Distros pikeun pendidikan: sababaraha pilihan anu saé

Kusabab sababaraha bulan kuring mimiti resep kana distribusi Gnu / Linux kanggo barudak kusabab 2 alesan:

  • putri abdi: Kuring gaduh budak awéwé umur 3 taun anu saeutik demi saeutik ngahudangkeun minat TIK, Konéktipitas sareng langkung ti sadayana téknologi (Seueur anu bakal nyarios yén kuring ngagedéan, sareng kamungkinan enya), sigana éta mangrupikeun kasempetan pikeun ngamimitian nguji téori / diajar ngajar dumasar kana atikan abad ka-XNUMX.
  • Pakasaban kuring: sababaraha bulan ka pengker ampir sataun kuring damel padamelan salaku guru komputer di sakola swasta di kota kuring dimana kuring masihan kelas kuring dina Windows XP, 7. Naon waé guru normal bakal nuturkeun, tapi sapertos seueur pangguna Gnu / Linux pisan ngajarkeun perangkat lunak proprietariat ka barudak generasi ieu teu raoseun, janten kuring mutuskeun badé maju.

Kalayan precedent ieu kuring mimiti resep milarian Sistem Operasi GNU / Linux anu kuring tiasa bakti pikeun tugas ieu. Dina pamilarian kuring kuring mendakan seueur perangkat lunak anu sayogi pikeun pendidikan, tapi henteu aya anu ngayakinkeun kuring. Kuring ngamimitian nguji hiji-hiji sareng ieu aya hasilna.

Distros pikeun pendidikan

distro pikeun pendidikan

Qimo: Dimaksudkeun pikeun barudak ti umur 3 taun ka hareup, pastina anjeun gaduh kulawarga atanapi rerencangan alit, anjeun kedah ngamimitian aranjeunna di dunya ieu ku cara anu pikaresepeun, sateuacan aranjeunna janten bagian tina monopoli parangkat lunak anu urang terang.

Mangrupikeun turunan Xubuntu kalayan antar muka khusus anu dirancang pikeun anu alit di bumi. Salah sahiji ciri khusus na nyaéta ikon ageung pikeun ngaksés aplikasi sareng program anu aranjeunna pelajari nalika maén.

Hubungan sumberdaya dasar na aranjeunna lemah pisan, anjeun tiasa nganggo deui mesin lami anu teu dianggo ku kami sabab éta henteu ngagaduhan Winbug pangénggal (kecap anu ngahinakeun pikeun ngarujuk kana raksasa parangkat lunak) anu dipasang, gunana ku éta moal nabrak kami. Anggo téknologi CD Live nganggo 256 MB Ram teras 192 MB. Gawe sareng prosesor mimitian ti 400MHz sareng 6GB ruang panyimpenan dina hard disk parantos cekap.

Salah sahiji kalemahanana nyaéta pembaruan sistem anu terakhir nyaéta di taun 2012, dumasarkeun kana distribusi Xubuntu 10.10, panginten sakedik ketinggalan jaman, tapi tetep kuat pisan.

Béda sareng Edubuntu dina konsepsi na. Idéna nyaéta gaduh komputer anu mandiri pikeun kaperluan barudak, sanés mesin di kelas jaringan. Quimo didesain janten gampang pisan dianggo, ngahindarkeun navigasi sababaraha jandéla kabuka, ayeuna éta hadir ku kernel 2.6.32, Mozilla Firefox 3.6.3 sareng sakumpulan alat desktop minimal XFCE. Dina bagian multimédia ngagaduhan Exaile sareng Totem. Éta henteu ngagaduhan aplikasi kantor atanapi bungkus anu déwasa bakal dianggo, sanaos pastina tiasa dipasang.

Aplikasi anu cocog kuat na gampang dianggo khususna pikeun murangkalih. Mangrupikeun adaptasi anu saé pikeun dunya barudak ngeunaan hal anu serius sapertos sebaran GNU / Linux, anu sapertos na aya dina sababaraha basa, kalebet Spanyol. Desainna ati-ati pisan, sareng warna sareng motif anu pasti bakal narik perhatian pamiarsa target anjeun.

