Agustus 2021: Anu saé, anu goréng sareng anu pikaresepeun pikeun Parangkat Lunak Gratis

Agustus 2021: Anu saé, anu goréng sareng anu pikaresepeun pikeun Parangkat Lunak Gratis

Agustus 2021: Anu saé, anu goréng sareng anu pikaresepeun pikeun Parangkat Lunak Gratis

Dina dinten penultimate ieu tina August 2021, sapertos biasana di unggal akhir bulan, kami nganteurkeun sakedik ieu kompendium, tina sababaraha paling publikasi diulas tina jaman éta.

Supados aranjeunna tiasa marios (tingali, maca sareng ngabagi) sababaraha anu pangsaéna sareng paling relevan inpormasi, berita, tutorial, manual, pituduh sareng sékrési, tina halaman wéb kami. Sareng tina sumber anu tiasa dipercaya, sapertos wéb DistroWatch, la Yayasan Parangkat Lunak Gratis (FSF), la Prakarsa Sumber Terbuka (OSI) jeung Yayasan Linux (LF).

Bubuka Bulan

Kalawan ieu kompilasi bulanan, urang ngarepkeun sakumaha biasana, aranjeunna tiasa langkung gampang tetep update dina bidang Parangkat lunak Gratis, Sumber Terbuka sareng GNU / Linux, sareng daérah sanés anu aya hubunganana sareng warta téknologi.

Tulisan Bulan

Ringkesan tina August 2021

Di jero FromLinux

alus

Tulisan anu aya hubunganana:
MX-21: Vérsi MX Linux beta 1 sayogi - Flor Silvestre / Wildflower
Tulisan anu aya hubunganana:
Host Minder: Aplikasi anu manpaat sareng saderhana pikeun meungpeuk domain anu teu dihoyongkeun
Tulisan anu aya hubunganana:
Debian 11 hadir sareng Linux 5.10, pembaruan paket, paningkatan sareng seueur deui

Goréng

Tulisan anu aya hubunganana:
Aranjeunna mendakan versi énggal tina serangan HTTP Request Smuggling

Tulisan anu aya hubunganana:
Kerentanan anu kapendak dina perpustakaan jaringan Rust and Go nyegah validasi IP
Tulisan anu aya hubunganana:
Ancaman sareng Kerentanan GNU / Linux: Terang Musuh Anjeun!

Pikaresepeun

Tulisan anu aya hubunganana:
Kees Cook nyauran organisasi damel anu langkung saé dina Linux ngeunaan perbaikan bug
Tulisan anu aya hubunganana:
Sejarah FSF: Bagian wéb anyar kalayan tonggong tonggong sareng FSF anu paling relevan
Tulisan anu aya hubunganana:
Utopia: Ékosistem P2P desentralisasi anu pikaresepeun pikeun Linux

Top 10: Tulisan Anu Disarankeun tina August 2021

  1. Teu aya watesna Axie: Kaulinan online anu pikaresepeun ti DeFi World dumasar kana NFT. (pintonan)
  2. Glibc 2.34: Kadatangan ku perbaikan kerentanan, fitur anyar pikeun Linux, sareng seueur deui. (pintonan)
  3. Freespire 7.7 ngalawan Linspire 10 Service Pack 1: Cicih Windows. (pintonan)
  4. Jahat anu diperyogikeun? Apple tiasa ngadeteksi gambar nyiksa budak di galeri poto (pintonan)
  5. WireGuard: Anjeun parantos ngalaksanakeun leres sareng ayeuna datang salaku palabuhan ka Windows Kernel. (pintonan)
  6. Survei Pangembang Stack Overflow 2021: Ngajalajah hasil taun. (pintonan)
  7. TradingView Desktop: Kumaha carana masang aplikasi DeFi ieu dina GNU / Linux? (pintonan)
  8. Serangan APT: Ancaman Persisten Canggih Dupi Aranjeunna Mangaruhan Linux? (pintonan)
  9. QEMU 6.1: Kalayan énkripsi hardware, dukungan kanggo langkung seueur papan, sareng sanésna deui. (pintonan)
  10. Jalan tol: Protokol sumber terbuka ExpressVPN. (pintonan)

