AMD sareng Samsung: aliansi pikeun ningkatkeun pidangan dina Android

AMD Samsung GPU Exynos, Android

Android parantos ngagaduhan pentingna relatif dina dunya video game. Aya sababaraha proyék pikeun konsol portabel dumasar kana platform ieu, sareng ogé héndsét midangkeun sakumaha anjeun pasti terang. Tapi ku proyék-proyék sapertos AMD sareng Samsung dimungkinkeun pikeun éta bakal teras-terasan janten terkenal di sektor hiburan.

Sareng éta duanana perusahaan parantos ngagabung pikeun damel dina GPU anyar anu dikembangkeun sacara babarengan pikeun dibawa Grafik Radeon kana alat sélulér (tablet sareng telepon pinter). GPUs anyar ieu bakal dilaksanakeun salaku bagian tina Exynos SoC Samsung anu luhur. Ku cara éta aranjeunna tiasa ngaleungitkeun ARM Mali ayeuna, anu henteu masihan hasil anu diarepkeun upami dibandingkeun sareng Adreno anu kuat.

Nyatana, bagian tina kasuksésan éta Qualcomm Adreno Hal ieu disababkeun ku AMD sorangan (ATI), sabab aranjeunna ngajual divisi prosésor grafik sélulérna (ATI Imageon) sareng éta murag ka Qualcomm di 2009, nalika aranjeunna namina Adreno. Ayeuna, ku aliansi AMD / Samsung anu énggal ieu, Exynos bakal tiasa bersaing sareng Snapdragon anu langkung kuat dina hal kinerja grafik.

Balik kana poko tina GPU pikeun Exynos, pikeun nyebatkeun yén éta dumasar kana arsitektur RDNA anu ayeuna kakuatan AMD Radeon RX 5000 Series. Sareng dumasarkeun kana tés performa awal (upami henteu aya spésifikasi akhir), sigana mah langkung unggul tibatan modél Adreno anu pangkuatna ayeuna (Adreno 650).

Numutkeun patokan tina patokan, Adreno ngahontal 123 FPS dina uji GFXBench's Manhattan 3.1, 53 FPS dina Aztec Normal, sareng 20 FPS dina Aztec High. Tapi AMD / Samsung GPU ngahontal 181 FPS, 138 FPS sareng 58 FPS masing-masing. Nilai anu cukup ngajangjikeun pikeun kolaborasi hareup sareng grafik dina Android.

Sareng upami sadayana sesuai sareng rencana, GPU anu anyar tiasa dina Exynos tina 2021. Éta parantos tiasa ditingali dina Galaxy S21 sareng Galaxy S30. Dina modél-modél éta, kinerja grafik moal janten masalah bahkan tanpa chip Qualcomm di jero ...

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.