Repository lokal sareng bungkus AUR (Arch Linux)

Kontéks dina tulisan éta didamel

Seueur anu bakal terang yén kuring biasana nganggo distros basis kode sumber, masalah anu nalika liburan nuju pembaruan terakhir anu kuring kasohor Corong, éta nyababkeun sistem macet (meureun kuring tiasa ngalereskeun tapi kuring henteu resep gelut sareng aranjeunna), janten kuring mutuskeun masihan kasempetan anyar pikeun Arch Linux Ubuntu, Abdi nganggona parantos lami.

Sareng naon masalah kuring sareng anjeunna? Dasar naon anu kuring anggo PISAN parangkat lunak AUR (pikeun pamaca anu munggaran AUR, ibarat "repo" dimana pangguna ngunggah program anu henteu aya dina repos resmi, sapertos PPA tina Ubuntu).

Naon masalahna ieu? Éta sababaraha kali parangkat lunak AUR henteu tiasa dianggo, naha kusabab para pelayan ngalalaworakeun bungkusna atanapi kusabab éta ngan saukur teu gaduh elmu kanggo ngalereskeun masalah anu timbul ku vérsi anu énggal, ieu, dina dasarna sareng ngémutan yén kuring gampang ambek, éta ngabobodo kuring, kumargi gelut sareng kompilasi sareng pkgbuilds anu ngarecah Abdi badé Gentoo/Corong.

Ieu statistik halaman resmi janten bageur sareng asumsina yén bungkus anu henteu pernah diénggalan sareng bungkusan yatim sami, urang gaduh ampir 1/4 tina AUR éta henteu jalan, maka amarah kuring. Naon anu bénten waktos ieu?

Mimiti tulisan

Abdi mendakan aplikasi lokal-repo, ieu heran yén anjeun ningali aya anu kaganggu AUR Sapertos kuring, anjeunna mutuskeun pikeun nyiptakeun, sahenteuna pikeun masihan pangendali pangguna pikeun "masalah" ieu, dasarna anu dilarapkeun ku aplikasi ieu nyaéta ngadamel repositori lokal, anu tiasa nempatkeun bungkus anu kami nyusun sareng AUR, Ku cara kieu, urang tiasa ngurus leres ngatur sareng ngajaga bungkus AUR.

Pamasangan

Urang tiasa ngaunduh sareng nyusunna nganggo makepkg:

wget https://aur.archlinux.org/packages/lo/local-repo/local-repo.tar.gz
tar -xf local-repo.tar.gz
cd hello
makepkg -sic

Atanapi urang tiasa masangna ku Yaourt:

yaourt -S --noconfirm local-repo

Setting:

Teras sakumaha anu dituduhkeun di dinya, urang kedah ngonpigurasi lokal-repo ngalangkungan file «~ / .config / local-repo»Mimitina kosong, naon anu bakal urang teraskeun nyaéta ngadamel polder dimana kami bakal nampi repo kami, upami kuring nempatkeunana /imah/x11tete11x/.repo/x11tete11x

mkdir -p ~/.repo/x11tete11x/logs
mkdir -p ~/.repo/x11tete11x/pkgbuilds
mkdir -p ~/.repo/x11tete11x/pkgs-x86_64

ayeuna urang ngonpigurasikeun "~ / .config / local-repo":

nano ~/.config/local-repo

Perhatikeun yén aranjeunna gaduh conto kumaha ngatur lokal-repo didieu: /usr/share/local-repo/config.example

Pokokna, kumargi naon anu kuring hoyong anggo lokal-repo kanggo anu dasar pisan, ieu konfigurasi kuring:

[x11tete11x] path = /home/x11tete11x/.repo/x11tete11x/pkgs-x86_64
sign = no
signdb = no
log = /home/x11tete11x/.repo/x11tete11x/logs/local-repo-log
buildlog = /home/x11tete11x/.repo/x11tete11x/logs/build-logs
pkgbuild = /home/x11tete11x/.repo/x11tete11x/pkgbuilds

Sakumaha anjeun tiasa tingali, kuring netepkeun dimana kuring hoyong anjeun kéngingkeun unggal hal, di dieu anjeun gaduh pedaran naon anu dilakukeun unggal hal, dicandak tina pos anu kuring dadasar pikeun ngalakukeun ieu:

  • jalan -> Nuduhkeun lokasi bungkusan Repository.
  • tanda -> Asupkeun bungkus nganggo konci PGP.
  • signdb -> Asupkeun databés nganggo konci PGP.
  • log -> Lokasi file dimana log lokal-repo bakal disimpen.
  • buildlog -> Folder dimana logna bakal disimpen nalika ngawangun bungkusna.
  • pkgilder -> Folder tempat nyimpen file na PKGBUILD.