Kana bagian na kanggo sepuh Éta diaksés tina tombol bijaksana anu aya di belah kénca luhur layar. Ieu henteu masalah sabab hal anu logis nyaéta peran tina akar Diasumsikeun ku déwasa anu nyiptakeun rekening anu diperyogikeun pikeun masing-masing murangkalih.

Qimo gaduh gim sareng program anu beda-beda kasusah, adaptasi sareng rentang umur anu beragam. Urang kedah bakalan sababaraha waktos ka murangkalih alit dugi ka aranjeunna ngartos kumaha jalanna, kasempetan emas pikeun resep sareng aranjeunna. Maka aranjeunna bakal diajar sareng mendakan kalayan nyeri yén aranjeunna henteu peryogi deui urang pisan.

canaima-logo

Canaima: Éta mangrupikeun proyék sosial-téknologi kabuka, diwangun ku cara kolaborasi, fokus kana pamekaran alat sareng modél produksi dumasar kana IT (Téknologi Informasi) Bebas tina parangkat lunak sareng sistem operasi anu tujuanana ngahasilkeun kapasitas nasional, pamekaran endogén, aprésiasi sareng promosi élmu haratis. Éta distribusi GNU / Linux anu dianggo di Vénézuéla pikeun proyék-proyék pendidikan anu béda-béda sipat umum sareng swasta. Pikeun distribusi ieu kuring moal nyerat langkung ti peryogi.

Distribusi ieu dumasarkeun kana Debian upami anjeun badé tur virtual tina sistem ieu kuring nyarankeun anjeun aksés di dieu, ku cara éta anjeun bakal ngalaman perkawis Canaima.

Huayra Linux

Huayra: Éta sistem operasi tina Sambungkeun sasaruaan Éta dumasarkeun kana Debian Gnu / Linux, éta langkung aman, langkung lincah sareng dikembangkeun di Argentina kalayan ngémutan kabutuhan murid sareng guru ogé ngajaga idéntitas nasional urang. Huayra nyandak nami na tina kecap Quechua anu hartosna angin (angin perobihan, angin kabébasan, angin daulat téknologi). Salian ti janten sistem operasi gratis, Huayra parantos didesain sareng dikembangkeun pikeun panggunaan komunitas pendidikan. Ngalangkungan éta anjeun tiasa ngakses sababaraha rupa program atikan sareng aplikasi.

Éta ngagaduhan sakitar 25000 program gratis sareng gratis, nganggo lingkungan desktop Mate, ngagaduhan lisénsi GNU GPL dina kaseueuran aplikasi. Éta ngagaduhan Repository nyalira sareng terbuka, dokuméntasi nyalira, téma windows na nyalira.

Debian-Edu-Skolelinux-3-0-Test-4-Dileupaskeun-2

Skolelinux / Debian Edu éta mangrupikeun sistem operasi anu lengkep pikeun sakola. Hatur nuhun kana sababaraha profil pamasanganana, anjeun tiasa masang server, workstation sareng laptop dina jaringan sakola anjeun. Kalayan Debian Edu, staf pengajaran atanapi téknis tiasa nyebarkeun laboratorium seueur komputer sareng pangguna dina sababaraha dinten atanapi bahkan sababaraha jam. Debian Edu hadir sareng seueur aplikasi anu tos dipasang, sareng kamampuan masang langkung seueur tina repositori Debian.

Tim pamekar Debian Edu resep ngumumkeun sékrési Debian Edu / Skolelinux kagenep, disebut Debian Edu 7.1 + edu0 Ngimpi sareng anu dumasar kana Debian 7 (aka Ngimpi), anu parantos ditingkatkeun sacara ati-ati dibandingkeun sareng kaluaran Squeeze sateuacanna, bari ngajaga fitur unikna sareng gampang dijagaan.

Pondokna, aya seueur pilihan pikeun ngadeukeutan barudak kana panggunaan TIK, Internét, Kantor otomatisasi, Desain, jst. Kuring yakin yén salaku guru komputer abad ka-XNUMX, hal anu paling penting nyaéta ngembangkeun katerampilan téknologi di siswa SD sareng SMA. Pamakéan perangkat lunak gratis ngadeukeutkeun urang, tapi kuring bakal ngoméntaran «Diajar Gratis » hiji proyek anu, salain ti ngagunakeun perangkat lunak gratis, nyiar ngarobih paradigma pendidikan dina jaman digital ieu, lirén janten konsumeris sareng ngajantenkeun janten panyipta téknologi.

