Alat Anyar Éndah pikeun Desain Wéb sareng UX dina Linux

Kanggo sababaraha waktos ayeuna kuring parantos fokus kana desain wéb / UX, sareng kaleresan sok hésé pisan pikeun kuring, janten ogé kipas Linux, kusabab henteu seueur alat pikeun desain wéb saé sareng leres tiasa dianggo dina OS karesep urang.

Tapi waktos parantos kalangkung sareng do'a kuring kadang-kadang didangu sakedik, janten dinten ieu kuring badé nyarioskeun perkawis 3 alat énggal (sareng sababaraha anu sanés) pikeun dianggo dina cara anu cukup santun dina sistem pingguin.

Alat pikeun desain wéb sareng UX di Linux

Figma, anu pangsaéna 

alat pikeun desain wéb Tokoh mangrupikeun bintang énggal di UX firmament (sareng naha henteu desain vektor), sareng pesaing langsung anyar tina sketsa (standar standar). Éta saé pisan sareng tiasa dipercaya yén kuring parantos nganggona pikeun sababaraha proyék kuring sareng henteu kantos kuciwa. Kauntungannana pangageungna nyaéta: janten klon Sketch anu ampir dilacak sareng kakuatan gawé babarengan, sabab sababaraha désainer tiasa ngarobih file anu sami dina waktos anu sami. Hanjakalna, teu aya aplikasi asli pikeun Linux, tapi kuring parantos nyiptakeun hiji ngagunakeun Éléktron, janten anjeun tiasa nganggo dina desktop karesep anjeun.

GravitDesigner, pilihan hébat anyar pikeun Inkscape

Alat anu kuat ieu pikeun desain vektor, entong sirik nanaon ilustrator atawa Inkscape, tapi bahkan langkung saé, sabab ngagaduhan antar muka anu leres pisan anu ngamungkinkeun anjeun diajar ngagunakeunana gancang pisan. Bener mangrupakeun pelesir pikeun leungeun kuring dina éta, langkung-langkung kumargi éta parantos kabuktosan pisan dipercaya.

Vectr, pilihan sanés anu hadé dina desain vektor.

Alat anu saé, ku panganteur anu saé, kuring parantos nganggo sababaraha desain kuring sareng kuring parantos ngaraosan, sanaos henteu gampang dianggo salaku GravitDesigner. Kauntungannana ieu nyaéta yén éta gratis sareng henteu katingali yén aranjeunna bakal nempatkeun harga sahenteuna salami taun ieu. (sapertos kasus anu dua anu disebatkeun di luhur). Format asalna nyaéta SVG.

Pixlr, hiji-hijina dina bagian gambar.

Hanjakalna, henteu aya wéb atanapi aplikasi linux asli anu nembongan, tapi Pixlr, mangrupikeun kenalan lami anu bakal ngabébaskeun urang tina seueur kasulitan upami urang kedah ngarobah ukuran gambar atanapi ngadamel éditan poto gancang, kualitas pangageungna nyaéta anu bogana Autodesk (salah sahiji perusahaan parangkat lunak pangsaéna upami aya) sareng dua modél kerja Express na ( anu biasa dianggo retouching dina gaya instagram) sareng Editor, (anu langkung mirip photoshop)

Pribumi anu tiasa dipercaya.

Dina kasus anu asli, kualitas pangsaéna nyaéta réliabilitas. Mangtaun-taun kuring parantos ngagunakeun Inkscape sareng parantos jarang ngantunkeun kuring, éta tiasa dianggo saé, sareng kuring parantos nganggona pisan anu kuring parantos terang naon anu kedah dipundut sareng naon anu henteu. Éta bakal salawasna aya dina haté kuring, saluhureun sadaya, sabab éta bakal salawasna aya nalika batur salah.

Di sisi séjén ku GIMP kajadian hal anu sami, sanaos sanés dina haté kuring, langkung ti naon waé, sabab kuring kantos janten desain vektor sareng henteu retouching poto. Ogé, kuring kedah ngaku, kuring henteu pernah tiasa diajar ngokolakeunana pisan. (sanés ka photochop)

Anggur, juru salamet kuring. Parantos sababaraha taun damel dina desain wéb sareng UX ieu, kuring kedah ngatur pikeun tiasa damel di Linux sanaos seueur kasusahan. Untungna, Inuman anggur Anjeunna teras-terasan aya pikeun ngabantosan kuring kéngingkeun dua pakakas desain wéb anu dipikaresep ti baheula. Adobe Freehand sareng Adobe Petasan. Kanggo waktos anu lami, alat-alat ieu (khususna kembang api) mangrupikeun alat anu ngabantosan kuring nyandak roti ka méja kuring, janten kuring gaduh altar alit anu khusus kanggo aranjeunna di tukang bumi kuring.

kacindekan

Sanaos pakakas desain wéb anu dijelaskeun di luhur sanés perangkat lunak gratis, sahenteuna éta bébas sareng tiasa dianggo sacara asli (anu justru anu diperyogikeun dina Linux). Di sisi anu sanésna, kuring pikir anu ngagunakeunana tiasa janten lega pikeun désainer anu henteu hoyong nganggo Mac atanapi Windows (sakumaha anu kuring pasihan).

Pokokna, ucapan salamet ka Desainer Wéb / UX anu tungtungna tiasa dianggo sacara propésional dina sistem operasi anu dipikacinta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Pablo cenahna

    Hello!

    Nuhun kana tulisanana. Éta salawasna alus pikeun terang kumaha batur ngalakukeun éta.
    Sacara pribadi, kuring hoyong pisan ningali pangrojong Corel anu langkung saé dina Anggur. Sanaos kuring ogé parantos nganggo Inkscape, tapi ngan ukur henteu raoseun raoseun. Abdi nyobian Gravit, éta katingalina lumayan tiis.

    Salam.

  2.   Titox cenahna

    Bebek panasaran mendakan kontribusi anjeun didieu, fekicidades anu saé

    1.    Patrick Bustos cenahna

      Hatur nuhun pisan Tito! Kuring parantos nyerat langkung seueur tulisan di tempat ieu, anjeun kedah tingali, sigana mah aranjeunna langkung pikaresepeun tibatan anu ieu.

      https://blog.desdelinux.net/author/302bis/

  3.   Carlo cenahna

    Kuring naros naon anu kuring hasil tina program éta cocog sareng Corel, sakali kuring nyobian inskape tapi Corel henteu muka file éta ...

    1.    Patrick Bustos cenahna

      Halo! Inkscape asli tina .SVG (grafik vektor anu tiasa diskalakeun) sareng CorelDraw tiasa dianggo kalayan saé pisan!

      Anu kedah anjeun lakukeun nyaéta –di Corel– impor file .SVG sareng ti ditu, anjeun tiasa nyimpen dina format anu anjeun pikahoyong.

      Upami anjeun ngagaduhan masalah, anjeun ogé tiasa ngekspor ti inkscape dina format .EPS teras impor tina Corel.

      Salam sareng patarosan naon waé anu parantos dipasihkeun ku kuring terang.

  4.   Ju4ni cenahna

    Saur anjeun anjeun hilap ngeunaan Pencil Project!
    Éta saderhana tapi lumayan kuat. Kuring parantos ngadamel sababaraha wireframes sareng prototipe sareng alat ieu.

    Kuring nyarankeun pisan upami anjeun ngamimitian teras anjeun tiasa ngalih ka anu sanés kalayan langkung seueur fitur.
    Éta sumber terbuka: https://github.com/evolus/pencil