ShareX: Open Source App kanggo Potret layar dina Windows

"

ShareX nyaéta aplikasi salajengna urang tina sumber kabuka keur Windows pikeun marios. ShareX mangrupikeun aplikasi anu alit tapi kuat pikeun ngatur Tangkepan layar (Potret layar / Potret layar) ngeunaan sistem operasi de Microsoft.

Sateuacanna giliran mangrupikeun aplikasi Sandboxie, anu fungsina atanapi gunana pikeun ngajalankeun aplikasi naon waé dina lingkungan anu aman sareng terasing.

ShareX: perkenalan

ShareX sajaba ti janten aplikasi gratis sareng terbukaMampuh néwak atanapi ngarékam area mana waé dina layar komputer, anjeun tiasa ngabagi poto, unggah gambar, téks atanapi jinis file sanésna kana seueur tujuan anu cocog sareng cocog. Alesan anu ngajantenkeunana alus teuing Poto layar, mékanisme file dibagikeun sareng mangpaat alat produktivitas.

Kanggo ayeuna, éta sanés cross-platform, janten éta ngan ukur tiasa dieksekusi pikeun Jandéla (.exe) jeung kode sumber (.zip / .tar.gz), Sakumaha anu tiasa ditingali dina situsna GitHub sareng unduh dina anjeun versi panganyarna dileupaskeun. Tambih Deui, éta ngagaduhan sareng pangrojong multibasa anu saé, basa panutup Spanyol, Inggris, Jerman, Perancis, Portugis sareng Italia, diantara batur.

ShareX: Eusi

ShareX: Capture layar

ayeuna, ShareX mana pikeun vérsi stabil 13.1.0, kalayan tanggal rilis tina March 01 2020. Sareng diantara ciri anu luar biasa umumna, ieu dijelaskeun:

Ciri umum

  • Aplikasi sumber gratis sareng sumber terbuka.
  • Langkung ti 12 taun pamekaran sareng pangalaman akumulasi.
  • Ringan sareng henteu ngandung iklan pisan.
  • Pamakéan saderhana sareng gancang pikeun naon waé jinis pangguna sareng dina versi Windows naon waé.
  • Operasi na (alur kerja) tiasa disaluyukeun (tiasa dikonfigurasi).
  • Ngamungkinkeun anjeun néwak atanapi ngarékam layar lengkep, daérah atanapi jandéla dina Desktop.
  • Unggah sareng / atanapi ngirim gambar, sareng sababaraha rupa format kontén, kana situs anu béda dina Internét.
  • Sareng éta parantos ngalebetkeun rupa-rupa alat produktivitas, sapertos:
  1. Pamilih warna
  2. Éditor Editor
  3. Hash Checker
  4. Ngaganti DNS
  5. QR Code Manajer
  6. Gambar Combiner
  7. Pamisah gambar
  8. Thumbnail Image Manager
  9. Thumbnailer Video Manager
  10. Konverter pidéo

Naon anu énggal dina versi 13.1.0

dumasar kana Changelog tina vérsi ieu, éta ngagaduhan sababaraha parobihan ieu:

  • Tab anyar anu disebut "Téma" parantos ditambihan kana jandéla setélan aplikasi. Pikeun ningkatkeun pangatur Topik "Hapus" sareng "Poék" dina tingkat umum.
  • Ayeuna tampilan gambar leutik dina jandela utami ngadukung sababaraha pilihan ku nahan tombol Ctrl / Shift sareng milih gambar leutik. Salaku tambahan, tampilan gambar leutik ayeuna ngadukung pintasan keyboard, anu sateuacanna ngan ukur aya dina tampilan daptar.
  • Pilihan pikeun milarian gambar leutik judul ditambihkeun kana ménu klik-katuhu tina jandela utami sareng sub-menu "Laksanakeun tindakan" ditambihan kana tugas jandéla utami, nganggo ménu klik-katuhu.
  • Pangaruh gambar "Partikel" ditambihan. Salaku conto, éta tiasa dianggo pikeun nambihan kepingan salju kana screenshot, sareng pilihan posisi acak pikeun watermark gambar parantos dipiceun kusabab pangaruh gambar "Partikel" tiasa dianggo pikeun tujuan anu sami.
  • Tombol média sosial ditambihan kana kénca handapeun jandéla utami, sapertos Twitter sareng Discord.
  • Alat anu disebat «Video Converter» ditambihan, anu ngamungkinkeun énkode nganggo énkoder ieu: H.264 / x264, H.265 / x265, VP8 (WebM), VP9 (WebM), MPEG-4 / Xvid, GIF, WebP sareng APNG. Salaku tambahan kana alat anu disebut "Image Splitter", anu tiasa dianggo, contona, pikeun ngadamel emoji raksasa pikeun jaringan Discord.

Kuring pribadi, sababaraha kali kuring anggo Windows, ShareX nyaéta kuring alat paporit de sumber kabuka pikeun manajemén na screenshot.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" on «ShareX», aplikasi leutik tapi kuat tina «Código Abierto» pikeun manajemén ti Screenshot (Screenshot / Screenshot) ngeunaan anjeunna Sistem Operasi Windows; janten seueur minat sareng kagunaan, Kanggo sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.