QGIS: Parangkat lunak gratis pikeun sistem inpormasi géografis

A GIS atanapi GIS (kanggo akronimna dina basa Inggris) mangrupikeun gabungan anu teratur tina perangkat keras, perangkat lunak sareng data geografis dina raraga néwak, nyimpen, ngamanipulasi, nganalisis sareng ngabayangkeun dina sadaya bentuk inpormasi anu dirujuk sacara spatial anu ngamungkinkeun janten ciri ruang géografis pikeun diajar atanapi manajemén.

GIS mangrupikeun alat anu rumit pisan, éta ngagaduhan basis data géografis anu ngamungkinkeun inpormasi anu dikandung tiasa dipisahkeun janten lapisan, sahingga ngajantenkeun interpretasi langkung gampang sareng gancang. Salaku tambahan, GIS fleksibel pisan gumantung kana aplikasina, ngamungkinkeun pangguna pikeun nyiptakeun pamundut interaktif, nganalisis inpormasi spasial, éditan data, peta sareng nampilkeun hasil sadaya operasi ieu, ku cara kieu aplikasi na aya dina kartografi, perencanaan kota, lingkungan penilaian dampak, arkéologi, sareng seueur panilitian ilmiah.

Aya seueur GIS anu sayogi dinten ayeuna. Komunitas bébas parantos kalibet pisan dina pamekaran parangkat lunak pikeun sistem inpormasi géografis sumber kabuka. Ieu mangrupikeun salah sahiji alat perangkat lunak gratis anu paling kuat datang: QGIS.

QGIS

QGIS (baheula GIS kuantum) nyaéta parangkat lunak GIS tina kode gratis, dina lisénsi GNU-GPL, dikembangkeun ku Yayasan Geospatial Sumber Terbuka (OSGeo) en C ++, anu ngamungkinkeun visualisasi, éditan sareng analisis data géografi.

Sapertos GIS anu sanésna, QGIS ngamungkinkeun nyiptakeun peta kalayan seueur lapisan anu tiasa dirakit dina format anu béda, gumantung kana aplikasina. Tapi fitur nyata anu ngajantenkeun QGIS alat anu kuat nyaéta:

  • Dukungan pikeun SpatiLite, ORACLE Spatial sareng PostGIS spatial extension, anu nambihan pangrojong pikeun objék géografis dina database, ngajantenkeun kana database spatial.
  • Éta ngamungkinkeun nyiptakeun peta ngalangkungan lapisan raster (sél) atanapi lapisan vektor (garis sareng poligon), ngadukung sababaraha format, Shapefile, ArcInfo, MapInfo, GRASS GIS, GeoTIFF, TIFF, JPG, jst.
  • Éta tiasa dianggo dina sistem operasi naon waé, GNU / Linux, BSD, Unix, Mac OSX sareng Windows

Salah sahiji fitur anu paling endah dina QGIS nyaéta kamampuanna adaptasi sareng pangguna. Kalayan arsitéktur plug-in anu tiasa diperpanjang sareng perpustakaan anu dipiboga, dimungkinkeun pikeun nyiptakeun plug-in anu museur kana kabutuhan unggal proyek, ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun lapisan kalayan inpormasi anu saé pisan dina unggal peta. Bahkan tiasa ngadamel aplikasi anyar dina kode C ++ sareng Python.

QGIS1

QGIS2

QGIS gaduh versi sélulér anu dikembangkeun pikeun sistem operasi Android, versi anu dioptimalkeun pikeun input touch pakakasna. Éta ogé ngamungkinkeun ngagunakeun Geolocation tina alat sélulér pikeun nganggo GIS dina posisi pangguna ayeuna.

Ayeuna, QGIS parantos ngahontal vérsi 2.12, sareng ngagaduhan komunitas ageung kontributor anu ngerjakeun pembaruan anu tetep sareng perbaikan bug dina GIS.




QGIS_Android


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   merlin debianite cenahna

    Éta saé pisan, kuring nganggo éta pikeun ngadamel rencana saderhana, sareng anjeun tiasa masangkeunana tina gudang kanggo debian, ubuntu, fedora, topi beureum.

    Di debian stable aya vérsi 2.4 atanapi 2.04, sareng anjeun tiasa masangkeunana dina sistem lengkungan ti aur.