Otak: Aplikasi Buka Palang-Platform pikeun Produktivitas

Otak: Aplikasi Buka Palang-Platform pikeun Produktivitas

Otak: Aplikasi Buka Palang-Platform pikeun Produktivitas

Dina kasempetan anu sanés kami parantos nyarioskeun perkawis aplikasi pikeun ningkatkeun produktivitas pangguna dina méja komputerna. Sareng pikeun tulisan dinten ieu, urang bakal nyarios deui ngeunaan Otak, anu pikaresepeun sareng fungsional open source sareng aplikasi cross-platform, mangpaat pisan dina pengertian éta.

Pokokna, Otak mangrupakeun Peluncur, anu diantara seueur fungsi sareng fitur, ngamungkinkeun urang ningkatkeun kagiatan milarian sareng mareuman komputer.

Otak: Bubuka

Terakhir waktos urang nyarioskeun Otakdi TiLinux, nya éta January 27 2017, Nalika éta bakal ngaliwatan vérsi stabil, nomer 0.2.3. Saatos éta, aplikasi ieu parantos ngalaman parobihan dina pamekaranana dugi ka Désémber 5 2017, nalika diterbitkeun, éta versi stabil ayeuna, nomer 0.3.2.

Dina kasempetan harita, kami ngajelaskeun Otak salaku:

"Éta mangrupikeun multiplatform, alat sumber kabuka, dikembangkeun sareng kerangka éléktron ku Alexandr Subbotin, anu ngamungkinkeun urang pikeun ningkatkeun produktivitas, aksés dina milarian, inpormasi, kalkulator, aplikasi, prosés nutup, sareng anu sanésna, tina hiji aplikasi sareng ngalangkungan pintasan keyboard".

Tulisan anu aya hubunganana:
Ningkatkeun produktivitas dina Linux kalayan Brain

Sareng saha fitur utama berorientasi ka arah produktivitas pamaké nyaéta:

  • Integrasi standar tina seueur fungsi dina hiji aplikasi.
  • Kamampuh milarian atanapi ngaksés sababaraha aplikasi ku ngan ukur sababaraha klik.
  • Kamampuh pikeun ngotéktak sistem file ku sawangan eusi (file / folder).
  • Didukung ku API anu kuat anu ngamungkinkeun anjeun pikeun ngawangun sareng ngawangun plugins anjeun nyalira.
  • Gampang aksés sareng panggunaan, iraha waé sareng dimana waé, hatur nuhun kana jalan pintas anu hadé.

Otak: Eusi

Cerebro: aplikasi kabuka sareng lintas platform pikeun produktivitas

Masang Cerebro dina vérsi stabil na 0.3.2

dumasar kana Halaman wéb resmi aplikasi Brain, éta sayogi kanggo pangguna tina Sistem operasi gratis sareng terbuka, sapertos GNU / Linux, file sumber anu tiasa dipasang dina formatna .AppImagedina na Vérsi 0.3.1. Sedengkeun dina Halaman wéb resmi Téknologi Éléktron, dina bagian aplikasi na, aya bagian pikeun Otak, kalayan kasadiaan file sumber anu tiasa dipasang dina formatna .AppImage y .deb, tapi di na Vérsi 0.3.2. Aplikasi ieu ogé ngagaduhan situs dina GitHub.

Ngagunakeun file .Appimage

Pikeun masang Otak ngagunakeun format installer ieu sareng saatos ngaunduh file, ngan ukur paréntah paréntah ieu anu kedah dilaksanakeun:

  • chmod a+x cerebro-0.3.2-x86_64.AppImage
  • ./cerebro-0.3.2-x86_64.AppImage

Ngagunakeun file .deb

Pikeun masang Otak ngagunakeun format installer ieu sareng saatos ngaunduh file, ngan ukur paréntah paréntah ieu anu kedah dilaksanakeun:

  • dpkg -i Descargas/cerebro-0.3.2-x86_64.AppImage

Ngagunakeun Repository alternatip

Pikeun anu resep masang aplikasi ngalangkungan Repository, aranjeunna tiasa ngamangpaatkeun alternatif, anu diwangun ku unduh ieu di handap file .deb anu bakal masang gudang aya tina situs wéb anu disebut, disebut Bebek JAD - Repository. Saatos éta, urang teraskeun masang pakét anu diunduh sareng aplikasina Otak ngajalankeun paréntah paréntah ieu:

  • dpkg -i Descargas/patojad-repository_0.0.1-amd64.deb
  • apt update
  • apt install cerebro

Saatos aplikasi dipasang Otak, ku cara naon waé, urang ngan ukur kedah ngaéksekusi kanggo anu munggaran ti Mimitian Bagéan Menu / Asesoris, atur kana anu dipikahoyong, sareng langkung sering dihurungkeun deui komputer sacara lengkep, pikeun ngaevaluasi operasina ti mimiti.