Tambihkeun bungkus

Upami bungkus kanggo nambihan aya dina folder kami salaku bungkus leupas (contona, urang unduh sareng diémutan dina folder unduhan, atanapi urang nyusun paket nyalira dina folder di jero bumi anu ditujukeun pikeun kompilasi), urang tambihan ku:

local-repo nombre-del-repositorio -a ruta-del-paquete

sareng upami éta paket tina AUR kami nganggo:

local-repo nombre-del-repositorio -A nombre-paquete

Klarifikasi: Upami paket anu anjeun badé pasangkeun gaduh kagumantungan sanés AUR, henteu "sacara otomatis ngabéréskeun" kagumantungan ieu

Éta, contona, upami urang hoyong masang bungkusan appmenu-gtk2 éta gumantung tina libdbusmenu-gtk2 naon anu aya dina AUR, Urang moal tiasa ngalakukeun

local-repo x11tete11x -A appmenu-gtk2

Kusabab éta bakal nyarios yén éta moal mendakan paket libdbusmenu-gtk2, urang kedah ngalakukeun:

local-repo nombrerepo -A libdbusmenu-gtk2 lajeng local-repo nombrerepo -A appmenu-gtk2

ku cara ieu nalika milari kagumantungan libdbusmenu-gtk2 éta bakal sayogi di repos.

Pikeun nambihan bungkus anjeun tiasa nyalin langsung kana folder Repository (upami kuring ~ / .repo / x11tete11x / pkgs-x86_64) teras perbarui database sacara manual, tapi ieu rumit pisan

Ngaleungitkeun bungkusan

Pikeun miceun bungkusan kami gaduh pitunjuk:

local-repo nombre-del-repositorio -r nombre-paquete

Tambihkeun Repository lokal kana daptar gudang

Urang kedah nambihan Repository anu didamel kana daptar Repository anu ayeuna urang anggo, pikeun ieu kami kedah ngédit file /etc/pacman.conf sareng nempatkeun garis-garis anu kuring nempatkeun di handap ieu, di awal dimana repository dimimitian, sahingga Repo kami kéngingkeun prioritas sésana, éta ogé tiasa nambihan ka tungtung salaku réo tambah:

sudo nano /etc/pacman.conf

sareng urang nempatkeun:

[x11tete11x] SigLevel = Optional TrustAll
Server = file:///home/x11tete11x/.repo/x11tete11x/pkgs-x86_64

Tungtungna urang nyingkronkeun basis data tina Pacman sareng kami parantos siap disimpen.

sudo pacman -Sy

Catetan: Kahiji kalina kuring hoyong nyingkronkeunana, éta masihan kuring kasalahan sareng éta ngawartoskeun kuring yén éta moal mendakan file: "/home/x11tete11x/.repo/x11tete11x/pkgs-x86_64/x11tete11x.db", ngajawab ku ngalakukeun: MARKDOWN_HASH1a42f7dd94ef93f234b52c01c73dc5f0MARKDOWN_HASH nyaéta, éta nyiptakeun file kosong anu namina sapertos kitu, teras ngan nalika kuring nyingkronkeunana mah kuring ngapdet deui kalayan saé sareng mimiti leres.

Apdet Repository lokal

Saatos Repository urang dianggo, urang kedah jaga tetep update, kusabab ieu urang ngagaduhan:

local-repo -UV nombre-del-repositorio

Pilihan éta -U ngamutahirkeun bungkusan anu aya dina AUR sareng pilihan -V ngamutahirkeun bungkusan CVS ti AUR (sapertos git, svn atanapi cvs contona).
Sareng tungtungna sababaraha tangkepan layar of:

jepretan2

Yapa: "Gancang prosés kompilasi paket"

Kusabab urang badé nyusun bungkus, urang bakal nyepetkeun kamajuan sakedik ku némpél salah sahiji pilihan anu ditumpurkeun sacara standar, dasarna anu bakal kami laksanakeun nyaéta ngawartosan makepkg ngagunakeun sadaya kernel pikeun nyusun ieu kami milarian garis: «MAKEFLAGS »Dina /etc/makepkg.conf sareng urang nempatkeun« = -j »Nyaéta, dina kasus kuring kuring gaduh 7-inti Inti I4 anu pikeun HT nambihan 4 langkung inti anu logis, maka MAKEFLAGS kuring sapertos kieu:

MAKEFLAGS="-j9"

jepretan3

Sumber: Tuxylinux


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

55 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   elav cenahna

    Hébat, ieu tiasa dianggo pikeun kuring 😀

  2.   kik1n cenahna

    Sareng kuring pikir anjeun moal ninggalkeun Gentoo / Funtoo, kalolobaanana kusabab éta ngaganggu kuring, USEs.
    Abdi nyarios, openSUSE hehehe.

