Xrandr: alat anu kuat pikeun ngonpigurasi monitor anjeun

Dina kasempetan ieu, kami ngajelaskeun kumaha ngagunakeunana xrandr, alat terminal biasa bener la resolusi tina monitor anjeun, aranjeunna ongkos nyegerkeun, jsb. komo fungsina pikeun ngamanipulasi langkung ti hiji monitor.

Miguel Suárez Patiño nyaéta salah sahiji deui juara tina kompetisi mingguan kami: «Bagikeun naon anu anjeun terang ngeunaan Linux«. Wilujeng Miguel!

Pangguna normal, utamina Windows atanapi Apple, henteu ngartos pisan jalma anu sumanget kana Linux sareng anu nyéépkeun seueur waktos dina konsol paréntah ngetik "hal-hal aneh".

Anu bakal kuring carioskeun dinten ieu mangrupikeun salah sahiji dinten nalika anjeun ngaraos bangga ku Linux. Ieu carita na:

Monitor CRP merk HP pavilion mx70 anu dipikacinta, éta nawiskeun kuring seueur rupa-rupa resolusi, tapi Linux Mint LXDE kuring henteu ngakuan éta sareng éta nunjukkeun kuring résolusi anu saé tina 1024 × 768 tapi ngan ukur 60 hz panyegaran, anu sanés saé pisan pikeun panon. Dina tiori monitor tiasa ngahontal 85 Hz kalayan résolusi éta.

Sareng naon anu kuring lakukeun ayeuna? Nya, biasana, buka garis paréntah sareng MAINKAN!

Ngagunakeun xrandr

Pikeun ngarobih resolusi aya paréntah "xrandr" (X Ngarobih ukuran & Rotasikeun). Kalayan paréntah ieu resolusi layar dikonfigurasi, tapi ogé resolusi anyar tiasa ditambih salami monitor ngadukung aranjeunna.

Koméntar yén aya sababaraha antar muka grafis: grandr, arandr.

Pikeun ningali résolusi anu dideteksi ku sistem, ngan ukur nelepon paréntah ieu sareng tingali hasilna, bisi kuring:

informiguel ~ $ xrandr Screen 0: minimum 320 x 200, ayeuna 1024 x 768, maksimal 4096 x 4096 VGA-0 nyambung 1024x768 + 0 + 0 (normal kénca dibalikkeun sumbu x sumbu y sumbu) 0mm x 0mm 1024x768 60.0 800x600 60.3 56.2 848x480 60.0 640x480 59.9 S-video dipegatkeun (normal kénca tibalik katuhu x sumbu y sumbu)

Sakumaha anjeun tiasa tingali, pikeun resolusi 1024 × 768 éta ngan ukur nawiskeun 60.0 Hz.

Nya, kuring badé nambihan résolusi anu kuring pangsaéna sareng anu ditawarkeun monitor kuring: 1024 × 768 dina 85 Hz. Jelas masing-masing monitor ngagaduhan ciri anu masing-masing anu kedah dikonsultasikan.

Masalahna nyaéta pikeun nyiptakeun résolusi énggal anjeun peryogi sababaraha data "anéh pisan" sapertos vertikal, horisontal, maksimum, minimum, total frekuensi, ... Tapi Linux ogé ngagaduhan solusi kalayan paréntah "cvt", utiliti kanggo ngitung Modeu VESA diperyogikeun pikeun ngahontal résolusi. Nya, upami kuring hoyong 1024 × 768 jam 85 Hz kuring nyerat:

informiguel ~ $ cvt 1024 768 85 # 1024x768 84.89 Hz (CVT 0.79M3) hsync: 68.68 kHz; pclk: 94.50 Mhz Modeline "1024x768_85.00" 94.50 1024 1096 1200 1376 768 771 775 809 -hsync + vsync

Anjeun tiasa ogé nyobaan "gtf" anu langkung seueur sami:

informiguel ~ $ gtf 1024 768 85 # 1024x768 @ 85.00 Hz (GTF) hsync: 68.60 kHz; pclk: 94.39 MHz Modeline "1024x768_85.00" 94.39 1024 1088 1200 1376 768 769 772 807 -HSync + Vsync

Sareng cara ieu "Modeline" anu kuring kedah anggo ku "xrandr" nembongan. Entong panik upami hzs henteu cocog (94.50 tibatan 85).

