Repository lokal Chakra Linux (Lumaku pikeun distro anu nganggo pacman)

perkenalan

Hai, ieu tulisan anu sanés, upami anjeun hoyong "mirip" sareng anu kuring pernahkeun sateuacanna Archlinux, waktos ieu kami badé ngalakukeun anu mirip pisan, kalayan bédana sanaos kuring tumaros dina kaayaan Cakra Linux, Éta lumaku pikeun sadaya distro éta anggo pacman salaku manager paket

sarat

  • Pakét pikeun dikompilasi, éta biasana kelompok anu tungtungna ngembangkeun (pikeun bengkokan bakal basa-devel)

Ngawangun struktur gudang

Pikeun ieu diperyogikeun ngadamel (janten mesen) 2 folder dina Repository kami, upami kuring mah bakal ngadamel repo kuring x11 tete11x di: /imah/x11tete11x/.repo/x11tete11x sareng map anu bakal dikandungna nyaéta: pkgbuilds y pkgs-x86_64

Nambihan Repository kami ka Pacman

Kami ngédit file na /etc/pacman.conf sareng kami nambihan Repo kami sareng inpormasi ieu:

[RepoName] SigLevel = Server =

Conto kumaha kuring ngonfigurasi répo kuring:

[x11tete11x] SigLevel = Pilihan TrustAll Server = file: ///home/x11tete11x/.repo/x11tete11x/pkgs-x86_64

Métode Manual

Nyiptakeun DB pikeun Repository

Di dieu kami nganggo pitunjuk repo-tambahkeun pikeun ngahasilkeun basis data Repository

repo-add / path / to / repo / Depkgs folder / /path/to/repo/Depkgsfolder/*.pkg.tar.xz
Anjeun kedah parantos ngagaduhan bungkus dina folder pkgs, sabab upami henteu repo-add moal tiasa ngadamel DB

Nyusun bungkusan

Di dieu langkung seueur tibatan léngkahna, kuring resep masihan langkung seueur "pedoman" atanapi naséhat, léngkahna nyaéta:

  • Unduh atanapi kumpulkeun PKGBUILD paket anu dipikahoyong kana folder pkgbuilds, sareng lebetkeun sami
  • Adaptasi PKGBUILD pikeun nyocogkeun nami katergantungan distro anjeun
  • Lumpat makepkg
  • Salin binér kana polder pkgs
  • Ngahasilkeun DB sareng repo-tambahkeun
  • Refresh Repository pacman sareng pacman -Sy

Pertimbangan nalika nyusun

Sateuacan ngamimitian nyusun ka olohok sareng gélo parios yén anjeun gaduh sadayana kagumantungan dina Repository anjeun patugas, sabab upami urang ngamimitian bungkusan duplikat dina Repositori sareng sistem urang, urang tiasa ngahasilkeun sauyunan, contona.

Engké kuring bakal ngiringan tulisan ieu, sareng tutorial pidéo nunjukkeun sadaya anu aya di dieu, khususna chakra nyaéta bungkus «toluapp"sareng di bengkokan dingaranan "tolua ++»Maka upami urang hoyong nyusun paket di chakra (anu contona urang bawa ti bengkokan) anu ngagaduhan kagumantungan tolua ++, NO urang kedah nyusun tolua ++ urang ngan saukur ngarobih teh PKGBUILD, jadina gumantungna tina kajadian anu sami janten toluapp.

Éta kedah janten pertimbangan anu paling ageung kanggo dirémutan, maka, éta mangrupikeun masalah sateuacan aya kajadian naon waé, googling sakedik kanggo ngarobih PKGBUILD sahingga tiasa disusun (dina conto anu kuring nunjukkeun dina pidéo, aya sadayana patarosan ieu, bahkan kasalahan kompilasi , engké dibereskeun)

Perhatoskeun tinimbangan nalika nyusun, kumargi sakumaha anu dijelaskeun, cara ieu bungkusan anu saé dihasilkeun sesuai sareng distro

Metoda otomatis

Metodeu "otomatis" diwangun ku skrip saderhana, anu kuring lakukeun pikeun ngajadikeun otomatis tugas nyusun sareng nambihan bungkus kana Repository (éta henteu ampir lengkep sakumaha lokal-repo de bengkokan tapi éta minuhan misi na) kode anu sami nyaéta kieu:

#! / bin / bash REPONAME = x11tete11x PATHPKG = / home / x11tete11x / .repo / x11tete11x / pkgs-x86_64 / makepkg && cp * .pkg.tar.xz $ {PATHPKG} && rm * .pkg.tar.xz && repo -nambahkeun $ {PATHPKG} / $ {REPONAME} .db.tar.gz $ {PATHPKG} *. pkg.tar.xz

