Éta resmi, Ubuntu sareng Kubuntu moal aya deui dina CD

ti YA ALLAH! Ubuntu! Kuring maca berita, sareng kuring yakin yén éta parantos ngagaduhan kamandang anu cukup dina jaringan ayeuna.

Éta lumangsung yén vérsi pangwangunan ayeuna Ubuntu (12.10) moal beuratna 700MB, henteu, éta bakal beuratna 800MB. Ieu numutkeun naon anu diucapkeun ku Kate stewart dina milis tina Ubuntu:

Teu aya deui gambar berukuran CD tradisional, DVD atanapi gambar alternatip, tapi langkung saé gambar 800MB Ubuntu anu tiasa dianggo tina USB atanapi DVD.

Ubuntu Server tetep teu kapangaruhan ku saklar.

Anu tarjamahna kana basa Spanyol bakal kirang langkung:

Moal aya ukuran CD standar pikeun gambar (.ISO), DVD atanapi alternatip, tibatan hiji 800MB ISO bakal sayogi, anu tiasa dianggo tina USB atanapi DVD.

Server Ubuntu moal kapangaruhan.

Janten ayeuna anjeun terang ... masang ti DVD atanapi tina USB 🙁

con Kubuntu Éta bakal kajadian sami atanapi goréng, sabab ISO bakal ti saprak 700MB janten 1GB:

Kubuntu 12.10 ayeuna aya dina gambar 1GB pikeun USB drive atanapi DVD.

Anu tarjamahna nyaéta:

Kubuntu 12.10 ayeuna hadir dina gambar 1GB pikeun USB atanapi DVD.

Alesan pikeun parobihan henteu sanés nyaéta pikeun ningkatkeun bungkusan anu asalna Ubuntu Sacara standar, nyaéta 100MB langkung ti ayeuna aya bakal ngijinkeun aranjeunna ngalebetkeun langkung seueur paket, langkung seueur parangkat lunak.

Salajengna, sareng leungitna CD Silih Ubuntu, pamekar moal ngorbankeun seueur waktos ngadamel gambar anu sanés ieu, aranjeunna ngan ukur bakal nyusun hiji anu multiguna.

Warta ieu henteu ngaganggu kuring atanapi kuring resep, ngan sigana kuring seueur anu henteu resep.

Patarosan anu urang kedah naroskeun ka diri urang sorangan nyaéta:

Sabaraha urang masang ti CD sareng ngan tiasa masang tina CD?

Upami langkung ti 10 pangguna ngagaduhan masalah ieu, maka éta sacara otomatis ngajantenkeun kaputusan Ubuntu henteu leres-leres leres.

Kanggo tungtungna, kuring hoyong ngantepkeun anjeun daptar komparatif leutik tina ukuran dina MBs anu ngagaduhan ISO ISO, daptar anu didamel ku YA ALLAH! Ubuntu!:

  • Ubuntu 12.10 Béta 1 745MB
  • Ubuntu 12.04.1 695MB
  • Ubuntu 11.10 695MB
  • Ubuntu 11.04 685MB
  • Ubuntu 10.10 693MB
  • Ubuntu 10.04.4 694MB
  • Ubuntu 9.10 690MB
  • Ubuntu 9.04 699MB
  • Ubuntu 8.10 699MB
  • Ubuntu 8.04 699MB
  • Ubuntu 7.10 696MB
  • Ubuntu 7.04 698MB
  • Ubuntu 6.10 698MB
  • Ubuntu 6.06 696MB
  • Ubuntu 5.04 627MB
  • Ubuntu 5.04 625MB
  • Ubuntu 4.10 643M

Ku jalan kitu, parobihan anu sanés anu bakal datang dina Ubuntu 12.10 salajengna bakal langkung seueur aplikasi dina Python3, janten hijrah ti Python2 ka Python3 parantos dimimitian pikeun aranjeunna, versi anyar X.org sareng Mesa (sacara pribadi kuring nganggap yén pikasieuneun bakal aya ditingali didieu ...)

