Android 11 parantos dileupaskeun, terang parobihan na berita anu paling penting

Sababaraha dinten ka pengker Google ngumumkeun pelepasan versi anyar tina platform mobile na "Android 11", anu salami sababaraha sasih gaduh sababaraha versi béta (pikeun tés) sareng ti saprak éta sistem parantos disaring.

Dina vérsi Android 11 anyar ieu, seueur parobihan anu aya hubunganana sareng komunikasi parantos dilakukeun salaku Google hoyong ningkatkeun gampangna panggunaan pikeun jalma, salian ti éta perbaikan pikeun nanganan ku paréntah sora, ngalegaan dukungan pikeun 5G, panggunaan sénsor, sistem panyalindungan sareng seueur deui.

komunikasi

Dina sisi komunikasi, dina Android 11 dipidangkeun dina aréa turun-handap sareng bewara, bagian ringkesan pesen, anu Tingali sareng bales pesen ti sadaya aplikasi dina hiji tempat. Obrolan anu penting tiasa dipasihan status prioritas ngarah ditonjolkeun teras ditampilkeun bahkan dina modeu ulah ganggu.

Parobihan anu penting ogé nyaéta konsép «gelembung» parantos diaktipkeun, (dialog pop-up pikeun ngalakukeun tindakan dina aplikasi sanés, tanpa kaluar tina program anu ayeuna).

Salaku tambahan, keyboard dina layar nerapkeun a sistem saran kontekstual pikeun gancang ngabales pesen, maturan emoji atanapi réspon has anu cocog sareng pesen anu ditampi.

Jaringan sareng Alat

Dina kategori ieu, pikeun vérsi Android 11 anu anyar ieu kami damel pikeun nyayogikeun ngalegaan dukungan pikeun standar mobile 5G. Pikeun nyederhanakeun adaptasi tina karya aplikasi anu nganggap saluran komunikasi 5G, Dynamic Meteredness API parantos diperpanjang, anu dipaké pikeun mariksa naha sambunganna ditagih pikeun patalimarga sareng upami dimungkinkeun pikeun mindahkeun data anu ageung ngalangkunganana. API ieu ayeuna ngaliput jaringan sélulér sareng ngamungkinkeun anjeun ngartikeun konéksi kana panyadia anu nyayogikeun tingkat anu saéstuna henteu aya watesna nalika nyambungkeun langkung ti 5G.

Bandwidth Estimator API ogé parantos dilegaan, ngamungkinkeun anjeun pikeun ngaduga jumlah bandwidth anu sayogi pikeun ngaunduh atanapi ngirim data, tanpa ngalakukeun tés jaringan anjeun nyalira.

Bareng ogé panganteur diwanohkeun pikeun aksés gancang pikeun alat kontrol pikeun alat anu nyambung sapertos sistem IoT, éta disebat ku cara nahan tombol power.

Dina bagian tina Wifi, hint API parantos ditingkatkeun, anu ngamungkinkeun aplikasi "manajer sambungan jaringan" pangaruh kana algoritma pikeun milih jaringan nirkabel anu dipikaresep nyiarkeun daptar jaringan anu aya dina peringkat sareng ogé nyandak métrik tambihan nalika milih jaringan, sapertos inpormasi ngeunaan rubakpita sareng kualitas saluran komunikasi salami sambungan anu sateuacana.

oge nambihan kamampuan pikeun ngatur jaringan nirkabel anu ngadukung standar Hotspot 2.0 (Passpoint), kalebet nyayogikeun akuntansi waktos béakna profil pangguna sareng kamampuan ngagunakeun sertipikat anu ditandatanganan nyalira dina profil.

kaamanan

Dina Android 11 éta ditambihan dukungan pikeun masihan idin unik Pikeun ngamungkinkeun hiji aplikasi ngalaksanakeun operasi anu diistiméwa sakali sareng nyungkeun konfirmasi deui dina usaha aksés salajengna. Salaku conto, éta tiasa ngonpigurasi pikeun milari kredensial unggal waktos mikropon, kaméra, atanapi lokasi API diaksés.

oge kamampuan pikeun meungpeuk otomatis dipénta idin pikeun aplikasi dilaksanakeun anu henteu acan dileupaskeun langkung ti tilu bulan. Nalika dikonci, bewara khusus ditampilkeun sareng daptar aplikasi anu parantos lami teu dimimitian, dimana anjeun tiasa nga-ijinkeun, ngahapus aplikasi, atanapi ngantepkeun éta terkonci.

Salian ti éta aranjeunna ditambihan pilihan anyar pikeun ngendalikeun aksés aplikasi kana data pribadi. Salaku tambahan kana cara ngakses lokasi waé nalika dianggo sareng aplikasi.

Sareng dina sensor biometric pikeun oténtikasi, fungsina parantos dilegaan Kalayan API BiometricPrompt, anu nawiskeun dialog auténtikasi biometrik universal, ayeuna ngadukung tilu jinis auténtik: dipercaya, lemah, sareng kredensial alat.

Tina parobihan sanés anu menonjol:

  • Kamampuan internal pikeun nyiptakeun screencasts kalayan ngarékam parobahan layar sareng sora tina mikropon.
  • Pilihan téks sareng gambar saderhana pikeun ditempatkeun dina clipboard sareng bagi diantawis aplikasi.
  • Alat anu diénggalan pikeun Inok aksés data.
  • Sababaraha telepon Inok API diganti nami.
  • Ditambahkeun mode "Ethernet Tethering", anu ngamungkinkeun aksés Internét ngalangkungan smartphone tiasa disayogikeun nganggo adaptor Ethernet anu nyambung ngalangkungan port USB.
  • Sistem kontrol sora alat (Voice Access) parantos dimodernisasi
  • Ditambahkeun fitur "Bagikeun Deukeut" pikeun ngirim file, pidéo, data lokasi sareng inpormasi sanés kalayan gancang sareng aman ka alat anu caket sanésna dumasar kana platform Android atanapi nganggo browser Chrome.

Tungtungna sumber anu aya hubunganana sareng versi anyar aya dina gudang git tina proyék.

Sareng saat ieu apdet firmware parantos disiapkeun pikeun alat séri pikselogé smartphone ti OnePlus, Xiaomi, OPPO, sareng Realme.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Oscar Reyes Guerrero ku Elizondo cenahna

    Gambar anu saé pisan sareng tulisan anu saé
    Kuring miharep anjeun tiasa ngaunduh ISO sareng masangkeunana dina kotak gnome pikeun nguji éta