Sesi: Aplikasi Olahpesen Aman Open Source

Sesi: Aplikasi Olahpesen Aman Open Source

Sesi: Aplikasi Olahpesen Aman Open Source

Kusabab sababaraha kali sareng berita anu diulang ngeunaan Kerentanan WhatsApp anu dipikaterang atanapi panginten, salah sahiji aplikasi olahtalatah anu paling sering dianggo di dunya, ku individu sareng organisasi, seueur anu hijrah sajajar atanapi sacara total, parantos lami kana aplikasi anu disarankeun sapertos sapertos telegram y tanda.

En TiLinux, urang biasana henteu nyarioskeun WhatsAppmargi Éta sanés Software Gratis atanapi Sumber Terbuka. Urang umumna ngalakukeun ieu pikeun ngarujuk ka anjeun kerentanan atanapi pikeun ngabandingkeun sareng anu sanés, khususna leyuran gratis sareng terbuka. Sakumaha ayeuna, urang bakal nyarioskeun sidang, anu diwanohkeun salaku aplikasi olahtalatah sumber kabuka.

Sesi: WhatsApp Dilarang - Dilarang

Kuring pribadi parantos lirén ngagunakeun WhatsApp Sacara total dugi ka sasih Fébruari 2020 ieu, kumargi kuring jarang ngagunakeunana, sareng sanaos éta, éta nyéépkeun seueur data sareng ruang disk, diantara hal-hal négatip sanés. Kuring parantos nganggo intensif salami 3 taun telegram sareng ayeuna leres-leres resep platform komunikasi jeung / atawa aplikasi olahtalatah seluler sareng desktop.

Ngaleutikan atanapi nyingkahan panggunaan WhatsApp

Tapi, saluareun éta alesan, masalah kaamanan nyata atanapi alesan, dibayangkeun ku individu atanapi organisasi di dunya, kedah diperhatoskeun. Salaku conto, ngeunaan WhatsApp, warta anu dipercaya parantos muncul tina organisasi, sapertos:

"Komisi Éropa parantos naros ka padamelna pikeun ngamimitian nganggo Signal, aplikasi olahtalatah énkripsi tungtung-ka-tungtung, dina usaha ningkatkeun kaamanan komunikasi aranjeunna. Parentah muncul dina papan olahtalatah internal di awal Pébruari, ngabéjaan karyawan yén "Sinyal parantos dipilih salaku aplikasi anu disarankeun pikeun olahtalatah instan umum." Aplikasi ieu dipikaresep ku aktipis privasi kusabab énkripsi tungtung-to-tungtung na téknologi open source.". Média Politik - 23/02/2020

"Organisasi PBB aranjeunna parantos maréntahkeun pejabatna pikeun henteu nganggo WhatsApp pikeun komunikasi. Nalika ditaros upami Sekretaris Jénderal PBB Antonio Guterres parantos komunikasi sareng Putra Mahkota Saudi atanapi pamimpin dunya sanés anu nganggo WhatsApp, juru bicara PBB Farhan Haq nyarioskeun dinten Kemis: Pejabat senior PBB parantos nampi pitunjuk pikeun henteu nganggo WhatsApp, éta henteu dirojong salaku mékanisme anu aman". Reuters Medium - 23/01/2020

Sareng seueur alesan, inpormasi, alesan atanapi berita sapertos anjeun, ayeuna anyar aplikasi olahtalatah jalanna ngalangkungan umum, khususna anu resep kana Software gratis sareng Sumber Terbuka, telepon sidang.

Sesi: Alternatip gratis sareng terbuka anu hadé pikeun WhatsApp

sidang

Naon eta?

Numutkeun pamekar na di na website resmi, khusus na "Kertas Bodas" (Whitepapers):

"sidang mangrupikeun sumber terbuka, aplikasi olahtalatah aman dumasar-konci umum anu ngagunakeun sakumpulan panyimpenan desentralisasi sareng protokol pangarahan bawang pikeun ngirim pesen énkripsi tungtung-ka-tungtung kalayan paparan minimal tina metadata pangguna. Éta ngalakukeun ieu nalika nyayogikeun fitur umum tina aktip olahtalatah utama".

