Android: Aplikasi pikeun nganggo Sistem Operasi Linux dina Handphone

Android: Aplikasi pikeun nganggo Sistem Operasi Linux dina Handphone

Android: Aplikasi pikeun nganggo Sistem Operasi Linux dina Handphone

Pikeun unggal pameget ti «Informática» sok janten titik anu matak, tiasa ngahontal tingkat sampurna«convergencia» o «universalización» antara béda «Plataformas de SW» unggal alat. Nyaéta, ngahontal lumpat dina hiji «Sistema Operativo»anu béda atanapi sahenteuna aplikasi na. Pikeun éta aranjeunna parantos ngalangkungan waktos nyampurnakeun «Tecnologías de emulación y virtualización», boh ngalangkungan «Máquinas Virtuales» o «Contenedores».

Dina sababaraha tulisan saméméhna  tina Blog, kami ogé parantos ningali kumaha tren sareng efektivitas ngahontal a «Sistema Operativo» cross-platform atanapi hyper-konvergen, nyaéta, a «Sistema Operativo» pikeun sagala rupa Desktop, Laptop, telepon sélulér, Tablet, sareng alat pinter sanés. Janten, kasus anu terakhir anu tiasa dipikaterang di dunya, éta tina Sistem Operasi Huawei, disebatna Harmony OS. Nanging, dina tulisan ieu kami bakal difokuskeun sacara sakedik mairan kana Aplikasi ayeuna pikeun dianggo a Sistem Operasi Linux dina Handphone sareng Android.

Android + Linux: Perkenalan

Kanggo urang, «Usuarios de Linux», éta sok janten panasaran bahkan janten tantangan pribadi sareng / atanapi komunitas, tiasa dipasang «Distro Linux», atanapi karesep urang atanapi urang sorangan «Distro Linux» langsung dina alat sélulér atanapi tablet, atanapi sahenteuna ngajalankeunana ku cara virtualisasi.

Pikeun kasus anu kadua, anu biasana langkung gampang dijalankeun pikeun saha waé anu gaduh sakedik atanapi sedeng élmu, nyaéta aplikasi ieu anu bakal kami sebatkeun di handap ieu. Ku cara kitu, ku aplikasi ieu, ditambah sababaraha léngkah saderhana, praktis saha waé tiasa nganggo, dina kasus anu paling saderhana, sababaraha manpaat sababaraha «Distros Linux» dina telepon sélulér atanapi ngarobah kana ampir komputer lengkep ku cara ngaéksekusi sababaraha «Distro Linux».

Aplikasi Android pikeun ngajalankeun Linux

Installer Linux Lengkap

Installer Linux Lengkapmangrupikeun aplikasi resmi tina «Android», sayogi di «Tienda de aplicaciones de Google para Android (Google Play Store)», panungtungan diropéa dina 5 2016 September, sareng anu ayeuna aya dina vérsi na 3.0 BETA sareng sayogi pikeun«Android» versi 4.0.3 sareng vérsi anu salajengna.

Dasarna, éta ngamungkinkeun anjeun masang a«Distro Linux»hanca pinuh dina «Android», sedemikian rupa sehingga tiasa dianggo sami sareng upami dipasang dina komputer fisik. Maka, upami tiasa, upami keyboard sareng mouse tiasa disambungkeun kana telepon sélulérna, keyboard éta kedah dideteksi sareng dikenal ku «Distro Linux» sareng lancar.

lengkah 1

Anggoanana saderhana pisan. Tapi, sateuacan ngamimitian, anjeun pasti parantos ngaktipkeun «Depuración de USB», anu perenahna di «Opciones de desarrollo», anu «Menú de ajustes» de «Android». Saatos dipasang sareng dieksekusi, anjeun kedah pencét pilihan na «Install Guides» anu bakal nunjukkeun anu béda «Distros Linux» dirojong ku alat anu dianggo kami, anu bakal béda-béda gumantung kana vérsi «Android» dipasang sareng prosesor alat.

Saatos milih mana waé diantarana, anjeun kedah pencét kana tombol na «Download Image», kanggo neraskeun milih ukuran anu sami, di antara anu sayogi, sareng béréskeun ku mencét tombol na. «From Sourceforge», pikeun ngaunduh teh «Distro Linux» ti halaman wéb cenah.

Émut, nalika milih ukuran anu «Distro Linux» Anjeun kedah masang, anjeun kedah ngémutan yén langkung ageung ukuranana dipilih, langkung lengkep lengkepna. Sareng pilih anu pas, dumasar kana rohangan gratis anu aya dina alat anjeun. Upami anjeun hoyong anu lengkep, sok pilih pilihan na «Download Large Image».

lengkah 2

ngagunakeun «Complete Linux Installer» Disarankeun ogé pikeun masang 2 aplikasi Jauh Jauh sareng Terminal Telepon «VNCViewer App» y «Terminal App», anu dipasang langsung tina bagian anu sami disebat «Page 2» tina nyarios aplikasi.