Fuentes:

Chyme

Canaima Gnu / Linux

Huayra Gnu / Linux

Skolelinux / Debian Edu


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

44 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   dbillyx cenahna

    Di nagara kami Guatemala kami ngagaduhan distro anu amis http://edulibre.net/ ngagaduhan tempat dimana éta didamel, anu ngan ukur sabagian nagara anu dianggo dina lingkungan pendidikan ...

    1.    Statik cenahna

      Saé pisan, kuring bakal maca ngeunaan éta, sigana mah aranjeunna nganggo di ditu , Tapi kuring henteu yakin

      1.    peupeus cenahna

        Taun ayeuna kuring bakal janten bapak sareng kuring parantos ngémutan ngeunaan Distros Barudak, hatur nuhun pisan kana sumbangan, pasangan.

  2.   trisquellinux cenahna

    Salaku conto, ieu tulisan kualitas, nunjukkeun panilitian. Abdi henteu nganggo distro anu aya hubunganana sareng pamaréntahan, kuring resep nuhun anu mimiti sareng terakhir pikeun jabatan anjeun, kuring henteu ngagaduhan murangkalih tapi upami hiji dinten kuring gaduh kasempetan kanggo masihan pc ka murangkalih, éta bakal nganggo Linux

    1.    nano cenahna

      Salaku conto, ieu tulisan kualitas, nunjukkeun panilitian.

      Sareng naon anu bakal dituju ku éta? Naha perlu ngalemahkeun karya sanés pikeun anjeun masihan koméntar? Kuring henteu weruh, éta bagian tina naon anu anjeun nyarioskeun sigana henteu masuk akal pikeun kuring. Upami teu kitu, leres, anjeun leres.

  3.   Dirobihkeun cenahna

    Sareng tungtungna, anu mana anu badé dipasang pikeun putri anjeun?

    1.    Statik cenahna

      Sateuacan ngadamel jabatan, sababaraha bulan sateuacan kuring masang Quimo dina VirtualBox sareng ti waktos ka waktos anjeunna nganggo éta sanés ngan ukur, tapi anjeunna parantos ngusahakeun pikeun ngémutanana

  4.   Cristianhcd cenahna

    Pribadi kuring langkung resep android salaku alternatip [éta distro linux]

    1.    PopArch cenahna

      Tanpa sumanget pikeun bertindak salaku troll, tapi Android sanés distro sapertos kitu, aya béda-béda pendapat ngeunaan hal éta, tapi kuring pikir éta ngan kusabab urang gaduh dalvik salaku perantara éta henteu cocog salaku distro tina tux sobat hébat urang

    2.    nano cenahna

      Nah éta sanés janten troll, ngan ukur lieur umum.

      Android sanés Distro, éta mangrupikeun sistem anu didasarkeun Linux sapertos distro. Aranjeunna henteu ngabagi nanaon tapi kernel sareng sababaraha hal konyol anu sanés, tapi Android henteu nganggap dirina salaku naon anu anjeun sebatkeun.

  5.   éléktrogn cenahna

    Pilihan anu pikaresepeun pisan. Qimo bener-bener narik perhatian kuring; janten kuring bakal sumping pikeun nguji éta. Kasus Huayra khusus pisan, éta ngagaduhan seueur aplikasi, anu sakedik terang, sareng kaseueuran guru élmu komputer henteu gaduh ideu kumaha ngajarkeun panggunaanna sareng guru di daérah sanés henteu nganggo pisan. Kusabab Windows parantos dipasang sareng aranjeunna boro terang kumaha ngagunakeunana ogé. Di sisi anu sanésna, kuring pikir éta mangrupikeun distro anu dipasang ku kompromi sareng aranjeunna bahkan henteu ngaganggu pikeun ngonpigurasikeunna supados tiasa dianggo saé dina mesin persamaan; anu matak éra sabab éta distro anu saé pisan upami anjeun nyetél.