Sakumaha anjeun bakal ningali, éta saderhana pisan sareng ngagunakeunana anjeun kedah ngalaksanakeun ieu:

  • Aranjeunna nyimpen kode éta ku nami anu aranjeunna pikahoyong (upami kuring disebatna cakra-repo)
  • Atur variabelna GANTI kuring, kalayan nami gudang anjeun, éta kedah sami sareng anu aranjeunna lebetkeun kana pacman.conf, sareng variabel PATHPKG kalayan diréktori dimana sadayana pkgs
  • Aranjeunna masihan anjeun idin palaksanaan:
    chmod + x naskah ngaran
  • Aranjeunna nyalin kana / usr / bin /

Pikeun ngagunakeunana, saatos aranjeunna ngaunduh atanapi nga-angkatan PKGBUILD na, tibatan ngaji makepkg aranjeunna ngaéksekusi naskah (bisi kuring cakra-repo) Ieu sacara otomatis nyusun program, nyalin binér kana folder binér, sareng ngapdét DB nganggo repo-tambah, jadi saatos ngajalankeun skrip, ngan ukur ngadamel pacman -Sy pikeun masang bungkus anu dimaksud.

Salajengna, kuring ngantepkeun anjeun pidéo pidéo dimana anjeun tiasa ningali sadaya ieu anu kuring paparkeun, dina aksi (PS: upami anjeun ngupingkeun AC / DC mesin na nyusun xD langkung saé hahaha)


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

14 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   truko22 cenahna

    Pikaresepeun 😀

  2.   Fega cenahna

    Pisan pikaresepeun!

  3.   elruiz1993 cenahna

    Sigana pikaresepeun, kuring heran naha Arch sareng Ubuntu tiasa gaduh sadayana bungkus di jagad raya sareng distro anu sanésna henteu tiasa.

  4.   yerkorn cenahna

    Topik anu saé pisan, di sagigireun éta sadayana rinci nalika ngadamel konfigurasi,
    Sareng detil anu pangsaéna, anu numutkeun kuring, anu pangsaéna, nyaéta nalika anjeun milarian jalan kaluar tina kasalahan anu kaluar nalika ngalengkepan, kumargi henteu terang naon anu kajantenan nalika nyanghareupan jenis kasalahan ieu sareng kumaha ngungkulanana, sareng di dieu anjeun nunjukkeun kalayan kamandang saderhana milari hal kaluar naon anu kedah dilakukeun.

  5.   cr0ss cenahna

    buenisimo

  6.   patodx cenahna

    kumaha cara diajar GNU / Linux dina kaca ieu. hatur nuhun ..

  7.   sésaan72 cenahna

    Éntri anu saé, pikeun ningali naha aya anu disorong nempatkeun anu sami pikeun debianadictos.
    Ngeunaan musik…. AC / CD henteu kunanaon, tapi sami sareng Marilyn Manson badé langkung saé ...: - /

  8.   Fega cenahna

    Naha cloud hosting tiasa dianggo salaku sérver? khususna Dropbox

    1.    x11 tete11x cenahna

      sadayana milik anjeun: http://i.imgur.com/5DVzCXm.png

    2.    Yo-yo cenahna

      Leres leres, nalika kuring aya di Pardus sareng Pisi Linux, urang ngagaduhan réo komunitas di Dropbox.

    3.    Fega cenahna

      Sampurna! 😀

  9.   Yo-yo cenahna

    Ayeuna kuring UniDistro, hayu urang tingali naha kuring wani nyobian na dina KaOS 🙂

    Kontribusi anu saé 😉

    1.    x11 tete11x cenahna

      cobian tanpa sieun, anu mimitina repo lokal "manual", kuring tumaros dina KaOS xD

  10.   pangguna cenahna

    Karya anu kapaké pisan pikeun neophytes sapertos kuring, sareng kanggo éta kuring hatur nuhun pisan pikeun kapentingan anjeun kedah nyebarkeunana.
    Ok, saur kuring kuring parantos ngartos naon anu anjeun badé kirimkeun, hal "repo lokal" ieu, ngahémat waktos, upami urang nganggap masang archlinux atanapi turunan; kumargi contona server archlinux.org nembé disetél ka 56 kb / s pikeun diunduh. Tapi upami urang gaduh réo lokal (sérpér pakét lokal, saur kuring?) Pamasanganna bakal dilakukeun tanpa katergantungan disambungkeun kana internét.