KDEApps3: Aplikasi Komunitas KDE pikeun Manajemén Grafis

KDEApps3: Aplikasi Komunitas KDE pikeun Manajemén Grafis

KDEApps3: Aplikasi Komunitas KDE pikeun Manajemén Grafis

Neruskeun ieu bagian katilu "(KDEApps3) » tina séri tulisan dina "Aplikasi Komunitas KDE", Kami bakal neraskeun ngajajah katalog anu éksténsif sareng ngembang na aplikasi gratis sareng muka dikembangkeun.

Dina raraga ngalakukeun éta, teraskeun nambihan pangaweruh ngeunaan aranjeunna ka sadaya pangguna umum tina Lisénsi / Linux Ubuntu, utamina anu henteu nganggo «KDE Plasma » Como «Lingkungan Desktop» utami atanapi dampal suku.

KDEApps2: Neruskeun ngajajah aplikasi Komunitas KDE

KDEApps2: Neruskeun ngajajah aplikasi Komunitas KDE

Pikeun anu resep ngajalajah 2 urang samemehna terbitan anu aya patalina sareng topik, anjeun tiasa pencét kana tautan ieu, saatos réngsé maca ieu publikasi:

Tulisan anu aya hubunganana:
KDEApps2: Neruskeun ngajajah aplikasi Komunitas KDE

Tulisan anu aya hubunganana:
KDEApps1: Tingalian Kahiji Aplikasi Komunitas KDE

KDEApps3: Aplikasi pikeun manajemén grafis

KDEApps3: Aplikasi pikeun manajemén grafis

Grafik - Aplikasi KDE (KDEApps3)

Di daérah ieu di Grafis, la "Komunitas KDE" parantos sacara resmi ngembangkeun 23 aplikasi diantarana urang bakal nyebut sareng masihan koméntar, sacara téks sareng sakedap, 10 anu munggaran, teras kami bakal nyebatkeun 13 sésana:

Top 10 aplikasi

  1. Klién tés AtCore: API anu ngatur percetakan 3D sareng pungsi dasarna. AtCore ngandung aplikasi uji klien anu disebut "atcore-gui" pikeun ngatur printer.
  2. Digikam- Aplikasi sumber terbuka maju pikeun ngatur poto digital anu tiasa dijalankeun dina Linux, Windows sareng MacOS. Aplikasi ieu nyayogikeun sakumpulan alat pikeun ngimpor, ngatur, ngédit sareng ngabagi poto sareng file RAW.
  3. Gwenview: Panempo gambar gancang sareng gampang digunakeun diwangun ku KDE, cocog pikeun browsing sareng nembongkeun kumpulan gambar.
  4. Ikona: Aplikasi bantosan anu ngabantosan anjeun mendesain ikon. Ikona ngamungkinkeun anjeun ningali ikon dina lingkungan anu sami sareng desktop Plasma, ngaksés palette warna Brisa, sareng ngékspor ikon dina ukuran anu bénten-bénten.
  5. Karbon: Aplikasi gambar Véktor anu ngagaduhan antarbeungeut pangguna anu intuitif, tiasa disesuaikan sareng diperpanjang. Éta saé pikeun pangguna anu nembé mimiti ngajajah dunya grafik vektor, ogé seniman anu hoyong nyiptakeun potongan-potongan seni vektor.
  6. KColorChooser: Alat palette warna anu dipaké pikeun nyampur warna sareng nyiptakeun palét warna khusus. Anjeun tiasa kéngingkeun warna piksel dina layar nganggo eyedropper.
  7. KGeoTag: Program geotagging nyalira. Gambar tiasa dikaitkeun sareng koordinat geografis ku sababaraha cara: dina hiji sisi, pertandingan tiasa dilakukeun sareng geodata disandikeun dina GPX; anu sanésna, anjeun tiasa ngartikeun koordinat sacara manual.
  8. KGraphViewer: Graphviz DOT file file viewer, anu tujuanna pikeun ngagentos alat-alat Graphviz sanesna.
  9. Koko: Aplikasi pikeun ngatur galeri gambar.
  10. Urang séhat: Program gambar anu ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun gambar bitmap gancang. Mangpaat salaku pakakas retouching sareng kanggo tugas éditan saderhana.

Aplikasi anu sanésna

Aplikasi sanés anu dikembangkeun dina bidang ieu pendidikan ku "Komunitas KDE" Aranjeunna:

  1. kontrasna: Checker kontras warna.
  2. KPhotoAlbum: Aplikasi Albeum Poto.
  3. kapur: Aplikasi lukisan digital.
  4. KRuler: Penguasa pikeun layar.
  5. KXStitch: Palang stitch éditor.
  6. Okular: Panempo dokumén.
  7. Parios Reader: Pamaca buku komik.
  8. Perse Creator: Pencipta komik.
  9. Pix: Galéri gambar.
  10. pvfViewer: Nempo pola PCStitch.
  11. Showphoto: Panempo poto sareng éditor.
  12. Skanlite: Aplikasi scanning gambar.
  13. SymbolEditor: Palang stitch simbol éditor.

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Pondokna, ku ieu révisi katilu "(KDEApps3)" tina aplikasi resmi anu aya di "Komunitas KDE", sareng khusus pikeun anu aya di lapangan Grafis, kami arepkeun anu terang sareng nerapkeun sababaraha hal ieu aktip ngeunaan sagala rupa GNU / Distros Linux nyumbang kana panggunaan sareng masifisasi anu mantap tur luar biasa pakakas parangkat lunak kumaha geulis tur rajin Komunitaseraera nawarkeun kami sadayana.

Kami arepkeun yén ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.