Aplikasi terminal pikeun mariksa kinerja MySQL

Sababaraha waktos ka pengker kuring nunjukkeun sababaraha hal paréntah dimana aranjeunna tiasa ngatur sérver MySQL, nyiptakeun pangguna, damel sareng basis data, jsb. Nya, dina tulisan ieu kuring bakal nunjukkeun sababaraha aplikasi anu tiasa anjeun anggo di terminal pikeun ningali kumaha pamundutna dina server MySQL, nyaéta, parios kinerja MySQL, tingali pamundut anu aya, sareng sajabana.

Top abdi

Anjeun émut puncak atawa htop anu janten monitor sistem dina terminal? Saé, mytop éta sami tapi pikeun MySQL

Anjeun kedah masangkeunana heula, pikeun milarian ieu dina Repository anjeun sareng masang bungkus anu disebat mytop:

Dina Debian, Ubuntu atanapi turunanana

sudo apt-get install mytop

Sakali dipasang aranjeunna ngajalankeun éta tapi tangtosna, aranjeunna kedah nangtoskeun nami pangguna, kecap akses sareng IP tina server MySQL, salaku conto, asumsina aranjeunna ngajalankeun mytop dina sérver anu sami nganggo SSH atanapi anu sami, asumsina yén pamaké éta root sareng kecap akses na t00r ... maka éta bakal:

mytop -u root -p t00r

mytop

Sakumaha anjeun tiasa tingali dina gambar mytop masihan kami sababaraha inpormasi:

  • Statistik benang anu dianggo
  • queries SQL
  • Sabaraha lami jasa parantos dijalankeun
  • Beban atanapi konsumsi
  • Nyuhungkeun IP
  • Pamaké ngadamel pamundut
  • Waktos ... jst

MyTop mangrupikeun program anu diserat dina Perl, éta mangrupikeun pilihan anu saé pikeun mariksa kumaha pangladén MySQL urang.

Innotop

Ieu dipasang sacara standar nalika urang masang sérver MySQL, janten urang ngan ukur kedah ngaéksekusi éta, ngalirkeun sakumaha ka mytop nami pangguna sareng kecap akses:

innotop -u usuario -p password -h ip-del-servidor

Anggap yén pangguna éta root, kecap akses na t00r sareng yén kami ngajalankeun paréntah ku SSH dina sérver anu sami:

innotop -u root -p t00r

innotop_1

Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta masihan kami inpormasi anu menarik, data anu lebet sareng anu kaluar, beban, wengkuan atanapi panggunaan cache, jsb.

MySQL

Tina ieu Abdi parantos nyarios sareng anjeun dina postingan anu sanésNanging, émut yén ku paréntah ieu urang tiasa ningali inpormasi ngeunaan server MySQL:

mysqladmin -u usuario -p password version

Anggap deui, yén pangguna nyaéta root sareng kecap akses na t00r, éta bakal:

mysqladmin -u root -p version

Sareng éta bakal naros kami pikeun kecap akses ... maka kami mendakan sapertos kieu:

MySQL

Di dieu urang tingali versi MySQL, jumlah utas anu dianggo, jinis sambungan, waktos hirup jasa, jst.

ahir

Upami anjeun milari alat anu saé pikeun ngawas kinerja sareng operasi pangladén MySQL anjeun, kuring nyarankeun mytop e innotop.

Hiji nunjukkeun inpormasi anu sanés henteu, duanana saéstuna pilihan anu saé, gumantung kana naon anu urang kedah marios, ieu bakal langkung ti cekap.

Tah ieu kamana posana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jorge kanu cenahna

    padamelan anu saé, ieu henteu terang.

  2.   Edo cenahna

    Sareng pikeun postgress?