Tah anu sakali diunduh sareng unzip teh «Distro Linux» jeung «Gestor de archivos» tina karesep anjeun, dina jalur anu khusus, langkung saé a «Tarjeta de Memoria SD» sahenteuna 8 atanapi 16 GB, éta dituduhkeun ka «Complete Linux Installer» rute ceuk, ngaliwatan tombol disebut «Launch». Sanaos, sateuacanna dina bagian anu disebat «Settings» sareng ngeunaan pilihan anu disebat «Edit» aplikasi kedah dicarioskeun jalur na «Distro Linux» dizip

Sakali léngkah ieu réngsé, ngeusian léngkah anu diperyogikeun, perlu mencét tombol anu disebat «Start Linux» pikeun otomatis ngamimitian «Terminal App», anu bakal naroskeun ka kami upami urang hoyong parios file ieu «Distro Linux» dizip. Léngkah anu urang tiasa langkau, nyeratna «letra n» sareng mencét tombol «Intro». Sakapeung, «Complete Linux Installer» Nalika dieksekusi dina titik ieu, éta naroskeun pikeun nuliskeun kecap akses pikeun akun pangguna sareng / atanapi nunjukkeun resolusi layar alatna.

lengkah 3

Ti titik ieu, sareng dina akhir muatan éta «Distro Linux», garis nembongan kalayan paréntah «root@localhost:/ #», anu nunjukkeun yén urang ngan ukur kedah aksés kana «GUI» tina sami liwat «VNCViewer App», sabab kami henteu tiasa langsung ngaksés ieu, kumargi éta «Android»éta «Sistema Operativo» saha anu parantos nganggo «Entorno Gráfico» tina alat.

Ku alatan éta, pikeun ngabéréskeun urang kedah ngamimitian «VNCViewer App» lebetkeun parameter sambungan anu diperyogikeun sareng anu umumna diringkeskeun salaku:

  • nickname: Ngaran pamaké Linux Distro
  • password: Sandi standar pikeun pangguna Linux Distro
  • alamat: localhost
  • port: 5900

Teras, béréskeun ku mencét tombol anu disebat «Connect» sahingga anu diarepkeun bakal muncul «GUI» de la «Distro Linux». Upami diperlukeun, éta bakal leungit upami diperlukeun, pencét dina tombol pilihan «AndroidVNC» pikeun ngonpigurasikeun metode kontrol pointer, skala jandela atanapi pintasan keyboard pikeun ningkatkeun aksés anu tiasa di «Distro Linux» on «Android». Kanggo sésana, éta ngan ukur nganggo «Distro Linux» dina kawijaksanaan pamaké.

Rekomendasi

Kanggo ngamanpaatkeun «Complete Linux Installer» Distros Linux anu aya dina format langsung disarankeun sareng sagala kamungkinan parantos dipasang janten upami diperyogikeun, tong dipasang. Saran anu saé, dina hal ieu, nyaéta DEBIAN, Ubuntu, MX-Linux sareng MilagrOS.

 

Android + Linux: GNU Root Debian

GNURoot Debian

GNURoot Debianmangrupikeun aplikasi resmi tina «Android», sayogi di «Tienda de aplicaciones de Google para Android (Google Play Store)», panungtungan diropéa dina 3 Agustus 2018, sareng ayeuna dina versi anu sanés, gumantung kana vérsi «Android» di mana éta bakal dipasang, teu ngagaduhan kasaluyuan lengkep anu dijamin, ti vérsi 8.0 sareng salajengna.

Dina kasus dimana vérsi «Android» teu cocog sareng «GNURoot Debian» se disarankeun pikeun dipaké «UserLand», utamina upami aranjeunna versi modéren tina«Android», nyaéta, vérsi 8.0 atanapi saluhureuna.

Dasarna, éta ngamungkinkeun atanapi ngamungkinkeun asup kana a«Terminal de Linux»kalayan idin tina«súper-usuario (root)», Sangkan aranjeunna tiasa dieksekusi ngalangkungan cenah «Interfaz de Línea de Comandos (CLI)», paréntah paréntah anu diperyogikeun, teras pasang a «Entorno de Escritorio» sareng anu sanés «aplicaciones GNU» perlu atanapi diperyogikeun.

Anggo

Nyaeta «App» sering dianggo dina kombinasi sareng XServer XSDL, kumargi aya deui anu sanés, éta bakal tanggel waler ngamungkinkeun visualisasi grafik komputer Linux, nyaéta, anu «Interfaz Gráfica de Usuario (GUI)»Kalayan kecap sanésna, éta bakal niron simulasi monitor urang.

