Cryptocurrency Facebook, "Libra" tungtungna bakal diatur sareng diawasi

Cryptocurrency Libra

Minggu kamari, Donald Trump jelas-jelas nempatkeun dirina salaku lawan tina proyék Libra (cryptocurrency diluncurkeun ku Facebook) minggu ieu, nalika ngabandingkeun sateuacan panitia Kongrés Amérika Serikat, David Marcus, sutradara pangusaha Amérika pikeun proyék cryptocurrency Libra Facebook, dipasihan seratan saderhana: Facebook terang yén anu nyandak kaputusan paduli Libra sareng aranjeunna moal ngalihkeun proyek dugi ka masalahna direngsekeun.

Bertentangan sareng pandangan awal anjeun, Komentar Marcus dina sidang di Salasa sareng Rebo ngungkabkeun parobahan anu radikal dina desain Libra dina Facebook. Dina visi awal perusahaan, Libra bakal janten jaringan kabuka sareng seueur desentralisasi, sami sareng Bitcoin. Jaringan inti moal sayogi pikeun régulator.

Patuh kana pangaturan nyaéta bursa saham, portopolio sareng jasa sanés anu ngawangun "jalan kaluar sareng jalan kaluar" ékosistem Libra.

Proyék ambisius ieu, disetir ku visi anu nyatakeun di luhur, éta henteu kantos resep Donald Trump sareng pamaréntah Amérika Serikat.

Tulisan anu aya hubunganana:
Hukum AS usulkeun pikeun nyaram raksasa internét tina nyiptakeun cryptocurrency

Numutkeun ka Présidén Amérika Serikat, Bitcoin sareng cryptocurrency sanésna ngagaduhan nilai anu pohara volatil, dumasar kana hawa, henteu ngagambarkeun artos.

"Upami Facebook sareng perusahaan sanés hoyong janten bank, aranjeunna kedah milari undang-undang perbankan énggal sareng tunduk kana sadaya peraturan perbankan, sapertos bank sanés, nasional sareng internasional," saur Trump, ngalangkungan akun Twitter na.

Dina pandangan persépsi anu béda-béda, Facebook ayeuna sigana ngaku yén pandangan awalna henteu pantes.

Janten minggu ieu David Marcus ngaguratkeun visi anyar pikeun Libra.

Strategi numana Asosiasi Libra (konsorsium ngalibetkeun sakitar 28 perusahaan dina sektor kauangan, éléktronik, téknologi sareng télékomunikasi) bakal nanggung tanggung jawab penting pikeun mastikeun patuh kana hukum ngeunaan pencucian uang, pembiayaan térorisme sareng kajahatan finansial séjén.

Nyatana, pernyataan ieu ti pamimpin proyék Libra nuturkeun pernyataan henteu ngan ukur ti présidén AS.

Upami henteu ogé ti pimpinan Federal Reserve, Jerome Powell, anu, dina perjalanan, saurna ka anggota parlemén yén rencana pikeun Facebook pikeun nyiptakeun mata uang digital anu disebut Libra

"Henteu tiasa maju upami éta henteu merhatoskeun kaprihatinan ngeunaan privasi, pencucian uang, perlindungan konsumen sareng stabilitas kauangan"

Tulisan anu aya hubunganana:
Cryptocurrency Facebook basis Libra blockchain kalayan dompét digital anjeun nyalira

Pidato Marcus dinten Rebo ngenalkeun parobihan anu jelas dina posisi Facebook. Dina dédéngéan Salasa sateuacan Komite Perbankan Sénat, sénator sual Marcus ngeunaan résiko pencucian uang sareng kajahatan kauangan sanés dina jaringan Libra.

Marcus nyandak nada anu béda pisan sareng réncangna sabulan sateuacanna.

"Ngeunaan jaringan Libra, kami bakal ngagaduhan program anti pencucian uang," saur tilas ketua PayPal David Marcus, Salasa. Teras, anjeunna janji bakal mastikeun yén "tindakan anu léngkah dilakukeun pikeun nyegah jaringan ieu dianggo pikeun tujuan anu sanés dibandingkeun anu dirancang."

Rebo, Marcus ngadamel komitmen anu langkung spésifik, ngajangjikeun yén hubungan di sekitar Libra:

"Bakal nerapkeun panyalindungan anu bakal maksa panyadia jasa dina jaringan Libra tarung laundering artos, pembiayaan téroris sareng kajahatan kauangan sanés."

Konsorsium kira-kira Libra pamustunganana bakal ngontrol jaringan Libra sabab mutuskeun saha anu tiasa janten validator sareng anjeun bakal ngendalikeun mata uang anu dianggo pikeun unggal mata uang Libra.

Ku alatan éta, régulator tiasa neken ka asosiasi Libra pikeun nerapkeun hukum sapanjang jaringan Libra. Patarosan utama nyaéta kumaha asosiasi bakal nerapkeun sarat pangaturan.

Cara anu paling jelas pikeun ngalakukeun ieu nyaéta ngabutuhkeun yén unggal transaksi di Libra ditandatanganan ku jasa bursa anu disahkeun ku pakaitna Libra.

Asosiasi teras tiasa sacara periodik mastikeun portofolio ieu, mastikeun yén aranjeunna cukup sasuai sareng sagala rupa peraturan, sareng ngalaporkeun deui ka otoritas di Amérika Serikat sareng di sakumna dunya.

Atanapi sabalikna, asosiasi tiasa meryogikeun portopolio pikeun kéngingkeun heula persetujuan pangaturan ti nagara-nagara dimana éta aktip teras nambihan jasa portopolio kana daptar resmi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.