PD: Awéwé anu ngumumkeun pengumuman éta dingaranan Kate Stewart, tapi anjeunna pasti henteu aktris nu NGABARAKATAK.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

22 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Adoniz (@ NinjaUrbano1) cenahna

    Nya, kuring sami sareng anjeun sanés angkat atanapi sumping ka kuring.

    XD

  2.   Alf cenahna

    moal aya cd, dina net aya sababaraha catetan dimana disebatkeun yén moal aya cd live, mimitina mah panginten kuring ngartos yén éta bakal janten hal sapertos debian, tanpa fungsi langsung; Naha kuring salah paham? atanapi bakal aranjeunna ngan ngaleungitkeun cd tapi éta bakal tetep dvd langsung.

    Wasalam

    1.    nano cenahna

      bakal tetep Live DVD

    2.    rockandroleo cenahna

      Salaku detil teu aya sanésna, Debian ngagaduhan gambar langsung, kalayan lingkungan LXDE, Gnome, KDE sareng Xfce.
      Salam.

  3.   croto cenahna

    Abdi parantos lami henteu nganggo CD atanapi DVD pikeun dipasang. Aya sababaraha faktor:
    * Di dieu cakram optik Argentina parantos naék harga.
    * Pendrives aya harga anu saé sareng urang tiasa mupus / pormat / nyeratna deui, jst.
    * Pikeun aranjeunna anu kaserang Versionitis ** Virtualbox (diantarana) parantos ngabantosan pisan.

    ** Versionitis: Kecanduan pikeun masang distro naon waé anu henteu diteruskeun atanapi anu terakhir anu kaluar tina Distrowatch 🙂

  4.   jamin-samuél cenahna

    Nya éta kuring ngartos aranjeunna .. Dina titik ieu dina taun 2012 ... Unggal mesin parantos tiasa dianggo sareng didamel maca DVD ..

    Anu henteu, éta ngan ukur waktos pikeun masihan hardware anjeun sakedik cinta 😉

    1.    rockandroleo cenahna

      Ok, tapi henteu sadaya jalma sanggup "mikanyaah perangkatna", bahkan kirang upami anjeun mikirkeun lembaga anu meryogikeun seueur mesin, sapertos anu pendidikan. Tapi hei, aya seueur sebaran sanésna, ku sabab kitu, naon anu henteu paduli ku Ubuntu dunya sésana.
      Salam.

    2.    medina07 cenahna

      Kami sareng anjeun 100%, sajumlah ageung pangguna ngarepkeun yén sistem operasi ayeuna ogé média pamasanganana tiasa lancar dina mesin luntur, hal anu mustahil sabab téknologi maju gancang pisan sareng éta mangrupikeun gagasan anu jauh yén téknologi sapertos kitu jalan sampurna dina alat-alat lengkep diteruskeun. Untungna pikeun pangguna anu gaduh komputer kalayan sababaraha fitur, aya alternatif dina GNU / Linux.

  5.   pandev92 cenahna

    Nya, nganggo tombol usb anu henteu sesah ...

    1.    truko22 cenahna

      Ieu cara na sareng pamasangan sareng palaksanaan dina modeu livecd langkung gancang.

  6.   ngepung84 cenahna

    aranjeunna boro-boro bakal masang persatuan atanapi kde dina pc anu henteu sanggup boot tina USB.

  7.   khourt cenahna

    Kuring ampir, kuring parantos masang tina USB sakitar 5 taun, utamina nalika masihan kuring "Versionitiss" Hehehe!

    @ KZKG ^ Gaara, atanapi saha waé anu terang perkawis éta, kuring disauran sateuacanna ngeunaan Python 3, naon hartosna parobihan ieu di tingkat pangguna? Atanapi badé kajantenan sapertos anu sateuacanna, urang tiasa ngagaduhan Python 2.6, Python 2.7, sareng Python 3? sareng ngan unggal program anu nganggo anu diperyogikeun. Kumaha upami kasaluyuan ???

