Anjeun teu gaduh Internét? Diajar kumaha nyandak Repository anjeun ka bumi

Gambar dicandak tina Deviantart

Nalika kuring gaduh komputer di bumi, kuring biasa Lisénsi / Linux Ubuntu tanpa masalah bahkan tanpa gaduh internét pikeun nganggo Repository.

Anu kuring lakukeun nyaéta nyandak salinan bungkus anu dipasang dina komputer damel kuring sareng masang / nganyarkeun di bumi. Aya sababaraha aplikasi sareng varian pikeun ngalakukeun ieu, kuring bakal nunjukkeun sababaraha hal.

aptOnCD

Cocog pikeun pangguna tina Ubuntu. Kalayan APTOnCD kami bakal nyandak sadayana bungkus anu urang gaduh dina cache apt a .iso tanpa komplikasi. Masangna:

$ sudo aptitude install aptoncd

Pikeun ngagunakeunana, urang ngan saukur ngajalankeun aplikasina sareng ngalakukeun naon anu dicarioskeun ku kami langkah demi langkah. Henteu aya anu rumit.

kaunggulan:

  • Anjeun tiasa nyandak Repository anjeun dina .iso (atanapi sababaraha, gumantung kana ukuranana) Kamana waé anjeun badé angkat Anjeun tiasa nyiptakeun iso di CD y DVD.
  • Anjeun tiasa unzip .iso sareng nyalin sadayana di jero kana folder, sareng ngapdet ti dinya.
  • APTOnCD ngadeteksi nalika anjeun ngagaduhan bungkus énggal sareng nambihan aranjeunna miceun anu lami.

kalemahan:

  • Upami henteu CD-RW o DVD-RW anjeun bakal gaduh runtah artos upami anjeun salah sahiji anu resep ngapdet unggal dinten, sanaos anjeun tiasa salaku titik alternatip 2 tina kaunggulan.
  • Upami anjeun nganggo apt pinning sareng sababaraha dahan (Nguji, Sid, Ékspérimén), éta tiasa masihan anjeun sababaraha kasalahan nalika masang kagumantungan.

Apt-Pindahkeun:

Alternatipna ieu cocog pikeun Debian meres. en Tés Debian Kuring ngalaman sababaraha masalah sabab kuring henteu nyalin bungkus kana folder tujuan.

Masangna:

$ sudo aptitude install apt-move

Setting:

Sadaya pilihan apt-pindah tiasa konsultasi dina manual na (man apt-move). Konfigurasi na aya di /etc/apt-move.conf sareng urang kedah ngarobih sababaraha hal di jerona, pikeun ieu kami muka éditor karesep kami anu file:

$ sudo nano /etc/apt-move.conf

Sareng urang kedah ngemutan garis-garis ieu, anu mangrupikeun hiji-hijina anu urang kedah ngarobih:

# Establecemos la carpeta donde se creará el mirror que nos llevaremos a casa.
LOCALDIR=/home/usuario/carpeta_mirror

# Ponemos la distribución que usamos para nuestro mirror
DIST=squeeze

# Si lo ponemos en Yes, borrará los paquetes antiguos que se bajan a la caché
DELETE=no

# Si lo ponemos en NO, moverá los paquetes a nuestra carpeta mirror y los elimina de la caché
COPYONLY=yes

Ieu langkung ti cukup dina setélan.

Anggo:

Sakumaha saderhana ngajalankeun:

$ sudo aptitude update && aptitude upgrade && apt-move update

Ieu bakal nyalin kami, pikeun folder anu kami pilih, sadaya bungkus tina cache kami

kaunggulan:

  • Ngadamel struktur pasti tina eunteung sareng bungkusan anu urang gaduh dina cache.
  • Ngelompokkeun cabang Main sareng Contrib ngan di Main, janten nalika nambihan alamat kana sumberna.daptar, urang ngan ukur kedah nempatkeun utama non-gratis.
  • Upami urang gaduh pin-pinning, urang tiasa ngaunduh unggal cabang sacara mandiri.

kalemahan:

  • Sajauh ieu kuring henteu mendakan nanaon.

Ngagunakeun dpkg-scanpackages

Catetan: Ieu sapertos ngagunakeun APTOnCD

Fungsi alat ieu nyaéta nyiptakeun mini repo anu anjeun tiasa gampil ngangkut sareng kalebet kana sources.list, tina file anu diunduh atanapi file anu anjeun kalebet ku anjeun nyalira.

Modeu operasi sapertos kieu: Pasang heula dpkg-dev

$ sudo apt-get install dpkg-dev

Salin file tina cache apt kana folder anu anjeun terang dipilih pikeun dianggo, upamana disebat repo sareng tempatna / bumi / pangguna / repo /.

cp /var/cache/apt/archives/*.deb /home/usuario/repo/

Anjeun tiasa ogé ngalebetkeun .deb anu anjeun hoyong

Ayeuna urang angkat ka folder kami: repo (dina hal ieu).

cd /home/usuario/repo

sareng kami ngaéksekusi:

dpkg-scanpackages repo /dev/null | gzip > repo/Packages.gz

Anu kami laksanakeun di dieu nyaéta maca sadaya bungkus anu aya / bumi / pangguna / repo / sareng file na didamel Pakét.gz kalayan inpormasi ieu; Gumantung kana jumlah rangkepna, éta bakal janten waktos kanggo ngarengsekeun prosés na.