    Tapi kuring pernah janten pamanah sareng aya paribasa. "Sakali Arch dipasang, éta bakal teras deui."

    1.    x11 tete11x cenahna

      aggggghhhh henteu punten Suse HATE! Dina G + kuring kuring ngajelaskeun alesanna, anu paling parah nyaéta naon anu kuring carioskeun ngeunaan Yast dina versi gtk of Yast parantos beres ¬¬ anu masihan kuring langkung handap, sareng firewall Suse benci, kuring mutuskeun pikeun ngagentos Lubuntu ti anu lami ku Opensuse + LXDE, kuring henteu tiasa nungkulan firewall pikeun tiasa masang printer jaringan, Lubuntu ngakuan siga euweuh, sareng naon sih? Kumaha carana janten mediatomb ngagaduhan kagumantungan anu teu acan kaeusi dina repos "resmi"? Kusabab ieu sareng dualitas aplikasi pikeun ngalakukeun hal anu sami pasti Suse henteu hatur nuhun xD

      1.    kik1n cenahna

        Hahahahaha Anjeun kedah masang openSUSE + KDE.

        Nya, aya rasa pikeun sagalana. Tapi Aturan openSUSE.

    2.    elav cenahna

      Pikeun kuring éta leres. Tingali ka kuring hahaha

      1.    kik1n cenahna

        Naha anjeun ogé hate openSUSE elav atanapi anjeun ogé Archero? hehe.

        1.    elav cenahna

          Abdi henteu kantos resep openSUSE. Tina sadaya distribusi anu kuring parantos nyobian, éta kantos janten salah sahiji anu paling beurat.

          1.    kik1n cenahna

            Tssss, kuring nyarankeun anjeun ningali deui, éta saé pisan 😀

            1.    elav cenahna

              Kuring leres-leres nyobian nganggo KDE 4.10 sareng leres yén éta parantos ningkat, tapi kuring henteu terang, aya waé anu kuring henteu resep. Ogé, antara Debian sareng Arch Linux kuring resep.


          2.    kik1n cenahna

            Hahaha, hal anu sami kajadian sareng Debian.
            Pasang 6, sepuh pisan.
            Pasang dina taun ieu pembaruan 7 béta dugi ka dileupaskeun, upami kuring resep kana sababaraha hal, sapertos paket anu stabil pisan, tapi kuring tetep ningali éta lami, kakurangan bungkus, kuring henteu ningali éta cair pisan, jsb….

            Kuring tetep nganggo openSUSE Tumbleweed KDE sareng Slackware KDE. Abdi parantos lami hoyong uih deui ka Arch.

  3.   patrick72 cenahna

    samentawis éta kuring resep sareng Windows 8. Kuring henteu bobo sirah sareng omong kosong sareng kuring langkung produktif.
    Pikeun kuring gampang pikeun ngaunduh program tina halaman wéb resmi atanapi ti toko windows kalayan klik saderhana sareng éta waé.
    Kuring henteu nyéépkeun sababaraha jam pikeun ngonpigurasikeun hal-hal anu anéh, sareng salami waktos kuring nyésa kuring ngamangpaatkeun éta pikeun senang-senang sareng kaluar sareng kulawarga kuring, nalika anjeun linggih dina korsi éta kalayan butut pasagi anjeun sareng terlibat sareng sistem anjeun anu teu aya anu paduli.

    Post editor ku moderator: Tétéla patricio72's Windows henteu ngagaduhan éjahan éjahan.