Léngkah pikeun nambihan résolusi éta ku cara nyalin "modélin" anu diala: (detil, nalika anjeun nempatkeun pilihan kalayan nami panjangna sapertos "newmode" éta dipiheulaan ku 2 tanda hubung, panginten éta henteu tiasa diperhatoskeun, sedengkeun anu sanésna ngan ukur 1 héndsét anu sapertos kasus "hsync")

informiguel ~ $ xrandr --newmode "1024x768_85.00" 94.50 1024 1096 1200 1376 768 771 775 809 -hsync + vsync

Upami urang parios hasilna:

informiguel ~ $ xrandr Screen 0: minimum 320 x 200, ayeuna 1024 x 768, maksimal 4096 x 4096 VGA-0 nyambung 1024x768 + 0 + 0 (normal kénca tibalik katuhu x sumbu y sumbu) 0mm x 0mm 1024x768 60.0 * 800x600 60.3 56.2 848x480 60.0 640x480 59.9 S-video dipegatkeun (normal kénca tibalik katuhu x sumbu y sumbu) 1024x768_85.00 (0x137) 94.5Mhz h: lebar 1024 ngamimitian 1096 tungtung 1200 total 1376 skew 0 jam 68.7KHz v: jangkungna 768 ngamimitian 771 tungtung 775 total 809 jam 84.9Hz

Anjeun tiasa ningali "Modeline" énggal didamel. Kuring resep cara "Modeline" disada! Upami hiji dinten kuring gaduh ucing kuring bakal nyauran éta.

Nya, urang teraskeun, ayeuna kuring kedah nambihan modeu anyar ieu kana daptar modeu anu sayogi:

informiguel ~ $ xrandr –addmode VGA-0 1024x768_85.00

Hal "VGA-0", upami ningali hasil "xrandr", nyaéta anu disebut kartu grafik kuring. Kami ningali hasilna, sampurna!

informiguel ~ $ xrandr Screen 0: minimum 320 x 200, ayeuna 1024 x 768, maksimal 4096 x 4096 VGA-0 nyambung 1024x768 + 0 + 0 (normal kénca tibalik katuhu 1024x768 60.0 * 800x600 60.3 56.2 848x480 60.0 640x480 59.9 1024x768_85.00 84.9 S -video dipegatkeun (normal kénca tibalik katuhu x sumbu y sumbu)

Ayeuna éta ngan ukur nerapkeun résolusi éta ka monitor:

informiguel ~ $ xrandr --output VGA-0 --mode 1024x768_85.00

Hiji kedip-kedip sareng monitor katingalina langkung saé tibatan kantos.

Kumaha upami kuring badé nempatkeun résolusi 800 × 600 kalayan laju nyegerkeun 60 hz (kuring ningali aya 2 minuman anu sayogi dina modeu ieu, 60.3 sareng 56.2)? Éta tiasa dilakukeun ku cara kieu:

informiguel ~ $ xrandr -s 800x600 -r 60

Catet yén soda dianggo 60 tibatan 60.3, kumargi tukangna henteu ngaku. Ayeuna hayu urang balikan deui kana resolusi anu saé:

informiguel ~ $ xrandr -s 1024x768_85.00

Upami kuring nyandak sacara standar panyegaran dina 60 hz, maka urang nyerat:

informiguel ~ $ xrandr -s 1024x768_85.00 -r 85

Kumaha upami kuring lepat sareng hoyong miceun sadayana? Nya teu nanaon, hayu urang ka ditu. Pikeun mupus resolusi ieu tina daptar modeu anu sayogi:

informiguel ~ $ xrandr --delmode VGA-0 1024x768_85.00

Upami kuring ningali hasilna:

informiguel ~ $ xrandr Screen 0: minimum 320 x 200, ayeuna 1024 x 768, maksimal 4096 x 4096 VGA-0 nyambung 1024x768 + 0 + 0 (normal kénca tibalik katuhu x sumbu y sumbu) 0mm x 0mm 1024x768 60.0 * 800x600 60.3 56.2 848x480 60.0 640x480 59.9 S-video dipegatkeun (normal kénca tibalik katuhu x sumbu y sumbu) 1024x768_85.00 (0x136) 94.5Mhz h: lebar 1024 ngamimitian 1096 tungtung 1200 total 1376 skew 0 jam 68.7KHz v: jangkungna 768 ngamimitian 771 tungtung 775 total 809 jam 84.9Hz

Éta parantos dikaluarkeun tina daptar, tapi ayeuna data na katingali cara didamelna (–newmode) sateuacanna. Pikeun mupus ieu ogé:

informiguel ~ $ xrandr --rmmode 1024x768_85.00

Urang tingali hasilna:

informiguel ~ $ xrandr Screen 0: minimum 320 x 200, ayeuna 1024 x 768, maksimal 4096 x 4096 VGA-0 nyambung 1024x768 + 0 + 0 (normal kénca tibalik katuhu x sumbu y sumbu) 0mm x 0mm 1024x768 60.0 * 800x600 60.3 56.2 848x480 60.0 640x480 59.9 S-video dipegatkeun (normal kénca tibalik katuhu x sumbu y sumbu)

Sadayana sapertos dina awal tulisan ...

Sareng pamustunganana, kuring terang anjeun lulucon, jadi cobian ieu:
Mimiti nyerat ieu, anu teu aya parobihan saatos:

informiguel ~ $ xrandr --output VGA-0 --rotate normal

Sareng ayeuna cobian anu di handap ieu dina akun éta pikeun nyabut banyolan anjeun kedah ngulang pitunjuk sateuacanna (kantun pilih nganggo tombol kursor):

informiguel ~ $ xrandr --output VGA-0 --muter ka kénca

Sajauh ieu sadayana saé pisan tapi aya masalah, nalika ngabalikan komputer éta konfigurasi bakal leungit. Saur kuring henteu mangrupakeun ide anu saé pikeun nyaluyukeun panyegaran layar unggal-unggal urang lebet kana komputer, kedah aya cara pikeun ngantepkeun éta tetep. Udag.

Di Linux aya file konfigurasi anu sakedik-sakedik sareng kusabab hardware na langkung dikenal ku sebaran, éta janten hilap. Ngaran jalur lengkepna nyaéta "/etc/X11/xorg.conf". File konfigurasi pikeun sadaya parameter anu ngajantenkeun lingkungan grafis.

Dina LXDE (lingkungan desktop X11 ringan) file henteu aya, janten kedah didamel, anu sanés gampang. Salah sahiji solusi anu tiasa dilakukeun nyaéta ngalakukeun hal-hal ieu:

Kami ninggalkeun lingkungan grafis, urang angkat ka terminal ku mencét CTRL + ALT + F1, émut yén lingkungan grafis nyaéta CTRL + ALT + F7). Kami mastikeun sareng "mareuman" lingkungan grafis:

informiguel ~ $ sudo /etc/init.d/lxdm eureun

Teras urang ngajalankeun konfigurasi X:

informiguel ~ $ sudo X -konfigurasi

File anu namina "xorg.conf.new" didamel anu janten salah sahiji anu urang kedah ngalih kana situs anjeun sareng ngarobih:

informiguel ~ $ mv xorg.conf.new /etc/X11/xorg.conf

Upami sadayana leres sareng kami hoyong nga-restart lingkungan grafis:

informiguel ~ $ sudo /etc/init.d/lxdm ngamimitian

Aya solusi sanés anu langkung saé, anjeun mimitian ku sebaran Linux dina "CD Live" sareng nyalin file anu jalurna lengkep "/etc/X11/xorg.conf" teras témpél kana distribusi anjeun. Upami distribusi éta kauninga monitor leres, masalahna tos réngsé, upami teu kitu anjeun kedah ngécosan file deui ku data panyegaran layar sareng résolusi anu anjeun pikahoyong. Salaku conto, kuring kedah nambihan anu di handap ieu supaya soda nyukupan:

Bagéan "Monitor" Identifier "Generic monitor" Option "DPMS" HorizSync 30-70 VertRefresh 50-120 Modeline "1024x768_85.00" 94.39 1024 1088 1200 1376 768 769 772 807 -HSync + Vsync Option "PreferredMode" "1024x768_85.00" EndSection Bagian "Layar" Identifier "Layar Default" Alat "ATI Technologies, Inc. Radeon RV250 Upami [Radeon 9000 Pro]" Monitor "Generic monitor" DefaultDepth 24 Option "AddARGBGLXVisuals" "True" Option "Metamode" "1024x768_85.00 +0+ 0 "Option" UseEdid "" False "SubSection" Display "Depth 1 Modes" 1024x768 "" 800x600 "" 640x480 "EndSubSec ................... jsb

Penting pisan, milari ciri téknis monitor pikeun terang sinkronisasi nangtung sareng horizontal. Sakumaha ditingali dina gambar, "Modeline" nyaéta anu diitung ku paréntah "cvt".

Sakali perobihan anu diperyogikeun, sadayana parantos siap ngajalankeun otomatis nalika anjeun ngamimitian komputer. Masalah direngsekeun.

Ayeuna, kumaha anjeun ngajelaskeun kana salah sahiji Windows atanapi Mac, émosina anu karaos karaos "kendali" kana mesin (sareng sanés tibalik)?

Sigana kuring mah kami mangrupakeun spésiés kaancam ... 🙁

Sing saha anu hoyong teraskeun kana jero élmu ngeunaan xrandr, tong lirén maca ieu barang-barang lami dipasang dina blog ieu.

Hatur nuhun Miguel Suárez Patiño!
Naha anjeun hoyong ilubiung dina kompetisi bulanan kami sareng méré kontribusi ka masarakat?
Anjeun kedah ngirimkeun kami a pos kaasup trik atanapi mini-tutorial pikeun anjeun.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

44 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   electrounexpo cenahna

    Halo sobat, kumaha kabar anjeun? Hatur nuhun tutorial na, éta dijelaskeun kalayan saé tapi éta henteu tiasa dianggo pikeun kuring.

    Hayu atuh ngajelaskeun, dina bagian anu mana nambihan layar sareng nempatkeun vga, éta henteu tiasa dianggo pikeun kuring sabab dina daptar konfigurasi di awalna kuring henteu kéngingkeun monitor vga, ngan ukur hiji anu standar sareng kuring henteu kéngingkeun kumaha sabab éta panginten OS henteu ngakuan supir pidéo, dina hal ieu linux mainten 10 lts, ​​tong nempatkeun anu énggal kusabab sistem operasi masihan kasalahan sareng prosesor pc, utech minilaptoc

    1.    Juan Pablo cenahna

      Hal anu sami kajadian ka kuring, tibatan VGA-0 nempatkeun standar.

  2.   gamborimbo cenahna

    Abdi hoyong ngaluyukeun résolusi 32 monitor / tv dina pamasangan solusOS anyar tulisan anjeun jelas pisan sareng jelas, ogé solusina nyaéta anu anjeun pasihkeun (monitor auto-adjust)
    Kuring ngabagjakeun anjeun.

    Wasalam

  3.   Donatien cenahna

    Seueur ROLL pikeun ngonpigurasikeun resolusi layar sareng hertz !!! ... Dina Windows kalayan tilu kali klik kuring direngsekeun !!! ... sareng kuring ogé ngagaduhan kendali kana «Mesin» !!!!

    1.    Mig27 cenahna

      Kasalahan: Dina jandéla upami monitor henteu ngenalkeun anjeun kusabab kurangna supir anjeun TEU tiasa ngalakukeun nanaon.
      Dina Linux upami supir ngakuanana, anjeun henteu kedah ngalakukeun ieu ogé.

      Hapunten, tapi usaha anjeun "resep" Windows dina hal ieu gagal ...

