Android Q bakal mawa Vulkan pikeun sadayana

Vulkan vs OPenGL

Android Q mangrupikeun vérsi salajengna anu bakal kajadian ka Android 9 atanapi Android Pie. Versi sapuluh bakal nyayogikeun sajumlah ageung paningkatan, ti fitur-fitur énggal dina sababaraha API-na pikeun masihan programmer fungsionalitas énggal anu teu aya dina vérsi sateuacana, pikeun perbaikan kaamanan, privasi anu ngalangkungan manajemén anu hadé sareng kontrol anu langkung ageung idin pikeun aplikasi anu tiasa dilakukeun ku pangguna, sareng sajabana sareng sajabana.

Android 10.0 atanapi Android Q, éta ogé asalna pisan disiapkeun pikeun ponsel hareup, kawas anu fleksibel sapertos Samsung Foild anu diwanohkeun sababaraha bulan ka pengker. Éta moal ngan ukur hiji, parantos aya pabrik sanés anu ogé bakal nampilkeun telepon sélulér tilepan sareng éta sababna Google hoyong langkung adaptasi kana alat-alat ieu kapayunna. Bahkan gaduh paningkatan anu saé pikeun AI API -na, pikeun masihan pangembang dugi ka 60 fitur jaringan saraf anyar. Bahkan parantos aya polesan yén anu teu dipikahayang ku pangembang di Pie.

Tapi pikeun anu resep kana kaulinan Android, aranjeunna ogé ngagaduhan berita anu hadé pikeun anjeun. Dugi ka ayeuna, gim video sareng aplikasi sanés anu kedah nganggo grafik didasarkeun kana OpenGL. Dukungan Vulkan muncul éraan dina Android, tapi ayeuna di Android Q éta bakal janten sarat dasar pikeun sadaya perangkat lunak anu anjeun badé pasang dina versi 64-bit. Kituna, urang bakal ngagaduhan sadaya kakuatan ti API grafis Vulkan pikeun sadayana. Éta ditambah ku paningkatan dina ART pikeun ningkatkeun performa sareng konsumsi batré anu langkung handap disada hébat.

Beda antara hasil antara OpenGL vs Vulkan mangrupikeun kesan anu luar biasa. Pidéo vidéo bakalan maju pisan sareng proyék Grup Khronos ieu sareng hayu urang émut yén éta asalna tina kode sumber anu dikaluarkeun ku AMD tina proyék Mantle anjeun. Anjeun tiasa ningali conto alit dina gambar utami tina tulisan ieu, kalayan gim pidéo sareng OpenGL ES sareng anu sami sareng Vulkan. Anjeun tiasa nangtoskeun nyalira, tapi hasilna lumayan atos ...


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.