Akira: Buka sumber aplikasi asli Linux pikeun desain UI sareng UX

Akira: Buka sumber aplikasi asli Linux pikeun desain UI sareng UX

Akira: Buka sumber aplikasi asli Linux pikeun desain UI sareng UX

Di daerah desain sareng program, aya anu katelah UX (Pangalaman Pamaké) y UI (Antarmuka Anggota). Sareng sanaos, duanana istilah ngagaduhan nami anu sami, aranjeunna beda pisan. Kusabab, sedengkeun anu munggaran ngarujuk kana pangalaman pangguna sareng raos, anu sanés diarahkeun ka sisi anu langkung rasional tina navigasi / éksplorasi dina anu parantos dipidamel.

Sareng pastina, seueur anu alat anu pangsaéna pikeun UX / UI putera swasta sareng komersial, tapi éta henteu hartosna yén anu hébat henteu aya aplikasi gratis, muka atanapi gratis aya. Sapertos kasus tina Akira.

Kumaha cara ngadamel Multimedia Distro dina GNU / Linux

Kumaha cara ngadamel Multimedia Distro dina GNU / Linux

Pikeun anu resep ngajajah sababaraha urang tulisan patali saméméhna kalayan téma aplikasi multimedia, anjeun tiasa pencét kana tautan ieu, saatos réngsé maca ieu publikasi:

"Sanaos sababaraha program anu pangsaéna pikeun Éditan Multimedia sareng Desain (Pidéo, Sora, Musik, Gambar sareng Animasi 2D / 3D) milikna sareng mayarna sareng ngan ukur kapendakan pikeun Sistem Operasi anu tipena sami, ayeuna GNU Applications Ecosystem / Linux ngagaduhan daptar aplikasi anu jembar sareng alus pikeun Multimedia Editing and Design." Ngarobih GNU / Linux Anjeun anjeun kana Multimedia Distro anu kualitas

Tulisan anu aya hubunganana:
Ngarobih GNU / Linux Anjeun anjeun kana Multimedia Distro anu kualitas

Akira: Multiplatform App diwangun sareng Vala sareng GTK

Akira: Multiplatform App diwangun sareng Vala sareng GTK

Naon ari Akira?

di na halaman wéb resmi dina GitHub, saur aplikasi éta dijelaskeun sakedik sapertos kieu:

"Aplikasi Linux Asli pikeun desain UI sareng UX diwangun dina Vala sareng GTK."

Sedengkeun, maka aranjeunna nambihan ieu di handap:

"Akira mangrupikeun aplikasi desain Linux asli anu diwangun dina Vala sareng GTK. Akira fokus kana maturan pendekatan modéren sareng gancang pikeun UI sareng UX Design, utamina ditujukeun pikeun desainer wéb sareng désainer grafis. Tujuan utama nyaéta nawiskeun solusi anu valid sareng propésional pikeun désainer anu hoyong nganggo Linux salaku sistem operasi utami. AKIRA AYEUNA AYEUNA DINA PEMBANGUNAN AWAL, TEU SIAP DIPAKÉ pikeun PRODUKSI! Ngarasa Luncat pikeun ngaunduh Alfa sareng ngabantosan kami pikeun nguji éta."

perbawa

Diantara nya 10 fitur paling beredar ieu tiasa disebatkeun:

  1. Nyayogikeun kanvas vektor lengkep pikeun ngarobah ukuran tanpa wates tanpa kaleungitan kualitas.
  2. Éta kalebet panel pilihan pinter anu nunjukkeun ciri anu tiasa diédit tina hiji barang anu dipilih.
  3. Éta kalebet panel lapisan kalayan kamungkinan nyeret sareng muterna sareng ngaturana kalayan calakan.
  4. Ngadamel artboard pikeun langkung ngatur itérasi desain sareng pandangan.
  5. Nyayogikeun kendali ukuran sareng kualitas gambar anu diékspor
  6. Ngawengku susunan ikon anu tiasa disesuaikan.
  7. Ngawengku rekonstruksi lengkep arsitéktur perpustakaan Canvas.
  8. Éta ngagaduhan palaksanaan grid piksel.
  9. Nawarkeun kustomisasi warna grid piksel.
  10. Éta nawiskeun palaksanaan pituduh fit pinter.

Unduh, pamasangan sareng panggunaan

Anjeun tiasa masang, ngajalankeun sareng uninstall ngagunakeun na Gerentes rangkep, sukamaha kieu:

sudo snap install akira --edge
akira
sudo snap remove akira

Éta ogé bisa jadi masang, ngajalankeun sareng uninstall ngagunakeun na Manajer paket Flatpak, sukamaha kieu:

flatpak remote-add flathub-beta https://flathub.org/beta-repo/flathub-beta.flatpakrepo
flatpak install akira
akira
flatpak remove akira

Poto layar

Akira: Pamasangan ngalangkungan Flatpak

Akira: Screenshot 1

Akira: Screenshot 2

Akira: Screenshot 3

Pilihan

Diantara anu pangsaéna alternatif bébas, kabuka sareng gratis a Akira urang tiasa nyebatkeun 10 ieu:

  1. Cenon
  2. Dotgrid
  3. Drawberry
  4. Lambang
  5. Inkscape
  6. Potlot
  7. Photopea
  8. SK1
  9. Vectr
  10. Webchemy

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Pondokna Akira mangrupikeun aplikasi desain lintas platform tina UI sareng UX gratis sareng sumber terbuka. Naon anu ditulis dina Vala sareng GTK, sareng dileupaskeun dina Lisénsi Publik GNU Umum v3.0. Sareng akibatna, éta mangrupikeun alat anu manpaat sareng gratis pikeun désainer wéb sareng désainer grafis.

Kami arepkeun yén ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Gambar placeholder Diego Vallejo cenahna

    Aplikasi anu séjén "kabuka" pikeun némbak ambéh aranjeunna langkung ngegel kalayan panyimpangan parsél ieu.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Diego. Hatur nuhun kana koméntar anjeun. Kami pasti ngarepkeun, nalika Akira ningkat, éta bakal ngagaduhan format pakét anu langkung ideal pikeun GNU / Linux.