  4.   Miguel cenahna

    Kasalahan. Dina Windows, sapertos dina Linux, tina aplikasi konfigurasi layar grafis anjeun tiasa ngalakukeun sababaraha hal anu umum, tapi nalika anjeun hoyong ngamaksimalkeun monitor atanapi OS henteu kauninga kalayan saé sacara gembleng, tina windows anjeun moal tiasa ngalakukeun nanaon, ti Linux anjeun masih gaduh kasempetan sanés upami mungkin sacara fisik. Nyatana, dina Windows, monitor anu dilakukeun pikeun tulisan ieu ngan ukur digawé saé kalayan Windows 98 sareng supir pabrikan. Dimimitian ku versi anu langkung luhur éta badé nyegerkeun layar anu goréng.

  5.   Marious cenahna

    tutorial anu saé pisan, tapi kuring naroskeun ka anjeun. Dina hal nerapkeun sadaya paréntah sareng layarna tetep dina resolusi anu dipikahoyong, tapi ngalih kana hiji sisi, naon anu kedah dilakukeun?

    1.    Mig27 cenahna

      Éta direngsekeun ku tombol-tombol dina monitor. Biasana aya tombol sareng ménu dimana anjeun tiasa "mindahkeun" layar pikeun nyaluyukeunana.

      salam

  6.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Éta patarosan anu saé. Kuring henteu yakin aya cara pikeun menerkeun éta ngagunakeun parangkat lunak. Sacara umum, kuring siga anu émut yén éta tiasa dilereskeun nganggo tombol-tombol dina monitor.
    Peluk! Paul.

  7.   TommyMint cenahna

    Anjeun jenius ... Kuring parantos nyobian sadidinten ngonpigurasikeun monitor tanpa aya hasil ... dugi ka ayeuna. Hatur nuhun.

  8.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Éta alus! Abdi resep pisan yén éta parantos ngalayanan anjeun.

    Rangkulan! Paul.

  9.   Carlos cenahna

    Tutorial anu saé sareng lengkep pisan !!

  10.   otto06 cenahna

    tutorial anu luar biasa ...

  11.   Fredy cenahna

    Sapotong dokumén .. Mancantado !!!!!

  12.   kakuatan justin cenahna

    wah hebat !!!! tulisan ieu sareng ideu anu saé pikeun pemula Linux.

  13.   Georgeos Diaz-montexano cenahna

    Kuring parantos nuturkeun sadaya léngkah. Sareng no way anjeunna nyimpen kuring nanaon. Iraha kuring ngabalikan PC éta dina konfigurasi anu lami, sareng kuring kedah ngareset sadayana sacara manual. Punten…. Sakedik bantosan ...

  14.   Irvandoval cenahna

    Kaluar tina masalah sareng alat anu disarankeun ieu nalika anjeun ngagaduhan résolusi anu goréng sareng henteu mendakan cara pikeun ngarobihna, ku xrandr -s 0 parantos cekap!

  15.   Carlos cenahna

    Hatur nuhun, éta ngabantosan kuring pisan.

  16.   El_Roder cenahna

    Hatur nuhun,
    Kuring parantos nyobian méréskeun masalah salami sababaraha dinten, kuring ngungkulanana dina 5 menit, jelas pisan

    Hatur nuhun pikeun ngabagi élmu anjeun, jalma sapertos anjeun ngajantenkeun Parangkat Lunak Gratis langkung tiasa diaksés sareng hébat

    rangkulan

  17.   Max cenahna

    Hatur nuhun pisan.

    Abdi mendakan éta mangpaat pisan.

    Hiji salam.

  18.   Jean Pierre cenahna

    éta masihan kuring kasalahan éta ngawartosan yén éta moal mendakan vga kuring nempatkeun vga-1 vga-2 vga-0 sareng teu aya jalan kuring nempatkeun VGA éta henteu ngawartosan yén éta moal tiasa kapendak naon anu kuring lakukeun

  19.   Alberto cenahna

    Penjelasan anu saé pisan sareng lengkep ngeunaan paréntah xrandr. Dina gnome, unggal waktos kuring lebet, konfigurasi file "xorg.conf" dirobih sahingga kuring tiasa nyiptakeun skrip supados unggal restart leres diatur.