Jaba tiLinux

Jaba tiLinux

Agustus 2021 GNU / Linux Distros Kaluaran Numutkeun ka DistroWatch

  • Linux Lite 5.6: Dinten 31
  • EndeavorOS 2021.08.27: Dinten 30
  • LibreELEC 10.0.0: Dinten 29
  • Ubuntu 20.04.3: Dinten 26
  • Clonezilla Live 2.7.3-19: Dinten 26
  • Voyager Live 11: Dinten 24
  • Pardus 21.0: Dinten 22
  • SparkyLinux 6.0: Dinten 20
  • KaOS 2021.08: Dinten 18
  • IPFire 2.27 Inti 159: Dinten 18
  • Manjaro Linux 21.1.0: Dinten 18
  • Zorin OS 16: Dinten 17
  • Slackware Linux 15.0 RC1: Dinten 16
  • Debian Edu 11.0.0: Dinten 15
  • Debian 11: Dinten 14
  • Elive 3.8.22 (Béta): Dinten 12
  • SD SD 6.0: Dinten 10
  • 4Mlinux 37.0: Dinten 01

Pikeun mendakan langkung seueur ngeunaan masing-masing rilis ieu sareng seueur deui, pencét di handap ieu link.

Warta Panganyarna ti Free Software Foundation (FSF / FSFE)

  • 05-08-2021 - Otoritas Walanda nguatkeun kabébasan router: Otoritas Walanda pikeun Konsumén sareng Pasar (ACM) parantos nyebarkeun aturan anyar anu bakal mayunan Router Freedom di Walanda. Dina 6 bulan, ISP kedah nurut sareng nawiskeun ka konsumén sareng usaha pilihan pikeun nyambungkeun modem atanapi router anu dipikahoyong. FSFE ngakuan kaputusan ieu salaku kameunangan anu hadé pikeun hak-hak konsumén. Kabébasan router mangrupikeun hak anu konsumén pikeun panyayogikeun Internet Service Provider (ISP) kedah milih sareng nganggo modem swasta sareng router sanés alat-alat anu disayogikeun ku ISP. (pintonan)

Kanggo diajar langkung seueur ngeunaan ieu sareng berita sanésna tina waktos anu sami, pencét dina tautan ieu: FSF y FSFE.

Warta Panganyarna ti Open Source Initiative (OSI)

  • 12-08-2021 - Émbaran Praktis Sumber Terbuka - Program acara ayeuna sayogi!: Tanggal 16 Séptémber 2021, Open Source Initiative bakal nyayogikeun acara maya satengah dinten gratis dina Émbaran Sumber Terbuka Praktis. Ditujukeun pikeun pamekar sumber terbuka, akademisi, ahli hukum sareng manajer anu resep diajar ngeunaan sumber terbuka dina prakték, acara anu unik ieu bakal nampilkeun spéker anu gaduh pangalaman éksténsif di lapangan - sareng fokus ka anu ngadopsi sareng anu hoyong ngamajukeun partisipasi dina sumber terbuka . (pintonan)

Kanggo milarian terang ngeunaan ieu sareng berita sanésna dina waktos anu sami, pencét di handap ieu link.

Warta Panganyarna ti Organisasi Yayasan Linux (FL)

  • 18-08-2021 - Perluasan daptar panyatur dina Buka Jaringan Buka sareng Ujung + Kubernetes dina Poé Dinten kalebet cahaya tina séktor: Opat spéker konci tambahan bakal masihan tahapan utama Puncak Jaringan Terbuka sareng Tepi + Kubernetes dina Poé Tepi pikeun ngabagi kaahliannana dina Automation sareng AI, 5G sareng kakuatan Open Ecosystems. (pintonan)

Kanggo milarian terang ngeunaan ieu sareng berita sanésna dina waktos anu sami, pencét di handap ieu Tumbu: Blog, Warta proyék y Kaluaran pencét.

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Pondokna, kami ngarepkeun éta ieu "leutik sareng manpaat warta compendium " kalayan sorotan jero sareng luar blog «DesdeLinux» kanggo sasih «agosto» ti taun 2021, janten manpaat pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux».

Sareng upami anjeun resep publikasi ieu, tong lirén bagikeun ka batur dina situs wéb, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah anjeun. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   CEO Paul Cormier Red Hat, Inc. cenahna

    Ringkesan warta anu saé. Kuring bakal sacara pribadi nyarios yén sorot, warta penting sareng saé nyaéta ngaleupaskeun Debian 11

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Paul. Hatur nuhun kana koméntar anjeun sareng komentar anu saé ngeunaan tulisan ieu sareng anu sanés anu parantos anjeun baca.