Apache Cassandra 4.0 sumping sareng paningkatan kagancangan, fitur énggal sareng seueur deui

Sababaraha dinten ka pengker Yayasan Apache Software ngumumkeun ngaleupaskeun vérsi Apache Cassandra 4.0 anyar anu mangrupa sistem manajemén database anu disebarkeun Éta kagolong kana kelas sistem noSQL sareng didesain pikeun nyayogikeun panyimpenan anu ageung tiasa diukur sareng dipercaya tina jumlah ageung data anu disimpen dina bentuk susunan asosiatif.

Versi anyar Apache Cassandra 4.0 ieu dianggap pérsi stabil sahingga tiasa dianggo pikeun nyebarkeun produksi sareng parantos diuji di infrastruktur Amazon, Apple, DataStax, Instaclustr, iland sareng Netflix kalayan gugus langkung ti 1000 titik.

Fitur anyar utama Apache Cassandra 4.0

Versi anyar ieu tina Apache Cassandra 4.0 ngagambarkeun ampir 1,000 perbaikan bug, pamutahiran, sareng fitur anyar diantarana ieu menonjol:

  • Ngaronjat kagancangan sareng skalabilitas: ngirimkeun data dugi ka 5x langkung gancang nalika operasi skala sareng nepi ka 25% langkung gancang kinerja dina maca sareng nyerat, nyayogikeun arsitéktur anu langkung elastis, khususna dina awan sareng Kubernetes.
  • Ngaronjatkeun konsistensi: ngajaga réplika data pikeun nyinkronkeun pikeun ngaoptimalkeun perbaikan tambahan pikeun operasi anu gancang sareng langkung épisién sareng konsistén antara réplika data.
  • Ningkatkeun kaamanan sareng panineungan: jalan satapak Inok ngalacak aksés pangguna sareng aktipitas sareng pangaruh minimal kana kinerja beban kerja. Capture sareng playback énggal ngamungkinkeun analisis beban padamelan produksi pikeun ngabantosan kaamanan sareng patuh pangaturan kalayan SOX, PCI, GDPR, atanapi sarat sanés.
  • Setélan konfigurasi anyar: métrik sistem sareng setélan konfigurasi anu kabuka nyayogikeun kalenturan pikeun operator pikeun mastikeun yén aksésna gampang kana data anu ngaoptimalkeun panyebaran.
  • Latency minimal: waktos jeda pengumpul sampah diréduksi janten sababaraha milidetik teu aya dégradasi latency nalika ukuran tumpukan naék.
  • Komprési langkung saé: Éfisiénsi komprési ditingkatkeun ngagentos setrés anu teu perlu dina rohangan disk sareng ningkatkeun kinerja maca.

Salian ti ieu, ogé dicatet yén dukungan log Inok pikeun ngalacak operasi oténtikasi tina pangguna sareng sadaya pamundut CQL anu dieksekusi, ogé anu kamampuan pikeun ngajaga rékaman binér lengkep ngeunaan pamundut, ngamungkinkeun anjeun pikeun ngahemat sadayana pamundut sareng patalimarga respons.

Nya kitu ogé pilihan ékspérimén pikeun ngabandingkeun sadayana tangkal Merkle disorot. Salaku conto, ngaktipkeun pilihan dina klaster sareng 3 titik, dimana dua réplika sami sareng hiji anu ketinggalan jaman, bakal ngahasilkeun ngamutahirkeun réplika ketinggalan jaman ngan ukur nganggo operasi salinan tina réplika ayeuna.

Ogé, nambihan dukungan pikeun tabel virtual anu henteu ngagambarkeun data anu disimpen dina SSTables, tapi inpormasi ditampilkeun ngalangkungan API (métrik kinerja, inpormasi konfigurasi, eusi cache, inpormasi ngeunaan klien anu nyambung, sareng sajabana).
Efisiensi panyimpenan dikomprés parantos ditingkatkeun pikeun ngirangan konsumsi ruang disk sareng ningkatkeun kinerja maca.

Di sisi anu sanésna, éta menonjol éta nambahan dukungan ékspérimén pikeun réplika samentawis sareng Korum Murah. Réplika samentawis henteu nyimpen sadaya data sareng nganggo pamulihan tambihan janten saluyu sareng réplika lengkep. Korum Ringan mangrupikeun optimasi nyerat anu henteu nyerat réplika samentawis dugi ka sapasang réplika anu cekap sayogi.

Sedengkeun pikeun data anu aya hubunganana sareng rohangan konci sistem (sistem. *), Ieu ayeuna aya dina diréktori munggaran sacara standar tibatan disebarkeun di antara sadaya diréktori data, ngamungkinkeun simpul tetep operasional upami gagal salah sahiji disk tambahan.

De parobihan anu sanés anu menonjol:

  • Ditambahkeun dukungan eksperimen pikeun Java 11.
  • Ditambahkeun pangrojong pikeun operasi aritmatika dina pamundut CQL.
  • Paréntah "nodetool cfstats" nambihan dukungan pikeun milah dumasar métrik anu tangtu sareng ngawatesan jumlah garis anu ditampilkeun.
  • Setélan disayogikeun pikeun ngawatesan konéksi pangguna kana pusat data khusus waé.
  • Ditambahkeun kamampuan pikeun ngawatesan intensitas (cap frékuénsi) operasi pikeun nyiptakeun sareng mupus jepretan.
  • Dukungan Python 3 dilaksanakeun dina cqlsh sareng cqlshlib (Dukungan Python 2.7 tetep dilestarikan).

tungtungna, upami anjeun resep terang langkung seueur perkawis éta tina vérsi anyar ieu, anjeun tiasa mariksa detil na Dina tautan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.