Séptémber 2022: Anu saé, goréng sareng anu pikaresepeun pikeun Parangkat Lunak Gratis

Séptémber 2022: Anu saé, goréng sareng anu pikaresepeun pikeun Parangkat Lunak Gratis

Séptémber 2022: Anu saé, goréng sareng anu pikaresepeun pikeun Parangkat Lunak Gratis

Dina bulan kasalapan taun ieu sareng dinten penultimate tina «Séptémber 2022 », sakumaha biasa, di ahir unggal bulan, kami mawa anjeun saeutik ieu kompendium, tina sababaraha paling publikasi diulas tina jaman éta.

Sangkan maranéhna bisa ngarasakeun sarta babagi sababaraha pangalusna sarta paling relevan inpormasi, berita, tutorial, manual, pituduh sareng sékrési, tina halaman wéb kami. Sareng tina sumber anu tiasa dipercaya, sapertos wéb DistroWatch, la Yayasan Parangkat Lunak Gratis (FSF), la Prakarsa Sumber Terbuka (OSI) jeung Yayasan Linux (LF).

Bubuka Bulan

Dina cara nu maranéhna bisa leuwih gampang tetep up to date dina widang Parangkat lunak Gratis, Sumber Terbuka sareng GNU / Linux, sareng daérah sanés anu aya hubunganana sareng warta téknologi.

Tulisan Bulan

Ihtisar September 2022

Di jero FromLinux di September 2022

alus

VirtualBox 7.0 Beta 1: Versi béta munggaran ayeuna sayogi!
Tulisan anu aya hubunganana:
VirtualBox 7.0 Beta 1: Versi béta munggaran ayeuna sayogi!
SmartOS: Sistem operasi open source kawas UNIX
Tulisan anu aya hubunganana:
SmartOS: Sistem operasi open source kawas UNIX
Diajar SSH: SSHD Config File Options and Parameters
Tulisan anu aya hubunganana:
Diajar SSH: SSHD Config File Options and Parameters

Goréng

Grand Theft Auto VI mangrupikeun salah sahiji judul aksi-petualangan dunya anu paling diantisipasi sareng dikembangkeun ku studio Rockstar.
Tulisan anu aya hubunganana:
Kodeu sumber sareng pidéo GTA VI parantos bocor dina wéb

LibreOffice ayeuna sayogi di appstore
Tulisan anu aya hubunganana:
Versi anu mayar tina LibreOffice ayeuna sayogi ngalangkungan App Store
Tiktok-alat anu ngamungkinkeun pikeun ngadeteksi nalika mikropon laptop diaktipkeun
Tulisan anu aya hubunganana:
Raspberry Pi 4 mangrupikeun dasar pikeun nyiptakeun alat anu tiasa ngadeteksi aktivasina mikropon dina laptop

Pikaresepeun

Tulisan anu aya hubunganana:
Google negeskeun komitmenna pikeun muka sumber sareng ngaluncurkeun program bounty bug anu sanés 
VirtualBox 6.1.38: Vérsi pangropéa anyar dileupaskeun
Tulisan anu aya hubunganana:
VirtualBox 6.1.38: Vérsi pangropéa anyar dileupaskeun
Czkawka 5.0.2: Aplikasi pikeun ngahapus file nganggo versi énggal
Tulisan anu aya hubunganana:
Czkawka 5.0.2: Aplikasi pikeun ngahapus file nganggo versi énggal

puncak 10: Disarankeun Posts

  1. De todito linuxero sep-22: Tinjauan informatif dina GNU/Linux: Kompendium leutik sareng mangpaat tina warta ngeunaan warta Linux dina sasih ayeuna. (pintonan)
  2. MX Linux 21.2 "Wildflower" hadir sareng alat énggal sareng salah sahijina nyaéta ngahapus Kernels lami: Versi anyar dileupaskeun dumasar kana MX Linux 21. (pintonan)
  3. TAG LinuxBlogger: Pasang Linux Post tina FromLinux: A pos dimana anjeun tiasa diajar saeutik ngeunaan sagalana, ngeunaan salah sahiji redaktur kami (Linux Post Install). (pintonan)
  4. Titik update kalima tina Ubuntu 20.04.5 LTS parantos dileupaskeun: Ieu ngawengku parobahan kayaning rojongan hardware ningkat, apdet kernel Linux Ubuntu jeung leuwih. (pintonan)
  5. GNU Awk 5.2 sumping sareng pangropéa énggal, dukungan PMA, modeu MPFR sareng seueur deui: Pembaruan anu saé pikeun paréntah anu saé pikeun nanganan Shell Scripting. (pintonan)
  6. Ngenalkeun Tutorial LibreOffice 05: Perkenalan pikeun LO Impress: LibreOffice Impress mangrupikeun aplikasi anu diciptakeun pikeun janten Manajer Slide Multimedia LibreOffice. (pintonan)
  7. Microsoft .NET 6: Instalasi dina Ubuntu atanapi Debian sareng turunan na: Léngkah-léngkah anu idéal pikeun masang sareng ngagunakeun platform pangembangan sumber terbuka sareng gratis ieu ti Microsoft. (pintonan)
  8. Diajar SSH: SSHD Config File Options and Parameters: Pikeun terang ngeunaansalaku pilihan husus nu diatur dina sisi server SSH. (pintonan)
  9. Fedora 39 ngarencanakeun ngagunakeun DNF5 sacara standarCatetan: Nganggo DNF5 kedah ningkatkeun pangalaman pangguna sareng nyayogikeun kinerja anu langkung saé pikeun ngatur parangkat lunak dina Fedora Linux. (pintonan)
  10. MilagrOS 3.1: Karya parantos dijalankeun dina versi kadua taun: Sakedik ngeunaan naon anu anyar dina versi salajengna tina MX Linux Respin teu resmi anu hébat ieu. (pintonan)

