Paréntah pikeun Arch Linux Ubuntu yén sadayana pangguna anjeun kedah terang

Sanaos kuring sering ngagunakeun konsol, kuring ngaku yén kuring henteu pati pinter ngapalkeun paréntah, umumna kuring nganggo "cheat sheet" dimana kuring parantos nyerat sababaraha paréntah anu biasana kuring butuhkeun sareng dina sababaraha kasus kuring henteu émut. Ieu panginten sanés jalan anu pangsaéna pikeun ngagaduhan paréntah anu diperyogikeun, tapi éta anu kuring anggo sareng éta tiasa dianggo pikeun kuring.

Ayeuna kuring nuju mikaresep Manjaro KDE (Naon distro basis Arch Linux), Kuring resep pikeun nyieun kompilasi paréntah anu paling seueur dianggo dina Arch Linux sareng anu sanés anu henteu seueur dianggo tapi ngagaduhan alat-alat anu pikaresepeun.

Perhatoskeun yén cara anu paling saé pikeun terang paréntah pikeun Arch Linux nyaéta distro Wiki éta sorangan, dimana aya inpormasi lengkep sareng nyukupan pikeun unggal paréntah. Kompilasi ieu henteu sanés mangrupikeun pituduh rujukan gancang, pikeun ngalenyepan unggal paréntah (panggunaanna, kagunaan, sintaksis, sareng anu sanésna) kami nyarankeun pisan pikeun Arch Linux Wiki.

Pacman sareng Yaourt: 2 paréntah penting pikeun Arch Linux

Pacman y Yaourt jadikan Arch Linux salaku salah sahiji distro pangsaéna anu aya ayeuna, ngalangkunganana urang tiasa ngaraosan rébuan paket sareng program anu sayogi dipasang ku paréntah ieu. Dina cara nu sami, duanana alat dianggo dina cara anu sami pisan sahingga diajar nganggo éta saderhana pisan.

Pacman mangrupikeun manajer paket standar Arch Linux Yaourt mangrupikeun bungkus anu masihan urang aksés ka Repository komunitas AUR, dimana urang tiasa kéngingkeun salah sahiji katalog panglegana tina paket anu parantos aya ayeuna.

Paréntah Pacman sareng Yaourt dasar anu urang kedah terang nyaéta kieu, kami bakal ngolompokkeunana ku naon anu aranjeunna laksanakeun, anjeun tiasa ningali sasaruaan paréntah, dina cara anu sami, nyorot yén pacman dieksekusi kalayan sudo sareng pikeun anjeun henteu perlu.

sudo pacman -Syu // Perbarui sistem yaourt -Syu // Perbarui sistem yaourt -Syua // Perbarui sistem salian ti paket AUR sudo pacman -Sy // Singkronkeun bungkus tina database yaourt -Sy // Synchronize bungkusan tina pangkalan data sudo pacman -Syy // Force sinkronisasi bungkusan tina database yaourt -Syy // Force the sinkronisasi of packages from the database sudo pacman -Ss iket // Ngamungkinkeun anjeun milarian bungkus dina repository yaourt -Ss iket // Nyanggakeun milarian pakét dina Repository sudo pacman -Ya iket // Kéngingkeun inpormasi ngeunaan paket anu aya dina repository yaourt -Ya iket // Kéngingkeun inpormasi tina paket anu aya dina Repository sudo pacman -Qi iket // nunjukkeun inpormasi paket anu dipasang yaourt -Qi iket // nunjukkeun inpormasi paket terpasang sudo pacman -S iket // Pasang sareng / atanapi nganyarkeun paket yaourt -S iket // Install and / or update a package sudo pacman -R iket // Cabut paket yaourt -R iket // Cabut paket sudo pacman -U / jalur / ka / paket / // Pasang paket lokal yaourt -U / jalur / ka / paket / // Pasang paket lokal sudo pacman -Scc // Hapus cache paket yaourt -Scc // Hapus cache paket sudo pacman -Rc iket // Cabut paket sareng kagumantunganana -Rc iket // Cabut paket sareng kagumantunganana sudo pacman -Rnsc iket // Cabut paket, kagumantungan sareng settingana yaourt -Rnsc iket // Cabut paket, kagumantungan sareng setting na sudo pacman -Qdt // Show packages yatim yaourt -Qdt // Show packages yatim

Paréntah Dasar Dipaké dina Arch Linux

Parantos kapengker dimuat di dieu di TiLinux gambar anu urang tiasa ngawangun kubus, anu ngamungkinkeun kami pikeun nyandak paréntah Arch Linux, gambar ieu sacara idéal ngalangkungan sesa paréntah anu kami hoyong bagikeun sareng anjeun.

