Saha anu nyéépkeun paling seueur: KDE, GNOME, XFCE atanapi LXDE?

Pisan pikaresepeun teh analisis aranjeunna parantos dilakukeun dina Phoronix sareng anu ngamungkinkeun urang pikeun méréskeun patarosan anu seueur anjeun panginten anu naros ka diri sorangan: Naon lingkungan pangurus desktop / jandela anu paling lapar sumberdaya? Tés anu dilakukeun ku Phoronix Test Suite anu kawéntar sareng vérsi anu paling anyar tina lingkungan desktop anu pang populerna parantos nyayogikeun jawaban anu jelas.


Sakumaha dituduhkeun dina Tulisan aslina, sanaos uji coba Phoronix khusus berorientasi pikeun mariksa kinerja bagian sanés, éta ogé sanggup ngawaskeun konsumsi sumberdaya Ngaliwatan perpustakaan Phodevi (Phoronix Device Interface), anu dimungkinkeun pikeun ngumpulkeun inpormasi ngeunaan suhu, konsumsi batré, atanapi panggunaan CPU sareng GPU dina unggal kaayaan.

Babandinganana parantos dilakukeun dina netbook, Samsung NC10, dimana aranjeunna parantos ngajalankeun lingkungan uji éta dina vérsi pangénggalna tina opat lingkungan pangurus desktop / jandela anu paling populér ayeuna: GNOME 2.29.1, KDE SC 4.4.1, LXDE 0.5, sareng XFCE 4.6.1.

Dina tés aranjeunna parantos ngémutan dua skénario tés, sareng hasilna langkung atanapi kirang kabeneran dina dua kasus. KDE SC 4.4.1 mangrupikeun lingkungan anu paling meakeun, boh dina umur batre sareng sumber daya komputer, sareng bahkan dina suhu sistem nalika dijalankeunnana lingkungan éta.

Palaku pangsaéna dina tés nyaéta LXDE, sanaos ampir saimbang sareng XFCE. GNOME henteu jauh teuing dina dua kamajuan ieu, sareng dasarna nya éta KDE anu kaget ku bédana sareng pesaing na. Sigana anu pamekar KDE kedah tumut kana data ieu pikeun nyaring konsumsi sumberdaya dina siaran hareup.

Ditempo dina | Pisan Linux


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Antonio cenahna

    Kami bek anu hébat pikeun lingkungan lxde .. kaleresan éta, éta ngagaduhan pagelaran anu luar biasa .. Abdi gaduh versi lihuen 4 lxde tina Universidad de la Plata. pc kuring ngapung!

  2.   Sherpa Gratis Lemuria cenahna

    Nya, leres pisan kana pangalaman kuring, dina tés ieu anu ngalakukeun anu pang parahna nyaéta KDE, sanaos lumayan bahkan sareng XFCE semu lampu [lambat pisan dina unggal jalan].

    Dina tempat anu katilu bakal GNOME [normal], sareng anu paling hadé, LXDE. Sejen anu ogé kalakuanana ogé nyaéta Fluxbox.

    Hiji salam.

  3.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Pisan pikaresepeun! Nuhun kana data na !!
    Rangkulan! Paul.

  4.   J.Miguel Rivas cenahna

    lalaki chanfle sareng kuring ngaunduh xfce D:

    kabeneran kuring teu acan masang deui xD