Panambang Chia luncat ka laut sareng aranjeunna ngical sadayana

Sababaraha minggu ka pengker muriang cryptocurrency anyar mimiti medar dina jaringan, khususna anu ngagaduhan janji ékologis, cryptocurrency Chia, tapi éta parantos dikritik dina sababaraha bulan terakhir sareng nilaina parantos turun sacara dramatis dina sababaraha minggu ka pengker salaku panambang parantos mimiti ninggali cryptocurrency.

Sarta éta salami minggu-minggu pamungkas sababaraha panambang parantos ngamimitian ngical deui pakakasna, seuseueurna disatujuan hard drive SSD. Aranjeunna ngalirkeun SSD anu dianggo pikeun anu énggal sareng aranjeunna ngicalna, ti saprak Chia condong ngancurkeun SSD, éta ngan ukur hitungan waktos sateuacan éta drive "anyar" mimiti gagal.

Chia mangrupikeun dasar tina koin bitcoin chia tipe bitcoin. Éta dumasarkeun kana blok anu numbu tina konstruksi matématika dumasarkeun kana tés ngagaduhan ruang disk dina sababaraha waktos.

Cenah kirang nungtut kana catu daya tibatan bitcoin, anu dumasar kana buktina damel sareng meryogikeun seueur pamrosésan CPU. Prinsip Chia saderhana: nalika blok ditempa di blokchain, éta disebarkeun kana node jaringan. Nalika panambang mendakan salah sahiji blok, aranjeunna nyebarkeun ka sésana jaringan sareng anu sanésna nyayogikeun buktina rohangan anu pangsaéna.

Nyaéta, panyimpenan anu tiasa disayogikeun kana jaringan, anu pangsaéna tilu dikirimkeun kana jaringan, sareng salah sahiji "server waktos" anu dikandung dina negeskeun waktos tésna disayogikeun, maka, ngabuktoskeun blok anu anyar.

Ide na nyaéta sadayana ngagaduhan rohangan panyimpenan gratis anu tiasa dianggo pikeun ngesahkeun transaksi ieu tanpa ngahasilkeun biaya konsumsi tambahan. Kusabab diluncurkeun Chia, cryptocurrency anyar parantos ngainduksi sababaraha parobahan dina pasar hard drive. Numutkeun ka firma panilitian Kontéks, éta ngamimitian pisan kuat, ngarah kana kakurangan hard drive anu luar biasa.

Dina Juni, dilaporkeun yén sahandapeun 200.000 unit panyimpenan caket kelas perusahaan kalayan kapasitas 10 TB ka luhur dijual ka pangguna akhir di Éropa salami April, ngalambangkeun pertumbuhan 240% dibandingkeun sareng bulan anu sami di 2020.

Dina waktos anu sasarengan, hard disk palanggan-grade NAS dijual ngeunaan 250.000 drive, paningkatan 167% taun-taun.

Ngagunakeun téhnik tés-rohangan atanapi tés-kamampuan (PoC) Peryogi ruang penyimpanan anu masif, sareng tilas Chia tiasa ngancurkeun SSD modéren dina sababaraha minggu.

Numutkeun laporan ti VNExpress, anggo SSD pikeun mina cryptocurrency éta pajeg pisan dina drive sapertos dina conto contona 1TB SSD anu dianggo pikeun nimba Chia hungkul éta bakal lumangsung sakitar 80 dinten dibandingkeun sareng 10 taun panggunaan disk dina kasus sanés.

Ogé, motif ékologis Chia parantos seueur ditaroskeun akhir-akhir ieu, sareng potongan Chia henteu dianggap deui sapertos ékologis. Saprak harita, cryptocurrency turun tina gelombang anu pondok tina $ 1,685 sakitar tilu bulan ka pengker janten ngan $ 249.

Nyatana, saatos diluncurkeun dina Méi, Chia ngahontal harga $ 1,685 sareng saprak éta turun ka $ 212 dina akhir Agustus 2021, ngalambangkeun turunna langkung ti 85% nilaina dina Méi. Ieu ngandung harti yén bahan anu aranjeunna anggo chia kedah dijual.

Dina sababaraha kasus, Panambang lami Chia ngical SSD tilas aranjeunna pura-pura sipatna énggal. Ieu tiasa nyababkeun kuciwa, sabab bakal nyangka rékor anyar bakal tahan mangtaun-taun tibatan bulan.

Ieu ngandung harti yén aranjeunna bakal ngicalna di handap nilai pasar sabab pelacak Chia tiasa ngancurkeun SSD rata-rata dina waktos dua bulan, ditambah diklaim yén drive anu dibeli sacara masal teras teras diropea. Sareng aranjeunna dijual sapertos anu énggal, dimana paménta cakram ieu masih luhur pisan. Janten sigana ngan ukur hitungan waktos sateuacan SSD anu dirombak ieu dileupaskeun ka pasar sanés sapertos sésana Asia, Éropa, sareng Amérika Serikat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.