Apple kaleungitan gugatan ngalawan Epic Games sareng hasilna parantos ditangtoskeun

Kakara leuwih sataun katukang urang bagikeun konflik di dieu dina blog anu diciptakeun antara Apple sareng Epic Games kusabab alesan anu terakhir ngaluarkeun pembaruan pikeun Fortnite Battle Royale anu ngamungkinkeun para pamaén milih dimana mayar aranjeunna sareng dasarna tiasa ngaleungitkeun komisi 30% anu dibutuhkeun ku Apple.

Kusabab ieu, Apple dina conto anu munggaran ngaleungitkeun aplikasi ti toko aplikasi na, anu nyababkeun gugatan ku Epic Games nuduh Apple tina monopoli sareng anu engkéna rupa-rupa pangembang independen sareng pangembang anu kawéntar ngagabung sareng éta sabab.

Mimitina hal henteu katingali pikaresepeun pikeun Epic Games, tapi sigana kalakuan ieu anu seueur dianggap bunuh diri parantos ngagaduhan hasil anu parantos ditangtoskeun dina cara nanganan.

Sarta éta Hakim Yvonne González Rogers nembé ngaluarkeun paréntah larangan dina kasus Epic vs. dina dinten Jumaah, maksakeun larangan anyar dina aturan App Store Apple sareng nungtun bulan-bulan perbalahan hukum anu pait.

Salaku bagian tina paréntah pangadilan anyar, Apple ngagaduhan paréntah pangendali anu permanén

«Éta ngalarang pangembang ti kalebet dina aplikasi sareng tombol metadata na, tautan éksternal atanapi seruan sanés anu ngalaksanakeun konsumén kana mékanisme pameseran, salian ti pembelian sareng komunikasi dina aplikasi sareng palanggan ngalangkungan titik kontak anu diala sacara sukarela ti nasabah ku ngadaptar hiji akun dina aplikasi ”.

Pondokna Aplikasi ios kedah tiasa ngarahkeun pangguna kana pilihan pembayaran saluareun naon anu ditawarkeun Apple. Paréntah éta diperkirakeun bakal ditetepkeun dina 90 dinten, dina 9 Désémber, kecuali pengadilan anu langkung luhur nyandak kaputusan anu béda.

Sigana mah ku harita, mérek éléktronik konsumén anu hébat banding pikeun nangtang kasimpulan kalimat. Komisi anu ditagihkeun ku Apple sareng sistem in-app na mangrupikeun sumber pendapatan pikeun grup, kumargi aranjeunna ngahontal 15 atanapi 30% tina nilai pameseran.

Dina kaputusan anu misah, pengadilan nyatakeun yén Epic Games ngalanggar kontrakna sareng Apple nalika ngalaksanakeun sistem pembayaran alternatip dina aplikasi Fortnite. Hasilna, Epic kedah mayar Apple 30% tina sadaya pendapatan anu dikumpulkeun ngalangkungan sistem éta saprak diterapkeunna, anu langkung ti $ 3,5 juta.

Saatos kameunangan Epic ieu, balukar langsung aya: dina Jumaah, saham Apple ngalaman turunna pangageungna dina sababaraha bulan. Saham murag 3,3%, turunna pangageungna saprak 4 Méi, ngadorong kapitalisasi pasar produsen iPhone sakitar $ 85.000 milyar.

Analis nyarios yén sanaos langkah berpotensi mangaruhan pendapatan jasa Apple, supir kamekaran utama dina taun-taun ayeuna, pangaruh tina serangan balik masih teu jelas, bakal jarak waktos, sareng moal ngagambarkeun ngan ukur hiji. Fraksi leutik tina total pendapatan .

Intina, Epic sigana ngagaduhan anu dipikahoyong: kamampuan nawiskeun sistem pamayaran na kanggo nyingkahan komisi 30% anu ditagihkeun ku Apple.

Kanyataanna, Apple henteu tiasa ngabatesan pamilik iPhone sanés nganggo sistem pamayaran na (anu tiasa janten pukulan modél bisnis App Store), tapi kaadilan henteu patuh sareng tuduhan monopoli sareng perilaku anti kalapa. Salaku tambahan, Epic ogé maréntahkeun mayar karusakan ka Apple kusabab parantos nerapkeun sistem pamayaranana dina versi iOS of Fortnite.

Padahal Epic Games masih dilarang ti toko aplikasi Sareng, numutkeun putusan pengadilan, Apple ngagaduhan hak pikeun ngajauhkeun penerbit gim éta tina platformna. Maka, Epic merjuangkeun hak pamekar sanés pikeun nawiskeun sistem pamayaran alternatip, tapi anjeun moal tiasa ngamangpaatkeun éta nyalira.

Apple khususna ngandelkeun pamekar ageung sapertos Epic, anu gaduh kauntungan anu cekap kanggo mayar komisi 30% sareng ngahasilkeun seueur pendapatan ti App Store.

Anu penting, paréntah pangadilan henteu diwatesan ku kaulinan atanapi pembayaran dina aplikasi, janten teu jelas bagian mana tina pangembang anu bakal ninggalkeun sistem pembayaran Apple. Upami ieu kajantenan, Apple tiasa dipaksa pikeun permanén ninggalkeun sistem komisi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jose Pepe cenahna

    Anjeun ngagaduhan éta mundur pisan, éta "ngalungkeun" anjeun kana kasimpulan palsu ...

  2.   FRD cenahna

    Naon ari $ 4,5 juta pikeun Epic? Henteu kunanaon, éta mangrupikeun anu dihasilkeun per menit.

  3.   Zeke cenahna

    Kuring parantos nuturkeun situs ieu mangtaun-taun, tapi warta ieu nunjukkeun salah paham anu jelas ngeunaan naon anu hakim dihukum. Punten marios inpormasi sareng cek dua kali sateuacan ngintunkeun omong kosong. Salam.

  4.   Autopilot cenahna

    Saé kanggo kabébasan, goréng pikeun Linux anu aranjeunna pensiunan Liga Rocket sareng aranjeunna henteu resep kuota pikeun Fortnite.