Android nganggo atanapi henteu sareng Google: Android Gratis! Naon alternatif anu urang gaduh?

Android nganggo atanapi henteu sareng Google: Android Gratis! Naon alternatif anu urang gaduh?

Android nganggo atanapi henteu sareng Google: Android Gratis! Naon alternatif anu urang gaduh?

Saban dinten, éta mangrupikeun tren pikeun ngagunakeun parangkat lunak sareng platform anu gratis, terbuka sareng aman, nyaéta anu nawiskeun ukuran sareng karusiahan sareng kaamanan komputer ngajamin. Kusabab masarakat, konsumén sareng wargana teras-terasan milari alternatif pikeun naon waé anu dianggo. JEUNG «Android» Como «Sistema Operativo», aya dina panon kontropérsi, pikeun hubungan caket na sareng «Google».

«Google», salah sahiji buta téknologi tina grup tina «GAFAM», parantos ngadamel tina«Android» sajenis platform pikeun ngamajukeun dirina sareng jasa-jasa na, anu sering diréasi ku pangalaman goréng dina hal kawijakan atanapi cacat kaamanan sareng karusiahan eta hartina. Anu parantos, éta alternatif gratis dumasar kana «Android» o «Linux»pantes, atanapi anu sanésna, pikeun kapentingan sadayana.

Sababaraha alternatif anu sumping kana pasar, boh kapungkur sareng ayeuna, mangrupikeun alternatif anu parantos atanapi parsial atanapi total.

Android nganggo atanapi henteu sareng Google: Perkenalan

Nyaéta, aranjeunna dibasajankeun ngan saukur teu ngijinkeun aplikasi kritis sareng jasa kana kapasitas pinuh «Google» dugi ka total éliminasi sareng pangwatesan diantarana, bahkan ngahontal panggunaan Sistem Operasi anu anyar dumasar kana «AOSP (Android Open Source Project)» atanapi salah saurang ti mimiti, sapertos dina kasus panganyarna tina «Harmony OS» de «Huawei».

Alternatif gratis pikeun Android lengkep ti Google

Utama

AOSP (Proyék Sumber Terbuka Android)

«Android Open Source Project (AOSP)» Es dasar atanapi inti tina«Sistema Operativo de código abierto» pikeun alat sélulér utamina disetir ku «Google». Nanging, ku «AOSP», «Google» nyayogikeun masarakat umum kalayan sadaya inpormasi sareng kode sumber anu diperyogikeun pikeun nyiptakeun varian khusus «Sistema Operativo Android».

Android nganggo atanapi henteu sareng Google: AOSP

Sajaba ti éta, «AOSP» Éta nyayogikeun elemen-elemen anu diperyogikeun pikeun tiasa ngangkut kana alat-alat sélulér anu diperyogikeun sareng ngadukung aksésoris anu didamel pikeun platform «Android», mastikeun yén alat-alat éta nyumponan sarat kasaluyuan anu dikokolakeun ku sadayana ékosistem. Tujuan tina «AOSP» nyaéta nyingkahan sagala titik pusat kagagalan dimana saurang pamaén industri tiasa ngawatesan atanapi ngendalikeun inovasi tina pamuter sanés.

/ e / (E.elo)

«/e/» atanapi eelo atanapi e-google sabab kadang dikenal, saleresna ékosistem mobile lengkep. Sistem Operasi anu museur kana aplikasi sareng jasa online anu penting pikeun pangalaman pangguna anu langkung saé sareng langkung nyugemakeun. Salaku tambahan, éta ngagaduhan jasa online nyalira, sapertos mesin pencari, email, panyimpenan, sareng alat online sanésna, anu nyiptakeun lingkungan privasi anu unik, langkung épéktip.

Android nganggo atanapi henteu sareng Google: / e /

Organisasi anu ngadukung proyék ieu, «e-Foundation», parantos ngajantenkeun umum na «Sistema Operativo» dumasar kana «Android», supados sayogi kanggo evaluasi ku sadayana. Salaku tambahan, aplikasi na sorangan ogé dumasar kana «código abierto», sareng ogé ngadukung palaksanaan aplikasi naon waé«Android» geus aya.

LineageOS

«LineageOS»mangrupikeun Sistem Operasi sumber anu gratis sareng kabuka pikeun alat pinter sélulér, laptop, bahkan komputer, anu dumasar kana «Android». Dilahirkeun salaku panerusna proyék lami ti «ROM» adat katelah «CyanogenMod».