    1.    elav cenahna

      Nya kitu ogé. Bagéa, bageur sareng kulawarga anjeun yén nalika pantun kuring janten pasagi, uteuk kuring tetep ngacingked sareng kumargi kitu, kuring ngagaduhan langkung seueur ilmu. 😉

    2.    x11 tete11x cenahna

      Kuring parantos bobogohan sareng réréncangan, kulawarga sareng kabogoh salami 3 minggu, salah sahiji dinten, kuring kaleungitan nyetél Epson XP-201 dina windows, Windows XP mangrupikeun pangiriman, salah sahiji 2 windows 7 anu aya di kuring imah, anu kuring candak tanpa masalah anu diperjuangkeun anu sanésna ... sadayana Lubuntus di bumi nyandak éta tanpa masalah, bapak kuring ogé masang program sareng pencét ti Toko Ubuntu ...
      Di sisi anu sanésna, naon anu anjeun lakukeun nganggo sistem anu teu aya anu paduli? Kuring ngingetan yén anjeun ngeposkeun tina android, baca aya naon anu didasarkeun ku android sareng bédana pasti antara kernel Linux sareng kernel android, upami anjeun ngartos naon anu aranjeunna carioskeun, anjeun bakal sadar yén ku alesan anu matak anjeun anu pikasieuneun anjeun kontradiksi sorangan sorangan, di sisi anu sanés naon anu anjeun lakukeun nganggo internét? Maksad abdi, éta dipasang dina sérver Linux ... tapi kabodoan anu sanés, naon anu anjeun koméntar di dieu? hal anu sanés, adi kuring gaduh windows 7 kanggo dimaénkeun di bumi, kuring masang alat pikeun ngawas disk, kuring kedah milarian halaman alternatif kusabab toko windows éta hatur nuhun, kuring katépaan malware, teras kuring ngagaduhan Chrome sareng firefox katépaan pariwara anéh ... Kuring kedah ngalakukeun "hal-hal anéh" pikeun kéngingkeun sadayana ... antivirus (HA! Abdi parantos hilap kana éta) AVG anu lengkep diropatkeun nyarios: "hatur nuhun nuhun" henteu ngirut .. . ogé éta masalah kuring pikeun ngagunakeun sistem anu kuring resep, sanés anjeun. Sareng upami amis kuring pikeun ngonpigurasikeun sistem kuring sareng nguntungkeun tina éta, NAON? SALAH ieu?, Aaaaa leres dina windows anjeun moal tiasa ngarobih nanaon…. aaaaa leres versi Starter Windows henteu nyandak dukungan pikeun anu bodoh sapertos protokol IPP janten kuring henteu tiasa nyambungkeun sareng server CUPS handapeun Linux ... aaaa leres butuh waktu 6 taun pikeun nerapkeun sistem enkripsi pikeun kecap akses pangguna ... Kuring ngingetan yén windows 95 ka XP éta cekap pikeun buka folder system32 nyalin file User.pwl (sigana mah éta mangrupikeun perpanjangan) sareng éta di bumi, sepi, ku kakuatan kasar atanapi tabel pelangi, anjeun tiasa ngarusak kata sandi pangguna pikeun ngalakukeun naon waé anu anjeun pikahoyong engké aaaa leres, dina windows XP upami anjeun nyerat: "Bush nyumputkeun echos" atanapi "Bush nyumputkeun facs" dina txt teras anjeun muka, éta bakal nyaring anjeun…. windows leres ... sok asik pisan ...

      1.    elav cenahna

        Teu maliré anjeunna. Kuring ogé ngagaduhan seueur waktos kanggo kulawarga, kabogoh, barang-barang kuring sareng kuring nganggo GNU / Linux kalayan senang pisan.

    3.    ucing cenahna

      Anjeun hirup bagja dina kotak sampah anjeun, ulah miceun keusik ka batur.

    4.    pandev92 cenahna

      Troll sareng xD anu jelas pisan

    5.    Snock cenahna

      Oo sareng anjeun bakal percanten sareng sadayana? Dimana aranjeunna nempatkeun ayeuna sareng jandela 8, tombol f8?

  4.   patrick72 cenahna

    koméntar khas linuxero ngabéla dirina ku carita baheula anu sami "seuseueurna internét dijalankeun dina linux, éta android nyaéta linux sareng bla bla bla"

    Kuring terang yén android nganggo kernel linux, tapi sanés gnu / linux. sareng gampang dianggo sabab ngagaduhan antar muka grafis anu gampang digunakeun ku perusahaan sareng didesain kanggo konsumen na.
    sareng carita baheula yén internét lengkep dijalankeun dina linux leres, tapi éta ukur tugas-tugas ngolah tukang anu dilakukeun ku wéb, sapertos Apache, PHP, MySQL, singgetna éta ngan ukur jasa wéb.
    Tapi hayu urang dugi kana hal ieu, hayu urang ngobrolkeun DESKTOP, hayu urang jujur, linux masih gaduh jalan anu panjang, teu ngagaduhan driver anu sopan pikeun perangkat keras urang, éta teu ngagaduhan perangkat lunak propésional anu sopan sapertos Adobe suite, Office, Autocad sareng henteu datang ka kuring yén aya alternatif gratis sabab éta handap pisan. sareng akhirna, pangguna peryogi EASE, ogé windows, anu ogé ngagaduhan konsol tapi ampir teu aya anu nganggo atanapi meryogikeunana, kajabi anjeun sysadmin atanapi programmer. Sadayana dilakukeun dina tingkatan grafis, henteu sapertos Linux anu ti waktos ka waktos anjeun kedah nganggo konsol pikeun ngadamel paréntah atanapi ngédit file konfigurasi, sareng anu leres, éta ninggali rasa anu goréng pisan dina sungut pangguna umum anu aranjeunna hoyong sadayana dianggo pikeun anjeunna.

