Aduh Mandriva, Halo Fedora 22

0-uv8UK6HD-mandriva-hideung-0

Kamari urang terang yén Mandriva, perusahaan, éta ditutup. Kuring maca seueur koméntar hanjelu dina twitter ngeunaan ieu sareng kuring sadar yén saeutik jalma siga anu terang yén nyatana Mandriva, perusahaan, henteu deui ngadamel sebaran Linux. mangtaun-taun. Distribusi Mandriva Linux ayeuna OpenMandriva (sareng akhirna ditempa salaku PCLinuxOS sareng Mageia).
Sareng aya anu nyebatkeun, "FOSS nyaéta FOSS." Éta leres! Éta kakuatan perangkat lunak sumber gratis sareng terbuka anu ngajaga proyek tetep hirup, sareng éta sababna kuring pikir nyiptakeun Mandrake Linux 17 taun ka pengker sanés nyéépkeun waktos 🙂

Sareng ayeuna, hayu urang sedih, urang kedah fokus kana masalah IT dinten ieu: privasi sareng monopoli Google. Sareng seueur barang anu pikaresepeun!

Kecap tina Gaël Duval, pangadeg Mandrake. Mandriva dibubarkeun saatos taun ngalawan kabangkrutan sareng seuseueurna komunitasna ngalih ka Mageia (atanapi Rosa Linux).

Fedora-22-Alpha-Aktivitas-Ihtisar

Sareng di sisi anu sanésna Fedora 22 dileupaskeun. Waktos ieu hadir sareng kernel 4.0.4, GNOME 3.16, KDE Plasma 5.3, GCC 5.1 sareng icing dina jajan: debut ti manajer paket DNF salaku panerus YUM. Manajer paket ieu dikembangkeun salaku panulis ulang YUM kalayan optimalisasi langkung gancang dina kagunaan, panggunaan mémori sareng resolusi ketergantungan (hatur nuhun kana perpustakaan Hawkey sareng libsolv), salian ti ngadukung Python 3 sareng ngagaduhan API anu langkung didokumentasikan langkung saé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

22 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jose cenahna

    cunchbang ogé pamitan

    1.    diazepan cenahna

      4 bulan ka pengker anjeunna dipecat
      https://blog.desdelinux.net/rip-crunchbang/

    2.    Elmer foo cenahna

      Leres, tapi ku alesan anu bénten pisan, hiji-hijina pangembang sareng pangropéa, leres-leres mutuskeun, atanapi henteu, yén ayana henteu perlu. Anjeunna masih hirup dina garpu na.

      1.    eliotime3000 cenahna

        Dina dirina, pamekar nyatakeun yén eksistensina henteu diperyogikeun deui, kumargi paménta pangguna anu gaduh PC anu gaduh sakedik atanapi ampir nol sumber daya parantos turun pisan, sadayana berkat All-in-one anu murah (Rasperry Pi, Ardruino ) parantos ngajantenkeun langkung seueur aksés pikeun seueur jalmi anu nganggo PC.

  2.   Katekyo cenahna

    Éra pisan yén Mandriva parantos ngantunkeun kami sareng kuring émut yén distro ieu mangrupikeun anu munggaran anu kuring damel di Windows OS; _;

    1.    eliotime3000 cenahna

      Dina kasus kuring, éta distro munggaran anu kuring tiasa anggo salaku gaganti disk Windows XP kuring anu parantos ngeruk waktos éta.

  3.   Julio Saldivar cenahna

    Éra ageung, éta mangrupikeun salah sahiji distro ageung dina 8 taun ka pengker. Éta anu munggaran anu kuring pasang dina komputer kuring sareng éta ngiringan kuring sababaraha taun, pikeun kuring dina waktos éta mangrupikeun kaajaiban. Anu sanés anu kuring anggo di awal nyaéta Zenwalk sareng éta ogé satengah maot.

    1.    Julio Saldivar cenahna

      Deteksi distro goréng, kuring nganggo debian 8.

      1.    eliotime3000 cenahna

        Upami anjeun masang Firefox tina Repos anu aya dina Launchpad PPA, écés éta bakal muncul salaku Ubuntu.

      2.    eliotime3000 cenahna

        Hal éta nyaéta ngarobih agén pangguna.

  4.   eliotime3000 cenahna

    Aduh Mandrake. Hatur nuhun ka anjeun, kuring parantos ngaraosan mangpaat GNU / Linux. (Kuring masih gaduh CD Mandrake 9).

  5.   JoRgE-1987 cenahna

    Wah!!!
    Anjeunna dipegatkeun sababaraha dinten, sareng kuring ngagaduhan berita ieu kanggo sasarap!

    Anehna kuring nyerat ti Mageia, janten kuring bagian tina leungitna sigana. 🙁

    Salam!

  6.   msx cenahna

    Isu dugi ka ayeuna?
    Abdi badé ngantosan sababaraha dinten pikeun ngapdet, khususna kanggo masihan waktos ka répoos anu kuring anggo.
    Salam.

  7.   aioria cenahna

    Kantun Gusti bakal tetep émut kanggo anu nyandak léngkah munggaran urang dina Linux sareng dasarna Kde

  8.   zarvage cenahna

    Goréng teuing, mandrake (kuring henteu émut anu mana) mangrupikeun distro pangpayunna anu asup kana hard drive kuring, teras seueur anu nuturkeun, tapi mandrake anu pangpayunna, sareng hapunten pisan

  9.   Gonzalo Martinez cenahna

    Goréng teuing, mandriva mangrupikeun distro munggaran anu kuring anggo di ditu di 2006-2007, kuring resep pisan, sanaos ti saprak 2009 distro utama abdi nyaéta Fedora, dugi ka 2010 kuring nuturkeun jalan satapak.

