Jahat anu diperyogikeun? Apple tiasa ngadeteksi gambar nyiksa budak di galeri poto pangguna

Apple ngumumkeun datangna fitur anyar ID poto dina ios kang bakal nganggo algoritma hashing pikeun cocog sareng eusi poto dina galéri tina pangguna kalayan unsur anu dipikanyaho ngeunaan nyiksa budak. Alat éta teras bakal unggah sakumpulan sidik jari anu ngagambarkeun eusi haram teras ngabandingkeun unggal poto dina galéri pangguna kana daptar éta.

Sapertos kitu, fungsi ieu kadéngé saé, tapi dina kanyataanna éta ogé ngagambarkeun masalah anu nyata, sabab seueur urang anu tiasa ngabayangkeun, ieu éta tiasa nyababkeun seueur konflik, utamina ku "positip palsu" sareng anu ditilik tina jumlah ulasan négatip tina Apple, prakarsa ieu panginten sanés anu pangsaéna perusahaan dina merangan pedofilia sareng pornografi murangkalih.

Apple negeskeun dina tulisan blog, nyatakeun yén téknologi scanning mangrupikeun bagian tina séri sistem panyalindungan budak anyar anu "bakal mekar sareng ngembangkeun ngalangkungan waktos." Fungsina bakal digulung salaku bagian tina ios 15, anu dijadwalkeun diluncurkeun bulan payun.

"Téknologi anyar anu ngabubarkeun ieu ngamungkinkeun Apple nyayogikeun inpormasi anu berharga sareng tiasa dipilampah ka Pusat Nasional pikeun Barudak Anu Leungit & Dieksploitasi sareng penegak hukum ngeunaan panyebaran bahan panyiksa seksual anak anu dikenal," saur perusahaan.

Sistemna, disebatna neuralMatch, sacara proaktif bakal ngingetkeun tim panitén manusa lamun pikir gambar ilegal dideteksi anu bakal ngontak pulisi upami bahanna tiasa diverifikasi. Sistem neuralMatch, anu dilatih sareng 200.000 gambar ti Pusat Nasional pikeun Barudak Leungit & Dieksploitasi, bakal dikintunkeun pikeun pertama kalina di Amérika Serikat. Poto na bakal hashed sareng anu cocog sareng basis data gambar nyiksa seksual budak anu dipikaterang.

Numutkeun kana katerangan Apple unggal poto anu diunggah kana iCloud di Amérika Serikat bakal nampi "bonus kaamanan" nunjukkeun naha éta curiga atanapi henteu. Ku alatan éta, sakali sajumlah poto ditandaan curiga, Apple bakal ngijinan dekripsi sadaya poto anu curiga sareng, upami éta muncul haram, bakal diteruskeun ka otoritas anu pantes.

"Apple ngan ukur ningali poto pangguna upami aranjeunna ngagaduhan kumpulan CSAM anu dipikaterang dina akun Poto iCloudna," ceuk perusahaan dina upaya mastikeun yén data na rahasia.

Peryogi diperhatoskeun yén neuralMatch ngagambarkeun usaha panganyarna Apple pikeun kompromi antara jangji nyalira pikeun nangtayungan privasi konsumén sareng tuntutan pamaréntahan., lembaga penegak hukum sareng aktivis kaamanan anak pikeun paningkatan bantosan dina panyilidikan kriminal, kalebet térorisme sareng pornografi murangkalih. Tegangan antara perusahaan téknologi sapertos Apple sareng Facebook, anu parantos ningkatkeun panggunaan énkripsi na pikeun produk sareng jasa, sareng penegak hukum ngan ukur langkung parah ti 2016.

Matthew Green, profésor Johns Hopkins University sareng kriptografi, ngabagi masalah anjeunna ngeunaan sistem dina Twitter Rebo wengi. "Alat sapertos kieu tiasa janten kauntungan pikeun milarian pornografi budak dina telepon jalma," saur Green.

"Tapi bayangkeun naon anu tiasa dilakukeun dina panangan pamaréntahan anu otoriter," pokna. Ieu hariwang panaliti kaamanan anu ngingetkeun yén éta tiasa muka panto pikeun ngawaskeun alat pribadi jutaan jalma. Panaliti kaamanan, nalika ngadukung usaha Apple pikeun ngatasi panyalahgunaan budak, sieun perusahaan tiasa ngantep pamaréntah di panjuru dunya milari aksés ka data pribadi wargana, berpotensi jauh ngalangkungan niat aslina.

The precedent set by Apple ogé tiasa ningkatkeun tekanan ka perusahaan téknologi sanés nganggo téknik anu sami. "Pamaréntah bakal nungtut éta ti sadayana," saur Green.

Sistem panyimpenan poto awan sareng situs média sosial parantos milarian gambar panyiksa budak. Apple nganggo, contona, téhnik hashing nalika poto diunggah kana iCloud Photos. Sadaya poto anu diunggah kana iCloud Photos kanggo cadangan sareng sinkronisasi henteu disimpen dina énkripsi tungtung-ka-ujung. Poto disimpen dina bentuk énkripsi di kebon Apple, tapi tombol dekripsi ogé dipiboga ku Apple. Ieu hartosna yén pulisi tiasa ngirim telepon Apple sareng ningali sadaya poto anu diunggah ku pangguna.

sumber: https://www.apple.com


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   mvr1981 cenahna

    Kabodoan naon. Kumaha upami kolot anu nyandak poto orokna?

    1.    Darkcrit cenahna

      Éta patarosan anu asup kana positip palsu

      1.    Miguel Rodriguez cenahna

        Kuring moal reuwas upami pas fitur anyar kaluar, anjeun bakal hariwang ku seueur jumlah "pedofil" anu nganggo produk Apple.

  2.   Gregorio ros cenahna

    Ieu disebut panto tukang sareng pamaréntah bakal silih masihan konci, pornografi sigana alesan "sénsitip" pikeun jalma-jalma ngelekna, tapi pedofil henteu bakal nyeureud, aranjeunna bakal énkripsi eusi sénsitip. Teras aya patarosan ngeunaan pasangan naon waé anu nyandak poto budak leutikna Ku naon hak Apple, atanapi saha waé ogé, nempelkeun irung na dina kontén éta. Tungtungna, panto tukangeun saé pikeun sagalana, upami éta kabuka sareng di saha waé. Naha éta bakal ngirangan dirina pikeun ngudag pornografi, ngagaduhan konci pikeun sadayana?

  3.   Azureus cenahna

    Anu matak ngeunaan ieu sadayana nyaéta dina sababaraha waktos aya manusa ngalatih hal éta atanapi ngajukeun conto, dina kasus kuring pribadi, kuring henteu sabar kana sagala gore, kekerasan sareng poko pedofilia mangrupikeun hal anu leres-leres traumatis sareng nyeri. kuring.

    Bangsat sapertos damel hahaha