    1.    patrick72 cenahna

      komentar ieu mana anu ka @ x11tete11x salaku jawaban

      1.    elav cenahna

        Leres manusa, dipikaterang yén pikeun x11tete11x. Tapi sacara serius, henteu aya gunana pikeun murag kana perdebatan sakumaha steril sapertos anu nuju mimiti kabentuk.

    2.    elav cenahna

      Kuring maca jinis koméntar ieu sareng ngajantenkeun kuring peurih. Nangtoskeun "betah panggunaan" sabab ku KDE kuring tiasa gampang ngalakukeun hal anu sami sareng Windows 7 malahan kuring ngajadikeun seueur hal anu langkung gampang. Tapi kuring henteu hoyong asup kana debat anu biasa. Naha anjeun nganggo Windows? Saé kanggo Anjeun. Hayu urang nganggo GNU / Linux dina katengtreman. Hayu urang lulus damel. Hayu urang bébas virus. Hayu urang diajar langkung seueur unggal dinten. Punten, tong sumping pikeun nyiptakeun seuneu sareng jalma anu henteu ngaco sareng anjeun atanapi Windows anjeun.

      1.    ucing cenahna

        Kuring kantos gaduh firasat yén Aero mangrupikeun KDE anu disetél xD

    3.    x11 tete11x cenahna

      réspon anu khas tina "windowsero" ieu bakal janten komentar terakhir kuring ngeunaan spesimen ieu, naha anjeun teu merhatoskeun sadaya kalemahan dina windows anu kuring namina anjeun, sethc.exe, naha katingalina siga anjeun?…. Caritakeun, kumaha kuring ngalakukeun anu bodo sapertos nyiptakeun profil jaringan pikeun jaringan anu tangtu? Baheula kuring di sakola dimana anjeunna ngajar aranjeunna nganggo proxie sareng unggal waktos anjeunna aya dina windows anjeunna kedah ngonpigurasi alamat IP sacara manual, di linux tiap jaringan gaduh profil na…. Éta hal-hal parantos leungit, atanapi kuring bakal nolak anjeun, tapi éta henteu ngerjakeun anjeun damel, leres? Sigana kuring mah kuring bakal nyéwa leungeun sulap anjeun pikeun masang windows sabab di imah kuring sababaraha jandéla sok kacau pikeun alesan anu anéh ...
      "Pangguna umum anu hoyong sadayana tiasa dianggo" ayeuna, angkat ka kota kuring sareng jelaskeun éta ka bapak kuring anu gaduh bal pinuh ku jandéla pikeun bangsat nyalira (saurang lalaki umur 50 taun, guru fisika di SMA) ngajelaskeun kunaon ayeuna anjeunna kedah nganggo "metro", kuring nempatkeun Lubuntu sareng si bageur, antarbeungeut lami ka Windows XP saumur hirup, jalan pintas ka pusat perangkat lunak, teu aya virus, sareng si éta senang, kuring keukeuh anjeunna sumping ka imah kuring sareng ngajelaskeun naha ayeuna anjeun kedah nganggo METRO ...

      1.    patrick72 cenahna

        Pasti, sareng sabaraha garis paréntah sareng file konfigurasi anu anjeun lakukeun pikeun ngajantenkeun anjeun?
        éta téh windows saderhana ngagunakeun dukun atanapi asistén sareng kuring henteu kedah nyalin sareng nempelkeun paréntah anu anjeun mendakan dina forum.
        nice try tapi pikeun ayeuna windows is king

        1.    elav cenahna

          Upami anjeun ningali sababaraha konéksi jaringan, sakumaha saderhana kabuka sacara grafis editor éditor sareng nambihan seueur propil anu dipikahoyong 😉

        2.    Mor0dox cenahna

          Troll dina tetempoan.