Anggoanana henteu rumit teuing, kumargi sakali anu munggaran dilaksanakeun, anjeun kedah neraskeun pembaruan «Sistema Operativo Linux» sareng pasang a «Entorno de Escritorio», langkung saé lampu sareng saderhana sapertosna «XFCE» o «LXDE», sareng sésana tina naon anu diperyogikeun. Sareng tungtungna, angkat «GUI» éta «Sistema Operativo». Pondokna, prosedur standar anu disintésis bakal katingali sapertos kieu:

Léngkah 1 - Tina GNURoot

  1. Lumpat: apt-get update
  2. Lumpat: apt-get install lxde
  3. Lumpat: apt-get install xterm synaptic pulseaudio
  4. Pindah kana: XServer

Léngkah 2 - Ti XServer

  1. ngundeur: Sumber cai
  2. Disetél: Resolusi sareng DPI
  3. Antosan: Layar biru
  4. Pikeun mulang ka: GNURoot

Léngkah 3 - Ti GNURoot

  1. Lumpat: export DISPLAY=:0 PULSE_SERVER=tcp:127.0.0.1:4712
  2. Lumpat: startlxde &
  3. Pikeun mulang ka: XServer

Léngkah 4 - Ti XServer

  • Antosan: Layar biru anu teras bakal ngaleungit.
  • Tingali sareng anggo: Lingkungan desktop dipasang.

Nyebarkeun Linux

Nyebarkeun Linuxmangrupikeun aplikasi resmi tina «Android», sayogi di «Tienda de aplicaciones de Google para Android (Google Play Store)», panungtungan diropéa dina 22 Agustus 2019, sareng ayeuna aya dina vérsi 2.4.0 sareng sayogi pikeun«Android» vérsi 4.0.3 sareng vérsi anu salajengna.

Aplikasi ieu tina «código abierto»mempermudah instalasi gancang sareng gampang a «Sistema Operativo GNU/Linux» dina alat sélulér nganggo «Android». Kusabab rata-rata pamasangan biasana meryogikeun sakitar 15 menit.

Anu nyiptakeun nyarankeun yén ukuran minimum gambar disk tina«Distro Linux» ngagunakeun sareng «GUI» nyaéta 1024 MB (1GB) sareng tanpa«GUI» 512 MB (1/2 GB). Sareng nalika masangna dina a «Tarjeta Flash» jeung «Sistema de archivos FAT 32», ukuran gambarna henteu langkung ti 4098 MB (4 GB).

Salaku tambahan, aranjeunna mamatahan yén saatos pamasangan sareng konfigurasi awal, kecap akses pikeun«SSH» y «VNC» dihasilkeun sacara otomatis. Tiasa ngarobihna ngaliwatan pilihan «Properties -> User password" (Propiedades -> Contraseña de usuario)» atanapi nganggo alat standar tina «Sistema Operativo» dipaké, nyaéta paréntah «passwd» o «vncpasswd».

Anggo

Aplikasi ieu ogé ngandelkeun panggunaan 2 aplikasi sanés anu sanés, disebatBusyBox y VNC Panempo. Janten anu munggaran, saperangkat alat anu muka konci alat sélulérna «Android» tiasa ngagunakeun sababaraha «comandos de Linux» penting pikeun «Distros Linux» damel sareng ngaji kalayan nyugemakeun. Sareng anu kadua, aplikasi desktop jauh anu dipaké pikeun nyiptakeun jandéla anu di «Distro Linux» ngalir dina alat mobile «Android».

Léngkah 1 - Nyebarkeun Linux

Saatos masang 3 aplikasi, sareng dieksekusi «Linux Deploy» parameter ieu kedah dikonfigurasi dina menu konfigurasi na:

Bagéan Bootstrap

  • sebaran: Pilih jinis Linux Distro pikeun dianggo

Bagian GUI

  • Aktipkeun: Aktipkeun panggunaan Lingkungan Grafis tina Linux Distro kanggo dianggo
  • Subsystem Grafika: Pilih VNC
  • Lingkungan Desktop: Pilih jinis Lingkungan Grafis tina Linux Distro pikeun dianggo

Bagéan VNC

  • Lebar / Jangkungna: Pilih anu disarankeun 1920 x 1080 atanapi langkung luhur pikeun Tablet sareng 1024 × 576 atanapi 1152 × 648 pikeun Smartphone.

Bagéan sistem

  • Pamaké Ngaran: Konpigurasikeun ngaran pamaké tina Linux Distro pikeun dianggo
  • Sandi Pangguna: Konpigurasikeun Sandi Pamaké Linux Distro anu bakal dianggo

Ménu utami

  • Pasang Pilihan: Pamasangan biasana peryogi sababaraha menit, gumantung kana kagancangan alat sélulér anu digunakeun.