    1.    Statik cenahna

      Kamungkinan, langkung saé anjeun pikeun ngajantenkeun pamikiran éta dugi ka panyipta sareng pangembang Huayra, kusabab sakedik pangalaman anu dipiboga ku barudak anu kuring ajar, parobihan tina Winbug janten Gnu / Linux kalayan Huayra henteu hartosna nanaon, nyaéta, aranjeunna gabung gancang pisan yén aranjeunna bahkan henteu ngaraos robahanana, dugi ka sababaraha hal anu kuring henteu terang sareng aranjeunna nunjukkeun éta ka kuring hehe, éta hartosna sahenteuna pikeun tujuan anu kuring pilari khususna éta beres, Kuring henteu terang pisan ngeunaan ngahubungkeun sasaruaan tapi kuring terang naon éta hal anu saé pikeun sababaraha pidéo youtube anu kuring tiasa niténan ngeunaan proyék ieu anu kuring resep ditiru di Ékuador kumargi didieu teu aya distro pamaréntahan (Naon anu kuring terang) anu diajarkeun dina pendidikan, janten kuring bakal milih ti Séptémber dina masang Skolelinux pikeun aranjeunna

      Wasalam

  6.   logika cenahna

    anjeun kedah nyobian anu ieu ti grup galpon (pontevedra)
    PicarOS mangrupikeun distribusi serbaguna, fokus utamina kana pendidikan sareng salaku distribusi rekreasi anu dianggo di bumi, umur anu disarankeun nyaéta 3 dugi 12 taun.
    Kuring nganggo éta sareng alat lami sareng éta leres-leres nunjukkeun bédana

    MiniNo PicarOS Diego …… .. http://minino.galpon.org/es/descargas
    tutorial video: …… http://minino.galpon.org/es/videotutoriales

    Versi pribadi pikeun Pendidikan Dasar (3-12 taun), kalayan méja sareng fungsionalitas anu dirancang pikeun ngajantenkeun pikaresepeun sareng raoseun pikeun barudak leutik.
    debian khusus
    Dumasar kana Ártabros 2.0.
    DVD live / USB versi hibrid langsung.

  7.   Nestor cenahna

    Dupi anjeun parantos nyobian duoduolinux ?? Sababaraha bulan ka pengker kuring ngaunduh langsung na tapi henteu jalan leres. Kuring bakal nyobian sareng Qimo anu sigana ogé paduli pikeun barudak leutik.

    1.    Statik cenahna

      Dina taun-taun mimiti kuring Gnu / Linux sareng Ubuntu, kuring biasa paméran di FLISoL kota Loja Qimo anu ngagunakeunana salaku LiveCD, rekomendasi kuring nyaéta ngagunakeun Skolelinux kumargi éta mangrupikeun proyek anu diturunkeun sareng didukung ku Debian Gnu / Linux, upami anjeun teu resep masang aplikasi sareng anjeun hoyong sakedik parantos hasil Kuring nyarankeun Huayra Linux, kuring ngagunakeunana pikeun ngajar kelas pemrograman kuring ka barudak umur 8 dugi 12 taun nganggo Batre - Engine sareng Scratch yén kuring bakal ngobrol di waktos sacara rinci

      1.    Nestor cenahna

        Sabenerna kuring milarian anu tiasa dianggo dina PC lami kanggo umur 3 taun kanggo dianggo, janten kuring nyobian DuoduoLinux tapi éta henteu tiasa leres, kuring bakal nyobian Quimo anu kuring ogé kantos nguping.
        Loja, kota geulis !!

  8.   iluku cenahna

    Pos anu saé. Tingali ieu nalika anjeun tiasa: [url = http: //lihuen.info.unlp.edu.ar/index.php? Judul = P% C3% A1gina_principal] Lihuen [/ url]. Éta ti Universitas Nasional La Plata (Arg). Entong nganggo vérsi pendidikan, tapi vérsi biasa mangrupikeun starter anu saé.
    Salam.