    Mageia henteu sami deui, sanggup kusabab parantos tingkat linux anu sanés, sareng kuring biasa pisan kana Fedora.

    PS: PCLinuxOS henteu langkung lami tibatan mageia sareng openmandriva?

  10.   zetaka01 cenahna

    Dina kasus kuring, Mandrake ngamimitian kuring, langkung ti 35 taun ka pengker. distro anu ramah nalika teu aya.
    Ayeuna anjeunna dicacad.
    Kuring kabeneran pindah ka Debian, dina diskét.
    Abdi teraskeun sareng Debian. tapi ngahina Mandrake anu panghandapna. Nalika anjeun henteu lahir, atanapi nalika anjeun mayar distro tanpa Internét. Abdi. Ngisinkeun.

  11.   zetaka01 cenahna

    Abdi mésér distro linux, salami 35 taun. Kuring parantos ningali aranjeunna tumuh sareng ngaleungit.
    AH, PCLinuXOS, anu ngajantenkeun kuring lucu, ibarat palsu dina définisi rendah, sapertos Manjaro.

  12.   zetaka01 cenahna

    Kuring tetep dina kotak na, sareng nganggo manual dina basa Spanyol, versi aslina tina SUSE. Ti nalika Windows henteu terang kumaha ngadamel O ku sendi.
    Nya, ogé dina kotak na, versi mimiti OS / 2 Warp. Naon hal.
    Ayeuna masang OS mangrupikeun penawaran.

  13.   Vladimir Paulino cenahna

    Sareng distros bakal tetep ngaleungit. Mangrupikeun padamelan anu meroskeun pisan damel distro ngan ukur kirang ti lima ratus jalmi kanggo dianggo, dina dasar anu tetep, sareng salaku OS pilihan aranjeunna. Kacida pikasebeleunana, nalika di dunya pangguna Windows langkung ti samilyar, sareng pangguna Mac, langkung saéna, tapi lumayan sababaraha jutaan ogé. Ubuntu, sahenteuna ngagaduhan antara 20 sareng XNUMX juta. Tapi, damel sahingga ngan ukur sakedik nganggo naon anu parantos dirakit sareng mesen, henteu nguntungkeun, dina hal waktos / usaha.

    Saur pamekaran distro tiasa janten runtah kaparigelan sareng bakat. Jalma-jalma sapertos VLC atanapi Firefox, parantos dipandu ku filsafat Kabebasan dina Pangwangunan, sareng gaduh kasuksésan guludug, kasohor. Satengah dunya nganggo solusi IT na, aranjeunna ngagaduhan reputasi anu hadé. Jalma anu berbakat pisan anu ngerjakeun ngembangkeun distro tiasa ngalakukeun jasa anu langkung saé upami aranjeunna nyayogikeun bakat pikeun ngembangkeun aplikasi anu saé pisan sareng kapaké pikeun dunya Linux, bahkan ngajantenkeun aranjeunna lintas-platform.

    Pikeun kuring, salaku pangguna Linux aplikasi sapertos OpenShot jauh langkung berharga tibatan seueur distribusi anu disebatkeun. Kuring malah miharep éta pikeun aranjeunna cocog sareng Windows. Nempatkeun seueur bakat kana ngembangkeun aplikasi anu leres-leres diperyogikeun tiasa langkung saé tibatan ngadamel distro (atanapi turunan) nalika, dina intina, sareng anuansa na, parantos seueur distro sareng aranjeunna sadayana lakukeun hal anu sami, atanapi aranjeunna tiasa ngonpigurasi pikeun éta.

  14.   JGC cenahna

    Abdi gaduh sateuacan kuring CD versi resmi 7.2 anu kuring mangrupikeun pangguna anu reueus di akhir 2000, kuring ngan ukur hatur nuhun ka kelompok pangembang anu megah anu ngamungkinkeun kuring janten langkung caket, terang sareng tetep permanén di dunya Linux, saatos seueur usaha sateuacanna, sapertos sareng RHel 5.1 dina usum panas '98, salaku conto.
    Kiwari dukungan ékonomi kuring nyaéta Linux, henteu deui nganggo PC anu handap dipasang sapertos anu kuring tiasa sareng nyolong waktos ti kulawarga, tapi salaku sysadmin di lingkungan langkung ti 700 server di VmWare sareng sakitar 20.000 pangguna.
    Abdi yuswa 53 taun sareng kuring masih ngaraos resep usaha kontributor anu dikenal sareng anonim di dunya Linux anu hébat sareng hébat ieu.
    Abdi ngan ukur tiasa nyarios:
    Nuhun Gaël, Mandrake / Mandriva!

  15.   Luis cenahna

    Kuring henteu kantos resep Fedora dugi ka nyobian Fedora 22, éta masih ngagaduhan sababaraha detail tapi anu kuring henteu resep parantos diungkulan dina vérsi anu pangénggalna ieu, kuring resep desain standar sareng sababaraha fitur anyar sapertos DNF anu ngirim karét kana yum. Di sisi anu sanésna, kanyataan yén Gnome 3.16 mangrupikeun hal anu ngaapresiasi sanaos kuring kedah biasa sababaraha bédana (taun nganggo Ubuntu sareng Linux mint).

    Nya kuring nyésakeun tautan pikeun anu hoyong terang kumaha cara masang fedora, kuring miharep éta bakal aya gunana.
    http://www.comoinstalarlinux.com/como-instalar-fedora/