Perbaikan bug instalasi

Sababaraha pangguna tiasa ngalaporkeun aplikasi palaksanaan gagal, nyaéta, henteu dijalankeunnana antar muka grafis tina Otak. Dina sababaraha kasus, ieu mangrupikeun solusi anu paling dipikaresep:

Buka konsol root sareng laksanakeun paréntah sareng parobihan ieu:

  • nano ~/.config/Cerebro/config.json

Dina eusi file robih nilai parameterna "trackingEnabled" de True ku False. Simpen parobihan sareng uji coba palaksanaan leres tina Otak.

Eusi file akhir config.json

{
"locale": "en-US",
"lang": "en",
"country": "US",
"theme": "../dist/main/css/themes/light.css",
"hotkey": "Control+Space",
"showInTray": true,
"firstStart": false,
"developerMode": false,
"cleanOnHide": true,
"skipDonateDialog": false,
"lastShownDonateDialog": 1591128929726,
"plugins": {},
"isMigratedPlugins": true,
"trackingEnabled": false,
"crashreportingEnabled": true,
"openAtLogin": true
}

Tingali langkung seueur solusi ieu sapertos kieu link.

Palaksanaan Otak Bener

Upami ieu jalan kaluarna, anu dina kasus kuring parantos tiasa dianggo kalayan memuaskan Kaajaiban 2.0, anu ngarobih kustomisasi ekstrim sareng MX Linux Ubuntu 19, anu dina gilirannana dumasar kana Debian 10, éta bakal dieksekusi minimal sareng ikon dina taskbar, sareng nalika dieksekusi éta bakal sapertos kieu:

Otak: Eksekusi Sampurna

Ti saprak ayeuna, éta tetep kudu diajar ngagunakeun Otak, sareng pasang sababaraha plugins aya atanapi diajar ngadamel sorangan, ka ngamaksimalkeun produktivitas alat ieu dina GNU / Linux.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" on  «Cerebro», anu pikaresepeun sareng fungsional open source sareng aplikasi cross-platform, pohara kapaké pikeun ningkatkeun produktivitas urang dina méja komputer urang; janten seueur minat sareng kagunaan, Kanggo sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   arazal cenahna

    Naha parantos diénggalan énggal? Kuring nyobian waktos éta milari anu ngagentos pikeun QuickSilver (QS) anu henteu aya dina GNU / Linux tapi kaleresan kuring henteu émut kunaon kuring miceun bebeneran. Ayeuna kuring nganggo Kupfer, éta henteu sampurna, tapi saé pikeun panggunaan dasar anu kuring anggo éta:

    - Salin file mindahkeun

    - Ganti nami file

    - Nyiptakeun sareng ngalih ngalangkungan polder sareng alat anu sanés

    Éta bakal langkung pastikeun (éta ngagaduhan plugins) tapi hey mangrupikeun pilihan anu kuring paling anggo, sareng sabab éta ngagaduhan interface anu sami sareng QS janten kuring kenal.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam Arazal!

      Pembaruan terakhirna, sakumaha tulisan éta, nyaéta "dina 5 Désémber 2017, nalika vérsi anu stabil ayeuna, nomer 0.3.2, diterbitkeun." Nanging, éta tiasa dianggo saé sareng ngagaduhan tambahan-plugins (plugins) anu hadé anu tetep fungsina pisan. Salaku tambahan, éta ngamungkinkeun anjeun ngalebetkeun plugins énggal anu diciptakeun ku anu ngagaduhan pangetahuan program. Upami anjeun hoyong terang sakedik perkawis Cerebro, kuring nyarankeun entri ieu, anu kadua ti 3, ngeunaan éta. Dina anu munggaran kuring ngajelaskeun sababaraha cara pamasangan, dina kadua konfigurasi sareng panggunaanana, sareng teu lami dina katilu sareng terakhir, penanganan sababaraha tambahan anu saé pisan dianggo.

      Pasti, dina postingan ka hareup kuring bakal ngobrol ngeunaan alternatif pikeun Cerebro sapertos Kupfer sareng Albert.

  2.   Walter cenahna

    proyékna maot, ieu mangrupikeun alternatif anu sanés.
    https://github.com/Ulauncher/Ulauncher

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam Walter! Dina postingan terakhir ieu ( https://blog.desdelinux.net/albert-kupfer-excelentes-aplicaciones-alternativas-cerebro-productividad/ ) Kami parantos nyarankeun Ulauncher tapi sanés salaku gaganti otak tapi salaku pelengkap, kumargi Ulauncher nyéépkeun seueur sumber memori RAM. Kuring nyarankeun ngagunakeunana tanpa ekstensi sasarengan sareng Cerebro.