Versi beta katilu tina Android 12 parantos dileupaskeun

Sababaraha dinten ka pengker Google ngumumkeun pelepasan sareng mimiti uji coba versi béta katilu Android 12 sareng parobahan utama urang tiasa mendakan Dibandingkeun sareng versi béta kadua, contona, dina kamampuan pikeun nyiptakeun screenshot anu nutupan henteu ngan ukur daérah anu katingali, tapi ogé eusi dina daérah ngagulung.

Parobihan anu sanés dina versi béta katilu ieu nyaéta kamampuan pikeun ngajaga kontén ti daérah anu tiasa ditingali anu tiasa dianggo pikeun sadaya aplikasi anu nganggo kelas "Tampilan pikeun nerjemahkeun" pikeun ngadukung ngagulung tangkepan layar dina program anu nganggo panganteur khusus, ScrollCapture API diajukeun.

Struktur kaasup mesin pencari kinerja-anyar AppSearch, anu ngamungkinkeun anjeun ngaindéks inpormasi dina alat anjeun sareng ngalaksanakeun pamilarian téks lengkep sareng hasil réngking. AppSearch nyayogikeun dua jinis indéks: pikeun ngatur pamilarian dina aplikasi masing-masing sareng milarian sadaya sistem.

API parantos ditambihan kana kelas WindowInsets pikeun nangtoskeun posisi tampilan kaméra sareng indikator panggunaan mikropon (indikator tiasa overlay kadali dina program layar lengkep sareng ngalangkungan API anu ditetepkeun, aplikasi tiasa nyetél Interface na).

Salaku tambahan, fitur ogé disorot pikeun alat anu dikawasa séntral pikeun nganonaktifkeun panggunaan saklar pikeun Ngajempékeun mikropon sareng kaméra.

Pikeun dana CDM (Companion Device Manager) aplikasi anu ngendalikeun alat anu aya hubunganana sapertos smartwatches sareng pelacak kabugaran, nyaéta kamampuan pikeun ngalancarkeun jasa aktip (payuneun).

The ningkat rotasi otomatis eusi layar, anu ayeuna tiasa ngagunakeun pangakuan raray tina kamera hareup pikeun nangtoskeun naha layar kedah diputer, contona, nalika hiji jalma nganggo telepon nalika ngagolér. Pikeun mastikeun kerahasiaan, inpormasi diolah kalayan langsung tanpa panyangga gambar. Fiturna ayeuna ngan ukur aya dina Pixel 4 sareng smartphone anu langkung énggal.

Di sisi séjén animasi dioptimalkeun kanggo rotasi layar, anu ngirangan reureuh sateuacan muterkeun sakitar 25% sareng tambihan modeu gim API sareng setélan anu aya hubunganana pikeun ngontrol profil kinerja tina kaulinan; contona, anjeun tiasa ngorbankeun kinerja pikeun manjangkeun umur batre atanapi nganggo sadaya sumber anu sayogi pikeun ngahontal FPS maksimal.

Parobihan anu sanésna nyaéta nambihan play-as-you-download pikeun ngamuat aset gim di tukang nalika dipasang, ngamungkinkeun anjeun mimiti maénkeun sateuacan unduhan réngsé.

Sajaba ti éta, Patch Kaamanan Android Juli Dileupaskeun, que ngalereskeun 44 kerentanan, diantarana 7 dipeunteun kritis sareng sésana tinggi. Kaseueuran masalah kritis ngamungkinkeun serangan jauh pikeun ngaéksekusi kode anjeun dina sistem. Masalah anu ditandaan bahaya ngamungkinkeun kode pikeun ngajalankeun dina kontéks prosés anu istimewa ku manipulasi aplikasi lokal.

6 kerentanan kritis mangaruhan komponén proprietary chip Qualcomm sareng modul DRM Widevine (buffer overflow nalika ngolah eusi pihak katilu). Salaku tambahan, kerentanan tiasa dititénan dina Android Framework, Android Media Framework, sareng komponén sistem Android anu ngamungkinkeun anjeun ningkatkeun hak-hak anjeun dina sistem.

Tungtungna, diarepkeun yén peluncuran vérsi anyar Android 12 upami sadayana saé, ieu datang dina kuartal katilu taun ieu 2021.

Ngeunaan firmware ngawangun Disiapkeun tina versi beta katilu Android 12 ieu, ayeuna sayogi pikeun piksel 3/3 XL, Pixel 3a / 3a XL, Pixel 4/4 XL, Pixel 4a / 4a 5G sareng Pixel 5 alat, ogé pikeun sababaraha alat ASUS , OnePlus, Oppo, Realme, Sharp, TCL, Transsion, Vivo, Xiaomi sareng ZTE.

Upami anjeun resep terang langkung seueur perkawis éta, anjeun tiasa konsultasi detil na Dina tautan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.