Alduin: RSS sareng Atom agrégator feed anu saé sareng saderhana

nu Agrégator RSS parantos mekar sacara nyata, aya sababaraha jinis sareng pikeun sadaya rasa, waktos ieu kami bawa ka anjeun a bagus sareng saderhana RSS sareng Atom feed agregator disebut AlduinDasarna agrégator ieu nawiskeun kami sadaya fitur mendasar anu ditambihkeun kana antar muka anu cukup cool.

Naon RSS sareng Atom feed?

Eupan wéb mangrupikeun mékanisme pikeun nyebarkeun tulisan dina halaman wéb, di jerona inpormasi anu paling mutahir disebarkeun sahingga pangguna ngalanggan sareng tiasa maca éta iraha waé sareng tina alat anu dikenal salaku agregator. Umumna, eupan disebarkeun dina 2 format anu dikenal salaku RSS sareng Atom, nyaéta file XML anu terstruktur dina cara anu khusus.

Ngutip Wikipedia:

RSS

«RSS nyaéta singkatan pikeun Sindikasi Sederhana Sederhana (dina basa Spanyol, "syndication really simple", kumargi "syndication" dina basa Inggris dilarapkeun ka perusahaan sababaraha koran), format XML pikeun sindikat atanapi ngabagi eusi dina wéb. Hal ieu digunakeun pikeun nyebarkeun inpormasi anu sering diénggalan ka pangguna anu parantos langganan sumber eusi. Format na ngamungkinkeun eusi pikeun disebarkeun tanpa kedah pikeun browser, ngagunakeun program disebut agrégator berita, dirancang maca eusi RSS, sapertos Mozilla Firefox atanapi Internet Explorer, sareng anu sanésna. Sanaos kitu, dimungkinkeun pikeun nganggo panyungsi anu sami pikeun ningali eusi RSS. Versi panganyarna tina peramban utama ngamungkinkeun RSS dibaca tanpa peryogi parangkat lunak tambahan. RSS mangrupikeun bagian tina kulawarga pormat XML, dikembangkeun khusus pikeun sadaya jenis situs anu sering diénggalan sareng ngalangkungan inpormasi tiasa dibagi sareng dianggo dina halaman wéb atanapi program anu sanés.»

atom

«The Atom Syndication Format mangrupikeun file dina format XML anu dianggo pikeun Web Syndication. Atom dikembangkeun salaku alternatip pikeun RSS. Ben Trott mangrupikeun salah sahiji anu ngadukung pormat énggal anu disebat Atom. Anjeunna nyatet sauyunan antara sababaraha vérsi protokol RSS, sabab anjeunna pikir yén protokol nerbitkeun dumasar XML-RPC henteu cukup pakait.

Anu ngadukung format anyar ngatur kelompok damel Format sareng Protokol Penerbitan Atom IETF. Pormat ulang ATOM diterbitkeun salaku IETF "standar anu diusulkeun" dina RFC 4287".

Naon ari Alduin?

Alduin mangrupikeun RSS sareng Atom feed agregator anu kuat, open source, cross-platform, dumasar kana téknologi anu kuat sareng canggih sapertos: éléktronmere tanggapanTypekripLangkung sakedik. Alat anu saderhana tapi éfisién ieu ngagaduhan antar muka anu cukup ergonomis, kalayan sababaraha kagunaan sareng gampang dianggo, didesain supados pangguna naon waé tiasa ngatur eupanna gancang, gampang sareng sacara teratur.

Alatna ngagaduhan sababaraha téma pikeun ngarobih antar muka na, anjeun ogé tiasa nambihan atanapi ngembangkeun téma anu anjeun pikahoyong, dina cara anu sami, urang tiasa ngonpigurasi sabaraha sering eupan diropéa. RSS sareng Atom tuang

Kumaha carana masang Alduin

Pikeun masang Alduin urang kedah ngaunduh vérsi anu stabil pikeun alat tina Ieuh, maka urang kedah unzip .zip sareng ngajalankeun alduin ./alduin

Sakali alatna dieksekusi, anjeun ngan ukur kedah nambihan eupan unggal blog atanapi halaman wéb anu anjeun hoyong baca sareng éta bakal teras-terasan diénggalan. Pantes nyarankeun pikeun nambihan blog urang kana eupan anjeun, pikeun ieu anjeun kedah nambihan url: https://blog.desdelinux.net/feed/

Kami arepkeun alat ieu mangpaat pikeun anjeun sareng ogé upami anjeun terang anu langkung saé tibatan ieu, hayu urang terang dina koméntarna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.