        3.    tukang maung cenahna

          Naha anjeun kantos masang distribusi GNU / Linux? Upami anjeun henteu acan, tong ngobrol tanpa terang

          PS: Distribusi GNU / Linux anu dilakukeun ku komunitas pangguna, sanés ku perusahaan raksasa sapertos Microsoft

    4.    nano cenahna

      Kuring bakal nyarioskeun hal-hal anu idiotik, kuring henteu ngabantah yén éta langkung gampang atanapi langkung sesah, kuring ngan saukur nyimpulkeun anjeun rada kurang paham ... sareng kanyataanna, ineptitude teu aya hubunganana sareng ngagunakeun windows, aya jalma anu ngalakukeun éta sareng teu aya hubunganana sareng anjeun.

      Upami éta gumantung ka kuring, koméntar anjeun moal lulus, anjeun ngan saukur troll, leres argumen anjeun pikeun henteu nganggo GNU / Linux anu idiotik, kuring henteu nyarios yén anjeun kedah nganggo éta, kantun, moal aya anu paduli naha anjeun henteu nganggona.

      Rekomendasi tulus kuring? Cegah konyol sareng tong mikir yén anjeun siga jalma hébat anu nolak argumen, kantun batesan diri pikeun masihan koméntar lamun henteu nyarios anu konstruktif ...

      Kanggo Elav: entong ngantepkeun anjeunna masihan koméntar deui atanapi anjeunna bakal neraskeun diskusi, ti pihak kuring, anu ieu di dieu henteu nyarios deui, paduli kumaha otoritasna disada, kadang éta kedah sapertos kitu.

      1.    elav cenahna

        kerdil. Patrick72 tiasa sadayana anu anjeun carioskeun, tapi henteu hadé pikeun nyigeung anjeunna. Kami parantos ngagaduhan kawéntar pikeun jaringan anu pangguna DesdeLinux nyinggung pangguna Windows. Hayu urang moal kakurangan tina éta.

        Ti saprak ayeuna kuring bakal nyandak tindakan sareng sadaya pangguna anu nyinggung batur. Teu aya anu ngagaduhan hak. Upami aranjeunna datang ti luar sareng nyigeung ka urang, urang teu maliré, urang ngédit koméntar, urang ngarobih sareng éta waé.

        😉

        1.    x11 tete11x cenahna

          hapunten upami kuring ngalangkungan ranténa, tapi ngan ukur naon anu anjeun carioskeun, nembé kuring maca éta: «Kusabab pangguna Linux nyinggung pangguna Windows» ¬¬ ... teras hal-hal sapertos kieu kajantenan .... Abdi henteu tiasa miceun kembang tepat ¬¬

        2.    nano cenahna

          Ketekunan pikeun kuring mangrupikeun kaayaan jalma anu henteu terang kumaha kalakuanana sareng pikir anjeunna terang ngeunaan hiji hal, sareng ngaraos kakuatan pikeun nyarioskeun hal éta, sanaos anjeunna henteu terang pisan naon anu anjeunna carioskeun. Nyatana, kuring nganggap yén kuring pisan nahan jalan supados henteu kagolongkeun gelut anu teu perlu.

          Anjeun kedah ngaku yén jinis koméntar éta, sapertos anu munggaran anu didamelna, bahkan henteu kedah kajantenan ... sanés kumargi ngobrol ngeunaan windows tapi kusabab éta komentar troll, steril, tanpa kontribusina sareng éta ngan ukur ngadorong seuneu, éta ngan ukur ngaganggu kuring yén jalma nyandak kabébasan ngobrolkeun hal (naon waé) tanpa leres-leres terang naon-naon ... Kuring? Kuring henteu nganggo windows langsung salami sahanteuna 4 taun, kuring henteu tiasa nyarios dinten ayeuna yén éta henteu raoseun pikeun kuring sabab kuring henteu nganggo éta, sareng teu aya anu ningali kuring nyarioskeun éta di komunitas sanés atanapi dina tulisan sareng nalika kuring nyarios yén kuring henteu henteu nganggo éta, kuring ngajelaskeun yén kuring henteu nganggo éta kusabab pikeun kuring, distro kuring, masihan kuring sadayana anu kuring peryogikeun ...