Pikeun ngamimitian damel sareng mini-repo anyar anu didamel, léngkah salajengna nyaéta nambihan kana sources.list, ieu kahontal ku nuturkeun léngkah ieu:

Kalayan éditor téks kami (hal ieu nano):

nano /etc/apt/sources.list

Kami nambihan garis ieu:

deb file:/home/usuario repo/

Penting pikeun nyorot, pikeun ngémutan, yén saatos file, titik dua (:) teras slash tunggal (/) dilebetkeun di dinya, ogé saatos folder terakhir, dina hal ieu Desktop, éta henteu ngagaduhan garis miring nyandak rohangan teras folder mini repo (repo) sareng garis miring di tungtungna.

Kalayan léngkah ieu, kami parantos nyiptakeun mini-repo siap diangkut.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

16 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Manuel cenahna

    Sia tapi pikeun distribusi anu nganggo RPM?

    1.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

      Meureun YumonCD:
      https://bitbucket.org/a_atalla/yumoncd/downloads/

      Kuring henteu kantos nyobian, tapi éta ideu / pitunjuk dimana mimiti milari.

    2.    elav <° Linux cenahna

      Hanjakalna, kami henteu gaduh seueur pangalaman sareng jinis rangkep ieu, tapi pastina aya varian dimana-mana.

    3.    scaamanho cenahna

      Aya alat panyipta pikeun nyiptakeun gudang tina diréktori tempat ayana perpustakaan.
      Tingali kana http://blog.kagesenshi.org/2007/01/howto-creating-your-own-yum-rpm.html di dinya aranjeunna rinci prosés lumayan dijelaskeun.

  2.   hypersayan_x cenahna

    Kamungkinan anu sanésna nyaéta nganggo keryx, anjeun tiasa ngaunduh bungkusna tina Linux atanapi Windows, teras masangkeunana kana komputer anjeun tanpa internét. Gawéna ngan ukur pikeun Debian sareng Ubuntu.
    Kuring ogé ngalakukeun sababaraha waktos ka pengker program a pikeun ngaunduh bungkus pikeun linux tanpa internét, tapi kuring kedah ninggali U_U kanggo ngamimitian proyek sanés anu langkung kacau, anu pastina bakal aya sateuacan akhir taun 😀

    1.    elav <° Linux cenahna

      Anjeun nyiptakeun sushi-huh? : -O Wah, hébat. Kuring nganggo éta dina sababaraha kasempetan. Leres aya alat grafis anu sanés, kuring kedah ngumpulkeun langkung seueur inpormasi perkawis éta.

  3.   peuting cenahna

    Jigana hal anu paling gampang pikeun kuring nyaéta pikeun nyalametkeun bungkus tina / var / cache / apt sareng ngalirkeun kana mémori atanapi naon waé. Abdi dugi ka bumi, buka konsol kuring, buka folder dimana bungkus na teras pasang sadayana ku ngetikkeun sudo dpkg -i * .deb

    Wasalam

  4.   zOdiaK cenahna

    Solusi anu saé, SADAYANA, kalebet Drnocho's, blog anu saé, kuring resep pisan nalika kuring mendakan blog aktip ngeunaan parangkat lunak gratis, sareng langkung-langkung deui perkawis Debian anu dipikacinta.

    1.    elav <° Linux cenahna

      Debian Rulez !!!

    2.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

      Nuhun rerencangan, mangrupikeun kasenangan pikeun ngabantosan sareng masihan sakedik deui élmu yén masarakat parantos dipasihkeun 🙂
      Salam 😀

  5.   zOdiaK cenahna

    Kuring henteu terang naha éta bakal janten koréksi tapi, upami urang nganggo apt-move garis dina terminal bakal katingali sapertos kieu:

    sudo aptitude update && sudo aptitude ningkatkeun && sudo apt-move update

    Sanaon hurung kaleuleuwihi atanapi atra, tapi, sok aya jalma anu henteu sadar yén sakedik detail hahaha.

    salam!

    1.    elav <° Linux cenahna

      Wilujeng zOdiaK:
      Nuhun kana inpormasi ... 😀

  6.   Leo cenahna

    Naha aya anu langkung sapertos Synaptic? Pikeun kuring éta anu pangsaéna

  7.   Constantine cenahna

    hatur nuhun kanggo inpormasi, tapi timbul patarosan aptoncd ngahasilkeun iso kalayan program anu diunduh dina pc kalayan internét tapi dina pc tanpa internét éta kedahna dipasang aptoncd tapi pamasanganana dilakukeun ku pc kalayan internét maka, kumaha anjeun malikeun iso dihasilkeun tanpa aptoncd dina pc tanpa internét.

  8.   Nelson cenahna

    Pos na saé ... Naha aya alat-alat ieu tapi difokuskeun kana pakét .rpm?

  9.   Anthony A. cenahna

    Hai Naon anu anjeun mamatahan kuring. Kuring gaduh komputer toshiba anu dipisahkeun sareng windows 7 sareng Debian Linux 7 nganggo GRUB. Kusabab éta nyaéta Graphics ATI x1200 series, kuring kéngingkeun bug sareng éta ngan ukur layar saring. Nalika netepkeun sudo, paréntah tandana henteu kapendak. Kuring parantos nyobian ngaunduh Repository nganggo Suhsi huh sareng camicri kubus, éta moal tiasa dilakukeun. Naha aya cara anu tiasa anjeun nyarankeun ku kuring.
    Hatur nuhun.