Android nganggo atanapi henteu sareng Google: LineageOS

Éta sacara resmi dileupaskeun tanggal 24 Désémber 2016, kalayan kode sumberna sayogi di «GitHub», sareng sapertos vérsi «Android», éta ngagaduhan vérsi khusus pikeun modél tunggal. Ti saprak diluncurkeun dugi ka ayeuna, «LineageOS» diaku«ROMs» sayogi pikeun langkung ti 185 model telepon, kalayan jutaan pamasangan aktif, sareng komunitas pangguna anu ageung.

postmarketOS

«PostmarketOS» Ieu téh hiji«Sistema Operativo»Linux adaptasi pikeun telepon sareng alat sélulér sanés. Dimekarkeun di «Software Libre» sustainable, fokus kana privasi sareng kaamanan, sareng leres kana modél distribusi Linux tradisional, kalayan masing-masing hak istimewa masing-masing.

postmarketOS sareng hapé

Kanggo ayeuna, «PostmarketOS» Éta dikembangkeun ku sakelompok alit anu diwangun ku pangembang, peretas, sareng hobi kalayan tujuan umum pikeun masihan telepon sélulér siklus hirup sapuluh taun. Ngagunakeun arsitéktur saderhana sareng sustainable dipinjam tina sebaran khas Linux, tibatan nganggo «Android» jeung / atawa «AOSP». Proyék ieu dina tahap awal sareng henteu kapaké pikeun jalma-jalma ayeuna.

PureOS

«PureOS» Ieu téh hiji«Sistema Operativo»sumber bébas, étika sareng sumber kabuka anu henteu dumasar kana«Android» sareng anu sakedik-sakedik parantos dipikaterang kusabab panggunaanna dina lapangan mobile kusabab panggunaanna dina telepon anu mérek «Librem» didamel ku Kumpeni «Purism». Najan kitu, «PureOS» Éta multiplatform, nyaéta, éta tiasa dianggo dina alat sélulér, portabel sareng desktop, éta ogé tiasa dipasang dina alat mémori USB.

Android nganggo atanapi henteu sareng Google: PureOS

Éta parantos dikembangkeun sapertos cara nawiskeun pangguna kasempetan pikeun kéngingkeun deui kontrol sareng panangtayungan inpormasi pribadi na, tina kahirupan digitalna ngalangkungan «Sistema Operativo» dumasar lengkep dina «Software Libre y de Código Abierto». Ku alatan éta, «PureOS» hadir sareng perangkat lunak gratis sareng gratis anu paling saé pikeun kaamanan sareng karusiahan pikeun tiasa nga-surfing wéb kalayan aman, tanpa dilacak ku pangiklan atanapi anu ngajual. Salaku tambahan, éta ngamungkinkeun anjeun pikeun gampang énkripsi sadaya OS sareng data, kalayan kecap akses anjeun nyalira. énkripsi.

Replicant

«Replicant» éta ogé a «Sistema Operativo» dumasar kana «Android», leres-leres gratis sareng didukung ku seueur model alat, dicirikeun ku nekenkeun dina kabébasan, karusiahan sareng kaamanan pangguna na.

Android nganggo atanapi henteu sareng Google: Replicant

«Replicant» Mangrupikeun sistem anu gratis, tapi biasana digabungkeun sareng komponén propriétari, sapertos charger boot, firmware sareng parangkat lunak modem, dina sababaraha kasus. Nanging, sami, dina alat-alat tangtu ogé tiasa tiasa ngajalankeun, contona, bootloaders dumasar kana «Software Libre».

Alternatip penting Android anu sanés

  1. «Firefox OS»
  2. «Maemo»
  3. «Mer»
  4. «Openmoko»
  5. «Paranoic Android»
  6. «Plasma Mobile»
  7. «Sailfish OS»
  8. «Tizen»
  9. «Ubuntu Touch»
  10. «WebOS»

Android nganggo atanapi henteu sareng Google: Kacindekan

kacindekan

Sakumaha urang parantos tiasa ningali, dina waktos sareng dinten ayeuna, aya seueur usaha anu teu hasil sareng pikaresepeun, atanapi anu penting sareng suksés pikeun nerapkeun«Android» jauh langkung bébas tina «Google» atanapi leres-leres bébas tina «Google». Janten salah sahiji pangalaman atanapi kampanyeu anu paling anyar tina «Fundación del Software Libre de Europa»disebut Bébas Android Anjeun!, anu kami ngajak anjeun terang.