Prosés pamasangan ditungtungan ku pesen «<<< desplegar» tombol dipencet «OK» sareng éta atosan ngantosan pesenna dipidangkeun «<<< Start» teras angkat ka aplikasi tina «VNC». Dugi ka titik ieu, éta «Distro Linux» dilaksanakeun sareng ngaji.

Lengkah 2 - VNC Viewer

Sakali aplikasi dijalankeun «VNC Viewer», urang kedah nambihan koneksi énggal ku mencét ikon kalayan simbolna «+» di belah katuhu handap, sareng dina pilihan anyar diciptakeun disebut «Nueva conexión» kecap kedah dilebetkeun «localhost» dina kotak téks disebut «Address» sareng nami pilihan urang dina kotak téks disebat «Name». Akhirna, urang kedah mencét tombol anu disebat «Create» nepi ka tamat.

Ngajalankeun urang «Distro Linux» urang ngan ukur kedah mencét urang sambungan anyar didamel di «VNC Viewer» ngajalankeun sareng nganggona.

PamakéLand

PamakéLand mangrupikeun aplikasi resmi tina «Android», sayogi di «Tienda de aplicaciones de Google para Android (Google Play Store)», terakhir diénggalan tanggal 12 Agustus 2019, sareng ayeuna aya dina vérsi 2.6.2 na sayogi pikeun «Android» vérsi 5 sareng vérsi anu salajengna.

Anu nyiptakeun nyatakeun yén éta nyayogikeun mékanisme anu gampang pikeun ngaéksekusi a «Distro Linux» atanapi ngan ukur a«aplicación de Linux» on «Android». Kusabab éta ngamungkinkeun aranjeunna dipasang sacara lokal atanapi dina awan. Salaku tambahan, aranjeunna nawiskeun panggunaan anu alus teuing sareng kuat «CLI» sanggup ngamungkinkeun pamasangan bungkusan, kompilasi tina laksana, panggunaan kaulinan dumasar-téks, diantara seueur hal-hal séjén.

«UserLand» didamel sareng nuju aktip dijaga ku jalma-jalma di tukangeun aplikasi «GNURoot Debian», sahingga dina waktos anu caket éta bakal janten gaganti anu pasti dina versi anyar tina «Android».

Anggo

Nalika éta dimimitian «UserLand» pikeun kahiji kalina, éta nampilkeun daptar sebaran sareng aplikasi Linux anu umum. Nalika anjeun ngeklik salah sahiji hal ieu, bakal muncul rangkai indikasi konfigurasi anu kedah dikonfigurasi, supados engké «Distro Linux» atawa «aplicación de Linux» diunduh sareng ngonpigurasi. Sareng teras diaksés sareng dianggo ngalangkungan aplikasi Terminal atanapi Remote Access sapertos anu sateuacanna.

Sanaos, dina prosés pamasangan «UserLand» nyarankeun panggunaan «bVNC (Secure VNC Viewer)» salaku aplikasi Remote Access. Sareng pikeun domain anu langkung ageung tina aplikasi modéren ieu anjeun tiasa ngakses halaman wéb na dina tautan ieu PamakéLand.

Android + Linux: Kacindekan

kacindekan

Kami arepkeun anjeun mendakan tulisan ieu saé pisan kanggo tugas pikaresepeun ieu dina ngagunakeun «Distro Linux» on «Android». Émut yén aya sababaraha aplikasi sanés anu parantos ngajalankeun fungsi anu sami dina waktosna, sapertos «DEBIAN noroot» sareng aranjeunna henteu aktip deui di «Tienda de aplicaciones de Google para Android (Google Play Store)», tapi aya seueur anu sanés anu langkung mirip, langkung saé atanapi inferior, anu anjeun ogé tiasa anggo ku sakedik panilitian ku ngakses ieu link.

Upami anjeun kantos atanapi ayeuna nganggo salah sahiji anu kasebat atanapi anu sanés, tong lirén mairan kana tulisan éta ku kituna anjeun tiasa ngabagi pangalaman berharga anjeun ngeunaan masalah dina sakumna masarakat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Cesar de los RABOS cenahna

    Android mangrupikeun dinten Rebo, éta sapertos masang Windows ... kaku sareng pinuh ku sampah, rooting telepon mangrupikeun drama sareng pikeun nyebratkeun hal ieu anjeun kedah nganggo Windows!
    Toko anu pang parahna, seueur Aplikasi, sadayana sami sareng ampir henteu salah sahiji ogé anu damel.
    Pasti ngagunakeun kernel Linux henteu ngajantenkeun Linux sorangan.

  2.   Fer B. cenahna

    …. Mangpaat pisan upami tulisan éta tanggal, margi kuring henteu terang naha kuring maca hal anu nembé atanapi ti 4 taun ka pengker.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam Fer! Tulisan ieu tanggal 05/09/2019.