Versi anyar Android 10 parantos diluncurkeun sareng ieu berita na

Android 10

Google ngumumkeun sababaraha dinten ka pengker peluncuran éta tina sistem operasi mobile anu populér Android 10, vérsi anu diumumkeun saminggu sateuacanna ngeunaan parobihan logo tina sistem ogé parobihan pilihan nami anu tarjamahan anu parantos dipikaterang ngeunaan nambihan nami pencuci mulut atanapi amis dina hubungan hurup vérsi na diséépkeun, anu dina hal ieu kedahna Q, tapi tungtungna diputuskeun pikeun ngan ukur ngajaga nomer vérsi.

Sumber anu aya hubunganana sareng versi anyar disimpen dina Repository proyék (cabang android-10.0.0_r1). Pembaruan firmware parantos disiapkeun pikeun 8 perangkat séri piksel, kaasup modél Pixel munggaran. Sét Universal Generic System Images (GSI) ogé dibentuk, cocog pikeun alat anu béda dumasar kana arsitéktur ARM64 sareng x86_64.

Sedengkeun dina sababaraha bulan ka payun, pembaruan Android 10 bakal dileupaskeun pikeun merek telepon anu sanés sapertos Sony Mobile, Xiaomi, Huawei, Nokia, Vivo, OPPO, OnePlus, ASUS, LG sareng Essential.

Naon anu anyar dina Android 10

Kalayan ngaleupaskeun vérsi anyar ieu s Androidsareng ngenalkeun proyek Mainline, anu ngamungkinkeun ningkatkeun komponén sistem masing-masing tanpa ngamutahirkeun sadayana platform. Ieu unduhan apdet anu sami ngalangkungan Google Play misah ti pembaruan firmware OTA pabrikan.

Pangiriman langsung pembaruan sakuduna ningkatkeun épisiensi tina réméditasi kerentanan sareng éta bakal ngirangan katergantungan ka pabrik alat pikeun ngajaga kaamanan platform.

Modul anu gaduh pembaruan mimitina bakal ngagaduhan kode sumber kabuka, bakal sayogi langsung di Repository AOSP (Android Open Source Project) sareng tiasa kalebet paningkatan sareng perbaikan anu disiapkeun ku pamilon pihak katilu.

Diantara komponén anu bakal diénggalan sacara kapisah:

  • codec multimédia
  • pigura multimédia
  • DNS resolver
  • Conscrypt panyadia kaamanan Java
  • antarbeungeut pangguna dokumen
  • idin idin
  • Jasa Ext
  • data zona waktos
  • juru
  • Metadata modul
  • komponén jaringan
  • asup portal portal
  • setélan aksés jaringan

Salaku tambahan pikeun ieu dina Android 10 menonjol modeu kontrol parental «Patalina Kulawarga", naon ngawatesan jumlah waktos barudak damel sareng alat éta, nyayogikeun menit bonus kanggo kasuksesan sareng prestasi, ningali daptar aplikasi anu diluncurkeun sareng ngaevaluasi sabaraha waktos anu dikaluarkeun ku anak, marios aplikasi anu dipasang sareng nyetél wengi pikeun ngahalangan aksés dina wengi.

Modeu anu sanés anu ditambihan dina Android 10 nyaéta "Mode fokus", anu ngamungkinkeun anjeun sacara paripis Ngajempékeun aplikasi anu ngaganggu nalika anjeun kedah fokus dina ngarengsekeun masalah, contona lirén surat sareng resepsi berita, tapi nyésakeun kartu sareng utusan instan.

Ditambahkeun dukungan pikeun standar seluler 5G , anu mana waé API manajemén konéksi anu diadaptasi. Malah ngalangkungan API, aplikasi tiasa nangtoskeun ayana sambungan gancang-gancang sareng kagiatan ngecas patalimarga

Multimedia sareng grafik

Pikeun bagian grafik API grafis Vulkan 1.1 anyar menonjol. Dibandingkeun sareng OpenGL ES, nganggo Vulkan tiasa sacara signifikan ngirangan beban dina CPU (dugi ka 10 kali dina tés Google) sareng ningkatkeun kinerja rendering.

Di sisi anu sanés nambihan dukungan eksperimen pikeun palaksanaan lapisan ANGLE (Ampir Mesin Lapisan Grafis Asli) di luhur Vulkan Graphics API. ANGLE ngamungkinkeun interaksi, abstrak tina API khusus tina sistem anu béda, berkat tarjamahan OpenGL ES nelepon ka OpenGL, Direct3D 9/11, Desktop GL sareng Vulkan).

Pikeun pamekar game sareng grafik, ANGLE ngamungkinkeun supir OpenGL ES normal kanggo dianggo dina sadaya alat anu nganggo Vulkan.

Aplikasi pikeun dianggo nganggo kaméra sareng gambar pikeuntiasa nyungkeun kaméra pikeun mindahkeun metadata XMP tambihan dina file JPEG, kalebet inpormasi anu diperyogikeun pikeun ngolah jero dina poto.

Android 10 sumping sareng seueur parobihan, API, codecs sareng anu sanés kitu upami anjeun hoyong terang langkung jéntré Parobihan tina vérsi énggal ieu tiasa dikonsultasi dina tautan ieu.

sumber: https://android-developers.googleblog.com


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.