          Pokokna, henteu aya deui ngobrolkeun perkawis ieu, cekap, anjeun sareng kuring ngagaduhan kakawasaan pikeun ngeureunkeun masalah ieu 🙂

  5.   x11 tete11x cenahna

    Jalma, punten parantos ngotorkeun tulisan ku diskusi ieu yén anjeun teu ngagaduhan hal anu alus pikeun dilakukeun di dieu, @elav @nano upami aya anu hoyong mupus sadayana diksi, kalebet koméntar kuring, kuring henteu nolak, tulisanana bakal langkung verosa: D, hatur nuhun ka sadayana: v

    1.    diazepam cenahna

      Sadayana tete alus, aya anu hoyong nguji kasabaran urang

      1.    ucing cenahna

        trolling sareng agén pangguna xDDDD

      2.    x11 tete11x cenahna

        hahaha, bajingan xD

        1.    diazepam cenahna

          Oh, hayu. Abdi henteu kedah goréng-goréng teuing

    2.    Atoq cenahna

      Manyach @ s «Entong tuang troll»
      Btw, tete abdi terang anjeun badé uih ka Arch. XD

      1.    x11 tete11x cenahna

        hahaha hayu tingali sabaraha lami na xD

  6.   xpt cenahna

    Pos anu saé 🙂
    mangpaat pisan

  7.   msx cenahna

    TL; DR
    … Tapi sakedik anu kuring maos ngeunaan @ patricio72 mangrupikeun omong kosong: hayu urang ilustrasi, anjeun henteu ngagaduhan ide anu teu jelas naon anu dicarioskeun.

    @x11
    Kunaon seueur masalah sareng ngadamel eunteung lokal upami urang badé nganggo perangkat lunak éta ngan ukur dina mesin urang (atanapi dua atanapi tilu, pikeun masalah éta)?
    Kalayan mariksa sering pisan upami hulu diupdate parangkat lunak sareng nunjukkeun parobahan dina makepkg, sigana kuring ...

    1.    x11 tete11x cenahna

      Dasarna kusabab ieu, nalika kuring nyebatkeun yén kuring nganggo seueur perangkat lunak AUR, henteu lulucon, dina waktos ayeuna kuring sakitar 30 bungkus dipasang ti AUR, parantos aya janten sakedik kacau pikeun ngurus masing-masing PKGBUILD, ku cara ieu kuring ngatur supaya sadayana terpusat ka tiasa ngakses PKGBUILD anu langkung teratur sareng leres upami sacara manual upami ieu, langkung seueur masalah kanyamanan

      1.    msx cenahna

        Kuring masih henteu mendakan jalan: /
        Abdi nyimpen bungkus ieu: http://chakra-project.org/ccr/packages.php?SeB=m&L=2&K=msx (Kuring pribadi gaduh sakitar ~ 60 diantarana dipasang) sareng salinan lokal disusun dina diréktori nyalira.
        Nalika kuring gaduh waktos kuring bakal nyobian, éta manpaat pikeun kuring 😀

        1.    x11 tete11x cenahna

          Éta dikokolakeun ku anjeun, sareng nalika anjeun masang bungkus AUR anu anjeun henteu jaga? Di dinya janten rumit, sabab sakumaha tulisan éta nyarios sering kali para pengurus ngantepkeun PKGBUILD na ketinggalan jaman sareng anu kedah diintervensi .. vérsi kusabab anjeun aranjeunna mupus bungkusna kusabab éta parantos aya di AUR / CCR .. éta kajantenan kuring nalika kuring ngunggah vérsi simon anu diénggalan, sapertos anu parantos .. Kuring kedah ngahubungi panjaga sareng ngawartosan anjeunna nempatkeun batréna sareng update .. anu siga anu diculik ku sababaraha jinis ayana luar bumi xD hahaha

          1.    msx cenahna

            Nalika aplikasi anu kuring badé dipasang gaduh skrip pamasanganana atos lami sareng jalma anu tanggung jawab peryogi waktos lami pikeun ngajawab patarosan di handap ieu, kuring ngamutahirkeun sareng masangkeunana sacara lokal. Saatos dua minggu ti mimiti aya bewara tina paket kuno, upami kuring masih teu acan aya réspon, kuring nyungkeun TU supados nyandak skrip ti pangropéa ayeuna pikeun ngadopsi sareng unggah versi anu diénggalan
            Gumantung kana pangunggah / pangropéa ayeuna sakapeung aranjeunna naroskeun ka anjeun sakedap deui sakedap deui, upami jalma anu teu dikenal atanapi anu gaduh paket tunggal sareng anu naroskeun anu ditolak parantos dipikaterang di jero komunitas maka aranjeunna langsung ngalaksanakeunana.
            Sacara pribadi, kuring salawasna mamatahan ka pengasuh aslina yén upami aranjeunna hoyong ngambil alih paket deui, kuring teu ngagaduhan masalah pikeun nyandak deui.