    Salam!

  20.   Wellin Santana cenahna

    Saatos lami milarian sareng nalungtik dina jaring kuring tiasa ngabéréskeun masalah kuring sareng tutorial ieu, leres pisan dijelaskeun sareng jelas.

    hatur nuhun

  21.   Nacho cenahna

    Nya, kuring kantos ngagunakeun Debian sareng nol drama pikeun ngonpigurasikeun hal, tanpa kedah angkat ka tingkat jéntré éta.

    Tapi ayeuna di Mint kuring henteu mendakan cara pikeun balikkeun monitor kuring ka normal sareng "xrandr -s 0" dina konsol éta tiasa dianggo kalayan saé pisan.

    Kanyataanna nya éta, seueur polong salaku Donatien nyarios, utamina nalika anjeun ngarobih distro pikeun ngajantenkeun hal "langkung gampang".

    Nya ...

    .

  22.   elkabal82 cenahna

    Sial anjeun hébat, hatur nuhun pisan resolusi monitor éksternal 1920X1080 60hz kuring tetep 100 nganggo tutorial.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Wilujeng sumping, juara! Rangkulan! Paul.

  23.   santiago alessio cenahna

    Éta dianggo sampurna pikeun kuring, ngan ukur VGA LVDS nembongan ka kuring, janten kuring nyalin sadayana sami tapi ngarobah VGA-0 pikeun LVDS sareng sadayana tiasa dianggo sampurna

  24.   tanaga cenahna

    Kantun sampurna, kuring badé ngajak anjeun ngopi upami tiasa.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Haha! Hatur nuhun!
      Rangkulan, Pablo.

  25.   drakk cenahna

    Halo, naha anjeun tiasa ngabantosan abdi, monitor kuring henteu dipuseurkeun sareng masihan resolusi 1920 × 1080 ti 60.1 * + anu sanés hal anu leres kumargi henteu dipuseurkeun, résolusi komputer kuring 1600 × 900 tapi kuring henteu terang Sabaraha Hz kuring kedah nyetélna, nalika ngalakukeun cvt masihan kuring kieu, sabaraha Hz kuring kedah nyetélna?
    drakkpac drakk # cvt 1600 900 60
    # 1600 × 900 59.95 Hz (CVT 1.44M9) hsync: 55.99 kHz; pclk: 118.25 MHz
    Modeline «1600x900_60.00» 118.25 1600 1696 1856 2112 900 903 908 934 -hsync + vsync

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Hai Drakk!

      Kami ngarékoméndasikeun anjeun naroskeun patarosan ieu dina jasa tanya jawab kami disauran Tanya FromLinux sahingga sakumna masarakat tiasa ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

      Rangkulan, Pablo.

  26.   Elias cenahna

    Hatur nuhun pisan éta hasil sampurna. Masalahna nyaéta kuring henteu terang kumaha édit file (atanapi file naon anu kedah diédit) supados tetep ngonpigurasi sapertos kieu salamina, naha aya anu tiasa ngabantosan kuring? Kuring nganggo ubuntu studio 14.04 (upami teu lepat nganggo xfce)

  27.   Adrian cenahna

    nalika ngalakukeun léngkah ieu »informiguel ~ $ xrandr –newmode« 1024x768_85.00 »94.50 1024 1096 1200 1376 768 771 775 809 -hsync + vsync» kasalahan némbongan «xrandr: Gagal kéngingkeun ukuran gamma pikeun standar kaluaran»

  28.   Jonathan Gasiba cenahna

    Wilujeng siang sobat,

    Tutorial anu saé kuring ngahontal éta dugi ka resolusi éta muncul sareng sadayana, nanging nalika kuring milih éta, éta masihan kuring kasalahan sapertos ruang virtual anu teu cekap, monitor kuring masihan kuring resolusi 1920 × 1080 sareng kuring hoyong ngirangan résolusi ieu kumaha ogé nalika kuring ngalakukeun xrendr nembongan kuring ayeuna minimum sareng maksimum anu sami nyaéta 1920 × 1080, kuring nyobian paréntah anu ngawartosan kuring upami pidéo na leres dianggo sareng sapertos kieu, roda gigi némbongan sareng pesen ngawartosan kuring Sumuhun! .

