Anggo protokol "Line" Obrolan di Pidgin pikeun Linux Mint 17 Qiana

Anu mimiti garis nyaéta aplikasi olahtalatah instan pikeun telepon sélulér (iPhone, Android, Windows Phone, Firefox OS, sareng anu sanésna) anu ogé tiasa dipasang dina Windows sareng Mac. Di dieu kuring bakal nunjukkeun anjeun kumaha cara masang Garis Ungu un plugin ti pihak katilu pikeun Pidgin (multiprotocol olahtalatah klien) di Linux Ubuntu mint 17  (Numutkeun halaman panyipta, plugin na diuji dina Ubuntu sareng Arch Linux).

Jelas upami urang henteu dipasang Pidgin, pasang

$ sudo apt-get install pidgin

Sateuacan ngaunduh Plugin tina Nyipta urang kedah gaduh 3 hal: libpurple (anu dipasang nalika masang pidgin), kompiler apache thrift sareng file line_main. Thrift (anu diunduh tina halaman plugin anu sami)

Masang Thrift

Penyusunna sayogi di Repository Ubuntu, tapi panulis nyarankeun nyusunna tina kode sumber, anu kuring éméntir mastikeun yén ieu kedah kumaha, hayu urang jalan:

1.- Masang kagumantungan

$ sudo apt-get install libboost-dev libboost-test-dev libboost-program-options-dev libboost-system-dev libboost-filesystem-dev libevent-dev automake libtool flex bison pkg-config g++ libssl-dev

2.- Unduh sareng unzip

Urang bakal nganggo vérsi 0.9.1
$ wget http://www.bizdirusa.com/mirrors/apache/thrift/0.9.1/thrift-0.9.1.tar.gz

$ tar -xvf thrift-0.9.1.tar.gz

3.- Konpigurasikeun sareng Pasang pasang

Mimiti aksés folder
$ cd thrift-0.9.1
$ ./configure

Verifikasi yén di terminal kaluar éta nyatakeun Gedong Perpustakaan C ++ ………: leres, teras salajengna

$ make

$ sudo make install

Sakali Thrift dipasang, urang ayeuna bakal ngaunduh plugin na.

Ngunduh sareng masang plugin Pidgin

Perhatosan, ieu parangkat lunak anu henteu acan réngsé! Plugin ieu masih dikembangkeun sareng seueur hal tetep henteu stabil atanapi henteu tiasa dilaksanakeun.

Unduh ti dieu

garis ungu

sareng unzip.

File éta diundeur ka kuring ungu-garis-04279d7.tar.gz Dina buku alamat ~ / Undeuran, teras ka unzip

$ tar -xvf purple-line-04279d7.tar.gz

Ayeuna urang bakal unduh garis-protokol anu eusina file na line_main.hemat naon anu urang butuhkeun

garis-protokol

Sakali diunduh protokol garis, unzip na arsip line_main.hemat salin kana polder garis ungu

Ayeuna, lebetkeun folder na garis ungu sareng ngalakukeun make-install
$ make

$ make install

Ayeuna, dina tiori sadayana kedah OK. Parantos ngadamel sareng nyalin file ieu libline.jadi a ~ / .bélér / plugins , anu mana ayeuna urang tiasa nambihan akun nganggo protokol LINE dina Pidgin …… ..

tapi….

Bisi kuring henteu sapertos kitu, aya perpustakaan paket hemat anu henteu dimuat dina sistem (kuring sadar ieu saprak kuring nempatkeun jandéla debug dina pidgin nalika ngamuat plugins) sahingga plugin na henteu dianggo pikeun kuring, éta persis perpustakaan libthrift-0.9.1.jadi . Pikeun ngabenerkeun masalah ieu, hal anu mimiti kami laksanakeun nyaéta milarian perpustakaan anu dimaksud ku paréntah

$ sudo find / -name libthrift-0.9.1.so

anu dina kasus kuring masihan 2 hasil:
1.- /usr/local/lib/libthrift-0.9.1.jadi
2.- ~ / Undeuran / thrift-0.9.1 / lib / cpp / .libs / libthrift-0.9.1.jadi

Alamat munggaran anu dikintunkeun nyaéta lokasi perpustakaan anu urang peryogikeun kumargi anu kadua pakait sareng file anu kami unduh. Pikeun nambihan variabel lingkungan permanén kana sistem anu urang lakukeun nyaéta nambihan alamatna / Usr / lokal / lib a / jsb / lingkungan, urang ngalakukeun ieu ku paréntah

$ sudo echo 'LD_LIBRARY_PATH="/usr/local/lib/"' >> /etc/environment

Ayeuna urang ngamuat variabel lingkungan.

source /etc/environment

Sareng ieu urang ayeuna tiasa nganggo protokol LINE di Pidgin.

Salam babaturan


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

27 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   poék Ungu cenahna

    Hayu urang tingali naha aranjeunna nampi pikeun KDE Telepathy.

    1.    Jorge cenahna

      Atanapi kanggo Kopete. Butuh cukup.

    2.    Pak Parahu cenahna

      Naraka, kuring béjakeun ka anjeun, Pidgin pikasieuneun, tapi salaku kipas KDE kuring, leres bangor yén teu aya alternatif pikeun plugin éta.

      Naha aya anu terang alternatif naon dina KDE?

      1.    Babel cenahna

        Kuring nganggo KDE sareng kuring nganggo Pidgin atoh. Kaleresan kopete, telepati atanapi anu sanésna jauh pisan.