            Kitu cenah, kuring masih teu tiasa ngémutan nganggo répo lokal kanggo bungkus AUR: P: P: P
            Éta bakal masalah masang sareng ningali naha lapisan administrasi tambahan saderhana tibatan nyusahkeun 😉

            Pokokna hatur nuhun pikeun ngeposkeun ngeunaan hal ieu!

        2.    x11 tete11x cenahna

          leres pisan! ngarespon kana koméntar terakhir anjeun, di dinya anjeun pencét kuku dina sirah, ngan henteu pikeun ngalakukeun éta sadayana, ieu mangrupikeun solusi anu paling ... egois? Meureun ngan saukur ngajaga repo anjeun nyalira dimana anjeun ngarobih / nempatkeun / miceun naon waé anu anjeun pikahoyong xD / ogé matak ngamudahkeun pikeun kuring masang deui alesan X, kumargi kuring parantos ngagaduhan binari xD

  8.   diegogabriel cenahna

    Anjeun sigana Leprosys

    1.    x11 tete11x cenahna

      ? Abdi henteu ngartos, abdi Tete xD hahaha

  9.   jorecg cenahna

    Nya, kuring nguntungkeun pikeun nyiptakeun gudang lokal upami kajantenan sapertos Tete .... Sigana kuring yén anjeunna parantos ngajelaskeun éta kalayan saé dina tulisan anu anjeunna nyerat.

    Bisi kuring henteu perlu sareng kuring ogé henteu gaduh elmu pikeun nyusun paket sareng barang ... kuring henteu acan ngahontal éta.

    Hatur nuhun kana tulisanana, éta dipedar pisan.

  10.   bernuansa cenahna

    Sae pisan, 3 bulan sareng teu aya masalah, jarang pisan aya anu gagal dina archlinux 😀

    1.    msx cenahna

      Uff, jaga yén Pedro Debian Flintstones sareng Pablo Slackware Marmol asup kana mastakana.
      (Sanaos jujur ​​aranjeunna moal pernah mikawanoh yén distro henteu ngan ukur tiasa sami atanapi langkung mantep tibatan milikna tapi ogé ngagaduhan bungkus modéren anu ngahargaan hulu tibatan ramuan bait kapang>: D

  11.   Pablo cardozo cenahna

    Patarosan anu konyol pisan: saatos ngalaksanakeun prosés nambihan paket anu kuring badé dipasang (kurung), naon tarekat anu kuring kedah pasihkeun pikeun masangna? Upami kuring ngadamel kurung -S kurung tina naon anu kuring ningali éta unduh deui sadayana saolah-olah éta henteu aya dina Repository lokal kuring, sareng upami kuring ngalakukeun sudo pacman -S kurung éta ngawartosan yén bungkus na teu aya, anu jelas.

    Naon waé anu kuring sono? Hatur nuhun pisan sareng postingan anu saé.

    1.    Pablo cardozo cenahna

      Saatos pasangan énjing getih ngalir kana uteuk kuring sareng kuring sadar yén kuring kedah masangna sareng pacman -U pilihan sareng jalur kana file anu kuring unduh.

      Hatur nuhun atoh.

      1.    x11 tete11x cenahna

        Upami anjeun ngalaksanakeun lengkepna panduan, nalika anjeun pacman -Sy anjeun bakal gaduh repo énggal anjeun sareng bungkus lokal

        Pikeun asumsina yén repo anjeun disebat Pablo, éta bakal sapertos kieu:
        lokal-repo pablo -A kurung

        ieu bade nambihan Repo, teras

        sudo pacman -Sy kurung

        ieu bakal nyegerkeun deui repos kalebet anu lokal, sareng éta bakal mendakan sareng masang program tina répo lokal

        1.    Pablo cardozo cenahna

          Ahhhhh, tapi kuring ngalakukeun:
          lokal-repo kurung AUR -A
          sudo pacman -Sy
          sudo pacman -S kurung

          Sareng éta henteu tiasa dianggo pikeun kuring, tapi kuring bakal ngagaduhan program sanés pikeun dipasang sareng tingali naha éta tiasa dianggo pikeun kuring cara anjeun nyebut.

          Hatur nuhun pisan kanggo reply anu.

          1.    x11 tete11x cenahna

            Upami anjeun masih ngagaduhan masalah, anjeun tiasa ngalangkungan forum, IRC, atanapi ngahubungan kuring ngalangkungan G + 😀