Sc @ ut: Alat pikeun barudak sindrom Down

Hanjakalna, kusabab seueur faktor, aya kalan-kalan salah sahiji sél réproduktif nalika mikir ngagaduhan anak tiasa gaduh 24 kromosom tibatan 23.

Nalika dua gamét ieu sasarengan, kromosom tambih janten total 47. Aya sababaraha kromosopat, tapi nalika kromosom tambahan ieu disimpen dina pasangan 21, anu urang sebut Trisomy 21 o handap sindrom.

Nya, éta Universidad de Granada (UGR) parantos nyiptakeun aplikasi anu disebat Sc @ ut, khususna dijalankeun pikeun barudak ieu.

Program ieu dumasarkeun kana panggunaan piktogram sederhana anu saluyu sareng gerakan sareng kecap, nyingkahan kahariwang sareng hanjelu anu dirasakan nalika komunikasi henteu cair, numutkeun ka Down Spain.

Éta ogé tiasa ngabantosan kolot sareng guru pikeun ngalacak kinerja murid-murid ieu.

Sc @ ut tiasa dianggo dina komputer, konsol PDA sareng Nintendo DS.

Halaman proyék: Sc @ ut

sumber: Hayu urang nganggo Linux


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

10 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Marco cenahna

    warta hébat !!! Abdi gaduh dulur sareng Down, abdi badé ngabahas masalah éta sareng sepuhna !!!!

  2.   Javi hyuga cenahna

    Hebat pisan yén universitas urang kolaborasi sareng perangkat lunak gratis sareng dina waktos anu sami damel padamelan sosial anu saé. Mudah-mudahan proyék ieu janten hasil.

    PS: Tanpa niat janten rewel, numutkeun kuring tibatan gonad anjeun kedah nganggo gamét, kumargi gonad mangrupikeun organ dimana gamét dihasilkeun (dina kasus manusa, téstis sareng ovarium), sedengkeun gamét (spérma sareng ovules, deui dina spésiés urang) anu nyababkeun sindrom pikareueuseun ieu.

    1.    kawani cenahna

      Leres, kuring bingung

  3.   Giskard cenahna

    Wani, ku tulisan ieu anjeun parantos ngarobih pendapat anjeun ngeunaan anjeun. Nyaéta serius. Teu sangka anjeun budak leutik anu paséa, tapi kuring ningali yén kuring salah. Anjeun gaduh barang-barang anjeun, tapi ku ngeposkeun sapertos kieu anjeun parantos nampi hormat kuring.
    Tulisan anu saé 🙂

    1.    kawani cenahna

      Hahahaha kuring nyumput dina kahirupan nyata, maka di dieu kuring budak leutik anu gelut anu ngaluarkeun host anu goréng.

      Tulisan anu saur kuring henteu robih pisan, tapi kuring pikaresepeun.

      1.    Jamin samuel cenahna

        upami kalakuan anjeun sapertos kieu sepanjang waktos ... uff

        tapi tong hariwang, hiji bakal asak sabab mangtaun-taun lilana 🙂

        Salam bapak

        1.    kawani cenahna

          Abdi parantos tetep sapertos kieu, budak umur 5 taun robih, kuring parantos sepuh pikeun éta

          1.    Windousian cenahna

            Pikeun anu hadé atanapi anu langkung goréng, anjeun bakal tetep robih. Éta bakal ngarobih rasa anjeun pikeun tuangeun, awéwé, hobi, ... sapertos awak anjeun bakal robih, éta moal bisa dihindari. Sareng anjeun henteu terang naon anu pangalaman akumulasi langkung waktos ...

            1.    kawani cenahna

              mujeres

              ¬ ¬ éta hal anu sanés


  4.   Keopety cenahna

    jelas pisan ngeunaan kromosom sareng anu sanés, kuring henteu terang, kuring resep pisan