    Abdi hoyong terang upami aya cara pikeun nyetél résolusi minimum janten anu sanés, henteu sami, ku cara ieu nuliskeun nilai-nilai anu kuring pikahoyong, ku jalan frékuénsi layar sareng résolusi anu parantos kuring carioskeun yén éta nyaéta 0.

  29.   andres osp cenahna

    Éta parantos dianggo pikeun kuring pikeun kasampurnaan sareng kuring ogé parantos ahli dina masalah hanjakal hatur nuhun ka anjeun! Kuring bakal ngabagi blog hatur nuhun pisan…. salu2

  30.   Julian D. cenahna

    Halo, kumaha kabarna, panjelasan anu saé, tapi kuring gaduh masalah, pikeun nyiptakeun file konfigurasi permanén anjeun mutuskeun yén kuring peryogi ieu (kuring aya di KaliLinux sareng file xorg.conf henteu aya

    informiguel ~ $ sudo /etc/init.d/lxdm eureun

    tapi file lxdm henteu aya, sareng nalika kuring teraskeun éta ngawartosan yén kuring kedah ngeureunkeun sérver kanggo nyiptakeun file xorg.conf ... janten mana file anu kuring kedah lirénkeun ?????

  31.   kolin cenahna

    Tulisan anu saé pisan kuring tiasa nambihan résolusi anu dipikahoyong (1360 × 768) tapi henteu ngijinkeun kuring pikeun milih résolusi éta, éta masihan kuring kasalahan sapertos kieu:

    gambar dimana kuring tiasa nambihan résolusi:

    Layar 0: minimal 640 x 480, ayeuna 1024 x 768, maksimal 1360 x 768
    standar disambungkeun 1024 × 768 + 0 + 0 0mm x 0mm
    1024 × 768 0.00 *
    800 × 600 0.00
    640 × 480 0.00
    1360x768_60.00 60.00

    kasalahan nalika nyobian milih résolusi éta
    : ~ $ xrandr –output default –mode 1360x768_60.00 –primary
    xrandr: Gagal pikeun kéngingkeun ukuran gamma pikeun kaluaran standar
    xrandr: Konpigurasikeun crtc 0 gagal

    kasalahan sapertos sudo:

    sudo xrandr -kaluaran standar -mode 1360x768_60.00 -primér
    Teu aya protokol anu ditangtoskeun
    Henteu tiasa muka tampilan: 0

    Naha aya anu terang naon tiasa na? Kaleresan kuring maca seueur forum sareng nyobian seueur hal tapi kuring henteu tiasa ngalereskeunana sareng hal anu paling parah nyaéta kuring henteu tiasa nutup server X (atanapi pencét ctrl + alt + f1) kusabab résolusi anu netepkeun ieu sakabeh layar piksel dina kotak warna.

    Ti parantos hatur nuhun pisan

  32.   caszd cenahna

    Halo, hatur nuhun pisan pikeun jenis tutorial ieu, tapi kuring gaduh sakedik masalah.

    Nalika nerapkeun paréntah ~ $ xrandr -addmode 1336x768_85.00 terminal nyarios ka kuring

    xrandr: pilihan anu henteu dikenal '-addmode'

    Naon anu tiasa kajantenan di dieu?, Kuring parantos nyobian addmode tanpa skrip sareng éta nyaritakeun hal anu sami. Kuring netelakeun yén kuring ngagaduhan Debian 8.5 sareng sadaya léngkah sateuacan éta hasil saé.

    Hatur nuhun sateuacanna.

  33.   Jesus Eduardo cenahna

    nyaéta "–addmode" tanpa tanda petik, aya kasalahan nalika nyerat tulisan.