Salaku tambahan, éta mangrupikeun aplikasi anu didamel ku Perusahaan Loki, organisasi anu didamel pikeun ngembangkeun produk Software anu fokus kana kaamanan sareng privasi pangguna na.

Ciri utama

  • Éta mangrupikeun pamekaran sumber terbuka.
  • Éta mangrupikeun aplikasi lintas platform (Windows, MacOS, Linux, Android sareng iOS).
  • Éta nampi ngirim pesen sora sareng lampiran dina seueur format.
  • Éta nganggo énkripsi tungtung-ka-tungtung anu ngaleungitkeun kumpulan metadata sénsitip.
  • Ngidinan obrolan liwat grup dugi ka 10 jalma atanapi saluran anggota tanpa wates.
  • Éta henteu ngarékam metadata, sabab henteu nyimpen, ngalacak atanapi ngarékam metadata pikeun pesen.
  • Dirarancang khusus kanggo nyayogikeun tingkat privasi sareng kabébasan anu langkung luhur, dina nyanghareupan bentuk panjagaan ayeuna.
  • Éta gaduh sinkronisasi multi-alat, nyaéta, ngagunakeun ID sési kanggo telepon sareng komputer pangguna.
  • Éta tiasa dianggo sareng nyiptakeun akun anu lengkep anonim, janten, henteu peryogi nomer telepon atanapi email pikeun nyiptakeun ID sési.

Pamasangan dina GNU / Linux

Ngeunaan urang Sistem Operasi GNU / Linux, sidang nyayogikeun file instalasi dina format AppImage sakitar 125 MB, anu ayeuna ngandung vérsi stabil 1.0.2. Alesan anu, pamasanganana bakal gampang pisan sareng bakal cocog sareng seueur sebaran ayeuna urang. Kanggo Android, Sesi - Utusan Pribadi, sayogi dina vérsi 10.0.3, kalayan ukuran 20 MB sareng anu meryogikeun vérsi Android 5.0 atanapi langkung luhur.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" on «Session», aplikasi olahtalatah open source anu saé pisan, anu ngagaduhan ciri anu penting sareng sami sareng aplikasi olahtalatah anu langkung populér, dipikaresep pisan sareng kapake, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   laporan virtual cenahna

    Kusabab smartphone diciptakeun sacara praktis mustahil henteu dilacak, sareng ayeuna ku monopoli Facebook (WhatsApp, Messenger, IG, sareng sajabana) kami ngahasilkeun data anu ageung ageung.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, VirtualReport. Hatur nuhun kana koméntar anjeun. Abdi satuju pisan.

    2.    raiber cenahna

      Abdi hoyong kalebet saluran inpormasi ieu pikeun diénggalan kalayan berita kumargi kuring mendakan perangkat lunakna pikaresepeun….

  2.   Babel cenahna

    Éta katingalina pikaresepeun, sanaos hal anu kuring sok hoyong terang nyaéta kumaha aplikasina ditulis dina GNU / Linux, kusabab éta di Élékon (kerangka parangkat lunak) sareng komputer lami peryogi sababaraha taun pikeun ngamimitian éta. Éta ogé bakal langkung saé terang upami sambungan anu teras-terasan ka telepon sélulér diperyogikeun sapertos Signal, anu henteu saé pisan tina sudut pandang kuring.

    Abdi ngan ukur panasaran sareng badé dicobian heh heh. Salam.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Babel. Pasti aya gunana pikeun terang éta, tapi henteu dina Whitepaper na ogé dina bagian FAQ na éta nunjukkeun naha éta henteu dilakukeun ku éléktron sacara jelas atanapi jelas. Ngeunaan anu sanésna, kuring mikir yén ngagunakeun sinkronisasi multi-alat sareng ngagunakeun akun anu henteu dikenal anu henteu gumantung kana nomer telepon, sabab teu aya sambungan anu teras-terasan sareng telepon sélulér. Tapi anjeun kedah nyobian sumur éta kumaha jalanna.

  3.   linuxito cenahna

    Naha anjeun ningali ijin pamasangan anu dipénta dina Android? leres-leres dikaluarkeun.
    Protonmail damel dina aplikasi olahtalatah, éta bakal janten anu saé 😉

  4.   Joseph Marin cenahna

    Abdi hoyong nyobian