Delta Chat: Aplikasi olahpesen basis email gratis sareng terbuka

Delta Chat: Aplikasi olahpesen basis email gratis sareng terbuka

Delta Chat: Aplikasi olahpesen basis email gratis sareng terbuka

Dina dinten-dinten ieu janten seueur perhatian téknologi, utamina dina hal kaamanan komputer, karusiahan sareng anonimitas, pikeun warta ngeunaan kagagalan atanapi kerentanan komunikasi sareng / atanapi aplikasi olahtalatah, sapertos, contona, WhatsApp, muncul alternatif anu cukup pikaresepeun, disebut Délta Ngobrol.

Pikaresepeun, sabab Délta Ngobrol éta anyar aplikasi olahtalatah, anu henteu sapertos anu populér pisan, kirim pesen anjeun ku email, énkripsi upami tiasa, sareng Autocrypt. Sareng antara hal anu sanés, henteu meryogikeun pangguna na pikeun ngadaptar dimana wae atanapi situs, kumargi, nganggo akun email anu aya, jasa aranjeunna tiasa dianggo.

Delta Chat: perkenalan

Urang nembé ngintunkeun perkawis anu menarik aplikasi olahtalatah, salaku alternatip pikeun telegram o WhatsAppdisebut sidang. Anu, benten sareng ieu, sabab:

"sidang mangrupikeun sumber terbuka, aplikasi olahtalatah aman dumasar-konci umum anu ngagunakeun sakumpulan panyimpenan desentralisasi sareng protokol pangarahan bawang pikeun ngirim pesen énkripsi tungtung-ka-tungtung kalayan paparan minimal tina metadata pangguna. Éta ngalakukeun ieu nalika nyayogikeun fitur umum tina aktip olahtalatah utama".

Délta Ngobrol, ogé ngagaduhan ciri anu terdesentralisasi, kumargi ngagaduhan a kontrol terpusatKalayan kecap séjén, éta nganggo sistem komunikasi anu pang gedéna, paling beragam sareng terdesentralisasi anu kantos didamel: jaringan server email anu aya.

Delta Chat: Eusi

Délta Ngobrol

Ciri utama

  • Mangrupikeun ngembangkeun Perangkat Lunak Gratis sareng Sumber Terbuka.
  • Delta Chat nawiskeun obrolan instan sareng sinkronisasi antar alat.
  • Éta mangrupikeun aplikasi lintas platform (Windows, MacOS, Linux, Android sareng iOS).
  • Sacara téknis, éta mangrupikeun aplikasi email tapi nganggo antar muka obrolan modéren.
  • Ngirim pesen (email) nganggo akun email sareng panyadia pangguna.
  • Nyetél énkripsi tungtung-ka-tungtung sacara otomatis nalika pangguna mimiti saling komunikasi.
  • Éta nawiskeun obrolan kelompok anu diverifikasi ékspérimén anu ngajamin énkripsi tungtung-ka-tungtung janten aman ngalawan panyadia aktip atanapi serangan jaringan.

nyatet: Ngeunaan énkripsi, kedah dicatet yén énkripsi tungtung-ka-tungtung henteu ngan ukur dianggo antar aplikasi Délta Ngobrol, tapi ogé pikeun aplikasi email anu sanés upami éta cocog sareng anu Standar enkripsi Level 1 Autocrypt.

Pamasangan dina GNU / Linux

Ngeunaan urang Sistem Operasi GNU / Linux, Délta Ngobrol nyayogikeun file instalasi dina format .deb y AppImage, sakitar 70 MB y 107 MB masing-masing, anu ayeuna ngandung vérsi stabil 1.0.0, nembé dileupaskeun Désémber kamari. Ogé, éta sayogi dina Flatpak sareng di gudang AUR keur Arch Linux Ubuntu. Naon sababna pamasanganana gampang pisan sareng cocog sareng seueur distribusi kami ayeuna.

Para Android, Délta Ngobrol, sayogi di vérsi béda jeung ukuran, numutkeun jinis alat sareng versi sistem operasi anu dianggo.

Tungtungna, éta ngagaduhan website resmi lengkep pisan, saderhana, sareng dina basa Spanyol. Éta ngandung seueur inpormasi berharga sareng lengkep, disebarkeun dina sababaraha bagian, sapertos: Unduh, Blog, Dukungan, FAQ sareng Forum. Luhureun sadaya, milikna Bagian FAQ Éta ngandung seueur inpormasi anu relevan sareng anu diénggalan ngeunaan aplikasi, anu bakal ngabantosan ngartos sacara jero operasionalna, fungsionalitas sareng tujuanana.

 

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" on «Delta Chat», aplikasi olahtalatah anu aman, gratis sareng terbuka anu pikaresepeun, anu ngagaduhan fitur anu pantes diperhatoskeun janten alternatif pikeun anu populér sapertos Telegram atanapi WhatsApp, hatur nuhun kanyataan yén éta nyingkahan pelacak sareng henteu ngagaduhan kendali sentral, éta dipikaresep sareng utiliti anu hébat, pikeun «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.