    1.    iluku cenahna

      hihihi kuring nyerat salaku @ # $% & halaman na http://lihuen.info.unlp.edu.ar/index.php?title=P%C3%A1gina_principal

  9.   n0 iuh cenahna

    Réréncangan artikel anu saé, kuring ngarepkeun tiasa komunikasi sareng anjeun kumargi dina waktos 2 bulan kuring badé ngamimitian magang kuring di sakola, sareng jelas ngajarkeun pemrograman sareng nunjukkeun parangkat lunak gratis / o /, janten kuring ngarepkeun anjeun masihan naséhat.

    Wasalam

    1.    Statik cenahna

      Saé pisan, pikaresepeun pikeun terang pangalaman anu dihasilkeun tina ngajar program pikeun barudak, kuring nyarankeun anjeun upami anjeun gaduh 2 sasih deui, mimitian marios dokuméntasi sareng ngaleos sagala rupa, panginten nalika anjeun ngamimitian teu puguh pendidikan tradisional bakal néwak anjeun sareng cicing di luar.

      Wasalam

  10.   Hector cenahna

    Hatur nuhun pisan kana inpormasi, kanggo urang anu gaduh sakedik, éta manpaat pisan

    1.    Statik cenahna

      Entong nyarios ngeunaan Edubuntu, sabab éta dikaitkeun dimana-mana, ogé saatos Stallman nyarios ka spyware ngeunaan sistem operasi Canonical kuring mimiti milarian alternatif sareng Debian sareng turunan anu saur kuring nyaéta parangkat lunak anu kedah diajarkeun.

  11.   PopArch cenahna

    Pos anjeun saé pisan, kuring parantos ngalaman sababaraha waktos milari inpormasi sapertos kieu sareng kontén anjeun 100%

    1.    Statik cenahna

      Hatur nuhun kana koméntarna, hatur nuhun éta kuring bakal teras medarkeun langkung seueur perkawis éta

  12.   dago cenahna

    Sakabehna tulisan éta henteu kunanaon, tapi nyatakeun yén Huayra gaduh 25000 program gratis mangrupikeun hal anu teu dipikaresep kusabab éta dumasar kana Debian. Naon waé anu basis Debian ngagaduhan aranjeunna. Tapi éta ditulis saolah-olah 25000 program diciptakeun ku nyambungkeun kasetaraan.

    1.    Statik cenahna

      Sobat upami anjeun hoyong nyerat postingan nyalira ngeunaan Huayra Linux, teu aya anu ngeureunkeunana, kuring nyarankeun anjeun maca ieu publikasi anu medal Minggu kamari https://blog.desdelinux.net/articulo-bueno-malo-respeto/

      Salam sareng hapunten abdi tapi sudut pandang kuring anu ditepikeun dina postingan

      1.    Dago cenahna

        Henteu kunanaon, ulah histeris. Ngan éta hiji hal mangrupikeun sudut pandang, sareng anu sanés mangrupikeun inpormasi anu goréng, sareng nyarios sapertos kitu (ngeunaan 25000 program) saur kuring sanés cara anu leres. Abdi henteu nyarios éta ku niat goréng ..... Tapi hé, anjeun tiasa ningali yén aranjeunna rentan.

        1.    Statik cenahna

          Entong ngalalaworakeun, henteu pisan, ngan éta cara kuring ngartos, tapi hatur nuhun kana koreksina, kanyataanna éta tiasa dianggo pikeun kuring sabab kuring nganggo conto anu sami pikeun ngajelaskeun di kelas kuring ngeunaan Huayra, pikeun barudak saur penjelasanana henteu kunanaon, meureun pikeun jalma Sakedik deui sawawa tiasa ngajantenkeun klarifikasi, sateuacana dipikaterang yén pikeun detil alit éta kedah dipikaterang yén aya OS Debian sareng penanganan anu sateuacanna. Tapi pikeun jalma anu henteu terang nanaon, teu perlu, ku waktos sareng pangalaman yén aranjeunna kéngingkeun detil ieu bakal langkung jelas, ide na henteu matak lieur sareng ngajelaskeun Gnu / Linux ka anak umur 8 taun

