Versi anyar Firefox 86 parantos dileupaskeun sareng ngenalkeun perlindungan total tina cookies

Logo Firefox

Mozilla dileupaskeun Sababaraha dinten ka pengker peluncuran versi anyar 86 tina browser Firefox que hadir sareng sagala rupa paningkatan, bug ngalereskeun sareng khususna sababaraha fungsi anyar.

Tina sadaya fitur anyar anu diwanohkeun, parobihan anu pangageungna ngarujuk kana karusiahan sareng panangtayungan data. Mozilla parantos ngalebetkeun fitur anu kedahna teu mungkin pikeun cookies pikeun ngalacak pangguna.

Ngeunaan cookies, Mozilla parantos ngalaksanakeun fungsionalitas sanés dina vérsi 85 tina panyungsi anjeun. Firefox 85 dileupaskeun sareng lapisan panyalindungan cookie super pikeun nyegah pelacak anu disumputkeun tina ngalacak aktivitas pangguna Firefox nalika ngotéktak internét. 

Cara ngasingkeun ieuo henteu ngijinkeun panggunaan cookies pikeun ngalacak gerakan antara situssabab sadaya cookies disetél tina blok pihak katilu anu diunggah kana situs ayeuna dihubungkeun sareng situs utama sareng henteu dikirimkeun nalika blok ieu diaksés tina situs sanés. Salaku pengecualian, kamampuan pikeun cookies antara situs kénca pikeun layanan anu teu aya hubunganana sareng pelacakan pangguna, contona, dianggo pikeun oténtikasi tunggal.

Kabébasan anu sanés anu dipidangkeun dina versi anyar ieu dina Firefox 86 nyaéta kamampuan ningali sababaraha video sakaligus dina modeu gambar-di-gambar. Sateuacan vérsi 86, nyobian nonton video sanés sacara otomatis misahkeun anu munggaran.

Di sisi anu sanésna, éta menonjol éta interface anyar parantos diaktipkeun pikeun nilik dokumén sateuacan nyetak pikeun sadaya pangguna sareng integrasi sareng konfigurasi sistem printer parantos disayogikeun.

Antarmuka anu anyar dianggo ku cara analogi sareng modeu pamaca sareng ngarah kana mukaan sawangan dina tab ayeuna, ngagentos kontén anu aya. Sidebar nyayogikeun alat pikeun milih printer, nyaluyukeun tata letak halaman, ngarobih setélan cetak, sareng ngendalikeun naha header sareng latar tukang dicitak.

Urang ogé tiasa mendakan éta operasi rendering pikeun elemen Kanvas sareng WebGL parantos ngalih kana prosés anu misah jawab operasi outsourcing ka GPU. Parobihan sacara signifikan ningkatkeun stabilitas sareng kinerja situs anu nganggo WebGL sareng Kanvas.

Salaku tambahan kana inovasi dina Firefox 86, 25 kerentanan parantos dilereskeun, diantarana 18 ditandaan bahaya, 15 kerentanan (disusun pikeun CVE-2021-23979 sareng CVE-2021-23978) disababkeun ku masalah mémori, sapertos aliran buffer sareng aksés ka daérah mémori anu parantos dibébaskeun. Masalah-masalah ieu berpotensi ngakibatkeun dijalankeunnana kode panyerang nalika muka halaman anu didamel khusus.

Tungtungna, éta kedah disebatkeun éta dina versi béta tina Firefox 87 kakuatan pikeun nganonaktifkeun supir konci backspace disorot standar di luar kontéks bentuk input. Ngaleungitkeun pawang dijelaskeun ku kanyataan yén tombol Backspace aktip dipaké nalika nyerat bentuk, tapi upami formulir input teu fokus, éta diperlakukeun siga anu muka kana halaman anu saencana, anu tiasa nyababkeun leungitna ngetik téks kusabab gerakan teu kahaja ka halaman séjén.

Kumaha carana masang versi anyar Firefox 85 dina Linux?

Pangguna Ubuntu, Linux Mint atanapi sababaraha turunan sanés Ubuntu, Aranjeunna tiasa masang atanapi ngapdét kana vérsi énggal ieu kalayan bantuan PPA peramban.

Ieu tiasa ditambihan kana sistem ku muka terminal sareng ngajalankeun paréntah ieu di jerona:

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mozilla-security/ppa -y
sudo apt-get update

Rengse ieu ayeuna aranjeunna kedah masang sareng:

sudo apt install firefox

Pikeun pangguna Linux Turunan sareng turunan, ngan ngajalankeun dina terminal:

sudo pacman -S firefox

Ayeuna pikeun aranjeunna anu pangguna Fedora atanapi distribusi sanés anu diturunkeun tina éta:

sudo dnf install firefox

tungtungna upami aranjeunna pangguna openSUSEAranjeunna tiasa ngandelkeun Repository komunitas, ti mana aranjeunna tiasa nambihan Mozilla kana sistemna.

Ieu tiasa dilakukeun nganggo terminal sareng di dalamnya ku ngetik:

su -
zypper ar -f http://download.opensuse.org/repositories/mozilla/openSUSE_Leap_15.1/ mozilla
zypper ref
zypper dup --from mozilla

Para sadaya distribusi Linux anu sanés tiasa ngaunduh bungkusan binér ti link ieu.  


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   mozilatontin cenahna

    Nya, upami sadayana éta asik pisan, tapi langkung saé aranjeunna pikeun ngerjakeun kagancanganana. Teras aranjeunna ngadu'a yén aranjeunna kedah mecat jalma anu teu gaduh artos, jst. Firefox parantos aya sareng urang salami sababaraha taun sahingga bakal ningkat dina aspek éta, naon maksad abdi? Éta saderhana, dina distro Linux mana waé, sabab kuring ngan ukur nganggo Linux sareng kuring parantos nyobian sadayana. Kuring nganggo xfce sareng kuring resep ngagaduhan ikon dina taskbar kalayan ngan ukur mencétan mouse. Nya, kuring ngan ukur klik ikon Chrome sareng langsung muka sareng Firefox, henteu, kuring pasihkeun sareng abdi kedah ngantosan dibuka, leres, éta ngan ukur sababaraha detik, tapi kuring kedah ngantosan sareng Chrome éta langsung , sapertos saatos navigasi anu langkung gancang sareng Chrome. Leres, Chrome bakal nénjo ka kuring, janten ngantep anjeunna nénjo kuring, kuring bakal bungah salaku tukeran pikeun naon anu ditawarkeun kuring, gancang sapertos kilat. Salami mangtaun-taun Firefox parantos, éta pikeun aranjeunna tara aya dina hal kagancangan sareng pastina upami aranjeunna hariwang ngeunaan éta, aranjeunna bakal di luhur Chrome dina hal panggunaan pasar. Masalah sareng Firefox nyaéta aranjeunna henteu kantos ngatur pikeun ngatur naon anu dipiboga ku aranjeunna. Firefox parantos aya nalika Chrome kaluar, sareng naha Chrome naék siga busa sareng sacara praktis saprak éta janten browser anu paling sering dianggo di dunya sareng teras-terasan? Gampang, kusabab kagancangan. Janten anjeun parantos aya sareng panyungsi anyar ujug-ujug datang sareng rengking kahiji di dunya kusabab anu paling gancang sareng anjeun henteu ngalakukeun nanaon? Nya éta.