Versi anyar buntut 4.0 dumasar kana Debian 10 Buster sumping

Buntut-logo

Peluncuran versi anyar distribusi parantos dipidangkeun Buntut 4.0 (Amnesic Incognito Live System), anu Éta dumasarkeun kana Debian sareng didesain kanggo nyayogikeun aksés anonim kana jaringan. Salian ti éta nyayogikeun sistem Tor pikeun kaluaran anonim data sareng sadaya konéksi, kecuali lalu lintas ngalangkungan jaringan Tor.

Dina versi anyar ieu tina Buntut, parantos hijrah ka dasar sistem kana versi Debian 10 ayeuna "Buster", ditambah sababaraha perbaikan kaamanan sareng pembaruan ogé parantos diterapkeun kana komponén anu béda-béda dina sistem.

Dina buntut 4.0, urang tiasa mendakan yén manajer kecap akses KeePassX parantos digentos ku garpu komunitas anu langkung maju "KeePassXC".

Aplikasina OnionShare parantos diénggalan kana vérsi 1.3.2, (Ieu mangrupikeun aplikasi anu ngamungkinkeun anjeun mindahkeun sareng nampi file sacara aman sareng anonim, ogé ngatur karya jasa publik pikeun ngabagi file).

Tor browser parantos diénggalan kana vérsi 9.0, anu mana, upami jandéla na dirobih, nembongkeun pigura abu sakitar eusi halaman wéb. Kerangka ieu henteu ngamungkinkeun situs ngaidéntifikasi pangotéktip ku ukuran jandela. Eusi ikon bawang dipindahkeun tina panel kana menu "(i)" dina awal palang alamat.

Alat beberesih metadata MAT parantos diénggalan kana vérsi 0.8.0 (versi 0.6.1 dikirimkeun tadi). MAT henteu deui ngadukung antar muka grafis na nyalira tapi ngan ukur dina bentuk utilitas garis paréntahs sareng tambahan kana pangatur file Nautilus. Pikeun mersihan metadata dina Nautilus, ayeuna anjeun ngan ukur muka menu kontékstual file sareng ngan pilih pilihan "Hapus metadata".

Salaku tambahan, salah sahiji parobihan utama anu menonjol dina pengumuman vérsi anyar ieu Tails 4.0, nyaéta pamekar damel kana versi ieu pikeun ngamimitian 20% langkung gancang, babarengan jeung nu Konsumsi RAM dikirangan sakitar 250 MB.

Marengan parobahan ieu ukuran tina gambar sistem diréduksi ku 46 MB, sanaos sagala parobihan anu parantos dilakukeun dina versi anyar ieu Tails 4.0.

Sareng éta urang tiasa sadar dina padamelan hébat ieu ku pangembang pikeun ngirangan konsumsi memori sareng utamina citra sistem, kumargi kalebet versi anyar komponén sistem.

Ngan sapertos anu Kernel Linux 5.3.2, anu nyandak langkung seueur dukungan hardware kana sistem, Supir énggal pikeun Wi-Fi sareng kartu grafik.

Tina komponén anu diénggalan anu disorot dina iklan, urang tiasa mendakan Électrum 3.3.8, Enigmail 2.0.12, Gnupg 2.2.12, Audacity 2.2.2.2, GIMP 2.10.8, Inkscape 0.92.4, LibreOffice 6.1.5, git 2.20.1, Tor 0.4.1.6.

Parobihan anu sanés dina buntut 4.0 nyaéta ditambah dukungan awal pikeun alat Thunderboldt sareng dukungan Nga-tether USB pikeun iPhone.

Buntut Greeter, antarbeungeut konfigurasi awal tina login munggaran, ningkat pikeun pangguna anu sanés nganggo basa Inggris, kumargi sagala rupa hal disederhanakeun.

Bahasa dipiceun dina dialog pamilihan basa, ngan ukur basa anu gaduh jumlah tarjamahan anu cekap.

Pilihan saderhana tina tata perenah kibor. Masalah anu dibenerkeun mukaan halaman pitulung anu tiasa diaksés dina basa sanés basa Inggris. Setélan format anu disaluyukeun. Setelan tambihan teu dipaliré saatos ngaklik tombol 'Batal' atanapi 'Balik'.

Tina parobihan sanés anu disebatkeun dina pengumuman:

  • Scribus parantos dikaluarkeun tina sistem.
  • Dirancang deui dina layar keyboard, anu janten langkung gampang dianggo.
  • Ditambahkeun kamampuan pikeun nembongkeun kecap akses gudang permanén nalika nyiptakeunana.
  • Buku manual anyar parantos ditambihan kana dokuméntasi anu aman mupus sadaya data alat, kalebet USB drive sareng SSD, ogé nyiptakeun salinan cadangan kanggo panyimpenan permanén.
  •  Pidgin ngaluarkeun rekening standar.
  • Masalah muka bagian ku data buntut tina drive USB sanés parantos direngsekeun.

Pikeun kéngingkeun versi anyar tina Tails 4.0 aranjeunna tiasa ngalakukeun éta tina tautan di handap ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.