  13.   manolox cenahna

    Hiji deui kuring nyarankeun: «MiniNo PicarOS Diego». Éta mangrupikeun distribusi pikeun barudak ti tim Galpon Minino. Ogé cocog pikeun komputer Samaun.
    Di dieu anjeun tiasa ngaunduh: http://minino.galpon.org/es/descargas

    Tina anu disarankeun di dieu, kuring ngan ukur terang sareng nyobian Quimo. Konsép anu aplikasi dianggo hiji-hiji kuring ngartos anu cocog sareng cara barudak berinteraksi sareng mesin sareng anu dianggo dina "gula" "One Laptop per Child".
    Kuring henteu terang kumaha ngajelaskeunana langkung saé, tapi sigana éta dipikaharti. Barudak ngagaduhan "cara anu sanés" pikeun ngalakukeun hal-hal.

    1.    Statik cenahna

      Nyatana kuring gaduh mesin sareng 128 Ram, 40 Gb Hard Disk sareng prosesor Pentium IV, panginten tiasa dianggo pikeun kuring, bahkan kuring milarian distro anu berorientasi ka barudak salain ti anu parantos kakeunaan PC anu lami, sareng anu lami.

      Salam sareng hatur nuhun kana sumbangan

  14.   gianni cenahna

    Tulisan anu saé, hatur nuhun pikeun ideu na, kuring bakal nampilkeun pameran di kelas sareng kuring bakal nyebat "Gnu / Linux dina pendidikan, alternatif pikeun perangkat lunak proprietariat" Kuring bakal nalungtik langkung seueur distro ti nagara sanés anu ngagaduhan tujuan dina pendidikan, salam kanggo anjeun sadayana nyerat ti peru

    1.    Statik cenahna

      Hatur nuhun, upami anjeun peryogi langkung seueur inpormasi kuring tiasa ngabantosan anjeun ieu kontak kuring di twitter @Statick_ds

      1.    gianni cenahna

        Halo, kamari kamari kuring nampilkeun judul paméran kuring »GNU / Linux in Education» paméran kuring dina dua minggu, kuring pisan ngahaturkeun nuhun kana koméntar anu kuring baca di dieu, kuring bakal ngagaduhan basis inpormasi anu saé, pikeun ngesankeun babaturan sakelas kuring di kelas sareng nyebarkeun langkung seueur ngeunaan parangkat lunak gratis sareng manpaatna
        pda: hatur nuhun sadayana, kami bakal kontak dinten ieu, Salam.

  15.   rolo cenahna

    distro anu saé kanggo anu alit, pikeun tujuan pendidikan nyaéta doudoulinux http://www.doudoulinux.org/web/espanol/ éta mangrupikeun liveCD based debian tapi tiasa dipasang dina debian ku nambihan repos doudoulinux

    1.    Statik cenahna

      Alus pisan, katingalina ngajangjikeun

      Ngundeur ...

      $ wget -t 00 -c http://download.doudoulinux.org/file/livecd/2.1/doudoulinux-hyperborea-2.1-es.iso

  16.   Fenriz cenahna

    Anjeun kedah nyerat langkung seueur ngeunaan canaima. sareng henteu ngan ukur "Kanggo sebaran ieu kuring moal nyerat langkung ti anu diperyogikeun." Pokokna kuring tinggaleun eusina: http://wiki.canaimaeducativo.gob.ve/doku.php/Portada Kuring ngantepkeun anjeun anu saleresna anu kedah di "copy paste"
    Pendidikan Canaima

    Proyék Canaima Educativo dikandung ku Pamaréntah Bolivarian pikeun ngahijikeun Téhnologi Émbaran Gratis kana Subsystem Pendidikan Dasar Nasional, sareng tujuan pikeun promosi pengajaran sareng diajar budak awéwé sareng budak lalaki, ngalangkungan panggunaan laptop dina Parangkat Lunak Gratis anu bakal ngarangsang kreativitas barudak sakola anu ngajantenkeun pendidikan kana prosés anu inovatif sareng kréatip, ku ngamajukeun diajar kréatip sareng integrasi.

