Android Q bakal disebat Android 10 sareng Google ngumumkeun yén éta tinggalkeun nami kode

Android 10

Android 10

Saloba anjeun bakal terang, Google parantos namina unggal vérsi Android kalayan nami nami dina rujukan ka dessert atanapi amis. Tapi ieu bakal robih ku Android Q. Salaku tambahan pikeun ngenalkeun skéma penamaan anyar, Google ogé ngamutahirkeun strategi mérek pikeun Android.

Android Q bakal disebat Android 10, anu bakal ngajajarkeun sistem operasi seluler Google sareng Microsoft Windows 10 sareng Apple iPhone X. Nami énggal disertakeun ku logo énggal sareng skéma warna énggal.

Dina tulisan blogna, Google ngajelaskeun yén:

"Dina dasawarsa terakhir, platform Android parantos nyiptakeun komunitas pabrikan sareng pangembang anu maju kana pangunjung global sareng alat sareng aplikasi na. Solusi ieu ayeuna dugi ka tablet, mobil, jam tangan, televisi sareng seueur deui, kalayan langkung ti 2.5 milyar alat aktip di dunya.

Nalika urang teraskeun ngembangkeun Android pikeun sadaya anggota masarakat, mérek kami kedah inklusif sareng tiasa diaksés sabisa, sareng kami yakin urang tiasa langkung saé dina sababaraha cara.

"Kahiji, urang ngarobih cara namina vérsi kami. Tim rékayasa urang parantos sering nganggo nami kode internal pikeun tiap vérsi, dumasar kana ngeunah atanapi tuangeun, dina urutan abjad.

"Salaku sistem operasi global, penting pikeun nami-nami ieu jelas sareng tiasa diaksés ku sadayana jalma di dunya. Ku alatan éta, vérsi Android salajengna ieu ngan saukur bakal nganggo nomer vérsi sareng bakal dingaranan Android 10. Kami yakin parobihan ieu ngabantosan nami vérsi saderhana sareng langkung intuitif pikeun komunitas global urang.

Sareng bari seueur tuang tuangeun "Q" anu ngagoda, panginten ku 10 sareng 2.5 milyar alat aktip, parantos waktuna pikeun ngarobih éta.

Ngeunaan Android 10

Dina Maret, Google ngaluarkeun versi munggaran Android 10. Parobihan ageung dina vérsi ieu mangrupikeun setting privasi tambahan pikeun aksés kana situs, anu bakal ngamungkinkeun para pangguna pikeun ngawatesan sosialisasi inpormasi ieu kana aplikasi. ngan upami nyarios aplikasi anu dianggo, tibatan ngandelkeun ngan ukur pikeun saklar umum pikeun ngamungkinkeun atanapi henteu ngabagi inpormasi ieu sareng sadaya aplikasi.

Android

Dina pengertian ieu, Google ngajelaskeun éta

“Android Q masihan pangguna langkung seueur kontrol nalika aplikasi tiasa ngaksés lokasi alatna. Nalika aplikasi Android Q nyungkeun aksés ka lokasi, kotak dialog ditampilkeun. Dialog ieu ngamungkinkeun pangguna pikeun masihan aksés lokasi dina dua épékén anu sanés: dianggo (foreground only) atanapi iraha waé (foreground sareng background).

"Kanggo ngadukung kendali tambihan anu di anggo ku pangguna ngeunaan inpormasi lokasi, Android Q ngenalkeun otorisasina lokasi anu anyar."

Google ogé maksa wates anyar dina aksés aplikasi kana eusi, sapertos poto, video sareng audio, ogé sadaya file anu diunduh kana alat-alatna.

Pikeun masihan pangguna langkung kendali kana file-filena sareng ngirangan file file, Android Q ngarobih cara aplikasi tiasa aksés file dina panyimpenan éksternal alat.

Android Q ngagantikeun idin READ_EXternalAL_STORAGE y WRITE_EXTERNAL_STORAGE kalayan idin anu langkung rinci sareng khusus média sareng aplikasi anu ngaksés file nyalira dina alat panyimpenan éksternal henteu peryogi ijin khusus.

Parobihan ieu mangaruhan cara aplikasi anjeun nyimpen sareng aksés file dina panyimpenan éksternal.

Kotak pasir panyimpenan terasingkeun pikeun file aplikasi pribadi: Android 10 masihan unggal aplikasi kotak panyimpenan terasing ka alat panyimpenan éksternal, sapertos / sdcard.

Teu aya aplikasi sanés anu tiasa langsung ngaksés file kotak pasir di aplikasi anjeun. Kusabab file na pribadi dina aplikasi anjeun, anjeun henteu kedah peryogi ijin deui pikeun aksés kana file anjeun nyalira sareng nyimpen kana panyimpenan éksternal.

Parobihan ieu ngajantenkeun gampang ngajaga privasi file pangguna sareng ngirangan jumlah ijin anu dibutuhkeun ku aplikasi anjeun.

Kumpulan anu dibagikeun pikeun file multimédia: upami aplikasi anjeun nyiptakeun file anu kagungan pangguna sareng pangguna ngarepkeun pikeun nyimpen éta, nalika aplikasi anjeun dicabut, ieu disimpen dina salah sahiji kumpulan multimédia anu ayeuna, ogé disebut koléksi babarengan.

sumber: https://www.blog.google/


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.