Sareng leres, dina sababaraha waktos anjeun parantos hasil nganggo salah sahiji atanapi langkung tina anu disebatkeun di dieu, tinggalkeun kami koméntar anjeun ngeunaan pangalaman anjeun, sareng upami anjeun ngan ukur hoyong masihan pendapat anjeun, tinggalkeun kami koméntar anjeun pikeun debat sareng pengayaan sadayana dina hal éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

10 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   John Paul Granados cenahna

    Sistem Operasi Dumasar Android ieu mangrupikeun alternatif, tapi dina pandangan kuring, Sistem Operasi Kernel pikeun Cellphone bakal unik tibatan Google aranjeunna tiasa nganggo Duckduckgo atanapi Yandex atanapi alternatif anu sanés, gancang atanapi engké bakal aya sababaraha parobihan anu sadayana bakal diganti sareng dugi dumadakan Sistem UNIX anu pas pikeun PC sareng Telepon

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Pasti, sababaraha anu disebatkeun dumasar kana AOSP, anu sanésna dina Linux sareng urang bakal ningali naon Harmony OS anu sabenerna dibawa ka urang. Salam, Juan sareng hatur nuhun kana koméntar anjeun.

  2.   Autopilot cenahna

    Salaku tambahan pikeun ngalacak anu intensif, aya masalah anu serius pisan pikeun alat sélulér: obsolescence.
    Baheula kuring nganggo CM / LineageOS sareng ngaleungitkeun masalah pamasangan sareng boot kuring langkung resep kana kinerja. Ayeuna terminal lami kuring henteu didukung deui sareng anu anyar henteu kantos kagunganana. Kabeneran, ayeuna kuring masih nampi pembaruan ti pabrikan saatos dua taun.

    Kuring ngantepkeun anjeun kampanye anu pikaresepeun ti FSFe:

    fsfe.org/campaigns/android/liberate.es.html

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Koméntar anu saé. Tambahkeun tautan kampanye Bébas Android anjeun! dina akhir tulisan.

  3.   Autopilot cenahna

    @admins, anjeun gaduh masalah sareng tanggal tulisan sareng koméntar, hiji artikel ti kamari nembongan salaku "1 menit ka pengker" pas muncul salaku "16 jam ka pengker" atanapi sareng tanggal hiji dinten anu sanés. Éta téh teu matak lieur.

    Sasludo.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Abdi, kuring ngan ukur panulis naskah. Abdi henteu tiasa ngawartosan anjeun sababna tapi kuring ogé parantos merhatoskeunana. Hatur nuhun pikeun panitén anjeun ngeunaan hal ieu!

  4.   zicoxy3 cenahna

    Patarosan anu urang kedah naroskeun ka diri urang sorangan nyaéta….
    Sabaraha anu bakal mésér telepon tanpa WhatsApp? Teu aya sasaha, sanaos Telegram atanapi anu sanés 100 kali langkung saé.
    Upami telepon dianggo komunikasi sareng anjeun henteu tiasa komunikasi sareng indung anjeun, kirimkeun poto ucing éta ka réréncangan anjeun di Greenland atanapi hal-hal sapertos kitu, saleresna anu anjeun gaduh sanés telepon, éta mangrupikeun agenda pikeun «geeks».

    Tina daptar, hiji-hijina anu tiasa dianggo nyaéta LinageOS. Kuring parantos dipasang dina MI A1 kuring sareng éta tiasa dianggo kalayan lancar. Tapi tangtosna, kalayan jasa ti G. hébat
    Upami kuring dipasang tanpa aranjeunna, anu dimungkinkeun (kuring gaduh dasarna), éta bakal janten agenda anu nelepon.
    Hanjakalna, Android ti Google sareng éta sadayana aya hubunganana.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Zicoxy3. Hatur nuhun kana koméntar anjeun sareng nampilkeun sudut pandang anjeun ngeunaan hal ieu.

  5.   Richard Gilbert cenahna

    Kuring satuju yén LinageOS paling lengkep kumargi anjeun tiasa masang Gapps tapi whatsapp tiasa dipasang sareng aurora tetep ngaplikasi aplikasi google tanpa google play.
    Sailfish sigana maju tapi teu katingali, tapi toko google tiasa dianggo di jero.
    Sentuhan Ubuntu, panginten janji anu paling ageung kusabab dasarna anu solid sareng telepon khusus anu sayogi.

    Éta gumantung kana masing-masingna, tapi karusiahan sareng kabébasan ngagaduhan harga, moal aya anu gampang tapi panolakan anu biasa bakal ngajantenkeun urang maju.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Richard. Koméntar anu hadé sareng kontribusina.