Vladimir Putin masihan kawarganagaraan Rusia ka Edward Snowden

vladimir-putin-edward-salju

Vladimir Putin jeung urut pagawe Badan Kaamanan Nasional AS Edward Snowden

Ieu nembe ngumumkeun yén présidén Rusia, Vladimir Putin masihan kawarganagaraan ka Edward Snowden, urut pagawe Badan Kaamanan Nasional anu bocor informasi ngeunaan program panjagaan luhur-rusiah Amérika sarta masih dipikahoyong ku Washington pikeun spionase.

Paréntah eksekutif anu ditandatanganan ku Putin nutupan 72 urang asing, tapi Snowden anu pang menonjol. Rusia masihan anjeunna suaka di 2013 saatos anjeunna ngungsi ka Amérika Serikat pikeun kabur.

The Snowden Wahyu, munggaran diterbitkeun dina The Washington Post jeung The Guardian, ssarta kapanggih diantara leaks inpormasi pangpentingna dina sajarah Amérika Serikat.

Tilas agén intelijen NSA ngungsi heula ka Hong Kong, teras ka Rusia, pikeun kabur gugatan féderal sanggeus bocor dokumén rahasia ka wartawan. Anjeunna dibéré suaka di Rusia dina 2013, teras tinggal permanén. Snowden, 39, parantos aya di Rusia ti saprak éta.

Wahyu tina Snowden ngungkabkeun ayana koleksi jutaan rékaman NSA nomer telepon Amerika, program anu engké kapanggih ilegal ku pangadilan banding féderal sarta saprak geus ditutup. Éta ogé ngungkabkeun rinci ngeunaan kolaborasi industri sareng pangumpulan intelijen NSA dina acara anu misah.. Wahyu ieu parantos ngarusak hubungan antara komunitas intelijen sareng industri téknologi AS.

Inpormasi anu dituturkeun, dicandak tina langkung ti 7.000 dokumén anu digolongkeun, wangsit workings jero tina operasi panjagaan pamaréntah AS kolosal. Pajabat intelijen saméméhna geus ngomong yén Snowden mungkin geus nyita 1,7 juta file digolongkeun. Inpormasi ieu ngungkabkeun program mata-mata pamaréntahan éksténsif anu ngawas komunikasi penjahat, poténsi teroris, sareng warga anu taat hukum. Akun sanésna nunjukkeun kumaha Washington ogé cicingeun ngawaskeun sababaraha sekutu pangdeukeutna Amérika, sapertos Canselor Jerman Angela Merkel.

Snowden dituduh maling harta pamaréntah AS., panyingkepan anu teu sah inpormasi pertahanan nasional, sareng panyingkepan ngahaja inpormasi komunikasi anu digolongkeun. Tuduhan ieu mawa hukuman panjara nepi ka 30 taun.

Taun 2017, Putin nyarios dina dokumenter anu diarahkeun ku diréktur AS Oliver Stone yén Snowden "sanés pengkhianat" pikeun ngabocorkeun rahasia pamaréntahan.

"Pikirkeun naon anu anjeun pikahoyong ngeunaan Snowden sareng Rusia. Anjeunna parantos ngalaksanakeun palayanan umum anu ageung ku ngalaan program panjagaan massal yén sababaraha pengadilan anu salajengna maréntahkeun teu konstitusional, "Jameel Jaffer, diréktur eksekutif Universitas Knight First Amendment Institute, nyerat dina tweet Senén.

Snowden ngajelaskeun kaputusanna pikeun ngalamar kawarganagaraan ganda dina Twitter di 2020.

“Saatos mangtaun-taun pisah sareng kolot, abdi sareng pamajikan teu hoyong pisah sareng murangkalih. Éta sababna, dina jaman pandémik ieu sareng wates ditutup, kami naroskeun kawarganagaraan Amérika-Rusia, ”tulisna.

"Kuring sareng Lindsay bakal terus janten urang Amerika, ngagedékeun murangkalih kalayan sagala nilai Amérika anu urang dipikacinta, kalebet kabébasan nyarioskeun pikiran urang. Sareng kuring ngarepkeun dinten nalika kuring tiasa uih deui ka Amérika Serikat, supados sadayana kulawarga tiasa ngahiji deui, ”saurna.

Kaputusan Putin pikeun masihan kawarganagaraan Snowden ngan ukur sababaraha dinten saatos anjeunna maréntahkeun sakitar 300.000 urang ngiringan tarung di Ukraina.

Kaputusan Putin anu masihan kawarganagaraan Snowden gancang memicu guyonan dina média sosial yén whistleblower bakal geura-giru direncanakeun kana militér Rusia pikeun tarung di Ukraina salaku bagian tina kampanye mobilisasi nasional nagara.

Sanaos ngeunaan kasus éta, pengacara Rusia Snowden, Anatoly Kucherena, nyarios ka kantor berita Ria Novosti anu dijalankeun nagara yén klienna henteu tiasa direkrut kusabab anjeunna henteu kantos ngajabat di angkatan bersenjata Rusia.

Akhirna, upami anjeun resep terang langkung seueur perkawis éta, anjeun tiasa konsultasi detil dina tautan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.