)

  • 03/02/2021 - Hatur nuhun kana dukungan anu bageur nalika urang maju kabébasan: Lanjeunna Free Software Foundation (FSF) sacara resmi ngeureunkeun dorong kaanggotaan taunan na dina 18 Januari, sareng 487 tina 500 anggota anyar anu diarepkeun na. Nanging, aranjeunna parantos teras-terasan nampi daptar anggota anyar dina surat. Janten aranjeunna nganggap parantos ngahontal tujuan 500 anggota anyar. Kusabab éta, aranjeunna ngarepkeun bakal tetep dina posisi anu kuat pikeun ngalaksanakeun tugasna di 2021. (pintonan)
  • 10/20/2021 - Ngagungkeun Poé Parangkat Lunak Gratis dina 14 Pébruari ku tetep nyambung: Dibikeun yén alat komunikasi artisanal anu ditawarkeun ku Free Software, Open Source sareng GNU / Linux henteu nganggo hubungan, nyaéta sipatna kado anu saderhana sareng sampurna, dibagi kalayan komitmen mutlak kamurahan sareng hormat; Yayasan Perangkat Lunak Gratis Éropa (FSFE) parantos milih téma "tetep nyambung" pikeun perayaan Poé Cinta Parangkat Lunak Gratis, anu lumangsung unggal taun tanggal 14 Pébruari, Poé Valentine, sareng kami hoyong! Yén anjeun ngabagi cinta! (pintonan)
  • 11/02/2021 - LibrePlanet, konperénsi Software Gratis utama di dunya, parantos caket: Yayasan Perangkat Lunak Gratis ngawartosan yén, dina acara LibrePlanet salajengna, dua dinten ceramah hébat direncanakeun, sareng langkung ti opat puluh panyatur ti sakumna dunya, dina 20 sareng 21 Maret 2021, sareng éta sababna aranjeunna ngabutuhkeun bantuan Relawan, sabab aya seueur padamelan anu kedah dilakukeun sareng partisipasi sukarelawan tetep penting pisan pikeun kasuksésan acara. Aranjeunna ngalaporkeun yén aya dua fungsi utama anu aranjeunna kedah tutup sareng Sukarelawan sareng ieu nyaéta: Monitor Kamar sareng Moderator IRC sareng Obrolan Sora. (pintonan)

Warta Panganyarna ti Open Source Initiative (OSI)

  • 01/02/2021 - OSI sareng réréncanganna dina FOSDEM virtual: FOSDEM mangrupikeun acara komunitas gratis sareng sumber terbuka anu parantos ngalih kana Internét dina taun ka-21 na. Acara taun ayeuna bakal rada béda, tapi anu positipna nyaéta anjeun gaduh pilihan pikeun ilubiung di bumi, tanpa kedah ngumbara. Pembicaraan taun ayeuna sadayana didaptarkeun, sareng panyatur bakal online pikeun némbalan patarosan langsung saatos siaran mimiti. Upami anjeun hoyong ilubiung dina paguneman langsung, anjeun kedah ngiringan kana konperénsi sacara langsung. (pintonan)
  • 04/20/2021 - Évolusi OSI salaku tempat damel: OSI ngawartosan yén kusabab pertumbuhanana hébat dina sababaraha taun ka pengker, éta dina prosés réorganisasi, dimana éta ngusahakeun ningali dirina sareng janten organisasi sapertos anu resmi sareng anu diwangun, nyaéta, salaku tempat damel anu positip sareng séhat, dimana padamel anjeun gaduh kagiatan sadidinten sareng tiasa suksés tanpa kacapean. Janten aranjeunna hoyong pisan angkat tina hiji jalma full-time janten dua atanapi bahkan tilu pagawé full-time dina sababaraha taun ka payun. (pintonan)
  • 09/02/2021 - Modernisasi tina pernyataan misi kami: OSI ngalaporkeun yén aranjeunna parantos ngarobih pernyataan misi na, hartosna yén bari tujuan utama na tetep henteu robih, kagiatan fokus kahareup na ayeuna bakal ngaleuwihan persetujuan lisénsi. Aranjeunna bakal tetep pimpinan tina Definisi Sumber Terbuka (Harti Sumber Terbuka - OSD), tapi aranjeunna ogé bakal milari cara anu sanés pikeun ngadukung, numuwuhkeun sareng ngajaga ékosistem sumber terbuka. (pintonan)

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Sakumaha biasana, urang ngarepkeun ieu "kasimpulan saeutik gunana" kalayan sorotan jero sareng luar blog «DesdeLinux» kanggo sasih «Febrero» ti taun 2021, janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang pikeun sareng kanggo «GNU/Linux».

Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu publicación, Tong eureun bagikeun sareng anu sanésna, dina halaman wéb anu anjeun pikaresep, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah, langkung saé gratis, kabuka sareng / atanapi langkung aman sabab telegram, tanda, Mastodon atanapi anu sanésna tina Fediverse, langkung saé. Sareng émut kanggo nganjang halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun ngajalajah langkung seueur berita, ogé ngiluan saluran resmi kami tina Telegram ti DesdeLinux. Sedengkeun, pikeun langkung seueur inpormasi, anjeun tiasa sumping waé Perpustakaan online Como OpenLibra y JedIT, pikeun ngaksés sareng maca buku digital (PDFs) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.