Sumber: elblogdepicodev

Anjeun tiasa ngalengkepan paréntah ieu kalayan pitunjuk anu parantos dilakukeun dina jaman baheula, kalayan Langkung ti 400 paréntah pikeun GNU / Linux anu kedah anjeun terang 😀

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

11 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   eliotime3000 cenahna

    Saé pisan. Éta ngalayanan kuring pas pikeun Arch anu kuring gaduh dina netbook kuring sareng partisi anu kuring gaduh sareng Parabola GNU / Linux-libre dina PC desktop kuring.

  2.   es cenahna

    sadaya inpo éta aya dina wikipedia archlinux. : /

    1.    kadal cenahna

      Kuring ngadugikeun kata-kata naon anu kuring tulis dina tulisan:

      «Perhatoskeun yén cara anu paling saé pikeun terang paréntah pikeun Arch Linux nyaéta Wiki distro éta sorangan, dimana aya inpormasi lengkep sareng nyukupan pikeun unggal paréntah. Kompilasi ieu henteu sanés mangrupikeun panduan rujukan gancang, pikeun ngalenyepan unggal paréntah (panggunaanna, kagunaan, sintaksis, sareng anu sanésna) kami nyarankeun pisan ka Arch Arch Wiki Wiki.

    2.    Genténg cenahna

      Ya c xd
      Pokokna aranjeunna kedah ngalakukeun langkung seueur tulisan anu diarahkeun ka ArchUsers.
      Langkung seueur pikeun kasus kuring saatos kaleungitan latihan: /

      1.    es cenahna

        Kuring gaduh sababaraha video dina kanal YouTube kuring sareng dina blog abdi ogé https://archlinuxlatinoamerica.wordpress.com 😉

  3.   Miguel Mayol i Tur cenahna

    Anjeun hilap anu pangénggalna pikeun diénggalan:
    yaourt -suya -noconfirm

    Urang émut Suya dina basa Spanyol langkung gampil tibatan Syua sareng urutan parameterna henteu robih, dina hal ieu, hasilna

    Ngeunaan noconfirm, kanggo naon anu diénggalan ti AUR éta mangrupikeun gulungan konpirmasi anu dipénta, utamina upami anjeun nyobian, sahingga anjeun nyalametkeunana.

  4.   Genténg cenahna

    Lagarto, kuring kantos gaduh Internét anu laun pisan di Arch salami sababaraha bulan tapi dina kasus Mageia éta jalan sampurna, kuring henteu acan meunang log sareng ngamangpaatkeun kanyataan yén kuring gaduh sasak kuring hoyong ningali kumaha kuring tiasa ngalereskeunana.
    Naha aya kajadian sapertos kieu ka anjeun?
    Hapunten upami ieu ngalanggar aturan naon waé.

  5.   kawani cenahna

    nempatkeun gambar kubus dina kualitas luhur

  6.   Lucy cenahna

    Halo, hapunten kabodoan kuring anu jero, tapi kuring gaduh patarosan anu penting: Kuring parantos nganggo Arch salami 3 dinten, kuring gaduh boot ganda sareng sistem operasi anu sanés. Abdi resep distro, tapi kuring ngalaman masalah: Abdi henteu tiasa masang yaourt (mimiti kuring parantos gaduh basis-devel dipasang), kuring ngarobih pacman.conf nganggo nano sareng nambihan repo
    [archlinuxfr]
    SigLevel = Teu pernah
    Server = http://repo.archlinux.fr/$arch

    Nanging kuring ngagaduhan kasalahan: error: teu tiasa kéngingkeun file "archlinuxfr.db" ti repo.archlinux.fr: Operasi lambat teuing. Kirang langkung ti 1 bait / detik ngalihkeun 10 detik terakhir
    kasalahan: gagal pikeun ngapdet archlinuxfr (unduh kasalahan perpustakaan)

    Diusahakeun ninggalkeun SigLevel = Opsional TrustAll, ngan ukur pikeun tés. Laju internét cekap, anu répo anu sanés henteu masihan masalah, kuring tiasa ngotéktak atanapi ngaunduh kalayan gancang anu kuring atos dikontrak.

    Patarosan kuring naha Repo ieu masih aya atanapi upami kuring kedah ngaunduh langsung ti AUR sareng nyusunna.

    Salam sareng hapunten upami patarosan éta idiotik pisan, tapi kuring negeskeun deui, kuring ngan ukur 3 dinten sareng Arch.

    1.    Steve cenahna

      Saatos nambihan Repository sareng nyimpen, pasang yaourt:

      $ sudo pacman -S yaourt

  7.   Wibort cenahna

    Salam, kuring hoyong bantosan anjeun, dina Arch, atanapi Antergos murangkalih anjeun anu ku kuring dianggo, naha perlu atanapi mungkin pikeun ngamutahirkeun supir propriétari kartu vidéo sakumaha éta dilakukeun dina distro sapertos Ubuntu? Upami tiasa, anjeun tiasa masihan kuring ngajelaskeun kumaha carana ngalakukeunana?