  34.   Jose Jiménez cenahna

    adi anjeun Genius, hatur nuhun pisan kanggo tutorialna, kuring bosen milari kumaha kéngingkeun résolusi 1280 × 960 dina 60 hz sareng mustahil pikeun kuring di xubuntu dugi ka ngahontal tutorial ieu, hatur nuhun pisan

  35.   henteu aya namina cenahna

    PERFECTOO! ! !
    Nuhun, éta saé.
    Saé dipedar, step by step. Ogé saurang diajar.

  36.   Daniel Moreno cenahna

    Nya, kuring ngalakukeun sadayana sakumaha anu aranjeunna carioskeun, tapi nalika kuring nambihan, éta ngahasilkeun kasalahan ieu sareng kuring henteu terang naon hartosna:
    X Éror tina pamundut anu gagal: BadMatch (atribut parameter henteu valid)
    Opcode utama pamundut anu gagal: 140 (RANDR)
    Opcode leutik tina pamundut anu gagal: 18 (RRAddOutputMode)
    Jumlah sérial tina gagal paréntah: 30
    Nomer sérial ayeuna dina aliran kaluaran: 31

    Dupi anjeun tiasa ngabantosan abdi?

    Kuring ningalikeun layar salengkepna

    root @ d4m: ~ # xrandr
    Layar 0: minimal 8 x 8, ayeuna 1024 x 600, maksimal 32767 x 32767
    LVDS1 nyambung primér 1024 × 600 + 0 + 0 (normal kénca tibalik katuhu x sumbu y sumbu) 220mm x 130mm
    1024 × 600 60.19 * +
    800 × 600 60.32 56.25
    640 × 480 59.94
    512 × 300 60.00
    VGA1 dipegatkeun (normal kénca tibalik katuhu x sumbu y sumbu)
    VIRTUAL1 dipegatkeun (normal kénca tibalik katuhu x sumbu y sumbu)
    root @ d4m: ~ # xrandr –newmode 1024x768_60.00 63.50 1024 1072 1176 1328 768 771 775 798 -hsync + vsync
    root @ d4m: ~ # xrandr –addmode LVDS1 1024x768_60.00
    X Éror tina pamundut anu gagal: BadMatch (atribut parameter henteu valid)
    Opcode utama pamundut anu gagal: 140 (RANDR)
    Opcode leutik tina pamundut anu gagal: 18 (RRAddOutputMode)
    Jumlah sérial tina gagal paréntah: 30
    Nomer sérial ayeuna dina aliran kaluaran: 31
    root @ d4m: ~ # cvt 1024 768 60
    # 1024 × 768 59.92 Hz (CVT 0.79M3) hsync: 47.82 kHz; pclk: 63.50 MHz
    Modeline «1024x768_60.00» 63.50 1024 1072 1176 1328 768 771 775 798 -hsync + vsync
    root @ d4m: ~ #

    Pas anjeun tiasa ngabantosan kuring, kuring bakal ngahargaan éta kusabab kuring guru sareng kuring ngabantosan murid kuring.

  37.   Suso cenahna

    Anjeun nyalametkeun kuring !!. Tutorial anu saé.

    Kuring gaduh dua monitor éksternal kana laptop (kuring henteu ngalebetkeun alesanna lol) anu nyambung ku HDMI sareng VGA anu sanés. Anu terakhir aya dina resolusi 1024 × 768 sareng berkat tutorial anjeun kuring berhasil nyetél ka 1920 × 1080.

    Hatur nuhun pisan kana sagala 😉

  38.   nyorosodkeun cenahna

    xrandr: Gagal pikeun kéngingkeun ukuran gamma pikeun kaluaran standar
    Layar 0: minimal 640 x 480, ayeuna 640 x 480, maksimal 640 x 480
    standar disambungkeun primér 640 × 480 + 0 + 0 0mm x 0mm
    640 × 480 73.00 *
    alus, kuring meunang ieu nalika kuring nerapkeun "xrandr" dina terminal. Ayeuna resolusi kuring ageung pisan, pilihan dina konfigurasi parantos ngaleungit, dimana éta tetep kosong sareng teu aya jinis resolusi. éta mangrupikeun inti 3 sareng kuring nganggo ubuntu 18.