Jaba tiLinux

Kaluar tina FromLinux di September 2022

GNU/Linux Distro Kaluaran Numutkeun DistroWatch

  1. Ubuntu 22.10 Béta: Dinten 30
  2. Linuxfx 11.2.22.04.3: Dinten 29
  3. Spiral Linux 11.220925: Dinten 27
  4. CRUX 3.7: Dinten 27
  5. ExTix 22.9: Dinten 22
  6. IPFire 2.27 Inti 170: Dinten 16
  7. Server UKM 10.1: Dinten 14
  8. Fedora 37 Béta: Dinten 13
  9. Salix 15.0: Dinten 05
  10. Ubuntu 20.04.5: Dinten 01
  11. Linux Ti scratch 11.2: Dinten 01

Pikeun mendakan langkung seueur ngeunaan masing-masing rilis ieu sareng seueur deui, pencét di handap ieu link.

Warta Panganyarna ti Free Software Foundation (FSF / FSFE)

  • Panghargaan Perangkat Lunak Gratis: Nyalonkeun jalma anu parantos ngarencanakeun kursus pikeun kabébasan ku 30 Nopémber: Unggal taun, Free Software Foundation (FSF) nampilkeun Free Software Awards ka sakelompok individu sareng proyék anu dipilih salaku ekspresi formal apresiasi masarakat. Panghargaan ieu dipasihkeun di LibrePlanet, konperénsi kami pikeun aktivis, peretas, profésional hukum, seniman, pendidik, mahasiswa, pembuat kawijakan, ahli parangkat lunak gratis, pamula parangkat lunak gratis, sareng saha waé anu ngalawan fitur anti anu nyiksa pangguna sareng panjagaan pamaréntah anu ageung. (pintonan)

Kanggo diajar langkung seueur ngeunaan ieu sareng berita sanésna tina waktos anu sami, pencét dina tautan ieu: FSF y FSFE.

Warta Panganyarna ti Open Source Initiative (OSI)

  • Episode 5: Naha Debian moal ngintunkeun modél AI iraha waé pas: Stefano Maffulli, CEO OSI, nembé ngabahas aplikasi AI modern sareng Mo Zhou, panalungtik postdoctoral AI di Johns Hopkins University. Mo ogé parantos janten sukarelawan Debian ti saprak 2018 sareng ayeuna nanggungjawaban kana kabijakan pembelajaran mesin Debian, janten anjeunna gaduh sudut pandang anu pikaresepeun dina simpang AI sareng parangkat lunak open source. (pintonan)

Kanggo milarian terang ngeunaan ieu sareng berita sanésna dina waktos anu sami, pencét di handap ieu link.

Warta Panganyarna ti Organisasi Yayasan Linux (FL)

  • Linux Europe Foundation diluncurkeun pikeun ngabina kolaborasi sareng inovasi open source Éropa: Ceuk éntitas panganyarna dikelompokeun sareng belasan anggota, pikeun ngabentuk proyék disruptive inaugural sareng panalungtikan asli anu nawiskeun wawasan anyar kana dinamika Éropa open source. Dumasar di Brussel, Bélgia, Linux Foundation Europe dipingpin ku Gabriele Columbro salaku General Manager. Columbro bakal teras janten Diréktur Eksekutif Yayasan Sumber Terbuka Fintech (FINOS). (pintonan)

Kanggo milarian terang ngeunaan ieu sareng berita sanésna dina waktos anu sami, pencét di handap ieu Tumbu: Blog, advertisements, Kaluaran pencét jeung Linux Foundation Éropa.

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Pondokna, kami ngarepkeun ieu "leutik sareng manpaat warta compendium " kalayan sorotan jero sareng luar blog «DesdeLinux» pikeun bulan katujuh taun ieu, «septiembre 2022», janten kontribusi hébat kana perbaikan, tumuwuhna sarta difusi tina «tecnologías libres y abiertas».

Upami anjeun resep postingan ieu, pastikeun pikeun mairan sareng bagikeun ka anu sanés. Jeung inget, didatangan kami «homepage» pikeun ngajalajah langkung seueur berita, ogé ngiluan saluran resmi kami tina Telegram ti DesdeLinux, Kulon kumpulan pikeun émbaran nu langkung lengkep ihwal topik dinten ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.