Jaket handap: Pilem animasi Argentina didamel sareng Blénder

Sejarah Blénder, parangkat lunak anu dipaké pikeun nyiptakeun Jaket handap, petualangan ngalayang parantos ngagaduhan tempat dina sajarah komputasi. Henteu ngan kusabab kamampuan luar biasa na, tapi, pangutamana, kusabab cara anjeunna salamet tina maot pasti.


Blender mangrupikeun program pikeun nyiptakeun adegan sareng animasi dina 3D, nyaéta, jinis pilem anu urang terang kaulinan Story o Milarian Nemo (sanaos alat-alat sanés anu dianggo pikeun judul ieu), sareng lahir di 1995 salaku panerapan internal studio desain Walanda NeoGeo. Panulis na, Ton Roosendaal, milih di 1998 pikeun nyebarkeun program gratis, sabab NeoGeo teu ngagaduhan niat ngajual éta, sareng ngadegkeun perusahaan NaN kanggo ngamajukeun pamekaranana. Teras, di 2002, NaN bangkrut. Rébuan jalma anu ngagunakeun Blénder ningali kumaha kabangkrutan parantos ninggali kode sumber (resep) parangkat lunakna, anu kanggo vérsi 1.8, diantara aset anu disita ti NaN.

Nyanghareupan musibah éta, Roosendaal naros ka komunitas pangguna upami aranjeunna kersa mayar kode sumber, supados Blénder moal maot. Walerna mangrupikeun sora "enya." Harga anu ditumpukeun ku tukang kiridit nyaéta 100.000 euro.

Nalika Roosendaal ngamimitian kampanye penggalangan dana online na, ayeuna biasa di situs sapertos Wikipedia, seueur anu seuri kana naif na. Nanging, butuh Free Blénder ngan tujuh minggu pikeun ngumpulkeun artos. Jauh tina naon anu ditunjuk sababaraha jalma sinis, Ton henteu kabur sareng cek, tapi nyandak ka tukang kiridit, nyalametkeun Blénder sareng ditandatanganan dina lisénsi GPL, ngajantenkeun perangkat lunak gratis sareng ngabalikeunana ka komunitas pangguna na. Saprak harita, Blénder henteu lirén ningkatkeun sareng dinten ayeuna badé pikeun vérsi 2.49 ( www.blender.org ).

Pilemna Jaket handap Éta diciptakeun ku vérsi Blénder anu dirobih, diluyukeun sareng kakhususan proyék. Ayeuna, kumaha studio studio Argentina Manos Digitales sanggup ngarobih program? Naha aranjeunna ogé ngagaduhan kode sumber legendaris éta? Persis. Henteu sami, dipasihan jalanna waktos, tapi resep Blénder ayeuna. Kieu carana dianggo parangkat lunak gratis: program disebarkeun, bahkan kadang dijual, kalayan resepna kalebet. Lisénsi jenis ieu sami sareng anu nimbulkeun Linux anu ayeuna terkenal (www.linux.org) sareng OpenOffice.org .( http://es.openoffice.org ). Disebut Lisénsi Umum Umum (GPL), éta diciptakeun ku Richard Stallman di 1989 sareng parantos ngarobih bentang industri parangkat lunak dina dua dasawarsa ka tukang.

Ditempo dina | La Nación


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.