  2.   mat1986 cenahna

    Buka éta mangrupikeun prosés anu rada beurat. Abdi hoyong nyobian, tapi kuring henteu ngagaduhan kontak anu nganggo Line ... damn whatsapp !! 🙁

    Nuhun tutorial na 🙂

  3.   teu aya ogé cenahna

    Kuring henteu terang saha waé anu nganggo garis atanapi telegram, hiji-hijina hal anu urang terang nyaéta facebook sareng naon 🙁 ku jalan kitu, ieu mangrupikeun tulisan ngeunaan kumaha nyambungkeun sareng pidgin sareng metode éta tiasa dianggo deui

  4.   dva cenahna

    Gambar D diperyogikeun:

  5.   Sergio cenahna

    Anjeun saé hébat, abdi ogé hoyong nyerat tulisan sareng ngajantenkeun aranjeunna katingalina saé

  6.   Wisp cenahna

    Éta memang dina béta tapi langkung saé pikeun nyusun protokol tibatan niru aplikasi LINE sareng Anggur kanggo Windowslerdos.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Éta sami. Kusabab kuring bencong nganggo Anggur dina Linux, kuring henteu ngagunakeunana sareng ngajantenkeun partisi kuring gunana ku Windows.

  7.   anonimo cenahna

    Langkung saé nganggo XMPP / Jabber sareng lirén ngadukung silo anu katutup.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Anu jadi masalah utamina nyaéta yén protokol henteu acan leres-leres diwanohkeun ka masarakat umum, ngajantenkeun pangalaman sosial kalayan protokol anu teu tiasa ditahan.

      Pangpangna, cobian Telegram. Kuring parantos gaduh anggota kulawarga kuring nambihan kana jasa olahtalatah instan.

  8.   jaket cenahna

    mmmm, dina widnows 8, aplikasi LINE aya dina interface metro, sareng teu aya anu nganggona kusabab éta beurat sareng henteu stabil.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Garis ogé dina vérsi pikeun Windows 7 saolah-olah éta jandéla Windows Live Messenger. Kuring gaduh versi ieu dipasang dina partisi kuring sareng Windows 8 anu aya dina netbook kuring, anu kuring anggo kusabab modeu aplikasi touch henteu jalan kusabab resolusi layar netbook kuring.

  9.   Fernando cenahna

    Halo sadayana. Ternyata nalika kuring nyobian ngaunduh garis ungu éta ngawartosan yén nanai ti Cina janten kabagjaan kuring dina sumur sanaos leres sababaraha jalma anu nganggo Jalur sareng upami kuring nganggo WhatsApp sakedik, anjeun bakal ngawartosan ieu . Tapi kuring resep ngalaman sagala hal ieu. Teras kuring ngadu'a yén Ubuntu dimuat sakedik lambat.

    1.    Cristian cenahna

      tautan tiasa dianggo nalika anjeun hoyong: v

  10.   Cristian cenahna

    Abdi hoyong nangis, keprok
    Kuring ngarepkeun solusi ieu ...

    Kuring ngan saukur lirén nyobian nganggo garis dina linux sareng parantos nganggo program alit dina windows atanapi dina smartphone kuring, sareng anggur henteu pernah mangrupikeun alternatif anu sah pikeun kuring

  11.   koprotk cenahna

    Hapunten pisan henteu parantos sumping kana koméntar sateuacana, kuring bakal marios tautan sareng ngalereskeunana upami rusak, tapi samentawis éta anjeun tiasa ngaunduh plugin sareng LINE-protokol ti dieu: http://altrepo.eu/git/

  12.   Chaparral cenahna

    Nya kuring henteu ngagaduhan masalah nuturkeun pituduh panulis undak-usuk, anu kuring hatur ka anjeunna. Ngan sareng dina paréntah anu terakhir kuring kedah ngalakukeun éta salaku root ($ sudo echo 'LD_LIBRARY_PATH = »/ usr / local / lib /»' >> / jsb / lingkungan) sabab éta henteu masihan kuring ijin.
    Hiji salam.

  13.   Hugo cenahna

    Kumaha pikaresepeun, hatur nuhun.

  14.   rotietip cenahna

    Naon plugin pikeun ngalakukeun hal anu sami sareng Kik? Kuring gaduh "sobat" anu nganggo aplikasi éta dina telepon pinterna tapi henteu sapertos Line, teu aya klien PC sareng anu leresna kuring males pisan masang émulator Android pikeun hal anu pastina bakal dianggo ti jaman ka jaman.

  15.   Jorge cenahna

    pantun,
    Kuring parantos masang plugin na, tapi ayeuna kumaha kuring ngadamel akun dina Pidgin?
    Dina daptar protokol, kuring henteu ningali anu nganggo Line identifier.
    Hatur nuhun pisan.

    1.    Koprotk cenahna

      Upami perpustakaan disusun kana diréktori bumi anjeun, anjeun panginten henteu dimuat perpustakaan. Naon anu anjeun tiasa lakukeun pikeun terang naon anu lumangsung nyaéta muka jandéla debugging dina pidgin teras aksés kana jandéla plugins sareng parios kasalahan.

  16.   Francis Capote cenahna

    Naon waé cara pikeun dianggo dina Arch linux ??

    1.    koprotk cenahna

      Hapunten anu ditunda, tapi upami tiasa, kuring nembé ngalih ti Mint ka ArchLinux sareng garis ungu sareng barang simpen aya di repositori AUR, sabab anjeun tiasa masang duanana langkung gampang ku anjeun.

      Wasalam

  17.   Edward cenahna

    Sobat, nalika kuring nyobian ngaunduh garis ungu, éta naros nami pangguna sareng kecap akses kuring. kang ??

    1.    Koprotk cenahna

      Aneh, tapi anjeun tiasa google ungu LINE, dina tulisan ieu anjeun ogé bakal mendakan halaman dimana unduhanna.

      Wasalam