    Sarat minimum hardware sareng software

    Pentium III atanapi saluhureuna
    256 Mb RAM
    Rohangan disk 35MB
    Sistem operasi GNU / linux langkung saé Canaima 2.0.3 atanapi langkung luhur

    Kuring ogé ngawartosan yén canaima sanés ngan ukur parangkat lunak ... Salam, rangkulan

    1.    Statik cenahna

      Hatur nuhun parantos ngalebetkeun inpormasi ieu, Canaima pendak sareng anjeunna di 2012 ngalangkungan presentasi ku anggota proyek dina II Software Gratis Nasional sareng I Rapat Binasional anu kuring pangatur http://encuentro.asle.ec/ Kuring terang éta mangrupikeun Sistem Operasi, nyatana kuring parantos nganggona sareng sigana alus pisan pikeun pendidikan

      Nuhun parantos nyumbang

      Salam Gratis

    2.    Statik cenahna

      Sareng sakumaha Abdi nyarios sateuacanna, upami anjeun hoyong ngadamel postingan Canaima Linux anjeun nyalira, laksanakeun, anjeun bébas ngalakukeun éta, tujuan kuring nyaéta terang yén aranjeunna aya, sadaya inpormasi aya dina sumber anu kuring kutip dina tungtung postingan, tapi teu sapertos kuring Anjeun ngritik kuring (ngarepkeun éta bakal cara anu produktif) Kuring mutuskeun nyerat tulisan éta, kuring henteu ngan tetep ngagaduhan ide pikeun ngalaksanakeunana.

      Wasalam

  17.   jsbsan cenahna

    Ieu anu sanésna:
    http://minino.galpon.org/es/videotutoriales
    Éta saé pisan, kalayan ratusan program parantos "dipasang sateuacana".

  18.   Liborio cenahna

    Kuring henteu terang kumaha teu aya sebaran anu ngagunakeun KDE Edu ..; /

    1.    elav cenahna

      Satuju pisan.

  19.   Gerardo Gomez Toledo cenahna

    Tulisan anu saé pisan anu anjeun ayakeun, éta anu kuring pilari di jaring, anjeun nyimpulkeunana di dieu, kuring ogé guru, khususna SMA teknik di Chiapas, sareng kanggo waktos kuring gaduh perhatian pikeun ngarobih ajaran kuring poko paradigma, kuring parantos milarian distribusi anu kuat tapi enteng, dina milarian kuring ogé nyobian nyiptakeun distribusi kuring nyalira pikeun tingkat sékundér anu diadaptasi kana kontéks daérah kuring, tapi di dieu timbul kasusah, distribusi anu mana milih salaku basa sareng khususna salaku awal. Upami anjeun tiasa ngantunkeun kuring dina hal ieu, kuring bakal ngahargaan kana éta.

  20.   caco222 cenahna

    muhun ... kuring resep pisan rekomendasi, tapi kuring kedah netelakeun pikeun anjeun, éta ti Canaima

    Canaima, sapertos Ubuntu, ngagaduhan "distros" nyalira, sapertos xubuntu, edubuntu, jst. Dina hal ieu kami moal nyarios ngeunaan Canaima, tapi Canaima Educativo, upami anjeun nyarios atanapi nyerat "Canaima" nyalira anjeun nyarioskeun Canaima Popular anu mangrupikeun vérsi anu tiasa diunduh pikeun sadaya pamirsa, tibatan Canaima Educativo mangrupikeun vérsi anu tos dipasang dina laptop anu masihan pamaréntah, anu henteu langkung ti Canaima + eusi atikan

    Aya vérsi anu sanés sapertos Canaima Caribbeanay, nyaéta program Canaima + pikeun produksi audiovisual atanapi Canaima forensic, anu mangrupikeun distro pikeun panyilidikan forensik (saleresna kuring kantos ningali anu munggaran nyalira, tibatan anu sanésna ... Kuring henteu acan tiasa nyaksianana Kuring sorangan)

    Kuring henteu nyarankeun pisan pikeun ngaunduh canaima pendidikan upami anjeun sanés bénsuelan (upami anjeun tiasa mendakan éta online dina unduh, kuring henteu sanggup) dina seuseueurna kontén atikan henteu kapaké pikeun nagara séjén

    Abdi pensiunan

    ps: (ieu koméntar mimiti kuring janten ambles hehehe)