  8.   k1000 cenahna

    Kuring parantos lami teu nganggo ubuntu, kuring merjuangkeun éta kusabab dina vérsi 10.X éta bakal ngabekukan pc kuring ku alesan anu jelas, ti saprak éta kuring milari distro dina DVD dugi ka 1GB, tapi kuring henteu menerkeun éta, Kuring nembé masang openSUSE (anu ngagumkeun distro XD) dina CD sareng sadayana saé pisan, sareng ampir teu aya nanaon sareng akhirna unduh DVD ngalengkepan aplikasi sareng update. Jigana kaputusanana langkung narik pikeun desktop anu langkung lengkep.

  9.   Don Vito cenahna

    Nya, tingali kumaha waktosna gancang, versi mimiti Ubuntu anu kuring anggo nyaéta 6.06. Éta parantos 6 taun, tapi sanaos waktos parantos kalangkung, éta sigana siga sebaran satengah-satengah.

  10.   Brutosaurus cenahna

    Lalaki ... Sigana mah sami sareng anu aranjeunna nyarioskeun diluar sana ... bakal sesah masang ubun / kubun dina komputer "lami" anu henteu ngamungkinkeun anjeun boot tina USB. Upami leres aya jalma anu "ngumpulkeun" CD ieu ... hiji-hijina hal anu ayeuna, hanjakalna, kedah ngalakukeun éta dina DVD.

  11.   Woqer cenahna

    Upami komputer anjeun henteu ngadukung DVD atanapi USB, pastina éta henteu tiasa ngadamel beurat Ubuntu + Unity dina versi Live, janten anggo Xubuntu, anu teu gaduh versi CD sareng komputer anjeun bakal hatur nuhun salamina.

  12.   Brutosaurus cenahna

    Abdi hilap mairan yén kalemahan sadaya ieu pikeun anu ngagaduhan komputer anu kuat tapi henteu ngagaduhan sambungan internét anu saé pisan, sabab unduhanna langkung lami deui!

  13.   séba cenahna

    Saur kuring yén kanaékan ISO mangrupikeun léngkah anu logis, nanging, pikeun komputer anu langkung lami atanapi anu berorientasi kana lingkungan pendidikan aya alternatif anu sanés anu langkung saé.

  14.   Manuel_SAR cenahna

    Hmm, henteu kunanaon, kuring ogé parantos perhatoskeun yén kenangan USB ayeuna parantos ragrag harga, sareng pangaruh anu aya dina Netbooks anu henteu ngagaduhan CD / DVD drive, ogé, éta mangrupikeun hal anu kuring pikir atanapi raos. Ogé pikeun sababaraha PC anu henteu tiasa boot tina USB masih aya pilihan Linux anu teu aya tungtungna pikeun dipasang tina CD.

  15.   Blazek cenahna

    Kuring henteu paduli kumaha ageung gambar iso sebaran. Nyatana, ngeunteung sakedik, kuring henteu émut terakhir kali nganggo CD atanapi DVD, sigana mah henteu nganggo deui, bahkan teu masang driver pikeun mesin Windows, kusabab kuring ngaunduh tina internét sareng kuring nyimpen salinan dina pendrives. Nyatana, di dieu di Spanyol, sesah milarian CD parawan, DVD DVD masih dijual tapi 5 atanapi 6 taun ka pengker aranjeunna mendakan sababaraha tempat sareng ayeuna anjeun ngan ukur mendakan hiji atanapi dua mérek di juru.
    Total anu unggal-unggal aya kirang nyarios wilujeung ka CD / DVD.

  16.   shinta cenahna

    Abdi henteu kantos nganggo cd atanapi dvd heheheh

  17.   Rafael cenahna

    Réréncangan anu saé, naon berita anu serius yén Kubuntu kami henteu cocog sareng CD, kuring asa ku éditor tapi di sisi sanésna saur kuring kuring émut yén tim terakhir anu ngan ukur maca CD ngalungkeunana kana tempat sampah 8 taun ka pengker, bagian sanésna kuring sadar yén upami aya 10 pangguna SEAT 600 pabrik kedah teras-terasan ngadamel suku cadang.
    Kalayan sagala cinta di dunya hayu urang réalistis sareng lirénkeun populisme murah.

    Salam ka sadaya

    Rafael